Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаг, шум, прегряване

Featured Replies

преди 34 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Емо, ще ти го кажа за последно. Махай се.  Абсолютен некадърник си!!!

Верно! Пу да му се не види, как така от толкоз мръсотия в клиентския компютър не виждам как се е скрил вируса???Добре, че има такива хора като теб да ме просветлят и да осветят през прахта проблема.

• Отговори 52
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Снимките от HWiNFO при какви натоварване са и при една и съща стайна температура ли са правени ?  Между какъв интервал от време са снимките ? Ако са при абсолютно едно и също натоварване/околна температура значи нещо не е наред със охлаждането на процесора/видеокартата от което естествено страдат и останалите компоненти, макар че ме съмнява да е един и същи товара, защото разликата при видео картата е почти двойна...

Нестабилността и артефактите са защото захранващите компоненти на видеокартата прегряват. Щом ядрото достига 93 градуса не ми се мисли каква е температурата на мосфетите, но е 100% сигурно че нестабилността в игри е от тяхното прегряване. След като те изхвърля от игра предполагам и AMD драйвера крашва ? Докато не стане ясно при какво натоварване са снимките и каква е околната температура при двата случая, не може да се стига до заключения, но най-вероятно наистина имаш вирус копач. Щом даден компонент в кутията прехвърли 100 градуса това е пагубно за температурата на останалите компоненти, особено ако в кутията ти няма поток, превръща се буквално във парник. Trendsonic FC-E29A гледам има място за само три вентилатора. Не мога да намеря истински снимки на кутията и вътрешността й, но дори и да имаш вентилатори потока им най-вероятно е в конфликт със 3.5/5.25 гнездата. Отпред по-голямата част от предния панел изглежда запушен, не знам как е отгоре. Инвестирай поне 70-100 лева във нещо по-добро със вентилирана предна и горна част. Също и смени интелското боксово недоразумение. Не знам как го търпиш. Ще имаш дори малко по-високи честоти.

Видео картата ти референтна ли е и правил ли си някога профилактика/преди колко време ?

• Автор

Снимките ги направих преди да пусна FIFA 18 (на ултра настройки) и може би 15-ина минути след това, по средата на първото полувреме в игра, лаг-ът не беше непоносим. Просто не изчаках да става по-зле, но е цепело и на боклук. Кутията - почти 1/2 от предната част е решетка, същото е и отгоре. Картата бе поръчана още преди да се появи в България от чуждестранен сайт, мисля американски, правеше проблеми (черни екрани след включване на компютъра, зелени черти, розови точки) и 3 пъти е седяла в сервиз за по месец горе-долу, всеки път ми казваха, че няма проблем.

преди 16 минути, Иван Йорданов написа:

Снимките ги направих преди да пусна FIFA 18 (на ултра настройки) и може би 15-ина минути след това, по средата на първото полувреме в игра, лаг-ът не беше непоносим. Просто не изчаках да става по-зле, но е цепело и на боклук. Кутията - почти 1/2 от предната част е решетка, същото е и отгоре. Картата бе поръчана още преди да се появи в България от чуждестранен сайт, мисля американски, правеше проблеми (черни екрани след включване на компютъра, зелени черти, розови точки) и 3 пъти е седяла в сервиз за по месец горе-долу, всеки път ми казваха, че няма проблем.

Винаги ли е държала такива температури ? Тази ли е картата ти или тази ? Ясно е че мосфетите прегряват и от там нестабилността,  но дали е  възможно да си я купил дефектна ? Тези температури при какви обороти на турбината/вентилаторите са ? Сменял ли си паста/термоподложки ? Имаш ли вентилатори в кутията ?

Гледам също и че утилизацията на процесора ми се струва висока, наистина ли достига 90-100% на всички ядра/нишки по-време на тази игра ? Температурите му също не са особено добри, но да кажем че е заради видеокартата и всичката топлина в кутията, която най-вероятно не се изкарава, или поне не достатъчно добре.

Половината предна част е затворена, само долната е перфорирана, но ти ще кажеш как е потока и дали влиза достатъчно въздух и дали бива изкарван. Ако се изкарва направо няма да имаш нужда от отопление през зимата със тази карта, а през топлите месеци във помещението ще е ад.

• Автор

Картата ми е като тази от първия линк. Не се усеща топлина през лято/зима. Проблемите ги прави от два-три месеца най-много - прегряване, бучене. Преди това не е имало такива проблеми. Споменах, че лятото компютърът беше под постоянен тормоз, но пак не е бучало толкова много и не е загрявало така. Не съм пипал и сменял нищо, нямам сведения да е правено и нещо друго освен тестове по време на престоите в сервиза.

Има вентилаторче в кутията, не съм сигурен до колко е добър потока, но не е отоплително тяло в никакъв случаи... Или поне досега. :D

Като гледам картата достига и минава 80 градуса - цък. Във твоята кутия ако нямаш вентилатори е нормално да достига 93 градуса на ядрото, дори при игра като Fifa 18, която силно ме съмнява да товари както инструментите който са използвали във TH. Щом обаче преди си нямал проблеми със стабилността явно имаш вирус копач, който тормози картата излишно. Почисти за гадини и виж дали ще намериш нещо. Щом никога не си сменял паста и термоподложки то определено е време за профилактика.

Ако искаш да свалиш температурите без допълнителни инвестиции във кутия то може да пробваш ъндърволт на картата и понижаване на Power Limit-а.

Имаш ли вентилатори във кутията ? Ако нямаш значи топлия въздух изобщо не се изкарва а това има лавинен ефект. При игра турбината на какви обороти е ?

• Автор

Нямам проблем от допълнителната инвестиция, постоянно гледам да обновявам или добавям нещо ново. Вчера гледах антивирусната, нямаше заплахи, сега пак ще пусна. За смазване на вентилаторчета и пасти и т.н. ми казаха, че няма смисъл. Колегата също беше писал вчера, че не е необходимо. 

преди 32 минути, Иван Йорданов написа:

Нямам проблем от допълнителната инвестиция, постоянно гледам да обновявам или добавям нещо ново. Вчера гледах антивирусната, нямаше заплахи, сега пак ще пусна. За смазване на вентилаторчета и пасти и т.н. ми казаха, че няма смисъл. Колегата също беше писал вчера, че не е необходимо. 

Смазването на турбината няма да ти подобри температурите по никакъв начин. Пастата за две години при тези температури ме съмнява да става за нещо и да върши работа. Щом казваш че не се усеща топлина от картата това изобщо не е добре, защото дизайна на охлаждането е замислен да изкарва всичката топлина отзад, директно от картата. Със тази карта спокойно може да се топлиш през зимата, ако си със по-малко помещение и работи както трбва. Тоест явно е пълна със прах, но може би щом си я пращал в сервиз са я почиствали и отново всичко сочи към гадина.

Ако искаш най-доброто Thermal Grizzly Kryonaut, но може и да минеш със Arctic MX4 или каквото имаш под ръка, стига да не е тотален боклук. Не знам дали ще се наложи смяна на термоподложките върху паметите, но при над 80 градуса на чиповете в продължение на две години мисля, че ще е добра идея да се сменят. Термоподложката върху мосфетите я смени задължително. Не знам на тукашния пазар дали ще намериш нещо добро честно казано. Fujipoly май са доста добри, но няма да ги намериш тук.

П.П: Според мен не давай една камара пари за високопроизводителна паста и подложки а купи по-''нормални'', защото тогава ще е по-добре да смениш охлаждането със нещо като като Accelero Twin Turbo, което ще ти понижи драстично температурите и шума. Ето видео което може да намериш полезно ако искаш да разглобиш турбината - цък. Ако не замисляш подобна смяна то - ъндърволт, смяна на паста и подложки и картата ти ще се прероди.

• Автор

Пуснах му пълен скан за вируси, а през това време продължих да си цъкам. За разлика от следобедните часове обаче сега няма шум, прегряване, а играта върви перфектно?!

преди 6 минути, Иван Йорданов написа:

Пуснах му пълен скан за вируси, а през това време продължих да си цъкам. За разлика от следобедните часове обаче сега няма шум, прегряване, а играта върви перфектно?!

Поддържана ли е температурата във стаята или не ? Какви са температурите по-време на игра сега ? Може да ги следиш със MSI Afterburner във реално време по-време на игра. Както и още куп детайли за работата на картата. Не знам дали картата има сензори на захранващата част, но ако има може да следиш температурата им със GPU-Z.

Естествено че има значение, но 14 градуса са прекалено много и едва ли е от това.Антивирусната намери ли нещо ? Ако кажеш каква е била температурата по-рано през деня и сега и при какви са били оборотите на турбината може и да му се види края. Да не си я пуснал на 5000 оборота ?

преди 1 минута, Иван Йорданов написа:

Не съм пипал нищо, а за жалост не погледнах температурите през деня. Спрях климатика и всичко се върна по старому.

Което си е логично. При пуснат климатик имаш приток на студен въздух което веднага дава отражение върху компонентите. Всички истински замервания и тестове се правят при отчитане на околната температура. И не разликите между различните стайни температури не е колкото разликите в максималните температури на компонентите.

Бе заболяхаме очите да чета томове романи писани . Пич проблема ти о 100 км е ясен .Подути кондензатори , термопастата трябва да се смени с нова , на тия температури се чудя как до сега не изключва от само себе си . Отдели 100 лв и бегом на сервиза за профилактика . Може и захранването да се смени втора ръка вървят 10 15 лв .

преди 8 минути, Иван Йорданов написа:

Не съм пипал нищо, а за жалост не погледнах температурите през деня. Спрях климатика и всичко се върна по старому.

Какви са температурите при пуснат климатик ? Чува ли се вентилатора ? Идват жегите трябва мерки да се вземат ако проблема не е в ОС само едно почистване на прах не върши работа . Кой ли знае вътре какво мазало е я снимай да видим

• Автор

При пуснат климатик - 20, не се чува и вентилатора тогава, сега си върти яко.

Сега не ми се изключва, за да разглабям и снимам, но най-вероятно утре ще го закарам в сервиза. Нещата, които прочетох тук ще ги изброя там, ще видя и мнението на човека.

преди 21 минути, adersa написа:

Бе заболяхаме очите да чета томове романи писани . Пич проблема ти о 100 км е ясен .Подути кондензатори , термопастата трябва да се смени с нова , на тия температури се чудя как до сега не изключва от само себе си . Отдели 100 лв и бегом на сервиза за профилактика . Може и захранването да се смени втора ръка вървят 10 15 лв .

Какви са температурите при пуснат климатик ? Чува ли се вентилатора ? Идват жегите трябва мерки да се вземат ако проблема не е в ОС само едно почистване на прах не върши работа . Кой ли знае вътре какво мазало е я снимай да видим

Подути кондензатори, от къде си сигурен ? Какви кондензатори използва референтна RX 480 ? Написал е че го изхвърля от игра и има артефакти, защото картата прегрява.

100 лева за почистване, смяна на термоподложки и паста ? Че то по-добре направо да си купи Accelero Twin Turbo II за 80 лева или Accelero Mono PLUS за 65-70 лева.Температурите му ще паднат значително, както и шума.

Какво е това захранване за 10-50 лева, което му препоръчваш....?

преди 16 минути, Иван Йорданов написа:

При пуснат климатик - 20, не се чува и вентилатора тогава, сега си върти яко.

Сега не ми се изключва, за да разглабям и снимам, но най-вероятно утре ще го закарам в сервиза. Нещата, които прочетох тук ще ги изброя там, ще видя и мнението на човека.

Не ти трябват някакви специални умения за да направиш една проста профилактика на картата. Купуваш си нужните подложки със нужната дебелина и нужната паста. Естествено ще се наложи да ги изрежеш за да паснат на платката, но не ми се вярва да не може да го направиш. Разглобяване на референтна RX 480.

п.с. Ето и по бързата процедура.

Извинявам се ако е коментирано но нямам намерение да чета всички неща.

Този процесор i7-6700 със стоковия охладител ли се охлажда?

преди 5 минути, Иван Йорданов написа:

Мисля, че подложки вече няма?! И да, I7-цата си е със стоковия охладител.

Във сервиза са ти махнали термо подложките ? Я кажи кой е тоя сервиз да го знаем кой е...

Разглобил си картата и си установил че липсват ? AMD няма как да са забравили да сложат подложки, тоест единствената логика е във сервиза умниците да са ти ги махнали. Във какво състояние е пастата ? Пробва ли ъндърволт ?

на 3.06.2018 г. в 0:45, Иван Йорданов написа:

И да, I7-цата си е със стоковия охладител.

Ако сложиш охладител тип кула значително ще намалее греенето на картата.

Този процесор дори без видео карта в кутията не му стига охлаждането - а за всичката разсеяна темепература от вътрешното въртене на охладителя не ми се говори.

• Автор
на 3.06.2018 г. в 15:13, Inno написа:

Разглобил си картата и си установил че липсват ? AMD няма как да са забравили да сложат подложки, тоест единствената логика е във сервиза умниците да са ти ги махнали. Във какво състояние е пастата ? Пробва ли ъндърволт ?

Не съм го разглабял, че ще стане по-страшно... :D 

Закарах машината на сервиз. Преинсталиран Уиндоус, не е бил замърсен и е бил почистен на минимум, слага му се нов вентилатор и се чака паста, за да се смени старата.

преди 20 минути, Иван Йорданов написа:

Не съм го разглабял, че ще стане по-страшно... :D

Закарах машината на сервиз. Преинсталиран Уиндоус, не е бил замърсен и е бил почистен на минимум, слага му се нов вентилатор и се чака паста, за да се смени старата.

Какъв охладител избра за процесора ?

Аз на твое място бих сменил термоподложките, поне тази за мосфетите. Каква паста ще ползваш за картата ?

По-страшно ще стане, ако не разглобиш картата и не я почистиш и смениш пастата и подложките...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.