Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фирми, вносители на хардуер в България

Featured Replies

Какво мислите за Смарт Системс ООД от Стара Загора, които се занимават с батерии за лаптопи и твърдят, че предлагат най-ниски цени за оригинални батерии, понеже са вносители?

http://bateriya-laptop.com/

• Отговори 75
  • Прегледи 67,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво мислите за Смарт Системс ООД от Стара Загора...

Преди около две години търсех някакъв компонент. Внасяха го Солитрон и бяха изчерпали количествата. Обаче още го имаше по онлайн магазините. Затова започнах да ги прозвънявам и навсякъде се оказа, че на практика го нямат - явно никой не държи наличност, а всичко се взима на момента (баси тъпите онлайн магазини имаме :D). Та така стигнах до въпросната фирма от СЗ. Директно им казах, че вече съм проверил при вносителя и го няма, затова, ако не го държат на склад, да не си губим времето. При което човекът каза, че го имат и да си направя регистрация на сайта и да го поръчам от там. Направих, но прецених, че вместо да плащам доставка, мога да отида до магазина им и да го взема на място. Затова преди да потвърдя поръчката, отново им звъннах, за да се уговорим така. При което ония ми измрънка как се оказало, че го нямали тоя продукт, да ми предложил друг, при което директно му теглих една и затворих. Накратко - цигания. Много мразя такива номера, защото говорят зле за фирмата и лично не бих се занимавал повече с тях.

Да, явно така действат за всяка поръчка. :) Трябва да чакаш до три седмици, докато поръчат от Китай, каквото си заявил. :D Чудя се дали работят с ментета или с лицензирано производство? :mad:

Редактирано от orfe_laton (преглед на промените)

Да, явно така действат за всяка поръчка. :) Трябва да чакаш до три седмици, докато поръчат от Китай, каквото си заявил. :D Чудя се дали работят с ментета или с лицензирано производство? :mad:

пич всичко е от Китай , но това не значи , че е боклук или не е лицензирано.Всички фирми вече си произвеждат стоката в Китай , защото китай-ските работници работят много-много по-евтино от другите!

пич всичко е от Китай...

Не е вярно. В Китай се асемблират доста неща, но на отделните компоненти пише "Made in one of the following countries : " и изброяват нек'ви от рода на Тайланд, Тайван, Малайзия и т.н.

Не е вярно. В Китай се асемблират доста неща, но на отделните компоненти пише "Made in one of the following countries : " и изброяват нек'ви от рода на Тайланд, Тайван, Малайзия и т.н.

Да нормално е да има и изключения , но масово всичко е от Китай

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, Ще внеса някои пояснения: Bulcom 2000 не е вносител на НИЩО . :wink12:

Здравейте,

Ще внеса някои пояснения:

Bulcom 2000 не е вносител на НИЩО . :wink12:

Защо ли ми се струва, че Сте се регистрирали, единствено с цел да пуснете тази опашата лъжа? Нещо конкуренция ли Ви правят, или просто Сте платен от конкурентна фирма агент?

Интересно все пак.. въпросната справка в сайта дава следната информация:

"Булком 2000 Ко" ЕООД е оторизиран дистрибутор за територията на България на много световно утвърдени производители. Партньори сме на водещи компании като:

..и т.н. надолу изброени. Подчертаното с черно е дистрибуторската им дейност.. на много световно утвърдени производители, ама кои ? Партньори и дистрибутори - не е едно и също. Не знам дали всички умишлено или не (не)правят разлика между Дистрибутор, Партньор, Представител (официален, ексклузивен).

Защо ли ми се струва, че Сте се регистрирали, единствено с цел да пуснете тази опашата лъжа? Нещо конкуренция ли Ви правят, или просто Сте платен от конкурентна фирма агент?

Защо ли ми се струва, че хвърляте боб?

Работя там 12 години :eek: тази фирма не е и никога няма да е вносител на нищо.

Редактирано от OldBone (преглед на промените)

Защо ли ми се струва, че хвърляте боб?

Работя там 12 години :eek:

А дали работите и в момента или Сте изхвърлен от работа, или пък Сте недоволен от размера на възнаграждението, което получавате, ако още работите и искате да окаляте шефа си? То принципно, ако искате да кажете че фирмата няма камиони с които да ходи да пазари китайски боклуци на борсата в Истанбул на кило, или по-скоро на тонаж, след което да ги внася в буквалният смисъл на думата...Тогава може и да има някаква истина. Обикновено никой от вносителите ни не действа по този начин. Правят се съответните поръчки и те им биват доставяни, вече дали ще е на пристанище, летище, или с колесен транспорт, зависи от вида компоненти, мащаба на покупката и времето което искат или не да изгубят, чакайки транспорта да пристигне. Другата възможност, е да докажете с документи, че примерно Булком пазарят в Мост(от Мост, а не да пазарят съвместно с тях, с цел пускане на по-голяма поръчка и по-ниска едрова цена)...Докато няма такова доказателство, просто лъжете.

А дали работите и в момента или Сте изхвърлен от работа, или пък Сте недоволен от размера на възнаграждението, което получавате, ако още работите и искате да окаляте шефа си? То принципно, ако искате да кажете че фирмата няма камиони с които да ходи да пазари китайски боклуци на борсата в Истанбул на кило, или по-скоро на тонаж, след което да ги внася в буквалният смисъл на думата...Тогава може и да има някаква истина. Обикновено никой от вносителите ни не действа по този начин. Правят се съответните поръчки и те им биват доставяни, вече дали ще е на пристанище, летище, или с колесен транспорт, зависи от вида компоненти, мащаба на покупката и времето което искат или не да изгубят, чакайки транспорта да пристигне. Другата възможност, е да докажете с документи, че примерно Булком пазарят в Мост(от Мост, а не да пазарят съвместно с тях, с цел пускане на по-голяма поръчка и по-ниска едрова цена)...Докато няма такова доказателство, просто лъжете.

Естествено че мога да докажа с документи за това, че фирмата в която работя и сега, сме обикновени прекупвачи- кашонджий - със залязващи функции. Но и преди когато не бяхме умиращи пак не сме били вносител на НИЩО!

Ще ги предоставя когато сметна за добре.

Естествено че мога да докажа с документи за това, че фирмата в която работя и сега, сме обикновени прекупвачи- кашонджий - със залязващи функции. Но и преди когато не бяхме умиращи пак не сме били вносител на НИЩО!

Ще ги предоставя когато сметна за добре.

Каква въобще е целта Ви? От 100км. личи неприязънта ви към фирмата и това че евентуално и сега работите в нея(ако е вярно), само по начина по който се изразявате спрямо работодателя си, личи че се чувствувате не на място. По-добре напуснете веднага по собствено желание, преди да Ви освободят дисциплинарно и да Ви съдят за нанесени щети на реномето на фирмата!

Каква въобще е целта Ви? От 100км. личи неприязънта ви към фирмата и това че евентуално и сега работите в нея(ако е вярно), само по начина по който се изразявате спрямо работодателя си, личи че се чувствувате не на място. По-добре напуснете веднага по собствено желание, преди да Ви освободят дисциплинарно и да Ви съдят за нанесени щети на реномето на фирмата!

Повече щети от това което си е нанесъл сам шефа ми няма кой да му причини. Поради неговото бездарно управление на собствения бизнес, сега си търся работа. (няма как да ме уволни поради това че няма кой да работи за моята заплата спрямо възложените отговорности). Мен не ме мислете ами махнете булком като вносител ... да не се излагате пред чужденците :wink12:

Повече щети от това което си е нанесъл сам шефа ми няма кой да му причини. Поради неговото бездарно управление на собствения бизнес, сега си търся работа. (няма как да ме уволни поради това че няма кой да работи за моята заплата спрямо възложените отговорности). Мен не ме мислете ами махнете булком като вносител ... да не се излагате пред чужденците :wink12:

То излезе наяве част от истината...Явно имате завишени претенции спрямо заплащането в тези(вечно) кризисни за страната времена. Чудя се дали в България, въобще има работодател, който да смята че е длъжен да задоволява не своите, а на работниците си претенции за размер на заплащането, така както на тях им се ще!

То излезе наяве част от истината...Явно имате завишени претенции спрямо заплащането в тези(вечно) кризисни за страната времена. Чудя се дали в България, въобще има работодател, който да смята че е длъжен да задоволява не своите, а на работниците си претенции за размер на заплащането, така както на тях им се ще!

Не мисля че точно в тази тема трябва да се обсъжда това. Тук видях че се пише за ВНОСИТЕЛИ на хардуер. Казах ви истина която явно не знаете - Булком не е измежду тях.

Мисля че аз най-добре знам от присъстващите тук дали е така и го споделих.

П.С. в профила ми пише "Регистрация: 24 май 2010" така че неоснователно бях обвинен в умишлено плюене с цел - очерняне на някой си :D

...Повече щети от това което си е нанесъл сам шефа ми няма кой да му причини. Поради неговото бездарно управление на собствения бизнес...

Много фирми в България са така, включително и тази, в която работя. Това се дължи на факта, че всички собственици гледат да се оправят с подръчни средства. Тези, които успяват, изскачат от джобовете за един скъпоплатен мениджър и се развиват напред.

...Чудя се дали в България, въобще има работодател, който да смята че е длъжен да задоволява не своите, а на работниците си претенции за размер на заплащането, така както на тях им се ще!

В България, когато настъпят трудни моменти в дадена компания, веднага започва свиване на разходите, което е за сметка на служителите. Това неминуемо води до неправилното функциониране на фирмата и с течение на времето нещата започват да тръгват още по-надолу. Добрите шефове се грижат за служителите си, лошите се грижат за себе си. За да просъществуват вторите, трябва да въртят някакви незаконни шемекерии, като криене/крадене на ДДС, минимални осигуровки и прочие. Такива фирми се задържат докато не дойде някоя цивилизована и ги измести. Текучеството в една фирма е знак, че тя се разпада. Но тук по традиция искаме с минимално вложение да изкараме максимална печалба и то на момента, което няма как да стане. Понякога се изисква собствениците да намалят приходите си, за да успеят да задържат статуквото на фирмата си.

п.п. и все пак може да се махне въпросната фирма от вносителите. При бързия поглед на сайта им не намерих твърдение, че са восител на нещо. Възможно е да съм пропуснал де.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Нищо няма да се маха. Темата и коментара са на Кокомил и е в неговите прерогативи или евентуално от по-висока позиция да се направи съответната промяна, ако се докаже че фирмата не е вносител. Практически всяка фирма може да е вносител, в темата или в съответният първи коментар това се казва, а не се твърди че е от мащаба на двата ни едри вносителя и че се занимава с обеми внос подобни на техните. Ако ще и една флашка да е поръчала от чужбина, по желание на клиент, пак е вносител.

Ооо все ми е тая. Едва ли някой изобщо е тръгнал да я търси въпросната фирма, за да купува количества стока от тях. Просто отбелязвам, че в името на точността би трябвало да се премахне. Дори самите те не твърдят, че внасят стока. А по твоята логика за флашката, всеки един пазарувал от интернет е вносител. Все си мислех, че това е тема за фирмите, чиито предмет на дейност е внос на хардуер. Впрочем има и други неточности в първия пост.

Ооо все ми е тая. Едва ли някой изобщо е тръгнал да я търси въпросната фирма, за да купува количества стока от тях. Просто отбелязвам, че в името на точността би трябвало да се премахне. Дори самите те не твърдят, че внасят стока. А по твоята логика за флашката, всеки един пазарувал от интернет е вносител. Все си мислех, че това е тема за фирмите, чиито предмет на дейност е внос на хардуер. Впрочем има и други неточности в първия пост.

Дали са неточности, или са промени, случили се за изминалото не малко време, все пак са почти 7 години минали...Ако има някакви промени, разбира се доказани, те би следвало да се отразяват в нови коментари по темата, така че ако желаеш да добавиш нова информация, актуална към днешна дата, никой не ти пречи за това.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

badsector

Не си пропуснал. В нашия сайт, нещата публикувани там, са добре измислени (и от мен) с цел "търговска закачка" или по-правилно казано - късокрака лъжа :) . BTW добавих актуална информация към днешна дата(a именно, че сега а И преди 10 години тази фирма не е ВНЕСЛА дори и идна флашка), която никой не отрази. И не мога да разбера защо си мислите, че трябва да доказвам тук достоверноста и при положение, че никой не е доказал нищо при отваряне на темата :D

П.П. емотиконите са ужасяващо-зле.

правете разлика между вносител и дистрибутор. всеки може да внася спор няма и все някъде по веригата има някакъв официален представител за марката. Така че ако не искате да чакате 1 месец да се отремонтира или смени стоката ако се повреди, на сайта на националното или регионалното представителство си пише кои са им официалните партньори за дадена страна или регион. Тези представители НЯМАТ право да продават на крайни потребители те работят само с други фирми покриващи дадени условия (най-често някакъв оборот от продукти на дистрибутора). Т.е. ако знаете например че Поликомп, Компютър 2000 и Солитрон са дистрибутори на Xerox , може да се поинтересувате дали въпросния продукт е внесен от тях, то така или иначе ги задължават да поставят етикети със фирма производител, страна на производство и вносител. Ако няма такъв етикет покупката така да се каже е на ваша отговорност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.