Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD

Featured Replies

Здравейте! Мисля да заменям моя HDD със SSD и какъв да е той? Бюджет 200 лева. На лаптоп съм. Сегашния ми хард е 500гб на western digital 2.5 инча. Вие какъв ще ми препоръчате? Възможно най-добрия до 200лв

Чисто теоретично да си пусна мнението. Марка и модел лаптоп, плийз. Това към автора на темата. Колкото и странно да звучи, има лаптопи, които поддържат 500ГБ HDD и само 256ГБ SSD, да не стане някаква драма после и да се плюе по някой колега, който нещо е предложил, пък се е оказало че не става ей така да го сложи  в лаптопа и всичко да е ОК и да тръгне по мед и масло.

HP Pavilion 15 e000su не искам повече от 256GB

Не знаем и другите характеристики на модела на лаптопа.

Но теоретично за този лаптоп, не трябва нещо по-бързо от Samsung Evo-то.

Ако все пак се държи на по дълъг живот на диска може да се вземе и с MLC

(Теоретично дисковете с MLC , ги дават с по дълъг живот, но дали е така...)

Samsung SSD 860 PRO 256GB MZ-76P256B/EU. На скоро се сдобих с Pro-то, но го ползвам за настолна машина.

SanDisk SSD PLUS 240GB SDSSDA-240G-G25

Ако лаптопа, ще само със SSD, то 500 GB версия  е много добро предложение.

Може и да запазите сегашният хардиск, ако лаптопа има записвачка, разкарвате нея и ползвате HDD Caddy, за да поставите и SSD-то.

Tогава може да минете и със 120 GB SSD.

Кажи кои характеристики да ти кажа и ще ти ги кажа. И с коя програма да ги видя разбира се :D

Да мисля само SSD да ползвам. И най-важното ако сложа Caddy-то за HDD при преинсталация на лаптопа как ще разбера на кой хард инсталирам Windows 10. В смисъл то ще ми зачите и двата харда SSD 256GB и HDD 500GB като цяло едно или? 

И също да търся MLC. Хвърлил съм мерак на Samsung 860 Pro 256GB който ти ми даде линка.

Как ще ти ги "зачете за едно цяло" дисковете, от какъв зор? Къде го видя и защо реши така??? Това са си различни устройства, различни дискове. Ако имаш инсталация на HDD, можеш да я прехвърлиш на SSD, има много софтуер за тази цел. Ако инсталираш на чисто, по-добре ще е да извадиш HDD диска и да го включиш след инсталацията, като не забравиш да настроиш лаптопа да стартира от SSD през BIOS и да видиш след включване на HDD дали това не се е променило.

Може ли без да разкачам хдд да преинсталирам уина на ссд?

Може, но не е сигурно windows къде ще си запише boot файловете/дяла. Понякога го прави и в MBR на HDD и ако решиш да стартираш компютъра някой път без HDD няма да тръгне ОС.

А при избиране на дяловете как изглежда начина със SSD и HDD, нали са 2 различни у-ва? В смисъл такъв (снимка)

Two_3.2.jpg

на 28.07.2018 г. в 17:25, iAppleBeats написа:

Кажи кои характеристики да ти кажа и ще ти ги кажа. И с коя програма да ги видя разбира се :D

Да мисля само SSD да ползвам. И най-важното ако сложа Caddy-то за HDD при преинсталация на лаптопа как ще разбера на кой хард инсталирам Windows 10. В смисъл то ще ми зачите и двата харда SSD 256GB и HDD 500GB като цяло едно или? 

И също да търся MLC. Хвърлил съм мерак на Samsung 860 Pro 256GB който ти ми даде линка.

С програмата Speccy  или Aida64 (платена) , могат да се видят характеристиките.

Изваждането на хард диска, при използването на SSD + HDD е за препоръчване, ако не искате да омажете при инсталирането на новата ОС.

Ами като се сложи SSD-то и при инсталация на ОС няма ли да ми разпознае гигабайтите на SSD? И като искам да изтрия всичките дялове, които имам (в момента са ми C:/ и D:/) т.е харда ми е 500гб и като изтрия всички дялове ми го прави 465гб и го разцепвам. А със SSD-то ще ми слее ли гигабайтите или просто и двете ще са отделно 465GB и 265GB? Харда ще ми е 465gb (на чисто) и SSD 256gb (който обмислям да вземам)

преди 9 часа, iAppleBeats написа:

Ами като се сложи SSD-то и при инсталация на ОС няма ли да ми разпознае гигабайтите на SSD? И като искам да изтрия всичките дялове, които имам (в момента са ми C:/ и D:/) т.е харда ми е 500гб и като изтрия всички дялове ми го прави 465гб и го разцепвам. А със SSD-то ще ми слее ли гигабайтите или просто и двете ще са отделно 465GB и 265GB? Харда ще ми е 465gb (на чисто) и SSD 256gb (който обмислям да вземам)

SSD-то и HDD-то ти са отделни устройства. Операциите, които правиш с единия диск, не засягат другия. Така че няма нужда да изключваш HDD-то при инсталация. Просто внимавай с избора на дял, и операциите по формат, разделяне и изтриване на дялове.

Не говоря на теория, компът ми е с двата вида дискове, на SSD-то съм с две ОС (Windows и Linux), и често преинсталирам.

image.thumb.png.73c5dc801f8e4ee04c87b7983225c512.png

Характеристиките

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.