Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПТП на паркинг настина се нуждая се от помощ

Featured Replies

Здравейте колеги шофьори/ки.
Съжалявам за глупавия въпрос, който ще задам предварително.
Та въпроса е :  възможно ли е при побутване, допиране или както искате го наречете на 2 леки коли на паркинг със скорост от 2-3 км/ч , при сблъсък на задна броня с предна броня по средата в номера на отзад стоящата кола, задната кола да има щети : крив ляв калник , леко откачена броня от дясната страна , криви рога и да се получи фуга на капака с десен калник от 6мм. ? 
ТОВА НЕ Е МАЙТАП !

... Моля за сериозни отговори ако е възможно ! Темата е сериозна, колегата ми иска да му купя нова кола.

Ами аз се блъснах не с 2-3, а с десетина километра в една спряла Зафира. Нейния фар леко се пукна и бронята леко излезе от мястото си около фара. Моята броня почти се натроши, оказа се, че и отдолу едни пластмаси, дето държат радиатора, са счупени. Имах каско, ама една броня оригинална при мен струва 700 лева. Иначе китайски фар за Зафирата купих за 90 лева, оригиналния мисля бе около 300.  Направо щеше да ми се разкаже играта с тая броня, ако нямах каско. Всичко се сменя що е пластмаса. За щастие фаровете ми бяха здрави, че не ми се мисли там какви пари трябва да давам без Каско. 

Та на въпроса ти - с 2-3 км/ч едва ли може да стане нещо, но ако е опечена бронята от старост, може и да стане. При колите броните са от различни материали и ако това е някаква гъвкава пластмаса или гума, ще се мине само с една боя. Но пукне ли се, няма как да се оправи и трябва цялостна смяна, която никак не е евтина. Иначе преди 20 години блъснах Запорожец на задна в едно дърво с 2-3 км/ч. Всичко хлътна, въпреки че бе правена от немски каски. 

Не знам как ги определяте тези 2-3 km/h така на око!

Много е важно и каква кола, каква удря.

Все пак ти си бил на мястото и си усетил самия удар (или както можеш да го определиш ти).

Ъ? Ти ли си ударил чужда кола? И някой има претенции да му купиш друга? Въобще имаш ли СУМПС? ГО нямаш ли? Като много иска попълвайте двустранен протокол, регистрирате го на 112 и му пишете номера. Застрахователя ще снима двете коли и ще определи евентуална щета. Има и условия, описани са на бланката.

При 2-3-5км/ч нищо няма как да е станало.

Тоя където иска да му купиш нова кола му кажи да си смени дилъра .Е....си наркоманите.

Няма учудващо в такава щета, ма това с новата кола наистина кефи. :Д  В коя сфера си, много наедро пипате там - с едно аверче един път в София, така се джаснахме в един джип братче, дето струва половин милион, та като се изсипаха едни кабелтии, едни брони, парктроници, чудесии и от него слязоха 4-а катили по над 120кг. чиста маса, с татуси чак по главите и ютии стърчащи под тениските, и си рекохме е ся си такова такованката, ма както си пише у дебелите книги: почти буквално се насрахме. Какво и що - сто лева и си тръгнахме, даже без да сме яли шамари. А тука - нова кола чак иска. Да не е някой министър този колега. (:

на 24.05.2018 г. в 22:56, Martin Leonidov написа:

Здравейте колеги шофьори/ки.
Съжалявам за глупавия въпрос, който ще задам предварително.
Та въпроса е :  възможно ли е при побутване, допиране или както искате го наречете на 2 леки коли на паркинг със скорост от 2-3 км/ч , при сблъсък на задна броня с предна броня по средата в номера на отзад стоящата кола, задната кола да има щети : крив ляв калник , леко откачена броня от дясната страна , криви рога и да се получи фуга на капака с десен калник от 6мм. ? 
ТОВА НЕ Е МАЙТАП !

... Моля за сериозни отговори ако е възможно ! Темата е сериозна, колегата ми иска да му купя нова кола.

Марто опитват се да те пързалят и то фигурно...Друг е въпроса да ли наистина са 2-3км/ч или повече.Но и с 10км/ч ъпсурт такава щета да направиш.Специялно за 2-3км/ч и чукване само, че в задна броня на бус,с мойта предна броня.За първи път като се качих във вагаджийка, първия модел ауди А3 на Мария Луиза в София.И съм паркирал между лека кола и бус и трябва да дам на задна за да изляза.Обаче не знам къде е задната на аудито и оригиналната топка е сменена с някаква от Илиенци за дваипедесе,  която не е обозначена как са скоростите.И са мъча да  нацела задната и като отпусках леко съединитела,колата само на пред тръгваше и със всеки опит все повече се преближаваше към буса, който беше пред мен.Накрая се залепих за него и при всеки следващ  опита само го блъсках леко в задната броня.Поне 5-6 пъти го блъснах.Добре ,че беше в 3 през ноща и нямаше много хора:) Накрая я нацелих де.Но слезнах да огледам аудито за щети,както и буса даже с фенер.Нищо им нямаше и на двете мепесета,няколко драскотини по броните и това е.Марто кажи му на тоя тарикат да згъва цирка и черта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.