Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за външна записвачка

Featured Replies

Паметта явно е ок. Външното оптично устройство с колко USB кабела е? Някои у-ва са с външно захранване към контакт, а някои са с два USB кабела и трябва да се включат и двата, за да работи нормално.

И пак ти казвам - вероятно има вариант да си въведеш някъде продуктовия ключ и да изтеглиш .iso на играта, като така няма да ти се налага да ползваш дискове.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Отговори 69
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 42 минути, badsector написа:

Някои у-ва са с външно захранване към контакт, а някои са с два USB кабела и трябва да се включат и двата, за да работи нормално.

Не съм виждал с един кабел , винаги са с 2. Този втория (винаги единия е по-тънък) не се ли слага когато PC-то е с USB 1.0 (само тогава)?

За автроа: Относно драскането по диска не е нормално. Слагаш ли добре диска , трябва леко да се натисне като при лаптоп не само да се постави като оптика за стационарен комп.

По спецификации USB предоставя 500mA сила на тока, а механичните у-ва изискват повече, затова е необходим втория кабел. Някой у-ва директно се свързват в ел. мрежата и нямат нужда от втори кабел на USB. Принципно USB 3+ предоставя 900mA, но не съм тествал на практика как биха се държали у-вата със само един включен кабел в USB 3+.

Аз използвам LG GP50NB40. Принципно иска 1.6 ампера, но на usb3 с един кабел работи и пушек се вдига.

В сервиза имам три на LG и трите работят само с единия кабел. Никога не сме ползвали 2я кабел. Едната е на 10години и е ползвана хиляди пъти.

• Автор
преди 5 часа, Can Oa написа:

Не съм виждал с един кабел , винаги са с 2. Този втория (винаги единия е по-тънък) не се ли слага когато PC-то е с USB 1.0 (само тогава)?

За автроа: Относно драскането по диска не е нормално. Слагаш ли добре диска , трябва леко да се натисне като при лаптоп не само да се постави като оптика за стационарен комп.

Ами, до колкото разбирам, го слагам както трябва, че да щракне като го сложа, да е закрепен добре. Това мисля, че няма как да се сгреши. Поправете ме, ако има нещо друго, на което трябва да се обърне внимание.

преди 5 часа, badsector написа:

Паметта явно е ок. Външното оптично устройство с колко USB кабела е? Някои у-ва са с външно захранване към контакт, а някои са с два USB кабела и трябва да се включат и двата, за да работи нормално.

И пак ти казвам - вероятно има вариант да си въведеш някъде продуктовия ключ и да изтеглиш .iso на играта, като така няма да ти се налага да ползваш дискове.

Само с 1 USB кабел има външното дисково.

И честно казано, ако ще продължава да дере диска, няма да продължавам да го трая. Освен да се обаждам и да го връщам външното дисково, за друг начин поне аз не се сещам. И после да отида тук до някой сервиз да ми монтират вътрешно дисково. Каквото трябва ще направя, стига диска да не поема щети. Първоначалния собственик на дисковете, който държи някакво интернет кафе в Плевен, ги е купил в далечната 2003-та от Пулсар, и съответно ги е пазел през цялото това време запечатани. И аз като го купих комплекта преди седмица и нещо, и изчаках дисковото да пристигне, за да го разпечатам точно на момента, когато слагам дисковото, не ми е приятно да го гледам така надраскан. Диск пазен в оригиналната опаковка запечатан 15 години, не искам да се драска повече.

Коя е въпросната игра?

Пробва ли да си рипнеш дисковете и да ползваш ISO файловете при игра?

Можеш да провериш какво се случва при поставяне на диска и като леко го завърти - дали опира някъде, също така като го въртиш дали играе - т.е. дали диска е изкривен.

• Автор

Ами Диабло 2 + ЛОД експанжъна. Не е игра със въобще високи изисквания. Понеже съм я играл едно време, брат ми искаше да я купя, за да играе и той, защото беше гледал някакви клипчета с геймплей ;д

А колкото до това 'рипване', че да ползвам ISO файловете при игра (ако е възможно, защото нали все пак става дума за оригинална игра), няма да откажа малко помощ по въпроса как да го направя?

Колкото до диска, ще го сложа, и ще го завътря, и ще кажа дали опира.

Оригиналността на играта не е само това на какъв носител е. Реално ти нямаш легална игра, имаш оригинално копие купено от друг притежател който ти го е препродал, което няма право да прави.

Така или иначе ти използваш ключа от обложката и дори ISO файлове от нета биха сработили. Ако не се лъжа това са някъде 5 диска общо, виж кой диск се изисква за подкарване на играта и пробвай само него да си копираш с програма която прави резервни копия на такива дискове. След това монтираш и пробваш, ако ли не може да се пробва и с ISO свалено от нета.

Аз тези дни си взех същата, само че черна GP57EB40, но не са съвсем еднакви, фърмуеърите им не са идентични, а и без това не е хубаво да се префлашват. Имам една стара която я ъпдейтнах и сякаш по-зле записва, а някои дискове не успява, а може и да се е издухала. Тази записва добре аудио диск на 10 скорост, нещо с което вътрешните записвачки не могат да се справят. Недостатъка е че много рязко изстрелва чекмеджето с диска, което се отваря до край, а не както е при лаптопите и други външни записвачки. Затова тя трябва добре да е прилепнала към масата, да не изхвърчи цялата. Най-малкото си струва покупката заради софтуеъра за записване който дават към нея, на някои даваха и Nero Express.

преди 2 часа, trades написа:

...Само с 1 USB кабел има външното дисково...

На USB 3+ ли го включваш? Пробвай как се държи с други дискове и дали и тях ще ги дере. На сайта на играта има бутон Download, но иска акаунт в Близард. Пробвай даси направиш и може да ти даде да я изтеглиш, като поиска твоя ключ.

• Автор

На USB 3+ ли го включваш? Пробвай как се държи с други дискове и дали и тях ще ги дере. На сайта на играта има бутон Download, но иска акаунт в Близард. Пробвай даси направиш и може да ти даде да я изтеглиш, като поиска твоя ключ.

Имам на компютъра слот за USB 3.0, което мисля че беше това синьото на цвят. Обаче включвам преносимото дисково устройство със USB 2.0 (обикновеното)

http://nikem-bg.net/computer-components/LG-GP57ES40--DVD-RW-EXT-SLIM/description.html

От никем го взех, само дето на страницата не пише нищо за вида USB.

В емаг го намерих ейсега същия модел, в спецификациии ясно си пише, че е 'Интерфейс USB 2.0'

https://www.emag.bg/vynshna-dvd-zapisvachka-lg-slim-8x-usb-2-0-srebrista-retail-gp57es40/pd/D5N6LMBBM/  

Така, че съм сигурен, че е USB 2.0

преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

Оригиналността на играта не е само това на какъв носител е. Реално ти нямаш легална игра, имаш оригинално копие купено от друг притежател който ти го е препродал, което няма право да прави.

Така или иначе ти използваш ключа от обложката и дори ISO файлове от нета биха сработили. Ако не се лъжа това са някъде 5 диска общо, виж кой диск се изисква за подкарване на играта и пробвай само него да си копираш с програма която прави резервни копия на такива дискове. След това монтираш и пробваш, ако ли не може да се пробва и с ISO свалено от нета.

3 диска са за Диабло 2. А за експанжъна (LOD - Lord of Destruction) е само един. Общо 4 диска са. И съответно на експанжън диска се играе играта.

Не знам как толкова време момчето е успяло да не разпечатва 50-те компекта Диабло 2 + ЛОД дискове за цели 15 години. Определено съм късметлия, че взех последния останал запечатан комплект. То си е направо реликва да се намери запечатан комплект в 2018та от точно тази игра.

И да, виждал съм го този бутон за изтегляне на играта в сайта на близард. Обаче ще трябва да си направя регистрация първо. Само не знам дали да пробвам от сайта или направо като включа играта и пробвам чрез играта. Обаче честно казано, не ми се иска да слагам диска пак в това устройство.

Позабравил съм ги, все пак това бе през 2003 г. - значи само последния диск ти трябва като ISO.

За спецификация гледай официалните сайтове https://www.lg.com/nl/data-opslag/lg-GP57ES40-dvd-brander или http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=KROWM000631837.pdf

А и на кутията сигурно си пише.

• Автор

Решил съм да им връщам на никем външното дисково, пълна загуба на време с тая поръчка. Само се ядосвам. Уж им писах имейл, отговориха веднъж, питам ги за адрес, до който да пратя дисковото, спряха да ми отговарят.

Някой има ли опит с връщане, за да помогне малко, че нямам време тея да ги чакам цял ден да отговорят.

на 7.07.2018 г. в 0:36, trades написа:

...Не знам как толкова време момчето е успяло да не разпечатва 50-те компекта Диабло 2 + ЛОД дискове за цели 15 години...

Купил ги е с идеята да ги продаде след време на по-добра цена. Сега е видял, че технологията ЦД вече е умряла и е решил да ги продаде преди съвсем да изцезне интереса.

...Уж им писах имейл...

Звъни им по телефона. Ако нещо се дърпат, пускай жалба на сайта на КЗП.

• Автор
преди 15 часа, badsector написа:

Купил ги е с идеята да ги продаде след време на по-добра цена. Сега е видял, че технологията ЦД вече е умряла и е решил да ги продаде преди съвсем да изцезне интереса.

Звъни им по телефона. Ако нещо се дърпат, пускай жалба на сайта на КЗП.

В интерес на истината, не знам за колко са се продавали на времето като ги е купувал, обаче един комплект (Диабло 2 (3 диска) + ЛОД Експанжъна (1 диск)) ги получих за 25 лв., което е кажи речи нищо. На времето сигурно ги е купувал за повече, че да продава един комплект за 25 лв. А и така като гледам, интереса към дисковете не е изчезнал въобще, щом тези 50 комплекта ги е продал за близо седмица. Добре, че поне успях да взема последния. Друго си е да имаш физическия вариант на играта, тоест с кутийка и дискове. Като погледна в сайта на близард, играта се продава за 20 евро, обаче разбира се по имейл, виртуален начин на 'доставка'. Изпращат на имейл играта и вече си я инсталираш от някакъв файл там, какъвто изпратят.

Колкото до тея никем, днес ще се обадя и по телефона. Че ми писна да се занимавам с тях.

...Друго си е да имаш физическия вариант на играта, тоест с кутийка и дискове....

Никакъв смисъл да се затормозяваш да пазиш дискове, които заемат място и се прецакват с времето. По-добър вариант от .iso на диска ти, няма. Тия дискчета са за колекционери, които искат да си ги гледат и да оргазмират :D Иначе е чудно защо толкова евтино ги продава, както и защо има толкова голям интерес, но са ставали и по-странни неща на този свят.

• Автор
преди 8 часа, badsector написа:

Никакъв смисъл да се затормозяваш да пазиш дискове, които заемат място и се прецакват с времето. По-добър вариант от .iso на диска ти, няма. Тия дискчета са за колекционери, които искат да си ги гледат и да оргазмират :D Иначе е чудно защо толкова евтино ги продава, както и защо има толкова голям интерес, но са ставали и по-странни неща на този свят.

Разбрах, че като си регистрирам сд-ключовете от играта чрез близард акаунт, веднага ще мога да дръпна направо от близард играта и да се играе без диск.

Днес ходих да си взема HDMI-HDMI mini

И пак.. не става шибаното

https://i.imgur.com/7t3Ttfb.jpg

https://i.imgur.com/BhFFARy.jpg

https://i.imgur.com/xWTdJld.jpg

https://i.imgur.com/8oCF27O.jpg

https://i.imgur.com/AS8Dsae.jpg

https://i.imgur.com/ZWMnrj6.jpg

Не знам какво не му е наред на тоя умрял HDMI mini port, дали самия порт не е точно на място, дали кабела трябва да е някакъв по-друг, нямам си идея

Накрая ще взема да го оставя тоя умрял кабел, и ще си карам с обикновения

преди 14 часа, trades написа:

Разбрах, че като си регистрирам сд-ключовете от играта чрез близард акаунт, веднага ще мога да дръпна направо от близард играта и да се играе без диск.

Това е супер, решаваш си проблема с дисковете.

преди 14 часа, trades написа:

Днес ходих да си взема HDMI-HDMI mini

Аааа това съм го изтървал. Искаш да си включиш монитора към компютъра с HDMI кабел ли? Ако нямаш вградени колонки на монитора, може да си ползваш DVI. Иначе кажи каква ти е видеокартата, за да видим какъв точно стандарт е порта.

• Автор
преди 2 часа, badsector написа:

Това е супер, решаваш си проблема с дисковете.

Аааа това съм го изтървал. Искаш да си включиш монитора към компютъра с HDMI кабел ли? Ако нямаш вградени колонки на монитора, може да си ползваш DVI. Иначе кажи каква ти е видеокартата, за да видим какъв точно стандарт е порта.

Да, точно така. Обаче нещо кабела не иска да се включи към видеокартата. Уж mini HDMI, и пак не става.

Това е видеокартата

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX750TI-STORMX-DUAL-2G/

• Автор

Към 14,30 излизам да върна този кабел, който купих вчера. Ако ми кажеш какъв точно да си взема, ще е супер :)

Принципно наистина mini HDMI се води. Нямам идея защо не става. Кажи в магазина, че искаш да работи със съответната видеокарта. Другият ти вариант е DVI към HDMI, ако няма да ползваш вградени колонки в монитора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.