Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за видеокарта и монитор

Featured Replies

преди 32 минути, IvannG написа:

Ако може да ми предложите един вентилатор за кутията, защото в момента е само с един отзад, предполагам, че ще трябва и един отпред. 

Препоръчително е но трябва да кажеш коя е кутията?

• Автор

Кутията е delux ME879. Монитора гледах и той да е от същия сайт, но явно ще остане benq-та. Видеото не е ли по-добре да е с по-добро охлаждане, дори да е с 1 година по-малко?

преди 38 минути, IvannG написа:

Кутията е delux ME879. Монитора гледах и той да е от същия сайт, но явно ще остане benq-та. Видеото не е ли по-добре да е с по-добро охлаждане, дори да е с 1 година по-малко?

И тази KFA не е със особено впечатляващо охлаждане, но като за 599 лева става. Не мога да повярвам че го казвам в предвид че Паскал са вече повече от две години на пазара. Е, поне цената й не е над 1000 лева, както беше ситуацията в началото на тази година.

Стой далеч от mini-itx картите на EVGA, греят на дракон и трябва да им се правят модификации (нищо ново за EVGA) за да работят на приемливи температури - цък. Поне не се нарушава гаранцията при махането на охладителя, изглежда има защо.

Щом си със АТX кутия по-добре не купувай такива карти. Ако държиш на компактна карта по-добре Zotac 1060 мини, по-добра е.

П.С : Като гледам на тази кутия май не могат да се монтират вентилатори отгоре ? Уж поддържа четири вентилатора - един отпред, един отзад и два отстрани на панела. Може да сложиш един изкарващ на страничния панел и един изкарващ отзад. Фабричния предполагам е отпред ?

преди 20 минути, IvannG написа:

Винаги е плюс да си закупиш графична карта ,чието качество на изработка е високо и притежава качествена платка ,компоненти и охладител. Тези модели на KFA определено не са сред т . нар.  лидери на пазара.Това е търговският бранд на Galaxy ( с променено име за пореден път на Galax ) за европейския пазар под името KFA . Mоже да се каже, че не блестят нито с високо качество изработка на PCB нито  VRM или добър охладител да не говорим за самите вентилатори и до каква степен са ефективни. Наистина добре проектираните им продукти са под бранда  Galax  Hall Of Fame Edition .

Поне цените са им ниски. Честно казано за обикновения потребител е все тая дали е KFA, MSI, GB, Palit или някоя друга, единствената съществена разлика е в гаранцията.

Изпратено от моят Lenovo A536 с помощта на Tapatalk

на 6.06.2018 г. в 20:27, Raze написа:

Имай в предвид, че гаранцията е само 2 години! Ето ти малко по-скъпа, но с 3 години гаранция:

https://www.vario.bg/evga-geforce-gtx-1060-gaming-06g-p4-6161-kr - Цена: 639.00лв.

А тази е с 5 годишна гаранция:

https://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1060-amp-zt-p10600b-10m - Цена: 655.00лв.

А за монитора, гледам, че е с VA матрица, аз не бих си взел нещо по-различно от IPS, дори и да го водят с по-бавна реакция:

https://techguided.com/display-panel-types-tn-ips-va/

И какво, като е с VA матрица? По-добре евтин IPS с glow ли ?

Тя и тая EVGA с орязаната платка е една...

преди 46 минути, PANOV написа:

И какво, като е с VA матрица? По-добре евтин IPS с glow ли ?

За 5 години гаранция каквато ще да е. А за монитора, ако му харесва, да го взема, просто споделям мнение. И защо трябва да е евтин IPS с glow, като дори и не си обяснил какво значи? И дори защо е задължително да го има?

преди 47 минути, Raze написа:

За 5 години гаранция каквато ще да е. А за монитора, ако му харесва, да го взема, просто споделям мнение. И защо трябва да е евтин IPS с glow, като дори и не си обяснил какво значи? И дори защо е задължително да го има?

'Просто споделям мнение' ;) На тебе ли да обяснявам какво значи? Ти да не би да си обясил защо не би взел нищо различно от IPS до 300 лева за игри?

На мен не ми пречи това прозиране на подсветката, аз на тъмно почти не гледам моя телевизор. А и трябва да е съвсем черна картината, за да ти направи впечатление това. Иначе от към ъгли на гледане и цветове няма сравнение.

преди 20 минути, Raze написа:

На мен не ми пречи това прозиране на подсветката, аз на тъмно почти не гледам моя телевизор. А и трябва да е съвсем черна картината, за да ти направи впечатление това. Иначе от към ъгли на гледане и цветове няма сравнение.

Това определено обяснява защо е за предпочитане IPS за игри до 300 кинта.

И като цяло това с монитора е силно субективно. Аз пък предпочитам хубав TN пред смотан IPS. Цветовете са важни при фотообработка а ъгъла ако гледаш отстрани. И двата фактора нямат никакво значение ,когато играеш игра седнал пред монитора. Виж "кървенето" и мазането обаче има значение при игра и се вижда , не е само теоретичен недостатък или предимство. Специално при бюджетни решения и с развитието от последните години TN-a си е направо конкурентна технология. Лично съм се убедил, че офис IPS мониторите (някои от които и тук масово се предлагат) не са нищо особенно като качество на картината.

ПП. Да не съм чул ,че разваля очите...;)

Ако се наредят пред витрина с монитори без да знаят кой какъв е 80% от хората избират VA матрицата. (от личен опит го казвам като свидетел)

А тези IPS-чета които се предлагат тука всичките са с макс 15,6 мс реакция но вие си вярвайте че е 5 ;)

преди 7 часа, PANOV написа:

Не е проблем референтната платка, а охлаждането на тази EVGA. Доста по-добър вариант е SC. 

преди 2 часа, Can Oa написа:

Ако се наредят пред витрина с монитори без да знаят кой какъв е 80% от хората избират VA матрицата. (от личен опит го казвам като свидетел)

Зависи от заводските настройки на панелите. Избират VA заради по-добрия контраст, дори на некалибриран монитор. И ако е пусната сцена от филм нещата стават още по-ясни.

• Автор

Взех накрая това - https://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-1060-amp-zt-p10600b-10m

Последно питам за монитор, този според вас струва ли си https://www.ozone.bg/product/acer-23-6-ed242qr-widescreen-lcd-monitor/ ? Иначе поръчвам самсунга.

Честито.

п.с. Предвид че не е TN и на каква цена е изглежда добре.

При Самсунга също имаме VA и също е намален тоест офертата е добра но не е 144Hz (говорим за по-евтин монитор).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.