Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бъдещи спомени или спомени от бъдещето?! Бъдещето което ни предстои.

Featured Replies

току-що, аm-аm написа:

Казвам само, че критиката е неприятна за приемане. И аз трудно я приемам. Но едно е да опиташ да се аргументираш и да бъдеш градивен и да водиш спор, съвсем друго е да бъдеш деструктивен, както видя по-горе by_chechi и да генерираш кавга с обиди.

Аз въобще не искам да споря и в никакъ случай не се мисля за по-умна и по-видяла от теб

Но в темата пишем за своите представи и след това някой ни казва "това е невъзможно"

Малко като Симкова работа ми е ама няма значение :withballoon1:

• Отговори 54
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За Мойра и Ауми подхода е пък бягане: "не си възвишен; няма да ти отговоря" и дотам. Така защитават вътрешните си убеждения, като не ги подлагат на тест. Остават си прави за себе си. Толкова години се четем в този форум, че вероятно се познаваме повече, отколкото приятели "на живо".

преди 5 минути, Megumi написа:

Аз въобще не искам да споря и в никакъ случай не се мисля за по-умна и по-видяла от теб

Няма значение кой е по-умен или по-опитен. От всеки може да се научи нещо. Като имаме по една ябълка и ги разменим ще си имаме по една ябълка. Ако имаме по една идея и ги разменим - ще имаме по две. Това е и причината да възникнат форумите. В правилата на този форум пишеше, че основната му цел е да улеснява комуникацията. Уви изроди се и се превърна в средство за избиване на комплекси.

А спора... спора е прекрасно изкуство. Много ми е мъчно, че е толкова непознато и неценено. Спора е излагане на аргументи и преследване на истината. Уви, преобладаващата комуникация, когато някой иска да се наложи, е набор от логически грешки. Затова и на by_chechi не му останах длъжен след ad hominem. Той ми показа, че няма намерение да спори, а аз че няма да го търпя.

• Автор

Мда.... определени индивиди мислят, че чрез спора ще се стигне истината....

От друга страна .... насаждат някаква субективна истина за бъдещето....

Симбиозата ИИ и човек ще е факт..... въпрос на време е....

Мързела и па мързела ..... е наистина водеща сила в развитието на разума..... колкото и да звучи глупаво и психологично погледнато едва ли не е лудост.... 

Не може с някакви остарели "научни" разстълкнование за що е мързел, и че именно благодарение на не мързеливите цивилизацията се развива, да ме убедят.

Именно защото го мързи човек започва да мисли..... Тук не говорим за леност....  не уместен е примера с Тесла....

Ако човек само и единствено е активен, то идва един момент в който трябва да яде.... и от къде ще си вземе тогава храна.... може би в бъдеще ще каже, хм или помисли и хоп .... ще му я поднесат и ще е точно това което му харесва да яде в този момент....

Да, това ми харесва ..... в тоя случай и аз ще съм активен през цялото денонощие ако може.... :)

Излиза, че умората, не желанието да си активен е болест.... хм.... да.....

Само и единствено когато физиологичните потребности на човек са задоволени той може да си позволи да мисли.... в другия случай в по-голямото си време отделя за осигури някакви физиологични и други лични потребности...

Затова и мързела, хм тарикатлъка, някой друг или нещо друго да свърши тази досадна работа за набавяне на физиологичните ти и други потребности, на бута да измислим начин по който да ни остане време да правим каквото ни харесва, а не каквото трябва.....

Тук се разделят "двата клана" ..... едните казват треба да има мамуни които да бачкат и такива които казват трябва да има роботи.... :)

Що се касае за природата..... хм, тя изобщо няма да ни бави... ако злоупотребим със същата....

Да, имах достъп до една информация, че при някакви условия, разчета е човечество ще има, и ще е в еди колко си процента и т.н.

Лал или wow.... в САЩ има доста промити мозъци които какво ли не правят само и единствено да са сред оцелелите.... даже вече има предаване по една от телевизиите и дават такива маниаци..... :)     мани, мани.... даже дочух, че и в България вече са се навъдили такива.... мани, мани.... :) 

Явно някой не разбира какво е да живееш в хармония с природата... хм, това си е негов проблем....

• Автор

Добро утро!

Вчера от идеята за активност и т.н. и как с мисли ще можем да си задоволяваме не само физиологичните си, а и други нужди се сетих за една книга "Галактическата болница" ... в която, една от описаните случки бе как една свръх развита цивилизация се опитва да помогне на едни динозаври да полетят...

Може би в едно не близко бъдеще човечеството  ще си възвърни ли, или ще се превърне в такава, която да помага на други цивилизации да изминат своя път на еволюция...

От край време вечността, безкрая и ред едни такива неща вълнуват определени хора.

За кратък период от време, особено след края на втората световна война, човечеството напредна доста в техническата сфера.

Бледо си спомням края на 60-те години, по осезаемо 70-те на миналия век, сега живея в 21-ви век и се боря да видя как ще е в 22-ри... и успоредно с това виждам реализацията ма мечти от 19-ти век....

Не съм правил някакви проучвания в миналото - признавам си...., за да намеря закономерност в появата на нов ренесанс ....

Дали в 22-ри век ще има такъв, а?! Защото както гледам 21-ви е някак ... хм, е зациклил в някакви предразсъдъци от двадесети... 

• 2 седмици по-късно...
на 8.07.2018 г. в 15:36, Хитрейшио написа:

Бъдещето, което ни предстои..Изберете ме за президент. Ще анексирам Македония, след това ще започнем война с Албания и ще я поробим.
След това ще сключим съюз със Сърбия и ще нападнем Гърция. След като създадем Българска империя, ще нападнем Турция и ще я направим курортен комплекс Слънчев Бряг 2.

мисля, че Доналд Тръмп има български братовчед и предстоят най-интересните времена за България, упс! Българската или Балканска Империя и негово императорско величество ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.