Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя перка на Noctua NH D14 e предназначена да бъде в cpu fan 1 и коя в cpu fan 2?

Featured Replies

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/Z97 Extreme6.pdf

Страница 27 долу. Ако искаш и другия вентилатор да ти се върти бавно, ще трябва да го свържеш с NA-RC7 adaptor-а от комплекта за конектора, който е с по-малко пинове и няма опция FAN_SPEED_CONTROL (Quiet Fan).

NA-RC7 обаче не ми е от комплекта (иначе го притежавам), а от комплекта ми липсва синият Ultra low noise adapter.  Предлагаш да го използвам в замяна на оригиналният син? а това което пише: " The NA-RC7 adaptor is strictly not to be used with fans that draw more than 2.5W of power." как да проверя дали вентилатора ми прави повече от 2,5W?

И така и не разбрах има ли смисъл да използвам разклонителя в моя случай?

фгфг.JPG

• Отговори 57
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако е само 1 не би трябвало да консумира повече. Пробвай да го потърсиш по спецификации в интернет или виж на вентилатора дали пише нещо. Все пак с този конектор вентилатора ще работи на малки обороти и едва ли ще му се ползва пълния капацитет, за да направи голяма консумация.

Така или иначе го дават съвместим с всички техни вентилатори

The NA-RC7 adaptor is designed for use with Noctua 4-pin fans (except industrialPPC series).

освен индустриални, няма да имаш проблеми.

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Ако е само 1 не би трябвало да консумира повече. Пробвай да го потърсиш по спецификации в интернет или виж на вентилатора дали пише нещо. Все пак с този конектор вентилатора ще работи на малки обороти и едва ли ще му се ползва пълния капацитет, за да направи голяма консумация.

Така или иначе го дават съвместим с всички техни вентилатори

The NA-RC7 adaptor is designed for use with Noctua 4-pin fans (except industrialPPC series).

освен индустриални, няма да имаш проблеми.

Всъщност моя грешка, оказа се, че го нямам. Имам налични  Low noise adaptor: NA-RC11  и NA-RC10  някой от тях няма ли да ми свърши работа?

Взети са от Noctua NF-A14 FLX

Цитат

The NF-A14 FLX comes with Low-Noise (NA-RC10) and Ultra-Noise Adaptors (NA-RC11) that allow you to reduce the fan speed from 1200 to 1050rpm

Прочетох 4 - 5 мнениея и се отказах да чета!

Трябва ти такова: https://www.dekada.com/noctua-сплитер-за-вентилатори-fan-splitter-10cm-ysplit-pwm-p-2120.html

Оборотите няма как да са еднакви след като едната перка е 120мм другата 140мм. Единственото еднакво е процента увеличение/намаление на оборотите да са еднакви. пример: при 50 градуса перките да се въртят с 50% от капацитета си.

Включваш средния вентилатор към 4пиновия на разклонителя а задния към 3 пиновия.

• Автор
преди 1 минута, Can Oa написа:

Прочетох 4 - 5 мнениея и се отказах да чета!

Трябва ти такова: https://www.dekada.com/noctua-сплитер-за-вентилатори-fan-splitter-10cm-ysplit-pwm-p-2120.html

Оборотите няма как да са еднакви след като едната перка е 120мм другата 140мм.

Включваш средния към 4пиновия на разклонителя а задния към 3 пиновия.

а оригиналното разклонителче  за какво е включено в комплекта ако е безполезно? 1317998229_.JPG.28121b24cc47d854b363c3a445faea20.JPG

преди 4 минути, ignorant написа:

а оригиналното разклонителче  за какво е включено в комплекта ако е безполезно?

това е 3 пиново няма PWM - това по-скоро е за фан на кутия.

П.П. тия умрелите дъна на асрок нямат ли елементарен софтуер за калибрация на фановете под уиндоус да се настрои сам ...

• Автор
преди 31 минути, Can Oa написа:

това е 3 пиново няма PWM - това по-скоро е за фан на кутия.

П.П. тия умрелите дъна на асрок нямат ли елементарен софтуер за калибрация на фановете под уиндоус да се настрои сам ...

Ами такова е в комплектчето на Noctua NH D14. Имам няколко комплекта, всичките са с такива разклонители. Няма грешка, не знам защо не вярвате.  

от описанието което си пейстнал горе пише че фана е 3 пинов , ако и другия е 3 пинов значи точно това е сплитера.

• Автор
преди 2 минути, Can Oa написа:

от описанието което си пейстнал горе пише че фана е 3 пинов , ако и другия е 3 пинов значи точно това е сплитера.

Относно адаптерите  - да смятам да ги ползвам и да се възползвам от тишината им. Обаче в комплекта ми липсва синият адаптер и ми подариха един идентичен. по думите на човека, който ми го даде бил идентичен защото бил също 81 ома, но е  с 4 пина входа му дето се забучва в хедъра, вместо три. Нали не е проблем да ползвам него вместо оригиналният син?

Classic Black LNA 50Ω (source)

Classic Blue ULNA 81Ω (source)
NA-RC6 81.4Ω (source)
NA-RC7 50Ω (source)
NA-RC8 150Ω (source is an email reply to me from Noctua: “the NA-RC8 is a 150 Ohms ressistor”)
NA-RC9 100Ω (source)
NA-RC10 51Ω (source)
NA-RC11 98Ω (source)
NA-RC12 147.5Ω (source)

Почти идентични са в тия омове, разликата е 0,4 ома повече в този който сега ползвам спрямо оригиналния класически син от комплекта, който ми липсва. Нали може и не е проблем?

Имам два хедъра: cpu fan 1 (4пина, там го мушнах и идеално му пасна) и cpu fan 2 (3 pina, там мушнах класическият черен лоу нойс адаптер от комплекта). До тук добре, но няма как да навра този 4-пинов NA-RC6 в разклонителчето (защото е три и  два пиново). Затова сега ползвам адапторите без разклонител и си ми е тишинка. Губя ли нещо от това, че не ползвам разклонител а съм ги наврял директно в хедърите cpu fan 1 и  cpu fan 2? за да знам да търся ли 4 пинов разклонител?

P.S ако са а в разклонител ше виждам само единият, а доколкото разбрах се движат с различна скорост. Та така сега като съм ги наврял в хедърите си имам видимост над тях.. Въртят ми на 800 и на 900оборота (малката перка. Чудя се дали не трябва да ги разменя) малката перка да ми е по-бавна а голямата в средата да е по-бърза?

преди 1 час, ignorant написа:

а оригиналното разклонителче  за какво е включено в комплекта ако е безполезно? 1317998229_.JPG.28121b24cc47d854b363c3a445faea20.JPG

Този кабел е стандартен и се дава такъв кабел към какъвто и да е охладител.. Това с двата пина е излишно и ще си виси от страни. Поставяш го в CPU FAN 1

Твоят охладител е с две перки и ще ти трябва още един такъв кабел, който ще използваш за втория вентилатор, който ще влезе в CPU FAN 2 и ще имаш още едно излишно, което ще виси.

• Автор
преди 3 минути, nikolela написа:

Този кабел е стандартен и се дава такъв кабел към какъвто и да е охладител.. Това с двата пина е излишно и ще си виси от страни. Поставяш го в CPU FAN 1

Твоят охладител е с две перки и ще ти трябва още един такъв кабел, който ще използваш за втория вентилатор, който ще влезе в CPU FAN 2 и ще имаш още едно излишно, което ще виси.

А защо да не ги пъхна директно в двата хедъра, без разклонители играеши роля на посредници? Защо не дирекетно да ги навръ в хедърите?

P.S. в момента btw  са така наврени.

преди 21 минути, ignorant написа:

А защо да не ги пъхна директно в двата хедъра, без разклонители играеши роля на посредници? Защо не дирекетно да ги навръ в хедърите?

P.S. в момента btw  са така наврени.

То и по принцип така трябва да са. Проблема при теб е че имаш два различни вентилатора работещи на различни обороти и управляващи с една опция.

За това малкия вентилатор върти по бързо от големия, въпреки че и двата вентилатора въртят на 40%. Само че големия вентилатор работи на 1700 оборота а малкия на 2500 оборота и като ги пуснеш на 40% и двата се получава видима разлика в оборотите.

Задай в биоса 0 оборота при 60 градуса и 60% при 65 градуса и запамети настройката. Виж дали ще спрат да се въртят и двата вентилатора.

• Автор
преди 1 час, nikolela написа:

То и по принцип така трябва да са. Проблема при теб е че имаш два различни вентилатора работещи на различни обороти и управляващи с една опция.

За това малкия вентилатор върти по бързо от големия, въпреки че и двата вентилатора въртят на 40%. Само че големия вентилатор работи на 1700 оборота а малкия на 2500 оборота и като ги пуснеш на 40% и двата се получава видима разлика в оборотите.

Задай в биоса 0 оборота при 60 градуса и 60% при 65 градуса и запамети настройката. Виж дали ще спрат да се въртят и двата вентилатора.

Скаква цел? Какво ще покаже това? Иначе в момента хедър cpu fan 2 ми прави проблеми и спира да върти перката от време на време.. Затова задавам 70% да върти при 50градуса и тръгва на 70 оборота.. Но върна ли го на 55оборорта при 50грдауса и пак изчезва перката от  хедър cpu fan 2 и гледам не върти.. катозадам от уефи-то пак 70% да върти при 50градуса и се оправя. Тва какво ти говори, много необичайно е....

преди 6 минути, ignorant написа:

Скаква цел? Какво ще покаже това? Иначе в момента хедър cpu fan 2 ми прави проблеми и спира да върти перката от време на време..

Това е търсената цел. Пълна тишина без да се въртят перките, като от време на време се завъртват за няколко минути на малки обороти и пак спират на пълно след като охладят.

При мен всички вентилатори така работят - 8 на брой и всичките се управляват от биос и то само с два кабела към всеки вентилатор.

Задаваш в биоса първа позиция 50 градуса 0 % на вентилаторите и те няма да се въртят.

Задаваш в биоса втора позиция 55 градуса 40% и те ще се завъртват за кратко и ще е тихо.

Трета позиция 60 градуса 70%

следваща позиция 65 градуса 100%

Критична температура - виж колко го дават да грее, че не го знам, но да речем 70 градуса.

• Автор
преди 13 минути, nikolela написа:

Това е търсената цел. Пълна тишина без да се въртят перките, като от време на време се завъртват за няколко минути на малки обороти и пак спират на пълно след като охладят.

При мен всички вентилатори така работят - 8 на брой и всичките се управляват от биос и то само с два кабела към всеки вентилатор.

Задаваш в биоса първа позиция 50 градуса 0 % на вентилаторите и те няма да се въртят.

Задаваш в биоса втора позиция 55 градуса 40% и те ще се завъртват за кратко и ще е тихо.

Трета позиция 60 градуса 70%

следваща позиция 65 градуса 100%

Критична температура - виж колко го дават да грее, че не го знам, но да речем 70 градуса.

В това виждам смисъл ако не ползвах адапторите които въртят на 900 и 770 приблизително. и не ги чувам..   Аз не давам покой на машинаатаа много е наатоварена 4-ите брузера с убийствени сесии  от стотици табове. Машинта я ползвам за интернеет и филми, но и ше яя пускам в ренд фермата ми като я донастроя, затова не искам от 60 градуса на горе да  почват да работят перките. Им а и друуг проблем поради който трябва да работят без покой. Кутията е малка а захранването грее яко. Предполагам се е насъбрал прах вътре в самото захранване, макар,че по спомен преди 7-8 месеца го чистих. Захранването е мощно 900 W, и перкатаата върти супер бързо да охлажда тая печка изваждаща супер топлината. Скоро ще го извадя и ше вкарам едно стааро 450 ватово абсолщтно безшумно.Но до тогава ше седи в малкаата кутия с топлотозахранване, тъкмо и като тест. Отворил съм страничният капак и и всичко е безшумно освен скапанато захранване. От 3 години издава един скръцлив гаден звук. Като го поизчистя от праха и почти не скръцка, в една добре изолирана широка кутия ше го мушна скоро време.

P.S. критичнаа е 80 градуса. 

Едит: имаш ли обяснение зашо на няколко пъти перкатаа спря да ми върти на хедър cpu fan 2? на какво би могло да се дължи?

преди 15 минути, ignorant написа:

Едит: имаш ли обяснение зашо на няколко пъти перкатаа спря да ми върти на хедър cpu fan 2? на какво би могло да се дължи?

Вариант 1, който е малко вероятно. Да е прекъснат кабел на вентилатора или не добре поставен в хедъра (лоша връзка).

Най вероятно е  настроен биоса да спре да върти под определена температура.

С това охлаждане каква е температурата на процесора в покой и каква е под товар?

• Автор

ми с аидата като пусна тест за стабилност на процесора и вдига от раз на около 50 градуса но и след 2 часа на теста не превишава повече от 58-60 градуса квото и да правя. а перките са с лоу нойс адаптерии въртят на 960 и съответно 800 оборота качва другия. ако затворя кутията тоя от 800 качва на 920 след 2 часа.
Ако пусна освен cpu тест. едновременно и такъв на FPU качва бързо на 70 градуса, но ги държи стабилни 30-ина минути, сигурно и повече не съм имал време да оставя теста.

в покой 38градуса средно. варира от 34- до 40... шото правя некви неша, тоест не е пълен покой. Да речем 34 е в пълен покой.

Тези температури с новото ти охлаждане ли са? Цялата ти система на 100% товар едва ли минава 320 вата, така и не разбрах за какво се мъчиш да слагаш такова мощно охлаждане на процесор, който не се клоква, като нито търсиш ниски температури, нито тишина.

https://hexus.net/tech/reviews/graphics/80854-powercolor-radeon-r9-290-pcs/?page=10

Като имаш в предвид, че това е с клокнат процесор на 4.5 GHz. ОТ какво толкова загрява това твое захранване, че и да му работи вентилатора на такива обороти не е ясно, по-скоро вентилатора на видеокартата при товар 100%, особено ако е клокната, ще издава много по-голям шум.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Тези температури с новото ти охлаждане ли са? Цялата ти система на 100% товар едва ли минава 320 вата, така и не разбрах за какво се мъчиш да слагаш такова мощно охлаждане на процесор, който не се клоква, като нито търсиш ниски температури, нито тишина.

https://hexus.net/tech/reviews/graphics/80854-powercolor-radeon-r9-290-pcs/?page=10

Като имаш в предвид, че това е с клокнат процесор на 4.5 GHz. ОТ какво толкова загрява това твое захранване, че и да му работи вентилатора на такива обороти не е ясно, по-скоро вентилатора на видеокартата при товар 100%, особено ако е клокната, ще издава много по-голям шум.

картата съм я усмирил, настроил съм я софтуерно от драйвъра да върти перките до 1200 оборота лимит и  е абсоютно безшумна, а 3-ите  перки не спират да работят. При товар е самолетче, да. Ама аз я ползвам само за рендване, не играя игри. Иначе не си прав. Търся и тишина и мощ, но се съобразявам с бюджета си. А охлаждането бе предназначено  за друга конфигурация, която стягах, но в последствие се оказа, че дъното, което уговорих по нета, като пристигна в офиса на еконт бе с  повредени пинове на сокета - рядко х58.  и се отказах от дъното а подобно клокърско не се намира лесно а вече си бях купил процесор и охлаждане за него... после намерих сървърно дъно запроцесора x5670, после се оказа, че не пали с един и купих втори и така събрах мощна сървърна машина.. налях бая пари.. но на сървърната платка  не ставаше тая ноктуа и ѝ взех две нови сървърни, и това просто ми остана и го сложих на машина от подписа ми. Историята е дълга... кутията е тясна и всичко е фраш, с отворен страничен капак е, захранването си грее стабилно.

Това захранване и с 1 включен вентилатор и един отзад на кутията би трябвало да се справя пефректно с охлаждането на процесора, освен ако в помещението не е 30 градуса. Имай в предвид, че за този процесор температури до към 75-80 градуса на максимален товар продължително време са си нормални, реално може да издържи до 90+, докато почне да тротълва. По-скоро виж захранването защо ти грее толкова много и вземи мерки да го оправиш или най-добре да го смениш, както казваш че имаш и друго, което е по-слабо, но работи по-добре, пак ще ти е предостатъчно за конфигурацията.

• Автор
преди 28 минути, Raze написа:

Това захранване и с 1 включен вентилатор и един отзад на кутията би трябвало да се справя пефректно с охлаждането на процесора, освен ако в помещението не е 30 градуса. Имай в предвид, че за този процесор температури до към 75-80 градуса на максимален товар продължително време са си нормални, реално може да издържи до 90+, докато почне да тротълва. По-скоро виж захранването защо ти грее толкова много и вземи мерки да го оправиш или най-добре да го смениш, както казваш че имаш и друго, което е по-слабо, но работи по-добре, пак ще ти е предостатъчно за конфигурацията.

еми няма никви кейс фанове в кутията. Иначе ако ставаше течение вътре, щях да затворя капака.. но точно, че знам ,че  процесора е корав сървърен издържаш на жега, не гледам толкова сериозно на проблема.  аз реално отварям кутията не заради процесора, а заради захранването, а и кутията ше се поосвободи., скоро. Защото ше изкарам моюното захранването и мощната видеокарта и ще ги сложа в една огромна звукоизолирана кутия обзаведена с перки (която имам от 2 години вече), такаче  и мечки да вият вътре няма да ги чуя. Идеална е за мошна конфигурация. Кутията купих преди 2 години и единствената причина да не вкарам машинаата от подписа си вътре за каквото бе предназначена , е че купих декември един 6800k+здраво асуско клокърско дъно. Изпадна ми изгодна оферта , оглеждах се за 8700, но в края на краищата взех 6800к защото за ренд е по-добър. Само РАМ-а не се осмелих от декември досега да взема  и да заработи конфигурацията. Много скъпо върви рама, и все чаках да падне, вече обаче май дойде времето да попълня последната брънка от пъзела - рам-а. в момента съм с две конфигурациия мощен двупроцесорен сървър 2 по x5670,, която използвам за тежка аудиообработка, и същщо ренд, анимации..  и тази от подписа ми, която ползвам за нет и ренд. Да сглобя третата ше я ползвам  нея за видеообработка. Само да ми изпадне добра оферта за рам.

Можеш ли да ми препоръчаш безшумни перки за кутия , че трябва да сменя тия на двупроцесорната ми машина с по-безшумни?  също и за тая  трябва да сложа поне една перка от преде
..за назад нз има ли смисълзащото едната процесорна перка е почти до края на задната част на кутията обособена за кутийна перка. 2см дистанция... тя де факто играе рооля и на кутийна перка отзад в тоя фраш, но няма перка отпред и трябва да бучна нещо тихо, па макар и бавно като оборооти, но безшумно.  

Не ви чета темата от последния пост съдя че за друго се говори но както  и да е аз сега влизам ;)

Ти си имал 2ри хедър на дъното за CPU? - тоя сплитер за който се говореше се ползва когато нямаш 2ри хедър за CPU FAN.

За процесора от подписа ли си взел подобен охладител ... по-добре да беше взел нещо за 50на лева и да добавиш 2 хубави перки на кутията щеше да има по-добър ефект.

Както и да е преди да правиш такива покупки искай съвет във форума какво да си купиш(не е срамно да не знаеш всичко) .

За безшумни вентилатори не знам кои са, аз ползвам един голям 120 мм,  които съм сложил точно зад процесора и има голям ефект, като оборотите съм ги задал минимални в BIOS. Това на компонентите от подписа. На охлаждането съм сложил 2 вентилатора + 1 на кутията стават 3 120 мм и пак като пусна някоя по-тежка игра температурите на процесора минават 75 градуса, понеже и видеокартата грее отдолу, това при turbo boost на всички ядра максимум до 3.5 GHz. Онзи ден дори направих delid на CPU, но няма особено разлика, като не съм слагал чак течни метали, а MX-4, дори съм го undervolt-нал с -0.1 волта, повече не ми позволява BIOS на дъното. Принципно всички вентилатори съм ги пуснал на минимални обороти до 60 или 65 градуса, не помня точно и съм доволен от тишината при работа и температурите. Ако махна вентилатора зад процесора, температурите при товар се вдигат с поне 5 градуса, а ако махна и/или втория от охлаждането, ще отидат 5/15 градуса още нагоре. Нямам вентилатор, който да вкарва въздух в кутията, че там оборотите нещо не се регулират и много ми бучи, иначе мога да сложа, но не ми се купува нов, не ми и трябва особено, тествал съм и няма разлика. Така че най-добре си прави експерименти, иначе няма как да разбереш кое ще е най-подходящо при теб.

преди 14 минути, Raze написа:

Слагаш едно такова:

31CHO8viz1L._SX425_.jpg

на хедъра който можеш да управляваш и ще си бараш и предната перка.

Предната перка е важна за цялото охлаждане на системата особено на видео картата ще имаш подобрения ако си сложиш.

2 перки отпред 1 отзад и 1 отгоре за мен е идеалното охлаждане на системата като предните не превишават задните като поток.

преди 3 часа, Raze написа:

На охлаждането съм сложил 2 вентилатора + 1 на кутията стават 3 120 мм и пак като пусна някоя по-тежка игра температурите на процесора минават 75 градуса, понеже и видеокартата грее отдолу, това при turbo boost на всички ядра максимум до 3.5 GHz. Онзи ден дори направих delid на CPU, но няма особено разлика, като не съм слагал чак течни метали, а MX-4, дори съм го undervolt-нал с -0.1 волта, повече не ми позволява BIOS на дъното. Принципно всички вентилатори съм ги пуснал на минимални обороти до 60 или 65 градуса, не помня точно и съм доволен от тишината при работа и температурите. Ако махна вентилатора зад процесора, температурите при товар се вдигат с поне 5 градуса, а ако махна и/или втория от охлаждането, ще отидат 5/15 градуса още нагоре. Нямам вентилатор, който да вкарва въздух в кутията, че там оборотите нещо не се регулират и много ми бучи, иначе мога да сложа, но не ми се купува нов, не ми и трябва особено, тествал съм и няма разлика. Така че най-добре си прави експерименти, иначе няма как да разбереш кое ще е най-подходящо при теб.

Нека модератор премести коментара във подходящата тема.

Каква е ориентацията на въздушния охладител ? Имаш ли голяма разлика при температурите на процесора със един вентилатора на охладителя и два във ''push-pull'' със единия изкарващ на кутията ? Втория вентилатор същия ли е като оригиналния ? Според мен дори 5 градуса разлика във температурата на процесора ще е меко казано изненадваща, но ти ще кажеш. Възможно е изкарващия  вентилатор на охладителя повече да пречи, отколкото да помага, защото заема място над волт регулаторите на видео картата. Имах push-pull охладител във конфигурация със карта ,чийто доста греещи VRM бяха разположени в същата зона като на Strix-а и при махане на изкарващия вентилатор на процесора, температурата им се подобри със няколко градуса, защото горещия въздух беше доста по-малко блокиран. Без вкарващ вентилатор отпред, над твърдите дискове няма да се подобрят температурите. Сложи вентилатор, който да се справя със топлината от картата. Махни и изкарващия на охладителя и го сложи като изкарващ на тавана, таейки надежда да не е задушен, заради артистичните решения на Thermaltake. Първо тествай какви са температурите на компонентите със неговата липса.

Конвенционалните пасти, особено MX4 не са добри за подобни приложения. По-добре купи Thermal Grizzly Conductonaut 1g, би трябвало да е достатъчна за поне няколко нанасяния върху малкия кристал на E3-1230/Ivy Bridge. Не че ще има нужда да я сменяш във скоро време. И едно от най-важните правила - колкото по-малко/тънък слой, толкова по-добре. Почисти ли добре оригиналния материал от капачката ? Ако не си е възможно да има въздушни джобове/капачката да не стой както трябва. Залепи ли капачката обратно ? Другите евентуални причини може да са: Капачката вече не стои равномерно, заради залепването/фабрично крива капачка или крива основа на охладителя, но според мен причината за малкото подобрение (не си дал цифри) е липсата на добър поток в кутията и MX4 пастата. Не знам коя е тази игра, но 75 градуса ми се струва прекалено много със този охладител, особено със undervolt. Нещо определено не е наред.

Възможно е да подобриш значително температурите на волтрегулаторите на картата сменяйки фабричните термоподложки (ако вече не си), защото явно не са никак добри. Абстрахирай се от неправилните му методи на работа. Твоята карта има сензор за температурата им, но не знам дали е интегриран във самите мосфети или е екстра на самия им контролер (ASP 1212), който е ребрандиран International Rectifier, най-вероятно за да пасва със маркетинговите лозунги на Asus. Накрая може да пробваш и дали ще имаш промяна на температурите на ядрото/VRM след махане на задната планка. Като гледам е сложена най-вече поради естетически причини и за стабилност. Изглежда и GDDR5 чиповете са пасивно охладени и няма да е зле да се помисли нещо за тях.

п.с: Какво те накара да купиш точно тази кутия ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.