Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop показва малка RAM памет

Featured Replies

Здравейте,

Ползвам тази прогарама само за стакване на снимки.С Lightroom после си ги дооправям.Преди ми работеше програмата без проблем,но сега не иска да стаква защото било малка RAM паметта.Какво се е променило и може ли да се върне пак старото положение?

Може, палиш De Lorean              вдигаш 88 мили (около 140 км) в час и си избираш дата. :)

Версия на ОС-а, версия на Photoshop, ъпдейти на нещо правено ли е? Параметри на системата?

• Автор

Adobe Photoshop Version: 2015.1.2 

Скоро уиндоусът си направи голям ъпдейт .

Screenshot (3).jpg

Реално ти е малко RAM паметта. С каква видеокарта си? Какво точно съобщение ти дава, направи снимка и дай да видим.

на 1.06.2018 г. в 21:47, steffann написа:

Здравейте,

Ползвам тази прогарама само за стакване на снимки.С Lightroom после си ги дооправям.Преди ми работеше програмата без проблем,но сега не иска да стаква защото било малка RAM паметта.Какво се е променило и може ли да се върне пак старото положение?

Виж да не си включил автоматичното ъпдейтване на програмата. Ако ти сваля четки и боички с тонове, е нормално и осезаемо да се стартира по-бавно.

И какво трябва да видим с това? Че имаш 4 ГБ памет? Това за съвременна машина, особено при работа със сравнително тежки програми като Photoshop и plugins е много малко. Да не говорим, че и процесора ти е бюджетен и за офис машина от преди 8 години Pentium E5700, в момента не става и за калкулатор. Направи ъпгрейд до минимум 8 GB памет (препоръчително 16+ GB), I5 (даже I7 процесор), SSD диск и няма да имаш проблеми. В краен случай може да пробваш с по-стар windows - примерно 7 версия или по-стара версия на windows 8/8.1/10 и да спреш обновяването (за windows 10 ще е малко по-трудно и ще ти трябва допълнителен софтуер).

• Автор

Знам,че е старичък.Това ,което ме учудва,е че последния път,преди около 2 месеца,ползвах Photoshop-a,а сега вече не му стига RAM-паметта.

А какво е съобщението, което ти дава, къде е снимката? Само за 3 път!!! И толкова ли нямаш 20-30 лв. да си вземеш още 4 ГБ памет?

• Автор

Аз май направих грешка защото си взех 2ГБ памет.Програмата стартира операцията,която преди не искаше но ту забива,ту продължава с малко.Ако бях взел 4ГБ щеше ли да функционира по-добре или сега проблемът е другаде?Всъщност ето го модела Kingston KVR1333D3N9k3/6G

Ще преинсталирам Photoshop-а с друга версия,че може да е някакъв бъг.Забива все на едно и също място,иначе другото си върши нормално.

• Автор

А дали може да е причината в инсталирането на 32- или 64бит-версия?Вече започвам да се отчайвам,че няма да мога да го ползвам фотошопа

След последните обновявания на Windows 10, доста неща са по-различни. Варианта е да пробваш с по-стари ОС и по-стара версия на photoshop, най-малкото тази, която преди е работила нормално. За да ползваш над 3.5 GB оперативна памет ти трябва 64 bit ОС.

• 2 седмици по-късно...

HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop\120.0
добавяш DWORD с име OverridePhysicalMemoryMB и стойност 24000 за 4GB RAM

120.0 се отнася за Photoshop CC 2018
Ако си с друга версия на PS, отваряш HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop и отваряш най-долния ключ(ключа с най-голяма стойност)

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря.Аз всъщност намерих работеща версия на CS5 в замундата и нямам сега проблем.Но отговорът ти ще послужи на някой с проблем като моя.Ще има такъв.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.