Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да спра CheckDisk?

Featured Replies

Хора помагайте ,че нямам вече нерви! от известно време при всяко пускане на РС-то ми вади съобщение на син екран ,че трябва да чеква диск еди кой си, и ако не го спра чеква ,намира си някакви коруптени файлове ,трие ги и WinXp тръгва.На дяла който е проверявал създава едни папки в които е прехвърлило всичко което уж е изтрито и като го пускам от всичко си върви без проблеми. Май стана доста дълго обяснение!Та въпросът ми някой има ли идея кое кара CHECK Di9sk да тръгва при всеки рестарт.Не съм го задавал аз да проверява всеки път??? Предварително благодаря ако някой помогне!!!!!!!!!!!!!!!! :baby:

Ами явно не спираш както трябва компютъра и затова така се получава или имаш проблем с харддиска. По принцип след като веднъж го оставиш да си завърши проверката и си зареди нормално операционната система не би трябвало пак да ти се включва Scan Disk при пускането на компютъра освен при положение че е бил спрян или рестартиран ръчно.

Редактирано от martinez (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговора ,но по правилно спиране от Start-Turn off-turn off сякаш не знам!Hardovete са нови , на 2 месеца.Като пускам аз CHECK проверява и дава ,че няма проблеми?????? Публикувано изображение

При Уиндоус XP Check Disk е склонен да ги прави тези проблеми.Явно се задейства защото диска не е размонтиран при спирането или защото предишния път не е успял да оправи грешките.Не е изключено и да имаш някакви проблеми с харддиска.Сканирай с Партищън Меджик за лоши сектори и се опитай оттам да поправиш грешките.Това го направи от стартиращите дискети или диск ,разбира се.За предпочитане е да използваш по-последни версии (над 8).

Виж хубаво дали файловата система е NTFS .Тогава направи една поправка на грешните сектори със Acronis или Partition Magic

• Автор

.Сканирай с Партищън Меджик за лоши сектори и се опитай оттам да поправиш грешките.Това го направи от стартиращите дискети или диск ,разбира се.

[/quote

Melmak, не съм работил с Партищън Меджик,В самата програма ли има такъв инструмент или трябва дето пишеш със допълнителна старт диск или дискета? Публикувано изображение

wowgeleto Ще пробвам сега и твоето предложение да видя дали ще го преборя това РС.

Благодаря !

Проблемът е че пуснеш ли го от Уиндоус ще извика CHKDSK ,а ние искаме алтернативен метод.Освен това няма да може на спокойствие да провери за лоши сектори.

• Автор

Проблемът е че пуснеш ли го от Уиндоус ще извика CHKDSK ,а ние искаме алтернативен метод.Освен това няма да може на спокойствие да провери за лоши сектори.

Разбрах , почвам да пробвам ! Ако скоро не пиша значи съм прецакал всичко окончателно!!!

Каква е файловата система ,обикновенно след неправилно изключване на компютъра се променя и файловата система от NTFS на FAT 32. Посочи харда C когато отвориш myPC и във ляво на детаили ще видиш типа на файловата система. Ако се е променила съвета ми е да си свалиш от някой торент тракер Hirens boot CD да го запищеш на едно дискче.Да настроиш систематаот биоса да бута от CD/DVD драйва .Влизаш със Hirens Boot избираш раздел хард диск тулс .Това е раздел 1, и там ще имаш избор между Acronis Disc director ,Partition magic ,Paragon и други такива между който ще можеш да избираш. Ще конвертираш и ще рипернеш грешките на харда.Впрочем при конвертирането грешките ще се оправят санми. След операцията въпросното CD "Hirens Boot " ще можеш да го ползваш и при други такива подобни случай. Това е най-добрият начин да имаш нещо добро под ръка за решаване на проблеми от този род.Само внимавай как работиш със него ,за да не стане някоя грешка . Пет пъти чети един път потвърждавай командата !!! GLHF

Каква е файловата система ,обикновенно след неправилно изключване на компютъра се променя и файловата система от NTFS на FAT 32.

Извинявай, но това което си написал е пълна глупост. По никакъв начин не може да се промени файловата система след рестарт или неправилно спиране. Ако е FAT32 има голяма вероятност да се повреди, но няма как да се промени. А FAT32 веднъж като се повреди, спасеннието е конвертиране в NTFS, но без излишни Hiren's-ове а директно от Windows. Не че не става с някоя от програмите включени в Hiren's, но е далеч по-лесно да отвориш Command Prompt и да напишеш:

Публикувано изображение

като D: е буквата на дяла който искаш да конвертираш. При теб може да е C: или Е: и т.н. Препоръчвам ти ако си на FAT32 да си конвертираш дяловете в NTFS за да няма загуба на данни при непредвидени рестарти или спирания на тока и други подобни.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

А FAT32 веднъж като се повреди, спасеннието е конвертиране в NTFS, но без излишни Hiren's-ове а директно от Windows.

За останалото съм съгласен ,но това не е вярно.CONVERT извиква CHKDSK и ако има грешки по диска отказва да продължи.При всички положения ще трябва поправиш FAT-a.Това беше поне за XP SP1.

Това за промяната на файловата система след рязко спиране на системата е нормално да се получи .Че диска може да се конвертира може ,но целата е не само това и да го провери за грешки .точно затова му препоръчах Hirens boot .

Имал съм такъв проблем. Зареди Recovery Console от инсталационият диск на Windows XP. След това от командният ред стартирай CHKDSK /P Това стартира проверка на диска, не съм съвсем сигурен за опцията пусни CHKDSK /? и той ще си каже

Не си спомням тук ли беше коментирано вече, но пак ще го кажем.

Scandisk на всяко стартиране на Windows, показва че имало проблем с някой дял и операционната система поставя така наречения dirty bit. Той се изчиства ( и съответно премахва нуждата от scandisk ) с помощта на следната команда:

fsutil dirty query c:

Ако проблема е с някой друг дял, използвайте съответните букви - d:, e:, f:

• 2 седмици по-късно...

А вероятност за проблем със захранването? Може видимо да гасне ОК, но дали е така? Ако имаш възможност смени захранването за проба дали пак ще е така?

• Автор

qip , нямам възможност да пробвам с друго захранване , но като гледам вътре кутията сякаш всичко гасне .Мислиш ли, че е възможно монитор,вентилатори, лампи и диоди да гаснат - а Win-a да работи?!! Ще ми се да видя такава системка ! Пробвах идеята на Miteto , и сякаш сканиранията намаляха , да не кажа ,че и спряха! Поне от 5 дни не се е включвал CheckDisk ! Надявам се всичко да се е оправило , но ще видим ! Ако не - ще преинсталирам Win-а . Благодаря за постовете ! При някакво развитие на проблема към + или - пак ще пиша ! Чао ! :)

• 1 година по-късно...

Извинявай, но това което си написал е пълна глупост. По никакъв начин не може да се промени файловата система след рестарт или неправилно спиране. Ако е FAT32 има голяма вероятност да се повреди, но няма как да се промени. А FAT32 веднъж като се повреди, спасеннието е конвертиране в NTFS, но без излишни Hiren's-ове а директно от Windows. Не че не става с някоя от програмите включени в Hiren's, но е далеч по-лесно да отвориш Command Prompt и да напишеш:

Публикувано изображение

като D: е буквата на дяла който искаш да конвертираш. При теб може да е C: или Е: и т.н. Препоръчвам ти ако си на FAT32 да си конвертираш дяловете в NTFS за да няма загуба на данни при непредвидени рестарти или спирания на тока и други подобни.

А като се промени от FAT32 на NTFS по този начин няма ли да се изтрият файловете примерно от D-то??? Публикувано изображение

• 4 години по-късно...

При мен пък проблемът е че вече от три часа се проверява и не знам как да го спра. Някакви предложения ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.