Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крив винтоверт

Featured Replies

Аз ползвам този

IMG_20180912_085804.jpg

Като се имат в пред вид двете въртящи гривни,едната с цифри другата с чук,винт и свредло..........

Това винтоверт ли е,дрелка ли е,чук ли е,часовник ли е,какво е?

• Отговори 101
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едната гривна превключва режима на работа, другата силата на завъртане чрез съединителя.Тоест този инструмент е и винтоверт и дрелка(нормална и биеща).Всъщност разликата между винтоверт и дрелка са оборотите и силата на завъртане(въртящ момент).А "Макита" правят много добри инструменти.

преди 27 минути, M.Николов написа:

Всъщност разликата между винтоверт и дрелка са оборотите и силата на завъртане(въртящ момент).

Добре е да си го набият в главата някои всезнайковци.

преди 51 минути, ivan_pop написа:

От всичко по малко и нищо както трябва. По скоро дрелка, като винтовер е компромисно решение.
По горе вече го показахме Винтовера на Макита.

преди 32 минути, M.Николов написа:

"Макита" правят много добри инструменти.

Тези за номер 1 в света за подобна техника.

преди 26 минути, BMW Маниак написа:

От всичко по малко и нищо както трябва. По скоро дрелка, като винтовер е компромисно решение.

Не, ако работиш някъде и трябва да монтираш нещо и трябва хем да пробиваш, хем да завиваш, хем да имаш удар...10 инструмента ще носиш и ще се натовариш като камила, нали? Строго специализираните инструменти се използват когато нещо строго специализирано правиш.

преди 2 часа, simtech написа:

Не, ако работиш някъде и трябва да монтираш нещо и трябва хем да пробиваш, хем да завиваш, хем да имаш удар...10 инструмента ще носиш и ще се натовариш като камила, нали? Строго специализираните инструменти се използват когато нещо строго специализирано правиш.

Симка, знам ситуацията в България, знам за заплатите, знам че не всеки може да си го позволи да го има в арсенала и че с малко повече усилия и дрелката тип швейцарско ножче би ти свършила работа но кога веднъж хванеш винтовера вярвай ми няма как да не усетиш разликата.
Сергеев да чете и да си води записки понеже до вчера не ги различаваше и според него всяка дрелка на батерии е и винтовер.
Да Симка, 10 ще нося, ако мен питаш, пред алтернативата да сменям свредла и накрайници за отверки без бърза връзка.
При Миоуоки специално само винтовера има оная пластина долу в дръжката къде да си го закачаш на професионалния колан докато работиш например гипс картон или нещо нависоко. Дрелката я няма понеже не е предвидена да си сменяш свредла във въздуха. Макар че ти си акробат и вярвам в теб че в името на икономията ще се справиш отлично.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Да Симка, 10 ще нося, ако мен питаш, пред алтернативата да сменям свредла и накрайници за отверки без бърза връзка.

Когато ти трябва да правиш от всичко по малко, но от нищо по много, универсален инструмент е по-добре.

на 11.09.2018 г. в 1:56, Tanner Foost Foust написа:

От Емаг за 100 лв, супер разочарован съм.

Брей,що не съм изненадан от делата на емаг!Връщаш го на момента!Преди година и половина си купих нов телефон от там и познай какво ми пратиха............разпечатан,ползван и върнат такъв с дефект на всичко отгоре,ама те да пробват,може да съм идиот и да не го върна в 14 дневният срок!Те имат и предложения точно на такива продукти-разпечатани ,или с дефект,на по-ниска цена,ама аз не съм поръчвал такъв!Цигански номера!

преди 12 часа, M.Николов написа:

Глупости!

кое е глупост

да смени винт уж за монтиране в бетон а той винт ама за дограма и каса на врата забиваш го  в  пода и стъпваш върху него и чакаш да се развие ...

същата работа ще върши и  пирон.

преди 9 часа, BMW Маниак написа:
преди 10 часа, M.Николов написа:

Всъщност разликата между винтоверт и дрелка са оборотите и силата на завъртане(въртящ момент).

Добре е да си го набият в главата някои всезнайковци.

преди 10 часа, ivan_pop написа:

за какво ти е сила и въртящ момент при пробита дупка 3 мм и  след това  видия 5 мм  :D 

издишаш и си противоречиш логически 

както се казва на ръка да хванеш отвертката ще го навъртиш без проблем.

те за това ги продават комплект 2 части

универсалната и онова за гайките

няма да се прецакат 2 универсални да ти дадът.

ако ти се прецака гайковера продължаваш  с бормашината 

ама ако прецакаш бормашината ходи пробивай дупки с  гайковера 

преди 9 часа, simtech написа:

те го па и тоя дето не е  хващал  по различно от тесла 

10 инструмента ....

максимум -4 инстурмента

къртач

перфоратор

бормашина

акумулаторна бормашина-дрелка- винтоверт-както искате го наричайте

може да  спадне до 1 инструмент

префоратор   с 

i-hitachi-adapter-sds-plus-wraz-z-uchwyt

такова нещо тук виждате за първи път аз  съм СИГУРЕН!

преди 52 минути, Yvan Sergeev написа:

за какво ти е сила и въртящ момент при пробита дупка 3 мм и след това видия 5 мм :D

издишаш и си противоречиш логически

Май трябва да си прочетеш "Класифициране на крепежните елементи"
И ако спреш да пишеш, без да мислиш, може и да се усетиш, че винт М12 примерно иска сила, за да се завие. И като му се нагласи силата на затягане , като я стигне, няма да напъва, а ще прескочи.

преди 9 часа, BMW Маниак написа:

Това нищо на мен ми върши перфектна работа!

преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

такова нещо тук виждате за първи път аз  съм СИГУРЕНЕН!

Аве Сергеев като оставя настрана останалите ти глупости къде си бос, ми се струва и че доста ни подцени тука!
SDS бърза връзка е най вече за перфоратори. От там че минаваш към най обикновен патрон не знам изобщо ползата която търсиш освен да въртиш свредла които не са за SDS бърза връзка. Как ти го роди главата че за първи път виждаме или го чуваме ?
Така като гледам дай му на инж. Ганев най обикновена дрелка от Елпром Ловеч и ще ти направи дори и ракета от нея с няколко приспособления.

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

От там че минаваш към най обикновен патрон не знам изобщо ползата която търсиш освен да въртиш свредла които не са за SDS бърза връзка.

Как не съм се сетил на тва да му сложа преходник за битове с глава шестостен.И да му сложа филипс бит и да завивам винтове с него
Нищо, че ще тежи това 15кг и ще е дълго 1 метър :D

преди 1 минута, ivan_pop написа:

Това нищо на мен ми върши перфектна работа!

Аз не споря че не ти върши перфектната работа като за теб. Даже съм убеден че е точно така.
Спора е че от винтовер в прекия смисъл на думата и ел. дрелка на батерии разликата има и то е сериозна.
Та за теб и най обикновена отверка може би ще ти свърши същата работа или някой маткап.
Я кажи това няма ли да ти свърши също работа ?
20977_1.jpg

Човек винаги прави някои компромиси кога трябва да се прави икономия на заеман обем място, пари или качество.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Човек винаги прави някои компромиси кога трябва да се прави икономия на заеман обем място, пари или качество.

Значи, принципно акумулаторните винтоверти имат 2-3 степени или достатъчно бавно можеш да въртиш, като да натискаш по-малко спусъка(регулатор), така че най-спокойно да си завиваш винтчета. Една акумулаторна бормашина, която има опция удар хем пробива, хем завива, хем дупчи. Има и акумулаторни перфоратори. В случая просто се правиш на интересен. Работил съм с най-различни акумулаторни машинки. Ако отида на обект, при нормални условия не ми трябва друго, освен акумулаторната бормашинка.

преди 2 минути, simtech написа:

Как не съм се сетил на тва да му сложа преходник за битове с глава шестостен.И да му сложа филипс бит и да завивам винтове с него

На мен миксера ми за лепило за плочки или цимент е на SDS бърза връзка и е точно горе долу 1 метър.
Един познат като ме беше видял как се мъчех навремето с една окривена арматура в спирала и ми подари SDS миксер.

преди 2 минути, simtech написа:

Ако отида на обект, при нормални условия не ми трябва друго, освен акумулаторната бормашинка.

Замери им въртящия момент и заповядай пак да си приказваме.
И ти освен да им пишеш един имейл на тия от Макита и да ги питаш за какво ги произвеждат тия винтоери при условие че дрелката им върши същата работа.
Питай ги и им обясни защо се правят на интересни и дали има балами къде им купуват винтоверите про условие че дрелката им върши същата работа и е много по практична.

преди 7 минути, simtech написа:

Ако отида на обект, при нормални условия не ми трябва друго, освен акумулаторната бормашинка. 

Убеден съм. Вярвам ти. Но ти никога няма да бъдеш професионалист и никой няма да те вземе на сериозно и практиката го показва.
Не може да претендираш за професионализъм с поялна станция от 40 лева, мултиметър от 15 лева и духалка която изкарва по 2 месеца.

преди 12 минути, simtech написа:

Значи, принципно акумулаторните винтоверти имат 2-3 степени или достатъчно бавно можеш да въртиш, като да натискаш по-малко спусъка(регулатор), така че най-спокойно да си завиваш винтчета.

Nm ? Колко Нали знаеш че не е през редуктор а през реостат ?

преди 1 час, simtech написа:

. Ако отида на обект, при нормални условия не ми трябва друго, освен акумулаторната бормашинка.

вземи си и удължител ако има наблизо контак да си зареждаш батерията  - батериите  че нема да си вържеш надницата -26лв и 50 ст.

преди 1 час, DarkEdge написа:

че винт М12 примерно иска сила, за да се завие.

колко сила иска  да се забие     при пробита дупка с бормашина  предварително 2 мм по -тънка от диаметъра на  м12 ?

преди 1 час, DarkEdge написа:

И като му се нагласи силата на затягане , като я стигне, няма да напъва, а ще прескочи.

дай 5 лв и ше ти кажа как да не ти прескача.

информацията струва  пари

тук таме ви давам версия  помощи промоции и акъл на аванта .

SDS бърза връзка е най вече за перфоратори. От там че минаваш към най обикновен патрон не знам изобщо ползата която търсиш освен да въртиш свредла които не са за SDS бърза връзка. Как ти го роди главата че за първи път виждаме или го чуваме ?

освен свредла могат да се въртят и битове

ама от къде ше сетиш

другото е че ако си вземеш 10   такива адаптора  може на всеки да си сложиш някакво нещо я  битове я  бъркалка за размешване на   цимент гипс боя.

преди 1 час, simtech написа:

е сега погледнах  тежи 5 кг с куфара 2 шила за къртене и 3 бургии 

лъжец долен

15 кг и един метър може да е къртач 

• Тегло: 10.9 kg

https://www.onlinemashini.bg/karta4-sas-zahvat-sdsmax-dewalt-d25902kqs--1550-w-19-j-/19956

извади  1600 лв да си купиш

струва  ти повече от пасата 

Замери им въртящия момент и заповядай пак да си приказваме.

не  знам какво се кефиш с тоя въртящ момент

ще вземе да аварира  машината да ти усука ръцете като конци от мартеници .

Аз не споря че не ти върши перфектната работа като за теб. Даже съм убеден че е точно така.
Спора е че от винтовер в прекия смисъл на думата и ел. дрелка на батерии разликата има и то е сериозна.
Та за теб и най обикновена отверка може би ще ти свърши същата работа или някой маткап.
Я кажи това няма ли да ти свърши също работа ?

Това баш от снимката,не ми върши работа!Утре мога да ти снимам какво слагам на този винтоверт/дрелка.

При мен не става въпрос за пестене на място,обем,пари и качество!Става въпрос за пестене на време!Шефа купува каквото му кажа!:)

Стига сте се карали, препоръчайте ми нещо свястно за скромните ми нужди, искам да пробивам отвори за коаксиални кабели, медни и оптични, и да мога да завивам винтове при монтаж на кабелни канали, най често на стени или дървесина. 

Този боклук го върнах,само да не се заядат че съм им надупчил кашончето с пробни дупки....

Бюджета ми е 100 максимум 150 лв.

Без инструменти си е греда у дома... а да не ви казвам какъв беше срамът като хванах служебният винтоверт за първи път на работа.

преди 12 минути, Tanner Foost Foust написа:

като хванах служебният винтоверт за първи път на работа.

Като индианец цветен телевизор? Е, винаги има първи път...Не си живял 40-50 години и да си м,ал възможност да ползваш всякакви марки/модели инструменти.

преди 11 часа, Yvan Sergeev написа:

колко сила иска да се забие при пробита дупка с бормашина предварително 2 мм по -тънка от диаметъра на м12 ?

Нула! Защото не се заБива, а се заВива.

преди 11 часа, Yvan Sergeev написа:

тук таме ви давам версия помощи промоции и акъл на аванта .

До тук, освен глупости, май не съм видял написана от теб полезна информация, че и да си платя за нея.
Кофти е да имаш самочувствие без покритие.

преди 47 минути, DarkEdge написа:

Нула! Защото не се заБива, а се заВива.

личи  си че освен малко от компютри от друго нищо не разбираш

при пробита дупка 2 мм по тънка от диаметъра на винта  ,  той  може да се забие  с  чук като пирон.

преди 4 часа, Tanner Foost Foust написа:

искам да пробивам отвори за коаксиални кабели

В какво ? Ако говорим за бетонни стени и всекидневна работа нищо което е на батерии няма да изкара дълго.

Говоря за у дома и на село.

На село през дървената рамка на прозорците. В апартамента през панелна стена .

Убеждават ме колегите на работа да не си купувам.

И да слагам скоби.

Но имам мерак да дупча дупки.

С кабел се чудя, и с кабел ще ми върши работа, но с батерии е по готно, понеже мога да го разнасям без нужда от захранване.

Като за начало за леки неща ми трябва, както казах за винтове и кабелни канали.

следи промоциите по кауфланда

купих се парфоратор за 90 лв

сега е 170 лв същия

и по другите магазини

требва да си хитрец 

не кога  са най-високите цени да те изтрескат

Аз бих предпочел перфоратор с кабел за мрежата.Това дето е на батерии си струва ако се ползва всеки ден.Дори и като не се ползва,батериите се скапват с течение на времето.Преди време бях гледал в OLX перфоратор БОШ,нов за 100лв.Предлагаше ги някаква фирма.Звънях им,казаха че за тези пари е без гаранция.Аз бих рискувал!

Служебният е BOSCH.

Но струва доста пари.

Не знам, вманиачил съм се да си купувам всички инструменти които ползвам на работа.

Или подобни по бюджетни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.