Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Важен въпрос свързан с лаптопи

Featured Replies

Моят лаптоп е sony vaio VPCEJ2Z1E, 8GB RAM, NVIDIA 410M 4GB, INTEL CORE I5. Въпроса ми е как да пусна лаптопа ми с nvidia 410M, а не с стандартната ми видео карта INTEL HD GRAPHICS 3000 .

преди 5 минути, илия кочев написа:

Моят лаптоп е sony vaio VPCEJ2Z1E, 8GB RAM, NVIDIA 410M 4GB, INTEL CORE I5. Въпроса ми е как да пусна лаптопа ми с nvidia 410M, а не с стандартната ми видео карта INTEL HD GRAPHICS.

В Нвидиа контрол панела, влизаш ей тука и сменяш от интегрираната графика на нвидиа картата от падащото меню:

CjnI0.png

По принцип трябва да го прави автоматично, а ако не, трябва избираш за конкректните програми да ти пуска нвидиа картата. В таба съседния на тоя.

Човек, тоя вариант го има само във фантазиите ти. Nvidia-та умишлено е направена да работи само при нужда!

Сега, след като имаш някакви проблеми, хвани си остави лаптопа в сервиз да го диагностицират, вместо да пускаш 50 незавършени теми!

• Автор
преди 3 часа, Julius Decimus написа:

В Нвидиа контрол панела, влизаш ей тука и сменяш от интегрираната графика на нвидиа картата от падащото меню:

CjnI0.png

По принцип трябва да го прави автоматично, а ако не, трябва избираш за конкректните програми да ти пуска нвидиа картата. В таба съседния на тоя.

Аз нямам падащо меню.

преди 12 минути, илия кочев написа:

Аз нямам падащо меню.

Как така нямаш падащо меню????

преди 1 минута, илия кочев написа:

Taka

Значи не си инсталирал драйверите за Nvidia. С каква ОС е лаптопа?

Ако си инсталирал всичко както трябва, дори и с десен бутон върху дадено приложение ще имаш опция с кой графичен процесор да го стартираш.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Значи не си инсталирал драйверите за Nvidia. С каква ОС е лаптопа?

windows 7

и имам драйверите 391.35

преди 17 минути, илия кочев написа:

Аз нямам падащо меню.

Сега, провери пак, горе вляво на картинката дали си в менюто оградено с червено.

После в средата на картинката трябва да имаш такова меню падащо за избиране. Ако няма, значи има нещо генерален проблем. Може да не са инсталиране правилните драйвери, да.

How_to_set_a_default_graphics_card_2.png

• Автор
преди 1 минута, Julius Decimus написа:

Сега, провери пак, горе вляво на картинката дали си в менюто оградено с червено.

После в средата на картинката трябва да имаш такова меню падащо за избиране. Ако няма, значи има нещо генерален проблем. Може да не са инсталиране правилните драйвери, да.

How_to_set_a_default_graphics_card_2.png

драйверите са ми 391.35 но прати ми линк към тях

преди 2 минути, илия кочев написа:

windows 7

и имам драйверите 391.35

Инсталирал си само драйвера за нвидиа картата или и софтуера за него. Ако си инсталирал всичко, ще имаш и настройките за които ти говори Julius Decimus

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Инсталирал си само драйвера за нвидиа картата или и софтуера за него. Ако си инсталирал всичко, ще имаш и настройките за които ти говори Julius Decimusre

добре пратете ми линк към тях

преди 1 минута, илия кочев написа:

драйверите са ми 391.35 но прати ми линк към тях

Тия са сравнително нови, на 2-3 месеца. Всичко трябва да им е наред.

Направи снимка като влезеш в това меню там да видим какво има и какво няма.

А също изтегли това : https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/   - горе вляво на страницата, дето пише "Standart version" 5.0MB. Пусни го и тука където на снимката пише "1080ti" долу вляво трябва при теб да имаш падащо меню с Intel нещо и Nvidia нещо. Виж дали са две. Ако е само едното не е добре.

37_large.png

преди 41 минути, илия кочев написа:

на мен не ми пише NVIDIA GeForce 1080 Ti а nvidia 410M

Точно тъй трябва. Значи е много странно, че нямаш онова меню за избиране в първия ми коментар. За твоята карта 391.35 са най-новите.

Това което трябва да пробваш е да сложиш драйверите начисто според мен тогава, като първо трябва да махнеш старите.

На твой риск това, тук пише как става и какво се прави: https://docs.google.com/document/d/1xRRx_3r8GgCpBAMuhT9n5kK6Zse_DYKWvjsW0rLcYQ0/edit

• Автор

Преди 2 седмици си преинсталирах лаптопа нямах драивери за нищо и си ги инсталирах наново.

ехо някой ще отговори ли

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.