Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Младите: няма шанс тук, заминаваме!

Featured Replies

преди 2 часа, Хитрейшио написа:

Ква кръв и пот, като ти основно пишеш в калдата, пафкаш, караш със 170 и си чешеш корема цял ден!
Я ми кажи каква е тая твоя пот и кръв и с какво точно се занимаваш, а? Нещо май те е срам от себе си!

Дъ бест са тия, които изстрелват хора в космоса!!! А не някакви напушняци, които се занимават с помпи и мелници!!!

Холандия пич е в топ 3 с най-добрата инфраструктура в света.Почти целия свят срещу нея да тича няма да е стигне  никога.Пристанището в Ротердам е най-голямото в Ервопа и цялата суровина за Франция и Германия е напълно зависима от напушеняците, които се занимват предимно с помпи и мелници...Ама какво да ти разправям на теб, ти на всичко ще намериш кусури, с изключение разбира се на себе си.Точно с какво се занимавам и колко изкарвам не не ме е срам, но нямам намерение да го споделям на целия свят чрез интернет.Кога седнеш да пиеш с мен уиски ще научиш,ама до тогава има още много боб и леща да ядеш.А и аз не съм седнал да се оплаквам като теб, как ми е виновен целия свят и работодателите сами виновни, че не съм се реализарал.Мъдрия народ е  казал: Каквото си надробиш, това ще сърбаш.

• Отговори 146
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, franchesko написа:

.Мъдрия народ е  казал: Каквото си надробиш, това ще сърбаш.

Аха. Явно те е срам, щом не казваш. Не е нещо легално. Относно другото - аз ли съм виновен за това, казваш??
850лв бруто за АРХИТЕКТ, които учи минимум 10 години още от строителен техникум. Но 1000лв за СЕРВИТЬОРКА!?
0-02-04-cb35c8886bf9827b4ae49433886296052d4f8a021bd47110ee1bc2fe034c1705_9c7225f.thumb.jpg.4613b97c6b1f513b2b38aabfc520c9c5.jpg

преди 1 минута, Хитрейшио написа:

Но 1000лв за СЕРВИТЬОРКА!?

Еми стани сервитьорка.

преди 4 минути, franchesko написа:

Еми стани сервитьорка.

Това ли ти е гениалното решение? Цяла България съставена от сервитьорки, депутати и мигранти, избягали от България?
И така България ще се оправи - като всички станем сервитьори и сервитьорки??
Или всичко пак е до тва да си оправиш твоя алчен гъз, ама е*ли сме му мамата на всичко останало!!!

преди 6 часа, franchesko написа:

Достатъчно е това че сме най-големия инвеститор в България, наливаме милиярди пари изкарани с кръв и пот и някой възпитан и еродиран човек това би го оценил.

Е сега вече ти личи, че си в Холандия :Д - ми друг си е матряла там, знам аз: сортов, селектиран, поливан, чуднинка.

преди 4 минути, sound написа:

Е сега вече ти личи, че си в Холандия :Д - ми друг си е матряла там, знам аз: сортов, селектиран, поливан, чуднинка.

Ето чети хората са го написали http://news.bnt.bg/bg/a/blgarite-v-chuzhbina-sa-nay-golemite-investitori-v-ikonomikata-ni

преди 6 часа, Хитрейшио написа:

Това ли ти е гениалното решение?

Какво толкова не ти харесва сервитьорството ..... това е вид натрупване на първоначален капитал..... а в свободното си време се ограмотяваш..... Хем си там.... на Черноморието.....  Срамна работа няма..... а и е вид форма на контакт.... вид форма на маркетинг и т.н. .... и не е като да копаш у полето.... и да се мориш. е да .... трябва да имаш малко вид и някаква подвижност ..... друг е въпроса ако си физиологически или умствено увреден....  

преди 4 часа, ДиоиД написа:

Какво толкова не ти харесва сервитьорството .....

Ако исках да стана обикновен сервитьор, нямаше да се занимавам да уча въобще.

преди 15 минути, Хитрейшио написа:

Ако исках да стана обикновен сервитьор, нямаше да се занимавам да уча въобще.

Знаеш ли колко учещи са били в свободното си време сервитьори???

От една страна да облекчат родителите си, а от друга да изкарат някой и друг лев за да могат било то да се забавляват или купят някоя и друга полезна за тях вещ.

Ай стига си се оправдавал кът някое пет годишно дете, което все още не се е откъснало от гърдата на майка си и/или от джоба на баща си....

Каквото си искал - това си направил!

И ще си сърбаш попарата и сам ще си бършеш сополивия нос.... 

преди 13 часа, franchesko написа:

........

Те хората са го написали, ма са пропуснали кавичките около понятието инвеститор, че инак ще трябва да броим за инвеститори и руските/ шведските/ германските и т.н. туристи по морето ..... та нали. Крайния резултат от такива "инвестиции" са ~двата процента увеличение на БВП, който Миро двайсте стотинки ни пробутва из темите, като доказателство за просперираща икономика, а то де факто тези пари от чужбина заминават във веригите магизини, които са  .... пак чуждестранни.

п.п. а да не говорим как се пропуска деликатната особеност, че огромната част от парите примерно на жертвите на знаковите и все така неразкрити убийства, които станаха последните десетилетия, на практика бяха и са в чуждестранни банки - като прехвърли брачеда/ вуйчото/ лелята в чужбина на Пеевски или Гинка, насам някое милионче и "българските емигранти" разбираш ли ..... Е има и тук таме, където споменават бегло и плахо тази подробност.

http://www.desant.net/show-news/44139

Цитат

Haй-гoлeмият нeтeн инвecтитop y нac отново ocтaвa Xoлaндия c 875.7 млн. eвpo, но това в действителност не са ПЧИ по същността си, защото на практика, в преобладаващата си част това са пари на български лица, „прекарани“ през либералния данъчен режим там с цел избягване на облагане, а преди това и през други офшорни зони за скриване на истинския собственик.
.......
Трябва да се има в предвид, че през последното десетилетие една пета от ПЧИ са от офшорни зони. Според статистиката, която води БНБ, само до 2011 г. те са 4,65 млрд. евро. Това са парите на нашия политически и икономически „елит“, генерирани от незаконните схеми в страната през последните 30 години, прикривайки собствеността си чрез офшорни компании.
.......

А тези, които се връщат през офшорки по описаната по-горе схема отиват за купуване „на килограм“ на цели отрасли, с една единствената цел – да подхранят и заситят алчността на същия този „елит“, без да ги управляват и развиват правилно, което ще е не само в техен интерес, а и на цялото общество.

Днес Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ, утре Петкан от Горно Кобиле ще купи АЕЦ „Белене“.

Така, че да очакваш благодарност от други за парите, които пращаш на роднини ........ поне да се бе обадил да си дръпнем и ние. :Д

преди 10 часа, ДиоиД написа:

Знаеш ли колко учещи са били в свободното си време сервитьори???

Не ме интересува. Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка. Ключовата дума е учащи. Аз съм завършил.

преди 39 минути, Хитрейшио написа:

Не ме интересува

Пич....

https://dnes.dir.bg/ikonomika/nyama-koy-da-raboti-v-balgariya-svobodnite-mesta-se-uvelichavat

Ето.... има и за учители свободни места... ай се да та видим какво още ще опяваш....

Пак ли не те интересува, а???

Определено си мисир ти..... или по точно мисирка, ама така е баба ти е била мисирка,

и ти такъв си станал.... мисирка... камо знаеш да квичиш кът мисирка преди да я заколят....

Ами, к'во бе.... няма значение от кой клан или кой клонинг си...

Не си качествен и за туй не ходиш извън България...

Казах ти, точно заради такива като теб България е на това дередже.

За мен ще си останеш платен лаладжия....

Ох изкуствено инжелекче...

Ай продължавай да си спамиш с който и да искаш там си клонинг.... и да копи-пастваш някви си знания без нито грам покрития...

Как бе - има много мъка на твоя свят.... една от тях си ти...

Пич.... вразуми се малко.... стига си изпълнявал тези платени хейтърджийски неща....

Нищо не знаеш! Кла квалификация имаш...... Никаква!!!

Ако имаше - до сега да си си намерил добре платена работа....

Много добре знаеш, че има  недостиг на IT-специалисти, к'во се правиш на отворен бе....

На една моя втора братовчедка момчето и завърши в Пловдив точното туй дето декларираш, че разбираш и още като студент го взеха на работа...

Да.... от Нова Махала е..... а ти ай не си мисирка а някаква ялова чайка.....

Та, след като не са та забелязали като следваш (което аз твърдо съм убеден от едно място, че не си следвал, че си един пубертет дет се прави само на интересен...) к''во ми се фукаш с недействителна диплома и прочие, а..... и к'во само копираш и пускаш тук някакви знания дет не му е мястото....  а....

Джендър-хейтър си....

Не така момче..... Не ти пука, не ме интересува и т.н. .... после се ленджиш кът недокърмено...

Ако си някакъв инвалид било то физиологически или умствено, то не ти прави чест такова поведение тука.....

Имам познати които са инвалиди, но те нямат такова държание в реалността, а дори и тук в интернет пространството. 

Липсва ти възпитание.... да, може баща ти да Ви е изоставил, но има друг начин да се бориш, а не по този гнусен начин който забелязвам....

Успех!

преди 21 минути, ДиоиД написа:

което аз твърдо съм убеден от едно място, че не си следвал,

Само че съм следвал.

Та, след като не са та забелязали като следваш

Всъщност ме забелязаха. Предложиха ми учителска работа. А аз не искам, защото не не смятам, че умея да преподавам добре.
ИТ фирми при нас няма особено много, стажове също, та как по-точно да те забележат?

Не си качествен и за туй не ходиш извън България...

Не, просто наскоро завърших и нямам пари да отида като бял човек извън България. А не ми се ходи да ровя в кофите.
Имаше и други причини...

има и за учители свободни места...

И на учители между другото малко пари дават. С учителска заплата няма да си купя жилище цял живот.
Да си учител е перфектно хоби за свободно време, ама не и основно занимание.

и да копи-пастваш някви си знания без нито грам покрития...

Ахааа..За тва вадя пари и хората ми имат доверие, щото копи пействам, а не върша работа. Знаех си аз! :D

преди 18 часа, Хитрейшио написа:

Ако исках да стана

Уважаеми господа и дами джендари.... "клонингът" Ви почти прилича на ИИ. Към сегашния момент не представлява опасност, но е компрометиран.

Успех с рекламната и маркетинга!

преди 6 часа, Хитрейшио написа:

Само че съм следвал.

Всъщност ме забелязаха. .....
ИТ фирми при нас няма особено много, стажове също, та как по-точно да те забележат?

Не, просто наскоро завърших и нямам пари ....
Имаше и други причини...

И на учители между другото малко пари дават. ......
Да си учител е перфектно хоби за свободно време .....

Ахааа..За тва вадя пари и хората ми имат доверие, щото копи пействам, а не върша работа.

Следваш чужди интереси.....

Нямало при Вас ИТ-фирми???? В днешния развит начин на работа от отдалечено място.... ЛИЦЕМЕРИЕ!!!

Нямал пари..... второ лицемерие..... да не кажа злоупотреба и т.н. .....

Други причини.... хм, що млъкваш рязко, а..... мирише на измама.....

Истинския учител (преподавател, педагог)  не се интересува от пари.....  пълно заблуждения искаш да наложиш на неинформираните.... Агитация с неуместен популизъм ...

Да си учител е не само професия, а и призвание, а в свободното време се доусъвършенстваш.....

Вади си парите по който си искаш начин, но както ти казах...... обслужваш чужди интереси които вече губят почва в България....

Въпрос на време е да си пак на "улицата".... око ненаситно.....

Уважаеми господа и дами джендъри.... добър опит да съживите ИИ клонинга си, но вече както казах е компрометиран...

В скоро време и другите клонинги ще са такива....

Успех с рестарта, преинсталацията..... заприличахте на Дрънди с неговия ентусиазъм да преинсталира ОС-ми.... :)

"Белете" си темите и създавайте нови, било то клонинги или теми.... 

преди 9 часа, ДиоиД написа:

...

Виждам, че се опитваш да ме атакуваш. Коректен съм, има нещо алтруистко в мен, но съм наясно че не мога да си позволя да бъда благотворителна организация, защото имам и собствен живот да си оправям. По въпроса с отдалеченото работно място - можеш да работиш отдалечено, но за да те вземе физическа фирма, трябва да ти видят физиономията.  Отдалечената работа е опция, когато вече ти имат доверие, че няма да ги измамиш.
Да си учител е призвание, ама не е моето призвание. Там не изисква просто да знаеш, а да проявяваш и неимоверно търпение.
И само да те светна - имам повече от една професия... Въпросът е в това е дали ще вадя 5000 или 1000лв, в никой случай няма да остана гладен. Обаче искам да се занимавам с точно определено нещо, за да си бъда щастлив. Око ненаситно..едва ли. Просто не искам да има повод да се лишавам от нещо. А мойте нужди не са големи, на мене супер лукс не ми трябва. И мечтите ми са едни такива...

преди 1 минута, Хитрейшио написа:

алтруистко

Алтруизъм или Аутизъм???

Щото вчера гледах едно предаване за Владимир Димитров..... който е бил Алтруист .... и почти се просълзих как съселяни са измолили трупа му, за да го положат на родна земя.... и как са успели да се докопат чак до Тодор Живков, за да стане това....

Ако пък е вид аутизъм, то това не е болест, макар че по много книги го водят.....

Имах една позната преди време бе с леки прояви на такъв..... доста неща научих от нея..... мъжа и бе в БАН и се занимаваше с физика.... някой неща свързани с българското участие в космоса и т.н. бяха минавали през ръцете му.... отдавна бе.... ех, относително.... преди двадесет години нещо на отдалечи.... заради едни мои ангажименти ..... а по уния времена бе доста динамично и не ми е оставало свободно време.... загубих ме се, а някак си после не успях да възвърна връзката с тях....

Поведението ти обаче не е алтруистично..... по ми наподобява аутизъм.... в някаква форма.... 

Колкото и да ме убеждават, че е болест, знам че и е така, и не е така..... но обществото (не говоря само за българското) не се интересува от въпросните, стига да не им пречат....

Да,

Цитат

Терапия, която успешно третира трите основни симптома засега не е известна

но в бъдеще ще има, но според мен не ще е терапия, а вид приобщаване на въпросните индивиди....

Успех в развитието на ИИ господа и дами....

на 8.07.2018 г. в 18:17, proexpert написа:

...И то докато през същото време млади хора не могат да си намерят работа по специалността...

Работни места има. Няма кой да работи. Да, в системата на МВР става единствено с връзки, но МВР не е цялата държава. В днешно време келешите като завършат и отидат на трудовата борса, веднага искат по 2К лева заплата, без грам опит и с мъглява теория в главите. Е няма как да стане. Бизнесът плаща ако вършиш работа. Едно е да се хвърлиш в дълбокото и като изплуваш, да искаш пари, друго е да искаш да ти дават пари без да правиш нищо. На държавна работа няма проблем, но в частния сектор не става. Та тия, дето искат да емигрират, на запад пак няма да започнат работа по специалността, ами ще започнат като нискоквалифициран персонал. Да, там така са устроени държавите, че дори да работиш най-мизерната работа, пак ще живееш по-добре отколкото в БГ. Най-малкото цените са същите, а доходите са по-големи, без да гледаме предимства като здравеопазване, образование и прочие допълнителни блага, които държавата предоставя. В България най-големият проблем на частния бизнес е, че иска да има постоянно увеличаващи се доходи, без да разраства пазара си. Което вече води до ситуация да нямаш качествени служители. Защото качествените служители, които вършат реалната работа във фирмата ти, ще отидат на друго място, на което дават повече пари. Ако конкретната бизнес сфера е с ограничена пазарна ниша, както обикновено е в БГ, се образуват картели не само за цените на продукцията, но и за заплащането на служителите. Тогава хората нямат избор. Но все пак БГ става все по-отворена към света държава и дори в силно затворен отрасъл като застраховането вече има чуждестранни фирми и избор на работни места. И реално статистиката сочи, че все по-малко можещи млади хора избират да емигрират. Лека полека на бизнеса ще започне да му идва акъла и ще започне да цени повече настоящите си работници, които му носят приходите, вместо да търси постоянно нови кадри на ниски заплати. Така че има надежда, че ще спрем да гледаме "бизнесмени" със скъпи коли, които плащат на работниците си минимални заплати. Реално това е проблемът на държавата.

преди 20 часа, badsector написа:

В България най-големият проблем на частния бизнес е, че иска да има постоянно увеличаващи се доходи, без да разраства пазара си. Което вече води до ситуация да нямаш качествени служители.

Това е вторична последица....

В една наистина значима фирма има фонд - обучаване на нови кадри, има също така отговорник за подбор на кадри.

Механизма който ползват фирмите в момента да заплащат на своите служители, работници и т.н. е остарял.... защото по един или друг начин е свързан със заплащането в държавата.... която пък от своя страна прилага постоянно увеличаване на доходите на държавните служители за сметка на съкращения и т.н...

Да, има сив сектор, а държавата го знае.... но има и доста разтегливи държавни структури, които постепенно се съкращават и в даден момент държавата измисля какъв ли не нов закон, за да им осигури доходи.... Последния пример е за регистрацията на автомобилите....

Лека полека държавата се възвръща към един доста остарял модел - феодализма.....

Тук не става за картелни споразумения..... за съглашения за крайната цена на продукта.... а за определено управление на масите....

Изхода е само един .... президентска република.... но никоя в момента политическа (феодална) общност не е заинтересована от въвеждане на този модел на държавно управление....

Та, тази тема, а и не само тази, по един недвузначен начин е система за индиректно пренасочване на проблема към някакъв "кух" важен проблем на България.

Да, работни места има! Но не че няма кой да работи, а че умишлено се програмира в мозъка на хората, че има такива които не работят и взимат куп пари.

Много добре познавам мисленето на новобогаташите.... Много добре познавам мисленето на ново-политиците.... и определено има картелно споразумение между тях за начина на подбор на кадри.....

До колко имаме полза от Европа и/или обратното е друг въпрос.... Принципно и в Европа няма кой да работи.... но там за разлика от тук ти създават илюзия, че имаш шанс за развитие.... Та лицемерна е политиката на Европа за емигрантите.... почнаха да ги цепят на икономически и бежанци от войната и започнаха по някакъв много интересен начин да ги разпределят из членките на Европейския съюз.... А както знаем от близката история СССР се разпадна в даден момент под давлението на ново-империята САЩ....

Та действителните събития от най-близката история са задвижени именно от това, че Европа започна да се обединява, а това е в ущърб на ново-културата....

Просто САЩ продължава гражданската си война с други средства и на други континенти.... Но какво ли разбирам от политика....

Та, ето Англия вече лека полека е отцепена от Европейския съюз.... насъбрала си е слуги и повече не иска, но това все пак е декларирана Монархия... с вековна традиция....

Не може някакви белгийски, германски, френски, испански и т.н  селяни да диктуват как да живеят българите....

Самата френска революция е абсурдна.... самите испански инфанти  също са абсурдни.... самите фонд Барон  еди кой си също е абсурд и т.н.

Та според мен добре си живеем в България.... :) Верно все мрънкаме за нещо, ама то туй за спорта.... :) Имаме доста извратено чувство на хумор.... :) Ама какво да се прави..... такива сме си.... и хайде наздраве :beer:, че днес е петък, хм при това 13-ти ден от месеца съчетано с 07 месец от 2018 година, хм 2+1+18 = 11.... ;)

1+3+7+2+0+1+8 на колко ли е равно.... :) 4, хм, труден ден.... измина.... а седмица де.... :)   

на 12.07.2018 г. в 16:17, Хитрейшио написа:

Виждам, че се опитваш да ме атакуваш. Коректен съм, има нещо алтруистко в мен, но съм наясно че не мога да си позволя да бъда благотворителна организация, защото имам и собствен живот да си оправям. По въпроса с отдалеченото работно място - можеш да работиш отдалечено, но за да те вземе физическа фирма, трябва да ти видят физиономията.  Отдалечената работа е опция, когато вече ти имат доверие, че няма да ги измамиш.
Да си учител е призвание, ама не е моето призвание. Там не изисква просто да знаеш, а да проявяваш и неимоверно търпение.
И само да те светна - имам повече от една професия... Въпросът е в това е дали ще вадя 5000 или 1000лв, в никой случай няма да остана гладен. Обаче искам да се занимавам с точно определено нещо, за да си бъда щастлив. Око ненаситно..едва ли. Просто не искам да има повод да се лишавам от нещо. А мойте нужди не са големи, на мене супер лукс не ми трябва. И мечтите ми са едни такива...

Въпроса е какво правиш, за да ги сбъдваш тия мечти. 

преди 6 минути, ostavime написа:

Въпроса е какво правиш, за да ги сбъдваш тия мечти. 

Еми..учиш...учиш се как да бачкаш и бачкаш....за да се учиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.