Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ръждясал бойлер

Featured Replies

Благодарско за съветите... Тъкмо го промих, изпадаха утайките и боклуците.. Сега ще мацна ръждясалите външни части и ще го сглобявам 1 по 1

на 25.06.2018 г. в 4:11, DarkEdge написа:

Навийте му калчища и намажете с блажна боя и точно това ръждясалото ще изкара повече от бойлера.

Стига ве човек, вече има тефлонови ленти това с калчищата е много старомодно.

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Стига ве човек, вече има тефлонови ленти това с калчищата е много старомодно.

Разликата е, че боята ще запечата ръждата, а тефлоновата лента - не!
Смяташ ли, че не знам за съществуването на тефлоновата лента?
Освен това тефлон може да прокапе - калчища с боя - никога

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Намазах външните ръждясали повърхности с Протекта 3-в-1. НЕ знам обаче дали е електропроводима, че май съм пооцапал около клемите? :speak:

Цък   

Цък 2

преди 21 минути, DarkEdge написа:

Разликата е, че боята ще запечата ръждата, а тефлоновата лента - не!

Ръждата по черно желязо няма как да я спреш. Ако не е там ще е на друго място.

преди 24 минути, DarkEdge написа:

Освен това тефлон може да прокапе - калчища с боя - никога

Аз нямам никакви проблеми с тефлонова лента. Едно прокапало съединение нямам. Пластмаса, полиетиленови маркучи, бронзови колена тук там.

Неземна тема! Давате по 30000лв. за автомобили, а не можете да си смените бойлер за 200 лв. Смешно и жалко. Специално при тази марка тръгне ли ръжда, то спасението е едно и единстгвено - замяна. Всичко друго е самозалъгване, харчене на труд, пари и време. Личен опит!

преди 11 часа, zitrön написа:

Намазах външните ръждясали повърхности с Протекта 3-в-1. НЕ знам обаче дали е електропроводима, че май съм пооцапал около клемите? :speak:

Цък   

Цък 2

Добра работа. Някои хора там тъпчат стъклена вата (над фланеца), защото от там идват големи загуби на топлина, поради липсата на пяна на това място. 

Сега остава само да го сглобя, да му вържа тоците коректно и да не протече...  :D

Налага се и, въпреки че не е препоръчително, да му сложа кабел и щепсел "шуко". Така и така бойлерът е дълбока резерва, жена ми не иска да трепери дали някой няма да го включи по грешка (а той ще е със спрян кран за топлата вода).

преди 13 часа, Black Power написа:

Неземна тема! Давате по 30000лв. за автомобили, а не можете да си смените бойлер за 200 лв. Смешно и жалко. Специално при тази марка тръгне ли ръжда, то спасението е едно и единстгвено - замяна. Всичко друго е самозалъгване, харчене на труд, пари и време. Личен опит!

Вие ако имате излишни 200 лв и кола за 30k, действайте, сменяйте на воля. Аз да сменям на 2 год някой уред, който я се ползва веднъж годишно, а не, нямам никакво намерение. По-добре да си купя дрешки и обувки на детето.

преди 20 минути, zitrön написа:

Сега остава само да го сглобя, да му вържа тоците коректно и да не протече...  :D

Налага се и, въпреки че не е препоръчително, да му сложа кабел и щепсел "шуко". Така и така бойлерът е дълбока резерва, жена ми не иска да трепери дали някой няма да го включи по грешка (а той ще е със спрян кран за топлата вода).

Бойлерът (особено когато е монтиран в банята) не е редно да се свързва към контакт, а директно към инсталацията. Заради конденз и не особено добрата връзка между стандартен контакт и щепсел се нагряват и стопяват. Моя също е в банята, но е свързан директно към инсталацията с проводник 4 квадрата. За бойлер 3kW и стандартен 2,5 квадрата върши работа. Аз при ремонта предпочетох да изведа по-масивен проводник, защото обмислях да поставям проточен, но съвсем се отказах с времето от тази идея и взех 80л 3000W Елдом, но протече. В момента захранва 80 литров "Аристон" 1800w Хаха оказа се напълно излишно 4 квадрата, но както обичат да казват в Русия "Заложен е ресурс за по-нататъшна модернизация". :emoji_smiley-01:

преди 41 минути, Soviet Soldier написа:

Бойлерът (особено когато е монтиран в банята) не е редно да се свързва към контакт, а директно към инсталацията. Заради конденз и не особено добрата връзка между стандартен контакт и щепсел се нагряват и стопяват. Моя също е в банята, но е свързан директно към инсталацията с проводник 4 квадрата. За бойлер 3kW и стандартен 2,5 квадрата върши работа. Аз при ремонта предпочетох да изведа по-масивен проводник, защото обмислях да поставям проточен, но съвсем се отказах с времето от тази идея и взех 80л 3000W Елдом, но протече. В момента захранва 80 литров "Аристон" 1800w Хаха оказа се напълно излишно 4 квадрата, но както обичат да казват в Русия "Заложен е ресурс за по-нататъшна модернизация". :emoji_smiley-01:

За съжаление другият вариант е да вържа кабелите като ги усуча, разстоянието от бойлера до кабела (излизащ от стената) е 60-70 см. После да ги изолирам с изолир-банд и да ги оставя така. Но тогава няма как да си ползвам контакта и къде да си включвам машинката за бръснене :)

Когато са проектирали банята, мястото за бойлер е оставено над тоалетната чиния и човек не може да я ползва без да си фрасне главата, та затова и бойлерът е хоризонтален, ама трябва да му удължавам кабела.

преди 6 минути, zitrön написа:

За съжаление другият вариант е да вържа кабелите като ги усуча, разстоянието от бойлера до кабела (излизащ от стената) е 60-70 см. После да ги изолирам с изолир-банд и да ги оставя така. Но тогава няма как да си ползвам контакта и къде да си включвам машинката за бръснене :)

Когато са проектирал банята, мястот за бойлер е оставено над тоалетната чиния и човек не може да я ползва без да си фрасне главата, та затова и бойлерът е хоризонтален, ама трябва да му удължавам кабела.

А някъде в близост няма ли разклонителна кутия? Ако такава е налична, в нея проводника би трябвало да има къде, да се фиксира надеждно с винтове.

Редактирано от Soviet Soldier (преглед на промените)

преди 2 минути, Soviet Soldier написа:

А някъде в близост няма ли разпределителна кутия? 

Тц... Почвам да се чудя дали не мога да сложа една влагоустойчива в банята, на мястото на влагозащитения контакт. И без това токът за него се изключва с бойлерното табло в коридора.

преди 6 минути, zitrön написа:

Тц... Почвам да се чудя дали не мога да сложа една влагоустойчива в банята, на мястото на влагозащитения контакт. И без това токът за него се изключва с бойлерното табло в коридора.

Колкото до машинката за бръснене и подобни уреди, аз си изведох контакт директно в шкафа с огледала в банята. Пробих отвор, монтирах контакт, който се захранва от проводника за лампите покрай огледалото. Хем е съвсем близо до огледалото, и дори проводникът на даден уред да е къс, съвсем не е проблем. Ако имате такава възможност, изведете си контакт по същия начин, доста практично и удобно е. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Колкото до машинката за бръснене и подобни уреди, аз си изведох контакт директно в шкафа с огледала в банята. Пробих отвор, монтирах контакт, който се захранва от проводника за лампите покрай огледалото. Хем е съвсем близо до огледалото, и дори проводникът на даден уред да е къс, съвсем не е проблем. Ако имате такава възможност, изведете си контакт по същия начин, доста практично и удобно е. 

За съжаление няма :(

Просто може да демонтирате контакта, да вземете лустер клема и чрез нея да свържете инсталацията с бойлера. Отгоре поставяте едно просто капаче, не би трябвало да има проблем и да не е херметизирано, но не пречи да го монтирате със силикон. Тогава със сигурност няма да има проблем с влагата. Това е най-лесния начин, ако не държите да запазите контакт там. 

на 27.06.2018 г. в 21:05, Black Power написа:

Специално при тази марка тръгне ли ръжда, то спасението е едно и единстгвено - замяна. Всичко друго е самозалъгване, харчене на труд, пари и време. Личен опит!

При кои марки "спасението" е по-различно и какво се прави в такъв случай при тях?

на 28.06.2018 г. в 21:48, baitexpo написа:

При кои марки "спасението" е по-различно и какво се прави в такъв случай при тях?

Ми ти кажи?:)  Кво правим с боилерите  от неръждавейка!? Ааааа, чистим ръждата:no-no::lol6:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 3 минути, Black Power написа:

Ми ти кажи?:)  Кво правим с боилерите  от неръждавейка!? Ааааа, чистим ръждата:no-no::lol6:

Очевидно мислиш бойлерите от неръждавейка за някаква марка.

И неръждаемите бойлери протичат, било то заради заварките или окисляване на метала. Имат и други минуси, като значително по-високата цена, не дружи неръждавейката с медните нагреватели и се разрушават бързо. Мой приятел се отказа от неръждаем бойлер, защото през година-две сменя нагревател. Отделно, че ги правят с икономии и не са толко издръжливи на високо налягане. 

Често хвалят бойлерите на "Светлю Шишков", те произвеждат само неръждаеми, но са адски зле сглобени, корпусите са буквално крив, дори на моделите снимани в сайта, дизайна е остарял и отвратителен, електрониката е морално остаряла механика и друга алтернатива конкретния производител не предлага. Гаранция дават 10г. на водосъдържател и 1 година на ел.компонентие, по-горе съм обяснил и предполагам се досещате, защо е само 1г. 

Не всички емайлирани бойлери са боклуци, просто ние масово купуваме родно производство (Елдом ,Теси) а те още от завода често са брак. Имам познат със емайлиран "Stiebel Eltron" на 17 години и е много доволен. Отварял го е само да го обслужи. Мой комшия взе Gorenje 2009г. (Емайлиран) правихме с него по едно и също време ремонт на баните, но аз взех Елдом и протече веднага след гаранцията, а неговото Gorenje още работи вече 9-та година. 

П.С. Ето една снимка от сайта на "Светлю Шишков", даже мострите в сайта са им криви, да не говорим колко хора се оплакват с значително по-зле изработени уреди. Нито дизайн, нито функционалност, нито сглобка за 2х повече пари от един приличен емайлиран бойлер:
2020226015_4334.thumb.jpg.75d698322fd36dec251368ae4d8554a5.jpg

• 4 седмици по-късно...
на 3.07.2018 г. в 21:31, Soviet Soldier написа:

И неръждаемите бойлери протичат, било то заради заварките или окисляване на метала. Имат и други минуси, като значително по-високата цена, не дружи неръждавейката с медните нагреватели и се разрушават бързо. Мой приятел се отказа от неръждаем бойлер, защото през година-две сменя нагревател. Отделно, че ги правят с икономии и не са толко издръжливи на високо налягане. 

Често хвалят бойлерите на "Светлю Шишков", те произвеждат само неръждаеми, но са адски зле сглобени, корпусите са буквално крив, дори на моделите снимани в сайта, дизайна е остарял и отвратителен, електрониката е морално остаряла механика и друга алтернатива конкретния производител не предлага. Гаранция дават 10г. на водосъдържател и 1 година на ел.компонентие, по-горе съм обяснил и предполагам се досещате, защо е само 1г. 

Не всички емайлирани бойлери са боклуци, просто ние масово купуваме родно производство (Елдом ,Теси) а те още от завода често са брак. Имам познат със емайлиран "Stiebel Eltron" на 17 години и е много доволен. Отварял го е само да го обслужи. Мой комшия взе Gorenje 2009г. (Емайлиран) правихме с него по едно и също време ремонт на баните, но аз взех Елдом и протече веднага след гаранцията, а неговото Gorenje още работи вече 9-та година. 

П.С. Ето една снимка от сайта на "Светлю Шишков", даже мострите в сайта са им криви, да не говорим колко хора се оплакват с значително по-зле изработени уреди. Нито дизайн, нито функционалност, нито сглобка за 2х повече пари от един приличен емайлиран бойлер:
2020226015_4334.thumb.jpg.75d698322fd36dec251368ae4d8554a5.jpg

Много полезно мнение. Ние вкъщи имаме драма с бойлерите. Имахме Теси, Елдом, Дипломат и като по часовник изгоряха на четвъртата година. Решихме да потърсим нещо по-добро и преди две години си купихме бойлер на Фагор. Той изгоря на втората година и сега сме в сериозно търсена на нова по-добра марка. Разбира се изключвам изброените до тук. Светлю Шишков доста хора ми ги препоръчаха, но на мен също не ми вдъхват вяра. Сега проучвам Аристон като марка и ще се радвам да споделите мнение!

преди 59 минути, kinggod написа:

Сега проучвам Аристон като марка и ще се радвам да споделите мнение!

И аристон са същите. Наскоро един такъв ми протече два месеца преди края на гаранцията и ми го смениха. Но беше на косъм да я изкара и аз да купувам нов.

преди 1 час, kinggod написа:

Много полезно мнение. Ние вкъщи имаме драма с бойлерите. Имахме Теси, Елдом, Дипломат и като по часовник изгоряха на четвъртата година. Решихме да потърсим нещо по-добро и преди две години си купихме бойлер на Фагор. Той изгоря на втората година и сега сме в сериозно търсена на нова по-добра марка. Разбира се изключвам изброените до тук. Светлю Шишков доста хора ми ги препоръчаха, но на мен също не ми вдъхват вяра. Сега проучвам Аристон като марка и ще се радвам да споделите мнение!

Аз лично ползвам Ariston Pro Eco 80 от 2015 насам и съм много доволен, като дизайн, от електронните органи за управление и от термоизолацията, пък и като цена не са скъпи, произвеждат се в Италия. Ще видиме водосъдържателя, колко ще изкара. Надявам се да ми служи дълго, защото уредът ми върши отлична работа. Ако се наложи да взимам нов, сигурно ще е gorenje. При gorenje им правят от по-дебела ламарина водосъдържателите или поне до този извод стигам по пътя на логиката. Моя 80л Аристон тежи 25кг нето, а gorenje GBF80SMC6 с 5кг. повече. 

на 26.07.2018 г. в 17:09, kinggod написа:

Каквото и да търсиш е направено да изкара го гаранцията. Да не говорим, че и водата ни е варовикова и това допълнително съсипва самият бойлер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.