Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Приложение за превод на текст от снимка

Featured Replies

Здравейте.

Телефонът ми е Самсунг Галакси С6. бях чел, че има някакво приложение, което разчита и превежда текст от снимка. Примерно отивам в чужбина и влизам в институция, заведение за хранене, градски транспорт и т.н., и виждам табела. Снимам я с телефона и приложението превежда текста на български. Не съм сигурен, но било на Гугъл.

Кое е това приложение, как се използва, има ли опция да се използва в режим офлайн /в чужбина не винаги имам интернет/, ако има няколко подобни приложение кое е най-доброто от тях?

Една от най-добрите OCR е на Abbyy TextGrabber. И след това разпознатият текст да се превежда. А за машинен превод - на мен не ми е известна програма, която да прави качествен превод, още повече на български.
@sliderum, ABBYY Mobile OCR SDK е софтуер за разработчици.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 5 минути, DarkEdge написа:

ABBYY Mobile OCR SDK е софтуер за разработчици

Е и, да не би да не работи? Никъде не виждам задължение, да не се ползува, а само да се разработва от човека който си го изтегли. ;)

преди 1 час, sliderum написа:

Е и, да не би да не работи?

А, да не би да го пробва? Хайде, пробвай го първо, т.е. първо го инсталирай и тогава ела да кажеш, че е за потребители.
В страницата горе бутона Ask Demo видя ли го?

преди 8 минути, DarkEdge написа:

А, да не би да го пробва? Хайде, пробвай го първо, т.е. първо го инсталирай и тогава ела да кажеш, че е за потребители.
В страницата горе бутона Ask Demo видя ли го?

А малко по-отдолу си пише fully functional трябва `сичко да се чете, не само първите два реда от страницата

преди 18 минути, DarkEdge написа:

първо го инсталирай и тогава ела да кажеш, че е за потребители.

Аз имам инсталирани тези приложения:

Office Lens

Text Fairy

Smart Doc Scanner

TinyScanner

Служат само за да преобразуват текста от снимката във формат, удобен за обработка с текстов редактор. А са толкова на брой, защото тествах още поне толкова и само тези свършиха работа(различно добра в различни ситуации). И четирите са безплатни.

За превод не можеш да се довериш на никакво приложение.

преди 24 минути, sliderum написа:

Няма на какво да го инсталирам, а ти направи ли го :)

Точно защото няма инструменти за инсталиране, а са само библиотеки в архива, т.е. не е инсталируемо приложение, задавах толкова въпроси. Не, не можах да го подкарам на моя андроид.

Приложението на "Google translate" има такава опция. Като го стартираш, избираш от какъв на какъв език да преведе, иначе не става. Под полето за въвеждане на текст има бутон за камера, след като пуснеш камерата и фокусираш текста той автоматично се заменя с преведен на избрания език.

преди 15 минути, Raze написа:

Приложението на "Google translate" има такава опция. Като го стартираш, избираш от какъв на какъв език да преведе, иначе не става. Под полето за въвеждане на текст има бутон за камера, след като пуснеш камерата и фокусираш текста той автоматично се заменя с преведен на избрания език.

А ситуация, в която няма интернет достъп работи ли, примерно в някое село с лош или без обхват, или паемтник от културното наследство нейде из нашите планини зелени, или му трябва връзка с сървърите на Гугъл?

преди 4 минути, sliderum написа:

А ситуация, в която няма интернет достъп работи ли, примерно в някое село с лош или без обхват, или паемтник от културното наследство нейде из нашите планини зелени, или му трябва връзка с сървърите на Гугъл?

Доколкото знам да, стига да имаш свалени езиковите файлове за двата езика.

преди 10 минути, sliderum написа:

А ти не можеш ли да го тестваш?

Тествах, работи. Доколко и какво превежда си е относително, машинен превод е все пак. Въпроса е, че е по-добре от нищо :)

Google Translate със свалени оф-лайн езици ми върши перфектна работа. В Гърция, примерно що го добре се разбира от превода, какво съдържа "нещото" по етикета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.