Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за външна записвачка

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Тази видео карта знаеш ли как да я свалиш и пренесеш безопасно до магазина?

Най-лесно е ако я вземеш с теб, но ти си решаваш дали можеш.

И това го мислех като вариант, обаче по-добре да не я пипам, че никога не съм монтирал части на компютъра, освен онази плочка от 4ГБ рам, която сложих миналата седмица :D

преди 23 минути, badsector написа:

Принципно наистина mini HDMI се води. Нямам идея защо не става. Кажи в магазина, че искаш да работи със съответната видеокарта. Другият ти вариант е DVI към HDMI, ако няма да ползваш вградени колонки в монитора.

Излизам таман след половин час, ще им кажа. Обаче не вярвам да имат някаква идея каква е тази видеокарта. Май мечтата за HDMI връзка умира днес ;д

По принцип искам да го наглася да върви с HDMI - mini HDMI кабел, обаче ако е със DVI към HDMI, ще има ли някаква разлика в сравнение със D-SUB кабела, с който съм сега?

• Отговори 69
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

HDMI и DVI са цифрови, а D-Sub е аналогов.

DVI има разновидности така, че и там трябва да се внимава!

- DVI-I

- DVI-D

2000px-DVI_Connector_Types.svg.png

Забрави какво съм казал!

Гледам тази снимка

8oCF27O.jpg

и според мен проблема е че физически буксата е по-дебела и от дясно нямаш място за да влезе иначе си е правилния кабел.

Така, че или търсиш такъв кабел с по-тънка букса (хубаво е да премериш точно колко место има там) или с ножа отнемаш докато влезе - ясно е, че кабела повече няма да можеш да го върнеш и хубаво е да замериш предварително дали може да се отнеме толкова от буксата.

• Автор

Снимките са ми на телефона, не е проблем да ги покажа там. Обаче за DVI-D кабел, може ли другата страна да си е HDMI (за монитора страната)?

А колкото до тази букса, не знам, ще им кажа и там ще покажа снимката, пък да видим какво ще ми кажат и дали имат със по-тънка букса.

Да има кабели DVI-D към HDMI, но това не ти дава нищо повече. Аз бих заложил на DVI-D към DVI-D, да си го затегна с винтовете и да е здраво, а хем HDMI ти остава свободен за Android Box :)

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да има кабели DVI-D към HDMI, но това не ти дава нищо повече. Аз бих заложил на DVI-D към DVI-D, да си го затегна с винтовете и да е здраво, а хем HDMI ти остава свободен за Android Box :)

Може ли да ми обясниш какво имаш предвид от 'не ти дава нищо повече'?

Тоест да разбирам, че е по-добре да си взема DVI-D към DVI-D кабел?

А Android Box си нямам на идея какво ще значи, но както и да е ;д

8oCF27O.jpg&key=7e43ef6a44c9793ae9373e1c0305da3b62c13716d04a792bc9c6e7f224fefaf8

5Shd3o6.jpg&key=e57538388a78ac2f7aed7ee8f5948276c09dab1c72883c7ac55340797365b8d3

Коя от двете снимки е от реалната машина?
За мен са две разлоични

• Автор
току-що, DarkEdge написа:

8oCF27O.jpg&key=7e43ef6a44c9793ae9373e1c0305da3b62c13716d04a792bc9c6e7f224fefaf8

5Shd3o6.jpg&key=e57538388a78ac2f7aed7ee8f5948276c09dab1c72883c7ac55340797365b8d3

Коя от двете снимки е от реалната машина?
За мен са две разлоични

Оценявам факта, че искате да ме изкарате с два компютъра, обаче имам наистина само един :D

Просто под различен ъгъл съм го снимал, затова изглежда така

• Автор

Аха, ясно, значи наистина няма смисъл само едната страна да е HDMI.

обвивката на букста на mini hdmi опира в кутиятя.

Гледай mini hdmi букста да е малка гумена облицовка  - нещо такова:

cg582_HXDoXp.jpg&w=240&h=217&page=prod_i

• Автор
преди 3 минути, Can Oa написа:

обвивката на букста на mini hdmi опира в кутиятя.

Гледай mini hdmi букста да е малка гумена облицовка  - нещо такова:

cg582_HXDoXp.jpg&w=240&h=217&page=prod_i

Ще им кажа, дано имат такива.

Сигурно греша, или така ми се струва само, обаче като погледна mini HDMI порта, ми се струва че може би. Защото като гледам ми се струва, че е смъкнат надолу, и затова да не иска да влезе кабела.

Като се пробвах вчера да го сложа, дори да го наклоня към страната с повече място, пак не иска да влезе дори малко.

MWAMl60.jpg

Това имам предвид

@DarkEdge е писал заедно с мене :)

Да малко е надолу но и друг път съм виждал такива букси и пак си влиза кабела.

Ако можеш да свалиш картата да пробваш понеже е наистина надолу.

• Автор
преди 58 минути, Can Oa написа:

@DarkEdge е писал заедно с мене :)

Да малко е надолу но и друг път съм виждал такива букси и пак си влиза кабела.

Ако можеш да свалиш картата да пробваш понеже е наистина надолу.

Казах си, пробвам за последно, все пак това е точния кабел, и трябва да опитам поне още веднъж :D

E62AVSL.jpg

whzPOhM.jpg

ICTBsRZ.jpg

abPWzo7.jpg

За да съм сигурен, че ще направя максимално успешен опит, откачих кутията от всички кабели и сложих на масата. И пробвах да превъзмогна това, че е малко по-надолу порта като копна с кабела, че да успее да влезе, и стана :D

Ако не бяхте вие всички, и да говорим сега следобеда, щях да тръгна и нямаше дори да пробвам отново. Големи сте :)

Даже в цялата работа има още един плюс. Реших си и още един проблем, с който може да се каже, че дори бях и свикнал.

Докато бях с този миналия син D-SUB кабел, на монитора (дисплея) имаше едни хоризонтални ленти, които не бяха красиви, въпреки, че не се забелязваха кой знае колко, обаче се забелязваха. Бях свикнал даже с тях. Чудех се от какво може да са, от адаптера на монитора ли (наложи се да купя друг адаптер преди 2 месеца, защото миналия караше монитора да премига, тоест да се изгася за известно време) или пък заради самия монитор, или дори от видеокартата :)

Приятна гледка е сега да видя, и че ги няма тея ленти вече. :D

Което не пречи да си намериш кабел с правилната дебелина на обвивките. Дори и да помолиш да ти сменят кабела в магазина с такъв с по-тънки конектори. Обясни кротко, че обвивката подпира и не контактува. Не вярвам да има проблем...
Честита нова визия! :) 

• Автор
преди 9 минути, DarkEdge написа:

Което не пречи да си намериш кабел с правилната дебелина на обвивките. Дори и да помолиш да ти сменят кабела в магазина с такъв с по-тънки конектори. Обясни кротко, че обвивката подпира и не контактува. Не вярвам да има проблем...
Честита нова визия! :) 

Благодаря ;д

Кабела си стои перфектно

PvPhqJV.jpg

Нека си стои така ;д

• Автор
преди 6 часа, DarkEdge написа:

С леко повдигната карта?

В какъв смисъл повдигната?

Имам предвид, че да сложа кабела, изключих от кутията всички кабели и я сложих на масата, и тогава сложих кабела. А онзи ден когато пробвах и не ставаше, кутията беше на земята.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.