Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за около 500-800 лв.

Featured Replies

• Автор

Teлевизора  има  player. И чрез услугата Smart Share може да възпроизвежда  филми.

https://www.lg.com/bg/poddryjka/smart-share

https://www.lg.com/bg/poddryjka/reshenya/tv/smartshare-pc

• Отговори 53
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 22 часа, valseat написа:

Аз не съм запознат с тези неща . Ако е възможно да ми кажете стъпка по стъпка какво трябва да направя ще Ви бъда много благодарен. Не мога да сглобя компютъра.

А за тази конфигурация ще ми трябва допълнителна видео карта за да гледам и на телевизора?

Извинявам се ама може ли да ми препоръчате и някакво оптично устройство към конфигурацията? И ако е възможно диска да е 500гб или 1тб  максимум. Аз не колекционирам филми. А и трябва ли да кажа да ъпдейтват биоса ,когато поръчам конфигурацията? А и какъв windows да му инсталирам 32б или  64б ?

• Автор

Е толкова ли няма някой който да ми препоръча някакво опт. устройство?  Ще му бъда благодарен. Както и съм благодарен на досега подсказали те ми какво да си купя.  Винаги мога да почерпя. Поне това мога.

Казваш че я искаш сглобена и с обновен биос. Задължително 64 бит. след като си с повече от 4ГБ рам.

Не ти трябва записвачка ползвай флашка да го инсталираш по-бързо е и няма да даваш 30 лв.

Иначе ако държиш да си купиш такова няма значение кое ще избереш.

1. С тази програма сваляш оригинален 64 bit. Windows 10 - https://www.kaldata.com/софтуер/microsoft-windows-iso-download-tool-112968.html

2. С тази го записваш на флашка - https://www.kaldata.com/софтуер/rufus-92869.html

• Автор
преди 44 минути, Roujin Z написа:

Казваш че я искаш сглобена и с обновен биос. Задължително 64 бит. след като си с повече от 4ГБ рам.

Не ти трябва записвачка ползвай флашка да го инсталираш по-бързо е и няма да даваш 30 лв.

Иначе ако държиш да си купиш такова няма значение кое ще избереш.

1. С тази програма сваляш оригинален 64 bit. Windows 10 - https://www.kaldata.com/софтуер/microsoft-windows-iso-download-tool-112968.html

2. С тази го записваш на флашка - https://www.kaldata.com/софтуер/rufus-92869.html

Благодаря ти за отговора. Ще го запомня.

• Автор

Знам,че не е по темата но понеже в началото написах,че не мога да намеря решение за грешката с драйвера за видеокартата..... сега вече работата се получи. Този вариант го бях пробвал няколко пъти на различни версии на драйвера и не се получаваше. Сега стана с драйвер от 2009г. Може на някой да му бъде от полза това решение.

You ave the problem of crash file "nvlddmkm" ?
used this solution in safe mode only , press F8 for W7 on boot :)
See you in the NVIDIA => C: \ NVIDIA
Search for a file named "nvlddmkm.sy_" => C: \ NVIDIA \ DisplayDriver "version number of the driver ( 344.48)" InternationalDisplaynvlddmkm.sy_
copy the file to the root of C: => C: \ nvlddmkm.sy_
Appointment in the system folder are stored or drivers => C: \ Windows \ System32 \ drivers
Once in this folder, locate the file "nvlddmkm.sys" defective and rename it "nvlddmkm.sys.old"
Open the command prompt MS-DOS => Windows key + R> type "cmd"
Once the guest open command, type the following commands:
1) "cd \" then hit enter (to move to the root of the hard drive => C :)
2) "expand.exe nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys" and hit enter
"This last command to unpack the" nvlddmkm.sy_ "file that you placed in the root of C: and turn to create the new" nvlddmkm.sys ""
Go for it => C: \ nvlddmkm.sys
And put it in the folder => C: \ Windows \ System32 \ drivers
It remains for you to reboot.

Всичко работи добре засега. 4к филми нямам и не съм пробвал ама hd филми вървят без проблеми и на монитора и на тв. Засега ще изчакам малко с поръчката за новата конфигурация......поне ще си калявам нервите.

• 2 седмици по-късно...

Честито! А машината има DVI-D и D-Sub ако искаш да я ползваш на вградено видео докато си купиш видеокартата.

Има и преходници и кабели DVI-D към HDMI но едва ли има смисъл да даваш пари ако ще купуваш видеокарта.

Колкото до видеокартата всяка която НЕ иска допълнително захранване ще свърши работа.

Най-доброто в момента е 1050TI после 1050 с 3GB съответно с 2GB и накрая 1030 всичко друго не си струва да гледаш.

1030 е съвременна карта и поддържа хардуерно ускорение (х265) за разлика от по-старите тоест ще можеш да гледаш и 4К.

Варианта с GD5 е по-производителен но и малко по-скъп и с по-висока консумация.  

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GT1030-2GHD4-LP-OC/ - Това е по-слабия и вариант което едва ли има значение за филмите.

https://www.jarcomputers.com/Asus-GT1030-SL-2G-BRK_prod_VCRASUSGT1030SL2GBRK.html?ref=prod - По-добрата.

преди 36 минути, ncl написа:

Видео карта KFA2 Geforce GT 1030, 2GB GDDR5, 64-bit - eMAG.bg

Може да се спести някой лев. Вероятно е с GDDR4, но щом не е за игри, не е от голямо значение...

Тази KFA2 (или Galax в други географски региони), която си посочил използва GDDR5 а не DDR4.

П.С: Видях коментара и е възможно от Емаг да са объркали описанието. Не виждам каталожен номер, а уж EMAG не са гараж. Въпросния за DDR4 версията трябва да е 30NPK4HVQ4BK а за GDDR5 -  30NPH4HVQ4SK. Не виждам в сайта на KFA GDDR5 версия, видях го от различни магазини - цъкцък, цък.

преди 1 час, valseat написа:

Има но са стари и нямат поддръжката на 1030. Да вземем например 710 и 720 абсолютно безсмислени карти които са на нивото на вграденото видео което вече притежаваш.

Конкретно за 1080p не ти е необходима видеокарта а просто да си купиш кабел - http://hama-bg.com/bg/product-view/27748.html

Ако вече си имаш кабел може и преходник - http://hama-bg.com/bg/product-view/27758.html

Предвид цените аз съм по-склонен да ти препоръчам кабела и да избегнеш преходниците.

За 4К обаче по-тънко от 1030 няма как да минеш.

п.с. Компа е екстра поне според описанието. Препоръчвал съм го и дори съм поръчвал от същото място за познати подобни FUJITSU с Хасуел.

На последния колегата си сложи и 1050TI. Между другото имаше ли инсталиран Windows?

• Автор

Аз имам 8 флашки и на 1 направих точно  това което   препоръча ти.   Всичко е готово/като забравих да кажа ,че в годините съм изпитвал и доста дистрибуции на линукс/. С моя процесор:)).... който ми служи 14год. ... и продължава да работи./. Сега ще пробвам  един линукс минт ....да видя какво ще стане.   Кажи ми каква карта да си купя и от къде? / и да стане на  мойте входове/ как да го нарека като не  разбирам....

Дал съм ти линкове не че има значение от къде ще я купиш.

Колкото до входовете всяка 1030 си има HDMI и просто трябва да я сложиш в слота на дъното като я купиш.

п.с. Линка които са ти дали горе за Емаг е добра оферта (30 лв. под обичайната цена). 

Дори да е поредната им некоректна реклама и да ти кажат че е изчерпана нищо не пречи да провериш. 

• Автор

Ама ти не разбра ,че аз не разбирам. Моля те обяснявай за какво става въпрос. Аз никога не съм се занимавал с видеокарти. Занимавал съм се радиостанции.

• Автор

На компютъра имаше инсталиран windows 7 , но не беше активиран. Аз го активирах и за сега се държи много добре. Зарежда за 17сек/ някои услуги ги спрях... а в зареждането добавих radio sure и sunset screen/. Аз не използвам антивирусни и защитни стени.

Тези дни ще поръчам видеокартата която ми препоръча.

http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GT1030-2GHD4-LP-OC/

Явно разбираш от доста по-сложни неща и това едва ли ще ти се опре. Честно казано не разбрах монтажа на видеокартата ли те притеснява?

Кабели няма да се свързват ако за това питаш? Взимаш една "звезда" и отвиваш двата винта на страничния капак (отзад се намират).

Трябва да махнеш ламаринената планка (най-горната отстрани има винтче) на задната страна на кутията където ще се подава видеокартата.

Слагаш картата на първият слот от горе надолу.

п.с. Хубаво е да помислиш и за едно вентилаторче ако кутията е само с един. Предполагам е отзад под захранването да изкарва горещия въздух.

Тоест провери отпред има ли друг които да вкарва студен въздух.

• Автор

Днес пробвах какво ще стане като включа компютъра с dvi към hdmi вход на тв. Включи се и смених резолюцията на 3840x2160/ препоръчително/ 30p Hz. Гледах един филм 1080p и всичко беше добре.IИма и звук от тв. Даже смених на по-висока резолюция/ да видя какво ще стане :))....4096x 2160./пак работи/.  Та изниква въпроса дали ще ми трябва допълнителна видеокарта за 4к филми? Нямам такъв филм за да пробвам.

След като съдържанието не е 4К смяната на резолюцията нищо не променя а и си ограничен от DVI.

Такива филми може да изтеглиш от Замунда. Просто напиши в търсачката UHD. Лесно ще ги познаеш ремуксите понеже са по 50-60GB.

• Автор
на 14.09.2018 г. в 23:02, Roujin Z написа:

След като съдържанието не е 4К смяната на резолюцията нищо не променя а и си ограничен от DVI.

Такива филми може да изтеглиш от Замунда. Просто напиши в търсачката UHD. Лесно ще ги познаеш ремуксите понеже са по 50-60GB.

Изтеглих този филм от Замунда - Blue.Planet.II.2017.2160p.UHD.BluRay.REMUX.HDR.HEVC.DTS-HD.MA.5.1-EPSiLON.1 - 145.94 GB.

Пуснах го с PotPlayer на монитора ...филма тръгва но влачи ....не става ..не може да се гледа.Същото  е и на тв. с dvi - hdmi. Но използвах функцията SmartShare на тв,.  и всичко стана за секунди. Много хубав образ/ със субтитри/ и звук .  Но аз съм гледал някои 4к клипове в youtube и ми се струва ,че на някои клипове образа е по-хубав. Примерно -  Costa Rica in 4k 60fps/ultrahd/. Ta  засега не виждам необходимост да купувам допълнителна видеокарта.

Това е понеже целият товар пада на процесора които може да е добър но му идва много въпреки че си ограничен от DVI на 30Hz при 2160p (60Hz се поддържа до 2K - 2560x1440).

През HDMI v.2 или DP v.1.2 се поддържа 60Hz и товара ще е още по-голям. С карта която поддържа хард. ускорение дори с по-слаб процесор тоя проблем няма да го има.

А клиповете нямат нищо общо като качество с "ремукс" които реално е филма без компресия просто са махнати менютата на диска и понякога дублажите за да се намали размера.

Разбира се ако нещо ти влачи, насича и т.н. няма как да се насладиш на качеството и нещо друго с по-ниско качество ще ти се струва че изглежда по-добре.

• Автор

Благодаря Ти за отговорите и за това,че ме ограмотяваш.  То малко е неудобно/ защото аз трябва да си направя труда и да се информирам/..... ама на мен ми се струва, че има разлика в качеството на образа при различните клипове в youtube ....даже всичките да са с hdr пак има разлика. Така го виждам аз. Защото има с hdr  има с hdr с 60fps/ които на мен ми харесват/  и според мен има някакво значение. Този тв. аз го имам от 3месеца и не съм гледал много ултрахд   в youtube но никога не е насичал или влачил на някой клип. Клиповете тръгват почти моментално ....до 3,4 сек максимум. И според теб добри ли са показателите на тв?.... Защото аз го купих понеже изгубих един ;бас;...... а трябваше да гледаме световното в 4к.

Клиповете несъмнено им варира качеството но не си мисли че могат да се сравняват с филм. Всъщност да гледаш онлайн не е по-малко натоварващо напротив просто качеството е доста по-ниско.

Колкото до телевизора ще трябва да искаш друго мнение в раздела за тях - https://www.kaldata.com/forums/forum/84-телевизори-видео-и-фото-техника-видео-наблюдение/

Сигурен съм че има по-компетентни хора които да ти отговорят. А най-добре питай в - https://forum.setcombg.com/

• Автор

В setcombg.com ги питах и двама души ми препоръчаха да си купя по-старият модел/ защото бях обявил по-ниска цена за купуване/.... беше lg oled c7. Изчетох темите за lg oled   в сайта..... и почнах да се колебая. Аз отдавна съм регистриран там и знам,че имат един Христослав - май беше / мисля,че е модератор/...той пък не даде никакво мнение.  Няма значение вече съм го купил....има 5г. гаранция пък ще видиме какво ще стане. Пък и да ; строши;.... няма да си напрявя сепуко :))...все пак е един телевизор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.