Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

100 национални туристически обекта

Featured Replies

Посетил съм: 1. 41 - Античният театър - ( Не е кой знае колко готино да го разглеждаш ) 3. 46 - Връх Ботев - ( Не съм го изкачвал да целия. Само част. Но е доста красиво и хубаво в по-ниските части където все още има дървета ) 3. 47 - Бачковският Манастир - ( От там имам кръстче което нося на врата си. Горе-долу е хубаво ) 4. 84 - Пампорово - Снежанка - ( Много готино. Но не съм ходил през зимата. Изкачен целия ) 1. 4 - Бургас - Нефтохимически комбинат 2. 5 - Несебър - Курортен комплекс '' Слънчев Бряг ''

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте :P

Току що се регистрирах, защото и аз съм запалена на тази тема.

И аз имам тази книжка, но това, за което най-много ме е яд е, че 98% от тези места съм ги посещавала без да знам, че съществува подобно нещо. Закупих си я доста късно и сега съм се мотивирала да ги обикалям отново, за да мога да си събера печатите ;)

Срещам обаче трудности с един от обектите- манастир в Скравена, Врачанско. До този манастир казват, че няма достъп, или по-точно е труднодостъпен и, че дори да стигнем дотам, няма кой да ни отвори, камо ли да ни удари печат. Просто този манастир не е обитаван от никого и заврян на майната си нагоре из планината Публикувано изображение

Но се надявам да се измисли нещо :)

Поздрави на всички

• 1 месец по-късно...

Чудесна тема, която сега виждам, а и малко отсъствах последните месеци :speak: Опознай България за да я оцениш. Признавам си, пътувам доста и навън, дори се опитвам и пътеписи да пиша за интересните места, който посещавам. Но въпреки всичко, България като страна и култура, не мога да я сравнявам. Надявам се младото поколение да се ориентира все повече към туризъм, а не киснене в клубове, кафета, пред компютрите и дискотеките.

• 3 месеца по-късно...

През годините съм посетила различни места включени в програмата 100 национални обекта. Ходила съм в Рилския, Бачковския ( 2 ), Дряновския манастири. Била съм в Копривщица, Карлово, Ловеч, Плевен, Пловдив, Асеновград и Сопот. Посетила съм Плиска, Мадарския конник и Асенова крепост. За Царевец да не говоря. Като студентка в Търново съм обиколила стотици пъти Царевец, Трапезица. Влизала съм в някои от средновековните църкви като " Св. Димитър " и " Св. Петър и Павел ", но не успях в " Св. 40 мъченици ". Имам голям мерак да посетя последната църква. Не знам сега как е, но тогава всеки четвъртък всички музеи в старата столица бяха с вход свободен. Ние студентите естествено се възползвахме от това. Хубаво - лошо време там на Царевец. Наскоро отново посетих Лясковския манастир " Св. Петър и Павел " известен още като Петропавловски манастир и нос Калиакра.

• 4 месеца по-късно...

Срещам обаче трудности с един от обектите- манастир в Скравена, Врачанско. До този манастир казват, че няма достъп, или по-точно е труднодостъпен и, че дори да стигнем дотам, няма кой да ни отвори, камо ли да ни удари печат. Просто този манастир не е обитаван от никого и заврян на майната си нагоре из планината :(

Село Скравена не е Врачанска, а Софийска област. То се намира точно до Ботевград...

Публикувано изображение

Паметник-костница на Ботевите четници

Ключът за костницата и печатът се намират в информационния център в читалището.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Здравейте! На 22.дек. искам да отида до пещерата Снежанка. Искам да попитам за работното време и дали ще работи в този ден, както и за таксата за входа. В интернет намирам все стара и не полезна информация! Благодаря ви!

• 3 месеца по-късно...

Вадят връх Ботев от 100-те туристически обекта

Публикувано изображение

Връх Ботев ще бъде изваден от списъка на 100-те туристически обекта, които са включени в националното движение "Опознай България".

Това съобщи изпълнителният секретар на Българския туристически съюз (btsbg.org) Венцислав Удев.

Причината е, че изкачването на връх Ботев не е по силите на всеки турист, особено на хора със здравословни проблеми, а 100-те обекта са насочени към масовия туризъм.

От списъка вероятно ще бъде извадена и костницата на Ботевите четници в село Скравена.

Причината за това е, че тя често е затворена и туристите не могат да я посетят.

В същото време набира сила новата инициатива "100 природни феномена".

Тя е насочена към по-младите, търсещи по-атрактивен туризъм.

94 общини са заявили свои природни забележителности, които тепърва ще бъдат оценявани от Българския туристически съюз.

Към предложенията от Русе днес беше прибавен 700-годишният бряст край село Нисово, който стана трети в европейския конкурс за Дърво на годината.

Добавени бяха също пещерата с прилепи Орлова чука и Природен парк "Русенски Лом".

vesti.bg

• 7 месеца по-късно...

Миналия уикенд бях на 90, 92 и 93, а съвсем скоро съм запланувала семейно да отидем на 51

• 1 месец по-късно...

Искрено препоръчвам тракйската гробница в Мезек, но с екскурзовод. По принцип, навсякъде е хуваво с екскурзовод да се обикалят обектито, но ако е местен. Той най-добре може да разкаже за историята и легендите. Цента на повечето места не е никак скъпа, единствено необходимо е да се направи предварителна заявка, че не винаги е при обекта. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.