Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Важен въпрос Матури 2018

Featured Replies

Искам да споделите вашето мнение без значение дали е добро или лошо! .... Значи ааа След приключване на модул 2 по Бг език модулът който ми бяха дали беше защипнат със телбот, а не със перфорация... След като си го бях решил модула в свитъка за отгорите, ни казаха Перфорирайте си модула тоест да го отскубнем .. по определ начин. Ии аз понеже за 1ви път нали отивам на матура и при отделянето на съответния модул... леко поскъсах модула във тесния ляв ъгъл. Иначе има си подпис от Квестор всичко...

По цял ден само за това си мисля, не ми излиза от главата! упасявам се да не ми анулират работата заради лео поскъсалия се модул от тесния ляв ъгъл. Моля ви се напишете ми своето мнение, да се успокоя че съм много напрегнат.

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

• Автор
ти се Упасявай какво си писал в модулЪТ.
щом има подпис на квестора предполагам,че няма да има проблеми по този въпрос.
Да благодаря много за бързия ви отговор! Какво съм писал по модулЪТ знам отлично. Веднага след изпита МОН качи матутата и съм си я взел успешно. А във поста си съм допуснал грешкЪ защото пиша от нов таблет и не съм му свикнал! И ми е трудно да пиша... Нали писането със грешки е по добър в ариантЪ отколкото писането на Maimunjca.

Опасявам се, че оправданията за причината за неправилно писане няма да ти помогнат при матурата.

Дано и там не си допуснал подобни грешки. Писа ли есе за Вярата?

Притеснението ти май е в грешна посока.  Дори и да не си взел матурата няма да е края на света.

• Автор
Опасявам се, че оправданията за причината за неправилно писане няма да ти помогнат при матурата.
Дано и там не си допуснал подобни грешки. Писа ли есе за Вярата?
Притеснението ти май е в грешна посока.  Дори и да не си взел матурата няма да е края на света.

Вижте какво ...Едно е да пиша тук, съвсем друго е да пиша по време на матура! И не съм допуснал подобни грешки. И да разбира се че ще напиша Есе за какво иначе отивам на матура след като не съм си свършил работата до край.

Аз мисля, че пишеш ли правилно то е навсякъде. Може и да греша.

Ще чакам да споделеш какъв е резултата и имало ли е смисъл да се притесняваш!?

на 24.05.2018 г. в 13:59, NCS 121 написа:

Вижте какво ...Едно е да пиша тук, съвсем друго е да пиша по време на матура! И не съм допуснал подобни грешки. И да разбира се че ще напиша Есе за какво иначе отивам на матура след като не съм си свършил работата до край.

Виж ти! Колегата те ядоса и ти взе да пишеш правилно обаче. Можело значи. Колкото до твоето притеснение е трябвало още на момента да питаш дали ще има някакъв проблем. Мен ме съмнява да ти анулират работата.

• Автор

Попитах ги! Те най-спокойно ми отговориха;

- Ами.. каквото такова, какво да направим сега....

- Аз отг; Как кво да направите вие сте квестори, аз ли да знам! И до там! Кво? Да взема да се карам ли с тях...

И на всичкото отгоре преди да започнем, бяха написа.. нали ДЗИ дрън дрън по български език с малка буква б! И другата кевстрока и поправи грешаката!

Може ли да си представите такова безотговорно отношение и то от Квестор по Бг език!

- Както и да е... Ще споделя развитие по темата, когато му дойде времето. Каквото ми предопредели съдбата, такова ще е.. Нищо не мога да направя.

преди 3 часа, NCS 121 написа:

Попитах ги! Те най-спокойно ми отговориха;

- Ами.. каквото такова, какво да направим сега....

- Аз отг; Как кво да направите вие сте квестори, аз ли да знам! И до там! Кво? Да взема да се карам ли с тях...

И на всичкото отгоре преди да започнем, бяха написа.. нали ДЗИ дрън дрън по български език с малка буква б! И другата кевстрока и поправи грешаката!

Може ли да си представите такова безотговорно отношение и то от Квестор по Бг език!

- Както и да е... Ще споделя развитие по темата, когато му дойде времето. Каквото ми предопредели съдбата, такова ще е.. Нищо не мога да направя.

Това, че матурата е била по БЕЛ не означава, че квесторите са преподаватели по БЕЛ. :)

• Автор
Това, че матурата е била по БЕЛ не означава, че квесторите са преподаватели по БЕЛ. :)
Може да са, може и да не са..незнам. Ние по принцип сме разпределени по училища. Не съм уточнявал че са учители... Написах че са квестори по Бел, квестор и учител за 2 различни неща.

преди 9 минути, NCS 121 написа:

Може да са, може и да не са..незнам. Ние по принцип сме разпределени по училища. Не съм уточнявал че са учители... Написах че са квестори по Бел, квестор и учител за 2 различни неща.

Явно ти е първа матура, та затова не знаеш. :) Дано да ти е и последна.

Квестор е човек(учител или преподавател), който наблюдава по време на изпит. Ако матурата се провежда в едно училище, в 10 стаи, то едва ли в същото училище има 20 учители по БЕЛ, та всичките да са квестори. Често се изпращат учители от други училища, за да няма "подсказване" от местните кадри. Аз съм държал държаевн изпит в края на средното си образование. Квесторите нямаха нищо общо с предметите, по които съм държал изпита. Единия беше по физическо възпитание.

Важното е да си си взел матурата и да си доволен от себе си. Останалото са бели кахъри. ;)

• Автор

Ексклузивно!! Въпрос 7 от матура 2018 по БЕЛ НЕ се зачита! Какви хора по дяволите ни оценяват!?!?! Хора с купени дипломи!!!

http://epicenter.bg/article/MON-prizna-greshkata--Vapros-7-ot-maturata-po-balgarski-ezik-i-literatura-nyama-da-se-zachita-/155092/2/0

Ми те такива - тотални безхаберници, трудно надигащи глава от собствената си паничка. Драпат за пенсия и въобще им е през дедовия, за нечие образование.

Бъди спокоен. Едва ли си единствения с такива минимални грешки. До сега съм чула за анулиране само на преписващи или тарикати с телефони, едва ли до сега само ти си правил тия грешки

• Автор

Това с преписването от устройства беше преди много години... Сега не важи защото всяка твоя крачка се наблюдава и от камера и от 2ма квестори.

За близките годни говоря. Преди това не знам какво е било. Аз правех матури през 2016 и въпреки камерите винаги се намираха преписващи. От моя випуск бяха анулирали хора за преписване или хванати с телефон. Тогава не бях чула да има анулирани заради грешки като твоите

на 24.05.2018 г. в 13:59, NCS 121 написа:

И да разбира се че ще напиша Есе за какво иначе отивам на матура след като не съм си свършил работата до край.

Ето го и правилния вариант: "И да, разбира се, че ще напиша есе. За какво иначе отивам на матура, след като не съм си свършил работата докрай?"

"Докрай" се пише слято, с пунктуацията си доста зле... Без коментар!

• Автор
  Ето го и правилния вариант: "И да, разбира се, че ще напиша есе. За какво иначе отивам на матура, след като не съм си свършил работата докрай?" "Докрай" се пише слято, с пунктуацията си доста зле... Без коментар!

Благодаря са корекцията, обаче не смятам че тука четящите ше издирват изречение по изречение, къде има пунктуационна. Искаш ли да ти снимам тука една рецепта от Кауфланд, да ги видиш колко са грамотни.... И имай в предвид, че е писана от Много по-големи хора от мен! Хайде да не преовеличаваме, че това не е най-големия проблем на света! Sent from my SM-T561 using Tapatalk

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
Тия елементарни матури и Черната Златка щеше да ги вземе.

Да! Щеше.. със 2.99..И Август месец - Ела че ми трябваш пак!

Може да са елементарни, но има и скъсани от класа ми... И то по Бг. 

• Автор
За близките годни говоря. Преди това не знам какво е било. Аз правех матури през 2016 и въпреки камерите винаги се намираха преписващи. От моя випуск бяха анулирали хора за преписване или хванати с телефон. Тогава не бях чула да има анулирани заради грешки като твоите

Бях написал (цитирам себе си) ; "преди много години" .. Някъде 2006 - 2008г Тогава майка ми по Скайпа беше помогнала на една своя приятелка да напише някъв текст за матура по избираем предмет. И всичко мина успешно.. без никви подозрения.

Притеснявал съм се напразно... Ама все пак сериозно я бях позакъсал матурата около 2см и нещо.. Защото нямаше перфорация.. А самата перфорация беше много малко едвам се забелязваше, па камоли да я отделиш!

Какъв карък съм просто няма думи.. Първо ми бяха сгрешили датата върху листа "Допуснат".. Аре пак до даскало. След тва пък на изпита ми дадоха матура без перфорация.. Оставаше и химикала ми да спре, щеше да е прсто върха!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.