Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на клипове от Андроид на Линукс Минт

Featured Replies

Здравейте неуморни и щедри IT- специалисти!

Днес ми се наложи да прехвърля един заснет от мен клип от телефона с Android 4.1.2 на лаптопа с ОС Linux Mint- 18.3, Xfce 64-bit, но не успях нито с Блутуд, нито с кабел. Като включа кабела се появява съобщение, което ме уведомява, че няма нужният софтуер в Минта.

Приятели, Вие  знаете, че в ментата се съдържат над 40 000 пакета, но не всички са инсталирани. Ако някой ми посочи името на  пакета, подходящ за сваляне на клипове от смарт телефон, бих могъл да го потърся и да си го инсталирам

Благодаря!

При прехвърляне с кабел Телефона трябва да е отключен и евентуална инсталация на tumbler.С десен бутон се монтира/демонтира.

При автоматично стартираните програми(сесия и стартиране) блутут сервиза и blueberry включени.От телефона блутут-а също включен.

При мен на Mint- 18.3, Xfce 64-bit понякога прехвърлям с кабел разни снимки от смартфона на жената.

Ако записа е на micro SD може да се ползва card reader.

• Автор
преди 11 часа, nick_dimitrov написа:

При прехвърляне с кабел Телефона трябва да е отключен и евентуална инсталация на tumbler.С десен бутон се монтира/демонтира.

При автоматично стартираните програми(сесия и стартиране) блутут сервиза и blueberry включени.От телефона блутут-а също включен.

При мен на Mint- 18.3, Xfce 64-bit понякога прехвърлям с кабел разни снимки от смартфона на жената.

Ако записа е на micro SD може да се ползва card reader.

Tumbler е инсталиран. Даже инсталирах допълнително(за всеки случай) Tumbler-plugins-extra.

Блутуд сервиза не го намирам. Blueberry е инсталиран, но не знам от къде да ги включа. Нещо за стартера ли иде реч?

Не зная и как се прехвърля запис в micro SD.

Card reader не го намирам.

Малко знания-много проблеми...

Ще ти кажа аз как го правя, макар че нито такъв андроид съм пипал, нито съм сигурен, че Linux Mint има необходимото. Но си струва да опитам:

• Буташ кабела и на телефона излиза бутон „Включване на USB устройство за съхранение“ (Turn on USB storage).
  • След това, на компютъра, в терминала, го прикачваш с командата „udisksctl mount -b /dev/sdX“.
  • Отдолу ще излезе съобщение къде е прикачено. Примерно: Mounted /dev/sdX at /run/media/bornofash/EE4C83054C82C7B3. И го намираш след това с файловия мениджър. Например с командата: thunar /run/media/bornofash/EE4C83054C82C7B3

* sdX е името на устройството, което линуксът му е дал, и може да го намериш с командата lsblk (по гигабайтите отсреща ще познаеш кое от всичките е телефона, sd картата и прочие).

Само при мен ли е ужасно просто? :ohmy:

Свързвам телефона с кабел, на екрана му излиза надпис "Allow access to phone data?", потвърждавам с Allow, и на дисплея на лаптопа ми излиза прозорец с двете папки - вградена памет, и мемори карта. Маунтнати, готови за работа.

Не съм инсталирал никакви допълнителни приложения или пакети, Sylvia 18.3 x64, Mate desktop.

Аз съм с  Ubuntu 18.04, като включа смартфона на самия смартфон излиза съобщения с възможности:

1.Зареждане на това устрайство.

2.Прехвърляне на файлове.

3. Използване на устройството като MIDI.

Избираш в случая т.2 и се монтира вътрешната памет на телефона и картата памет като външни устрайства.

След което можеш да копираш от смартфона към компютъра и обратно,да триеш ,да местиш,да възпроизвеждаш музика или видео.

Смартфона е Sony Xperia XA.

преди 6 часа, slavcho hadjiyata написа:

Ще повярвам на RudeBoy и вместо Xfce ще инсталирам MATE desktop.

Като наследник на ГНОМ-2 там по-трудно ще видиш всички автостартиращи, за да ги промениш. Защото според мен от там ти е проблема. Има нещо спряно/непуснато.

2018-08-28_20-36-39.png

П.П. Би трябвало да го има gvfs-fuse, но причината да не сработва ...

преди 3 часа, бат'начо написа:

Има нещо спряно/непуснато.

Веднъж по грешка бях изключил първите две опции от долния скрийншот и после нито телефонът, нито флашките се показваха като устройства във файловия мениджър. Вероятно и при него са изключени поради някаква причина. А е възможно и да е с някаква дърта версия на Минт, защото на мен никога не ми се е показвало съобщение, че нямам нещо инсталирано, за да си видя телефона като устройство.

sssssssss.png

• Автор

Инсталирах Linux Mint-19-MATE и можем да приключим темата. Вече работи, но няма тези опции, като при Ubuntu-mate-18.04, показани от  bogomil.

Мога да си свяля на флашката с различни iso Ubuntu-mate-18.04 и да го използвам при такива случаи. Ще пробвам. Имам време-пенсионер съм.

Благодаря на всички отзовали се на моята молба. Желая на всички много здраве и не прекалявайте с бирата! Бирата не е живота, но живот без бира-какъв живот е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.