Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загасна на пътя и до там...

Featured Replies

преди 31 минути, franchesko написа:

Ами хора, които си разбират от работата например и знаят какво говорят и обещават.

Именно! Хората, които си разбират от работата не обещават конкретни резултати, тъй като сменят само една част от възможни 10'000.

преди 5 минути, zemonti написа:

Именно! Хората, които си разбират от работата не обещават конкретни резултати, тъй като сменят само една част от възможни 10'000.

Напротив, ти си длъжен срещу поисканата сума да можеш да гарантираш конкретни резултати на клиента.Да наброиш едни пари на юнашко доверие или просто да си оставиш автомобила при човек , без гаранция за резултати, наистина айкюто трябва да ти е по-малко от номера на обувките.

Да попитам пак - това в коя реалност? На автора (който е закъсал на път) един му е диагностицирал проблема, втори му е ремонтирал частта и трети я е инсталирал. Кой е задълженият да гарантира резултат? Кой е луд да даде такава гаранция след като много повреди не са причина, а симптом за друга повреда? 

Много са ми смешни такива псевдо-тарикати като теб, дето се хвалят колко се хвалят колко са оправни. Аз съм контрактор и като видя такъв клиент излизам със специални цени за трудни клиенти, или директно отказвам условията. Добре, че сте малко.

Ми в тая реалност.Ако не вярваш, ела да те запозная  с хора, които ще ти гарантират конкретно резултати срещу конректна сума.Сега , ако  теб са те  минали тук там с пари, и мен са ме минавали, само, че за разлика от теб аз си признавам мъжки в прав текст, и отричам това да е нормалния начин по-който трябва да се случват нещата, за разлика от теб, който вади от девет кладенеца вода и са опитваш да убедиш аудиторията,че е нормално да се броят пари, без гаранция за резултати.но сега разбирам,че при теб това е професионално изкривяване и си си научил песничката на изус, зададенати от твоите супрвайзери, с която ,,обуваш,, разни хорица, които могат да броят само до три.Недей забравай, че клиента е цар, и той е този, който евентуално ще ти отсвири договора с ,който се опиваш да го ,,обуеш,, ,а не ти него, и нищо няма да изгуби,защото фирми и компании ,кото предлагат същия или алтернативен продукт под път и над път.Ай със здраве!

преди 1 час, franchesko написа:

Ако не вярваш, ела да те запозная  с хора, които ще ти гарантират конкретно резултати срещу конректна сума.

Анджък де! Срещу конкретна сума даже и претенциозен клиент ще бъде обслужен. Даже и акъл ще му позволя да ми дава. 

660_d22640171e790c4f53d9a0ce9cc98b29.jpg

Аз работя с тесен кръг от клиенти, взимам на час, та даже най-претенциозният вижда, че му е по-евтино да ме остави да си върша работата както аз си знам.

Сега, ако имаш пред себе си 2 сервиза с еднакви цени и единият от тях включва писмена гаранция (без уловка), тогава изборът е ясен. Реално обаче ще ти излезе много скъпо гаранция, че невървяща кола ще тръгне перфектно след смяна на ЕДНА част, още по-малко стара част, поправена от друг и диагностицирана от трети (както е темата). Диагностиката на дърта кола е трудна работаи понякога е рядкост да попаднеш на майстор, който вече се е сблъсквал с този проблем, но и тогава може да се появи усложнение ново за него. Нормално се сменя една част и ако не помогне се преминава към следващата. Никой няма да ти даде гаранция за изправна кола след смяна на първата част, даже и да изглежда елементарно и очевидно. Могат да ти гарантират само, че новият амортисьор ще амортизира, но не и че по време на смяната няма да се появи друг проблем по окачването.

Едит: Не твърдя, че сериозна част от автомееханиците не са некадърници, разчитащи не на добро име, а на заблудени жертви. Хора всякакви.

преди 1 час, zemonti написа:

Анджък де! Срещу конкретна сума даже и претенциозен клиент ще бъде обслужен. Даже и акъл ще му позволя да ми дава. 

660_d22640171e790c4f53d9a0ce9cc98b29.jpg

Диагностиката на дърта кола е трудна работаи понякога е рядкост да попаднеш на майстор, който вече се е сблъсквал с този проблем, но и тогава може да се появи усложнение ново за него. Нормално се сменя една част и ако не помогне се преминава към следващата. Никой няма да ти даде гаранция за изправна кола след смяна на първата част, даже и да изглежда елементарно и очевидно. 

Аз ако имам лагер за смяна, обаче понеже на теб ти е трудно да установиш, че е лагера и смениш цялото окачване, кой поема целият този масрав?Ако е за твоя сметка нямам нищо против.Но,ако е за моя сори, на тука има-тука-нема, пари не залагам.

преди 2 минути, franchesko написа:

Аз ако имам лагер за смяна, обаче понеже на теб ти е трудно да установиш, че е лагера и смениш цялото окачване, кой поема целият този масрав?Ако е за твоя сметка нямам нищо против.Но,ако е за моя сори, на тука има-тука-нема, пари не залагам.

Със сигурност, че за сметка на клиента, след като майстор, който сам плаща за такива фрапантни грешки не би могъл да просъществува.

В един перфектен свят всички майстори са тесни (!!!) специалисти, които чиракуват докато не научат всеки възможен проблем в тяхната област, а нови модели не се произвеждат.

Спомням си преди 10 години като ми блокира трансмисията на дъртия Караван 2002. Отивам в специаслизиран сервиз за автоматични трансмисии, описвам проблема, майторът прави едно кръгче и казва: Късмет, че имам стар компютър като твоя, та мога да пробвам без да ти поръчвам нов. Иначе може да ти поискам $500 за компютър, а проблема да се окаже соленоид. Така, че щракна друг компютър, направи още едно кръгче, потвърди проблема, поръча ми нов и платих само за 2 часа от времето му.

Някои (!!!) проблеми се диагностицират на принципа проба-грешка и ако не ти харесва....:scared:

преди 45 минути, zemonti написа:

Със сигурност, че за сметка на клиента, след като майстор, който сам плаща за такива фрапантни грешки не би могъл да просъществува.

На мен ,като почнат да ми пеят тая песен ,,Ама може да е това ,пък може да е онова,пък може да е трето,, директно ги отсвирвам,, Съжелявам, мойта кола и протмоне не са учебен полигон за некадърни майстори.Още повече в ерата на интернета,където изобилства от информация със конкретни решения за всякакъв род проблеми, да ми се оправдава майсторчето, че ще ми решава проблемите на принципа ,,проба-грешка,, ,за което ще ме стрижи и дои като дунавска-черноглава това може да стане само през трупа ми.Като му е толко сложно, и не в състояние да поема такива отговорности, ми няма да става автомеханик бе.Ще стане заварчик, там не се изискват много опит и знания.Прави едни и същи манипулации 8 часа дневно,взима си фиша края на седмицата и драмите му приключват.

Продължаваш да бягаш по тъча, претендирайки, че живееш в перфектен свят?

Пак те питам - от кого щеше да търсиш гаранция, ако като автора закъсаш на път и един майстор те диагниостицира, втори ремонтира частта, а трети я инсталира?

преди 1 час, zemonti написа:

а нови модели не се произвеждат.

Всеки кадърен и самоуважаващ се себе си автомеханик, постоянно посещава курсове, с които си ъпдейтва знанията за нови модели.Защото познавам такива ,които до към ден днешен знанията са им до модели 2008г. и като му докараха Мерцедес 2013,за смяна на броня,радиатор, и още няколко неща по предницата, не можа да настрои левия фар,на пръв поглед си беше в гнездото и изглеждаше добре, но не хвърляше снопа светлина там където трябва да пада,а доста в страни,и клиента дойде недоволен посинял от яд,майстора се мъчи да го настрои,един час изгуби в мъчене да настрои фара, този един час естествено беше за сметка на майстора, защото се оказа, че за тези манишулации трябвало специялизация за тези модели на мерцедес, която той няма.Ама тогава защо приемаш тази кола бе аланколууу и обещаваш на човека? Накрая проби с дрелка някъде от вътрешната страна на калника и фара беше настроен със свинска опашка.На клиента не му беше приятно, но той целенасочено беше дошъл при този майстор, защото бадженака му казал,че този майстор взимал много ефтино.Та какво се оказва единия няма пари за подръжка на мерцедес, другия няма специялизация за мерцедес и стана ебат* панаира.Като майстора си изми ръцете с това,че мерцедеса е бил удрян и изпъван в друг сервиз,където били ,,некадърни,, и не го изпънали както трябва ,та от там и отклоненията във фара.Абе няколко фермана мога да ти напиша с подобни истории,понеже съм бил известно време в тоа бранш, и всичките майстори и сервизи в града ги знам на пръсти ,и кой колко може,колко е кадърен, и как се стрижи и дои клиент като дунавска-черноглава.

преди 18 минути, zemonti написа:

Пак те питам - от кого щеше да търсиш гаранция, ако като автора закъсаш на път и един майстор те диагниостицира, втори ремонтира частта, а трети я инсталира?

Точно това му е била грешката на автора, че остраняването на една авария е допуснал да се случи в три различни сервиза, при трима различни майстори, които имат три различни бази на знания.В такъв случей не можеш да търсиш от никого гаранция, а трябва да си удариш два шамара и да си кажеш ,,Другия път не прави така,,

В твоята паралелна вселена вероятно така става. даже и като си закъсал на път.

преди 21 минути, zemonti написа:

В твоята паралелна вселена вероятно така става. даже и като си закъсал на път.

Закъсвал съм на път.Не беше никак приятно,отидох в най-близкия сервиз,човека ми каза,че проблема има нужда от намеса на специялист по този агрегат отделен от стандартния двигател,попита ме в коя посока пътувам и ми каза ,че там със сигирност ще открия специялист, но нищо повече.Аз спрях в една  20-тина километра преди града за ,който пътувах, в една автокъща и то умишлено понеже бях сигурен, че в атокъщата няма как да не знаят всички специялисти в този град на пръсти,нали от една баница ядат все пак.Пичовете веднага завъртяха две шайби,даже супер ефтина платформа ми уредиха до там понеже за автомобила беше опасно да се движи на собствен ход.Човека направо ми свали колата пред сервиза.Говорих с майстора ,обясних му проблема, той каза ,,Да колата ти ще бъде направена срещу тази сума,, Колата беше направена в съшия ден,тествахме я заедно,аз супер доволен от свършената работа от майстора,платих му обещаното от мен,даже и 20 кинта бакш му оставих да си вземат една каса бира с момчетата в знак на благодарност за отзивчевоста и профеисонално свършената работа,стинсахме си мъжката ръцете и всеки по своя път.Нали аз ти говоря за мъжки работи.Като кажеш дума и тя да е конституция, а не п*дераски истории.

преди 1 час, franchesko написа:

Всеки кадърен и самоуважаващ се себе си автомеханик, постоянно посещава курсове, с които си ъпдейтва знанията за нови модели.

Те това е ключовия момент - технологиите при автомобилите се развиват постоянно, не може да се кара със едни и същи технически знания 20 години, а още по- малко пък да добиваш такива от експерименти в/у автомобили на клиентите ти. 

на 12.10.2018 г. в 23:57, BG-Team-DRIFT написа:

Шегувах се. Но аз 12 години карам нови от магазина и никога не са ме оставяли на пътя, освен това лято, след като си замина 7 годишния акумулатор.  Има коли и коли, да. Има дето се чупят и такива, дето само се карат. 

Глупости. Няма кола, която само да караш без да пипаш нищо и да и правиш профилактика, още повече че пък да не се и чупи.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Няма кола, която само да караш без да пипаш нищо

Има. Въпрос на късмет за колко дълго и какво се разбира под "профилактика". Основен ремонт на двигателя на всеки 200к също е профилактика, макар, че в повечето случаи е повод да скрапираш колата.

Последният ми трък изкара 3 години само с течности и крушки, докато един дядо не го размаза на паркинга и ускори и без това наближаващия край (беше ръждясалник на почти 300к).

на 13.10.2018 г. в 22:47, franchesko написа:

Всеки кадърен и самоуважаващ се себе си автомеханик, постоянно посещава курсове, с които си ъпдейтва знанията за нови модели.

Такива механици може да намерите в официалните сервизи на марките ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.