Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Младите: няма шанс тук, заминаваме!

Featured Replies

преди 21 часа, Хитрейшио написа:

Костов,мисля че в тоя форум достатъчно пъти съм показал, че не съм неграмотен.

Moже би, но още не си показал че си млад браточка. :)

• Отговори 146
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, _crusader_ написа:

Moже би, но още не си показал че си млад браточка.

Е па млад съм. Млад, ама никоя булка не искА ме земе, Трагедия, брат. :D

преди 46 минути, Хитрейшио написа:

Е па млад съм. Млад, ама никоя булка не искА ме земе, Трагедия, брат. :D

Aми ако спреш да лъжеш, може и да стане нещо. Аз не съм млад, но когато бях нямаше такива трагедии. Чак пък никоя булка...

преди 35 минути, _crusader_ написа:

Aми ако спреш да лъжеш,

Ми няяя брат. :D И не лъжа 

преди 4 часа, ДиоиД написа:

Бягайте тогава....

Ти още малко и равнис ще искаш да ти застана май, а? Или какво - никой вече не те брои за човек, та си тръгнал да избиваш комплекси по форумите? Хептем изгуби нишата на темата - от много акъл предполагам.

преди 6 часа, Хитрейшио написа:

Никой не е длъжен да осигурява работа, отговаряща на нивото на образование. Но хората, които го правят се подиграват с образованите.
Казах, че е много трудно да имаш фирма, ако не си човек на някой. Мисля, че написах какви са разходите само да съществува по документи.
Когато човек е специалист в своята сфера, това не означава че автоматично е и икономист.
Посредственик е баща ти, за тва си се родил такъв посредствен нагъл тип и самия ти. България не расте и не се движи напред с асфалтиране. А ти си толкова неграмотен, че не знаеш как се пише специалист, асфалтиране, сграда. Баси, каква грешка си на образователната система.
Една страна може да просперира, когато вносът й е по-малък от износа. За да стане това тя трябва да произвежда продукти с висока добавена стойност. Това няма как да стане, ако имаш индустрия, която не е способна да извади нещо по-високотехнологично или уникално.

Пич ти не си грешка на образователната система, а грешка на природата.Природата грешките ги рита на бунището.Страхлив,мързелив и изключителен нагъл елемент, койт ообществото не случйно е изолирало до рамките на един форум.Колко данъци ти плати бе? Че да имаш претенции към държавата.Ти въобще нещо направил ли си за България, че си отворил уста като ханджийска порта с претенции към нея?Ти не си посредственик, ти си апсолютен лузър.На 25 години още живее при майка си и баща си, ходи работи елемнтарна обща работа на жичкаджия часпроми за да изкарва за джобни. и ако не би ли ти подари незнам си коя употреба самсунг s2 още щеше да си с нокия с фенерче.те тука 16 годишните пубери са по напред от теб!Аз може и да съм неграмотен ,но с парите които изкарвам тука, с твойте 700-800лв на месец, аз мога да те купя барабар с твойта 30 годишна бангия, и да те подаря на някой клошар  бе, а бангията ти да я ритна в морето.Ти въобще имаш ли си идея на кой свят се намираш.В България имам приятели и близки, които си имат супер доходи обикалят си кога им кефне по морето и балкана и им е през х*я, за българската икономика, че тока скочил с 10% и че нямало ,,специялисти,, А минавалото ли ти през акъла, че за да няма ,,специялисти,, вероятно хората го има буквално напредвит, просто няма хора, които си разбират от работата.Имало е некога, ама те отдавна или са в пенсия или са хванали терминал 2.Само такива лузари ,,специялисти,,  като теб са останали на пазара в България, които не заслужават повече от 700лв на месец.Даже и това им е много.Ти тука ,ако дойдеш ни един работодател няма да те покани на интервю, защото твойто сиви е празно като на 70 годишен български пенсионер хладилника, ако има тук таме нещо по него то  е неповече от общак.

преди 2 минути, franchesko написа:

Пич ти не си грешка на образователната система, а грешка на природата.

Обикновен надут пуяк си. Алеко Константинов писа за такива като теб. Пази боже сляпо да прогледа.
Ти мене няма да ме купиш, защото за пари не се продавам и такъв голям ще ти го навра отзад, че ще ходиш като насран цял живот.
Пуберите там може да са по-напред откъм телефони защото там социалните помощи стигат да си купиш iPhone. Не защото били работни.
В България единици са тези с добри доходи спрямо мнозинството. И в повечето случаи точно тия с добрите доходи са тия които се подиграват с работниците си. Защото са нагли като теб и трудово законодателство за тях не значи нищо, освен бумажка за тоалетна хартия.
Аз може и да съм тъп жичкаджия, ама продавачката от кауфланд и толкова не може. Следователно повече от нея трябва да взимам.
Ясно ли ти е или да ти го обясня с картинки, като на олигофрен? Ми сори, че на 26 няма как да си с 15 години инженерен стаж.
Имал бил той приятели. Бивши мутри 100% Или като оня наш съфорумник, който продавал наркотици, без съмнение.
Ако на тях им пуснат финансова полиция, 100% съм сигурен че ще изпищят на умряло.
И да ти напомня  - дебел си, за сметка на това си слабо интелигентен. Ганьо.
И още нещо. Данъкоплатците трябва да имат претенции за всеки един лев. Защото не може хората да гладуват, а депутатите сами всяка година да си гласуват увеличение на заплатите. Не може да се строи магистрала, която да се разпада докато още дори не е довършена. Нещо сбъркано има тука.

преди 14 минути, franchesko написа:

А минавалото ли ти през акъла, че за да няма ,,специялисти,, вероятно хората го има буквално напредвит, просто няма хора, които си разбират от работата....ако има тук таме нещо по него то  е неповече от общак.

А минавало ли ти е през бръмбарите в кухата глава, че за да може човек да навлезе в особеностите на дадена сфера, трябва да му се осигури възможност да работи, да получи стаж? Я отиди в jobs.bg и избери критерии примерно град Ямбол и "стаж". Да видим колко стажа ще намериш. Как по-точно се намира работа и се набира стаж, ако такъв няма и всички следват кухата логика, която изложи по-горе?
Имали напредвит.  А не имали предвид. Баси и неграмотното създание. СпециЯлист. Ужас.

преди 40 минути, Хитрейшио написа:

Пуберите там може да са по-напред откъм телефони защото там социалните помощи стигат да си купиш iPhone.

Не е така,аз го обясник по какви причини в предния пост.Помощи се отпускат на пубери,такива, които имат някакви физически ограничения или умствени.Сиреч болни, да ти го кажа като на прост човек.И то не повече от 200 евро на месец, защото или живеят при родителите си или във здравно заведение, където той няма никакви разходи.Ти имаш ли си на идея колко струва дори един айфон  модел на 4 години, чисто нов?Няма и как да знаеш, защото това за теб е само мокър сън, за това дрънкаш на изус.

преди 7 минути, franchesko написа:

...

Не ме интересува.
1. Как да имаш стаж, ако никъде няма стажантски програми, освен само в 1 град и всеки мрънка,
но никой не дава възможност на един кадър да навлезе в работата?
2. Независимо колко ниско ниво квалифициран кадър е някой, той заслужава повече от неквалифициран такъв.
3. Откъде е финансовия капитал на повечето настоящи бизнесмени на по 40-50 години в България?
4. Не трябва ли данъкоплатецът да търси отчетност за парите, които той плаща?
5. Къде си видял разносвач на вестници - милионер със собствено жилище?
Седиш тука и се опитваш да убеждаваш хората в абсурди, все едно те са пълни идиоти и баламурници.
Няма човек, който да работи в макдоналдс или да работи чистач и да живее добре. Никъде няма да живее добре.
Хората именно за това учат. А хората, които ги мързи да учат...седят на крак в Макдоналдс и това си е тяхна вина че повече не могат.

преди 4 минути, Хитрейшио написа:

5. Къде си видял разносвач на вестници - милионер със собствено жилище?

Ми то и тука няма, аз не знам някъде да има, за това тука това го работят пуберите за да изкарват поне за един айфон, и то със спестяване няколко месеца от тази работа.

преди 4 минути, Хитрейшио написа:

1. Как да имаш стаж, ако никъде няма стажантски програми, освен само в 1 град и всеки мрънка,
но никой не дава възможност на един кадър да навлезе в работата?

Ами ще ходиш да работиш на някой безплатно, а той в замяна ще ти осигурява стаж.Тука така правят.

Ами ще ходиш да работиш на някой безплатно, а той в замяна ще ти осигурява стаж.Тука така правят.

О, така ли ве, мойто момче? А тая квартира, в която живея, тия сметки и това ядене КОЙ ЩЕ МИ ГИ ПЛАТИ ВЕ ДРЪВНИК!
А бензина на колата да отида до работата кой ще ми го плати ве?

да да изкарват поне за един айфон, и то със спестяване няколко месеца от тази работа. 

Просто дрънкулките са по-евтини по техния стандарт. Нищо повече. Нещата не се измерват в айфони.
Като сложиш 900евро наем и ти става лошо. Или застраховка за кола, здравна застраховка, посещение на зъболекар...

преди 1 час, franchesko написа:

за това тука това го работят пуберите за да изкарват поне за един айфон, и то със спестяване няколко месеца от тази работа.

Не си ли чувал, че на лъжата краката са къси - бачкали за два бона на месец, а инак събирали с месеци пари за айфон .... и то колко месеца, след като през повечето са на училище.

преди 1 час, Хитрейшио написа:

Просто дрънкулките са по-евтини по техния стандарт. Нищо повече. Нещата не се измерват в айфони.

Един път, като си купиш нов айфон за всеки следващ модел, връщаш стария и доплащаш мижави стинки- тъй е в чужбините, колкото и да е удуващо за БГ не знам как е офертата (:

Тъй, че с казуса за айфонЯ се опитва да те пързулне по бакалските сметки.

Като сложиш 900евро наем и ти става лошо. Или застраховка за кола, здравна застраховка, посещение на зъболекар...

Ми хубаво бе, недей идва.Изгорялоние ухото за теб и такива като теб тук.В България било зле,нямало достатъчно заплащане и условия, тук пък било скъпо пак нямало смисъл да се започава каквото и да било.Абе я на бунището!

преди 43 минути, sound написа:

Един път, като си купиш нов айфон за всеки следващ модел, връщаш стария и доплащаш мижави стинки- тъй е в чужбините, колкото и да е удуващо за БГ не знам как е офертата (:

Аха, и кво викаш айфоните на запад са,, три вземи един плати,,?  Мокър сън на всеки нашенски калайджия, стъпил у чужденеция.

Мокър сън на всеки нашенски калайджия, стъпил у чужденеция.

Ми и те, като прехвалените ти пубери. :Д

п.п. впрочем не баш - калайджите по тяхната си традиция, предпочитат да си ги "берат" без пари.

преди 6 минути, sound написа:

Ми и те, като прехвалените ти пубери. :Д

Ами явно аз съм доста зле, че още не съм трампил стария айфон за нов+стотинки доплащане.Сега чакам да ми пуснеш линк къде го предлагат.

Ами явно аз съм доста зле, че още не съм трампил стария айфон за нов+стотинки доплащане.Сега чакам да ми пуснеш линк къде го предлагат.

Във Виваком (или май беше Теленор) има такъв пиниз с някои от телефоните, ма за Айфон не знам да има. Но да се доплащат баш стинки, по-скоро се доплаща доста – Епъл да няма да лапат мухи:)

Може би в Холандия няма такава оферта - в Испания има. Ако живо те интересува тази далавера :Д ще разпитам за адреси било виртуални било реални (макар че виртуално мисля, че не можеше да сключва договор) - аз самия за телефон пари не давам и въобще не ме вълнуват тези технологии, а шукарните пък направо ги отказвам, щото няма как да издържат в мен повече от едноцифрено число месеци: един замина по стъпалата, един замина в джибрите и от тогава предпочитам възможно най- ниския клас телефони. А тъкмо вчера един познат погреба някаква много тузарска нокия - не издържа на само една разлята чаша бира, та ева у телефона, не ми трябва такъв.

преди 11 минути, franchesko написа:

............

преди 15 минути, karadzha написа:

Във Виваком (или май беше Теленор) има такъв пиниз с някои от телефоните, ма за Айфон не знам да има. Но да се доплащат баш стинки, по-скоро се доплаща доста – Епъл да няма да лапат мухи:)

Така де, някои може на някой чужд сайт да са видяли снимка с ябълка с надпис  Епъл- 0,80 euro cent  и да си си помислили, че иде реч за телефоните Епъл.:D  а то да е било всъщност цената на едро за килограм  градински сорт ябълки.

преди 6 часа, ostavime написа:

Тъпото в случая ....

е, че ми замирисва на някакъв измамник, хм като ония телефоните, само,

че форумен... даже имам чувството, че е поредния клонинг на който се прави на клоун с определена агитационна цел....

Е, "оаква" темите, но на мен не ми пречи.... нито пък се изнервям ....

Определено България от такъв род млади хора не се нуждае....

Тук не става въпрос дали може да рискува, дали може да носи отговорност, а от за типично пубертет поведение.... това е тъжното в случая ....

Докато определени младежи не излязат от въпросния не могат да имат някакъв шанс за реализация в България, а де не говорим за извън България.... 

преди 5 часа, sound написа:

Ти още малко и равнис ще искаш да ти застана май, а?

И ти си пубертет-клонинг, хейтър-джендър.....

Платен лалалджия.... :)

До момента не си се изказал по темата нещо, а само дърпаш конците в друга посока.....

Но, това не е мой проблем, а на Модераторите....

И понеже темата е във всичко останало..... е по свободен режима .....

Предполагам, че съм те настъпил някъде в друга тема, но там си бил друг клонинг-фанатик и гледаш да си отмъстиш....

Успех пубертетче.... :)

преди 8 часа, Хитрейшио написа:

Аз съм безпартиен! 

Хм, видях ти политическата ти ориентация.... ;)

В действителност я разкрих по-рано, но сега го потвърди.... :)

В София на една от съседните улици спрямо където живеех има един младеж с подобно поведение, само че там бе реално и момчето не се криеше, че е привърженик на едно движение, та, въпросното се освести когато си намери приятелка която да го обича.... и благодарения на същата нещата тръгнаха в добра посока. Въпросното буквално ми е вадило нож.... е ти тука само на солниците ме пращаш.... :) Туй е разликата.... :)

Понякога си голям сладур пубертет-джендърче....:)

преди 11 часа, Хитрейшио написа:

Не ме цитирай, ако няма какво да кажеш.

Що.... май та хванах от къде си копи-пейснал ли, а..... или поредния ти клонинг, а.... :)

Както казах.... голям сладур си.... пф, на мама дитету..... :)

преди 7 часа, Хитрейшио написа:

О, така ли ве, мойто момче? А тая квартира, в която живея, тия сметки и това ядене КОЙ ЩЕ МИ ГИ ПЛАТИ ВЕ ДРЪВНИК!
А бензина на колата да отида до работата кой ще ми го плати ве?

Цитат

Тъпото в случая е, че ти си вечно онеправдан и недоволен от... нещо (да не кажа от всичко). 

Варианти имаш, но теб просто те е страх да поемеш и минимален риск дори. Искаш всичко да е перфектно изпипано, за да ти се получат нещата. Да имаш 100% работа, квартира или апартамент, да ти е подсигурен транспорт, храна, да е по специалността ти всичко, да няма никакъв риск нещо да се случи или обърка т.н. 

Мислиш, че това наистина ще се случи някога? Аз лично ти го пожелавам, но докато чакаш този момент... не мислиш ли, че изпускаш куп други възможности, контакти, опции да промениш живота си? Мислил ли си от тази гледна точка? За пропуснатите възможности във времето, което си лети. И какво? Всичко се свежда до един риск от едни да речем... 5000 хил. лв. Е кажи, струва ли си наистина загубата на време като сложиш на кантара евентуалния риск от загубата на 5000 хил. лв. и евентуалния ти успех и просперитет? 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 3 часа, ostavime написа:

Тоя наглия говори глупости. Стажовете са платени.

преди 13 часа, ostavime написа:

Да имаш 100% работа, квартира или апартамент, да ти е подсигурен транспорт, храна, да е по специалността ти всичко, да няма никакъв риск нещо да се случи или обърка т.н. 

Не, напротив. Просто искам да съм наясно от момент първи какви са целите. Много хора изгоряха покрай заеми. Това, което искам аз е да не спя в кашон и да имам достатъчно свобода да избера къде да работя, а не да хвана първото предложение, защото на врата ми виси заем с краен срок. На кратко - в кашон и по пейки нямам намерение да спя. И се опитва човек да постъпи най-отговорно.
И най-вече не бих искал някой евентуално да ми натяква, че съм загубеняк и без него не бих стигнал доникъде.

преди 6 часа, ДиоиД написа:

До момента не си се изказал по темата нещо,

Нито пък ти.

преди 6 часа, ДиоиД написа:

е, че ми замирисва на някакъв измамник, хм като ония телефоните

Хаха..Измамник. И кого съм измамил с нещо тук?

преди 46 минути, Хитрейшио написа:

Нито пък ти.

... :) ... ай моля те сложи си очилата за дневно виждане ..... :)

Та ето ти... измами.... и то черно на бяло .... докато не си решил да потриеш казаното от теб .... :)

Няма да копирам свое изказване по темата, за да доказвам, че ти лъжеш с това твое изцепване "Нито ти.", но има напредък ..... поне не явно си признаваш, че се възползваш от въпросната тема извън нея, т.е. че обичаш да "миродисваш", мрънкаш и ти е все тая в коя тема се намираш и си лалаш, защото си нямаш друга работа..... :)

Е, и чакаш естествено някой да те вземе на сериозно.... :) Верно под някой и друг клонинг може и да си със съответната ерудиция и да го ползваш този си профил кът шутова топка, но това само показва, че в действителността си лицемер.... :)

Ех, пале или изкуствено инжименче.... правиш се на не това което си, но за някои тук, хм, а и в реалността си добре познат психо профил.... :)

Не, напротив.

С това свое отрицание.... потвърждаваш .... обратното.... :)

ОК, да предположим, че си от младите кадърни хора, които не искат да бягат.

То, в какво се свежда твоята борба, а?

Навремето казах на една моя позната, която все мрънкаше и т.н. да ходи пред Парламента и протестира, като иска да пребори някакви си там бля, бля несгоди за които упрекваше държавата България.

Ето ти идея: Вместо да спориш с неверници като нас, то хвани си влака и протестирай и отстоявай своята си кауза пред Парламента....

Особено след като си декларирал, че не си обвързан с някоя партия или пък намери достатъчно свои последователи и направете партия.

В свободна и правова държава живеем и всеки има право да протестира.

Та ти даже не знаеш каква е процедурата за кандидатстване, за да станеш президент....

Я бегом да четеш Конституцията на държавата в която живееш  в момента бе пубертет!

:)

преди 5 минути, ДиоиД написа:

В свободна и правова държава живеем

Да бе, да! Откога! Ще кажеш, че и демокрация сме имали!!! СМЯХ! :D

преди 5 минути, ДиоиД написа:

то хвани си влака и протестирай и отстоявай своята си кауза пред Парламента....

Каква полза!!! Нещо ще се промени!!! Тук няма мафия в държавата, а си имаме държава на мафията.

преди 8 минути, ДиоиД написа:

ОК, да предположим, че си от младите кадърни хора, които не искат да бягат.

Аз не искам? Хаха. Като придобия още малко стаж и ако намеря нормално предложение, веднага се махам.
Ама не някоя работа на черно без здравни осигуровки.

преди 19 минути, Хитрейшио написа:

нормално предложение

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.