Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Софтуер намаляване размер файлове изображения

Featured Replies

Трябва ми безплатен софтуер, с който мога да намалявам размера на файловете на много изображения наведнъж.

Може да пробваш ImBatch дали ти върши работа.

Намаляването размера на файла ще намали и качеството им така, че пробвай първо с няколко файла само преди да минеш всичките.

преди 33 минути, badsector написа:

Трябва ми безплатен софтуер, с който мога да намалявам размера на файловете на много изображения наведнъж.

Ужас!!! Не е за вярване! Старо куче си, как е възможно да зададеш такъв въпрос? Маркираш файловете с FastStone и даваш от инструменти конвертирай избраните. В настройки гласиш качеството, имаш и разширени настройки, които може да активираш. Възможно ли е никога да не си поглеждал тази култова програма с максимален рейтинг в енциклопедията за софтуер? А си по-образован от мен стократно. ;)

Не всеки знае, че прозореца си има всички необходими инструменти и няма нужда от външни програми. 

• Автор
преди 5 часа, Mlechko написа:

...Старо куче си, как е възможно да зададеш такъв въпрос?...

Работата ми няма нищо общо с обработване на снимки. Все едно да питаш девелопера защо не се прилага някоя групова политика, или графичния дизайнер защо не можеш да записва файлове на компютъра, като има достатъчно свободно място.

преди 4 часа, whitepixel написа:

Командна линия и/или програмен интерфейс:   ImageMagick:  https://www.imagemagick.org/script/index.php 

Практически най-мощното средство.

Не съм разглеждал особено подробно, но на пръв поглед не видях как работи с много файлове наведнъж.

преди 4 часа, sliderum написа:

Не всеки знае, че прозореца си има всички необходими инструменти и няма нужда от външни програми. 

Чудесно ще е, ако ни покажеш как мога да постигна изискванията с вградените в ОС инструменти.

преди 37 минути, badsector написа:

Чудесно ще е, ако ни покажеш как мога да постигна изискванията с вградените в ОС инструменти.

Знам го от обща култура, както и че повечето външни редактори, използуват тези вградени инструменти, един вид са им награден графичен потребителски интерфейс, позволяващ ползуването им, без да се налага потребителят да разбира от писане на команди в конзолата.

• Автор

Пробвах ImageMagick  и с "convert -quality 70" се получава желания резултат, но силно се съмнявам, че кифлите от Архив-а ще се оправят по този начин :D Затова ще действат с FastStone.

преди 6 часа, badsector написа:

Аз ползвам IrfanView и File-->Batch. И преименуване и преоразмеряване и компресия може да им укажеш. Програмата е безплатна и може страхотни неща.

преди 4 часа, badsector написа:

силно се съмнявам, че кифлите от Архив-а ще се оправят по този начин :D Затова ще действат с FastStone.

От Бързия камък по-добро и лесно няма :) . Еднократно се правят настройките, после само маркираш снимките, F3 и Convert .

преди 53 минути, RudeBoy написа:

От Бързия камък по-добро и лесно няма :) . Еднократно се правят настройките, после само маркираш снимките, F3 и Convert .

Епа и с IrfanView е същото, вероятно и с останалите аналози. С IrfanView, доколкото помня, можеше и да укажеш максимален размер, тъй че да се изцеди максималното качество вместващо се в някакви KB.

• Автор
преди 18 часа, аm-аm написа:

...File-->Batch....

Първо точно с IrfanView тръгнах, защото знам, че на места я ползват. Ама що ли да го направят елементарно първо да си отвориш файловете, които искаш, пък после да правиш каквото искаш с тях. А то първо трябва да избереш, че ще правиш нещо и после да отвориш файловете. Както и да е, след като каза как става и двете ми се струват достатъчно елементарни, та ще им ги покажа и да си избират. Ако слушат де :D

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Пробва ли го как работи ImBatch?

Пробвах, също върши работа, но при него изходните файлове стават най-големи при едни и същи стойности на качеството. С другите два софтуера са почти еднакви, с по 1-2КБ разлика, като IrfanView се справя най-бързо от трите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.