Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бихте ли емигрирали от България към настоящия момент?

Featured Replies

България е раят, щото и при нас всичко си е едно към едно с другите държави, пък и купон си става. ohmy.gif Имам приятелка в Германия, която за 6 месеца така свикна с оправията на онази държава, че тук всяко нещо, което й губеше времето, я дразнеше. Ако ми кажеш, че и дупките по улиците някак си не са ти се случвали ще ме учудиш, ти да не би да ползваш някакъв нов непознат за мен начин на придвижване или ходиш само пеш.

Аз не седя просто да се оплаквам, правя всичко възможно да живея добре, но има много, много спънки, които ме карат да не се чувствам "пич", въпреки че съм такова ведро същество. И си мисля, че бих прескочила с удоволствие този така удължил се период на преход у нас. Просто когато половината хора не гласуват, а другите гласуват за тези, които според мен ни досъсипват, какво да очаквам за бъдещето на тази страна??

Не бива да се отричат очевадните проблеми, защото така няма да се решат. Това, че ти не си попадал в бг археологиечска разкопка по улиците, не знам поради каква причина, не означава, че 99% от останалите не го правят всеки ден.

• Отговори 55
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Аз ходя на работа с трамвай 7, нямам кола и немога да карам, виждам че има дупки по пътищата, но за едни дупки не бих емигрирал отново. Ако питаш някой безработен човек на 25 години от Каспичан, задължително ще ти отговори че би заминал. Ако питаш някой който изкарва достатъчно за да се чувства добре тук - той пък не би емигрирал. Пак ти казвам въпроса е много субективен и няма правилен или грешен отговор. А и освен това , който иска да емигрира - го прави. Вече няма такива ограничения както преди 10-15 години. Българите могат да пътуват свободно почти в цяла Европа. Няма нищо по-хубаво от това да посетиш други държави, да се запознаеш с техните култури и манталитети. Лесно няма никъде. Обаче когато нещо не му е наред на човека - нека първо погледне себе си и след това да започне да изисква и да псува. Ако примерно на теб не ти харесва в БГ, какво те спира да заминеш за САЩ, ЮК, Италия или Франция - визи, документи, пари, носталгия, семейство...всеки сам може да си прецени приоритете и да действа. Обаче е много тъпо някой да седи тук, нищо да не прави за себе си и да ми обяснява България каква кочина била и т.н. Ако човек сам не си помогне и Господ не може да му помогне.

Ако питаш някой безработен човек на 25 години от Каспичан, задължително ще ти отговори че би заминал. Ако питаш някой който изкарва достатъчно за да се чувства добре тук - той пък не би емигрирал.

На мен също ми се струва тъпо някой да мисли по този начин. Защо се свежда всичко до това, че само парите са в основата на проблема, а не цялостния стандарт на живот и поведението на хората?

Струва ми се тъпо, някой да ми каже оставам тук, защото съм пич и съм патриот и не се оплаквам от ситуацията. Особено, ако е от тези, които при наличие на кошче за боклук, си хвърлят фаса или хартийката небрежно зад себе си, или небрежно бутват на този или онзи, за да им се свърши това или онова или си нямат и идея що е то избори и каква е ролята им за нас. Ако не сте от тези и искате да останете в България, защото вярвате, че съвсем скоро всички ще станат като вас, евала, ако сте от другите... останете си със здраве.

Разбира се, че не може да има само едно мнение по въпроса, в никакъв случай - иначе или щеше да е пренаселено тук, или нямаше да има България. Просто ми е интересно що за хора са тези, които не биха напуснали в никакъв случай България, щото са патриоти.

Извинявай не те бях разбрал в началото - ти си разсъждавала филосовски на въпроса, а аз приех темата като социален въпрос.

Цял живот съм учен да гледам нагоре. Напред и нагоре. Бреи колко се уплашиха нашите като можех да кандидатствам в чужбина. Напред и нагоре. Нагоре има слънчево небе. Носи се аромата на борова гора(и стадо крави). Чувам детски смях. Плискане на вода. До един басеин съм. В чужбина няма да мога да си го позволя. Напред и нагоре. Като погледнеш там не виждаш нито дупките по пътя, нито лошите неща от живота. Няма да забравя писмото на данъчния на града, който замина за САЩ - " Разнасям пица и съм щаслив". Да,да. Той май заора в дупката на пътя. Не гледа напред, не гледа нагоре. Аз няма да съм участник в такова падение. Оставам.

Но забравям да съобщя факта че аз не съм средностатистическият българин. Имам някакво положение(по скоро семеиството ми го има), по високи доходи и т.н. То и данъчния го имаше , ама....

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Аз оставам с надеждата те да дойдат тук.Дано не е с танкове.

Понякога имиграцията е наложителна просто.Искам да попитам тези които уж никога няма да напуснат България какво ще направите ако ваще изкарват 200 лева общо живеете 5тима в един апартамент имаш сестра на 18 която тепърва ще учи и трябва да се плащат такси и разни такива неща,плащате данаци на половината на това което се изкарва.Просто е невазможно сас 100 лева да се живее 5члено семеиство не мислите ли !!Плус това и дрехи и джобни а да отбележа и без КОМЮТАР да не говорим за интернет.Така че не е много лесно да се преоспее Чесно!!! Плус това аз никога няма да кажа че има по добро място от България.Пидщи 2 години не сам се връщал вав родния ми град(Варна), но тази година маи ми се усмихна касмета и може би ще се пребера.Но вече съм решил че просто в това полужение в което сме няма просто смисал пак да се връщам аз и семеиството ми да живеем в Българиа.А на тези дето ще отидат само да учат там ви гарантирам че като се изучите ъпсурт е да се върнете и да работите в Българиа.1во защото не на сички работни места ще ви признаят чуждестраната диплома и второ там кадето сте учили ви гарантирам че можете да си намерите доста по изгодно работно място с доста по добро заплащане отколкото в Българиа.Но аз винаги сам се надявам и ще се надявам България да се оправи.

ПС.Моля коментара ми да не става обект на оплюване или кавги,това си е лично мое мнение.

Благодаря и лек ден. :eek:

1. Да, защото искам да уча в Европа (респективно САЩ)

2. Да, защото условията в България не ми предлагат професионална реализация

3. Да, просто не виждам мястото си в БГ и искам да пообиколя широкия свят

4. Не, но практически бих предприел учебно пътуване в чужбина (включва практика и всякакъв краткотрайно решен период на престой в чужбина)

5. Не, условията в БГ ми предоставят всичко от което се нуждая

6. Не, защото живота на емигрант и чужденец в която и да е държава не ми се нрави

7. И да и не, често обмислям плюсовете и минусите на това, но не мога да реша

8. Да, защото тука няма оправия

9. Аз съм патриот и тук ще си умра

Със сигурност не е заради 9та и 5та точка.

По-скоро още не се е отворила подходяща възможност. За сега уча тук, работя тук и за момента ме устройва. Но не мисля, че имам шанс да просъществувам тук. Не мисля, че със заплата мога да създам семейство, да имам деца и да бъдат материално осигурени.

Дали ще я има България, зависи от нас, които ОСТАВАМЕ тук. Много е лесно да носиш България в сърцето си (или по-скоро във вътрешния си джоб), пък да говориш с английски, немски или френски акцент, как много я обичаш, как искаш да се върнеш, ама как нямало условия - ами ела и ги създай, да ти ....

Дали ще я има България, зависи от нас, които ОСТАВАМЕ тук. Много е лесно да носиш България в сърцето си (или по-скоро във вътрешния си джоб), пък да говориш с английски, немски или френски акцент, как много я обичаш, как искаш да се върнеш, ама как нямало условия - ами ела и ги създай, да ти ....

Как да си саздадеш условия сас 200 кинта на месец бре ?И да искаш е невазможно това нещо.И три начина да саздадеш бизнес 1вия е да патуваш по корабите Което е един вид имигриране 2рия е нелегално или мафиотски или там квот искате го наречета и 3тия е заемите от банката но се чудете после ако не ви тръгне бизнеса как ще плащате.Определено не зависи от обикновения български работник това дали ще се развие България или не.То раборните места се сакращават а ти искаш да промениш полужението.Сичко завси от онези в парламента Щото и да праим митинги и квот да е и жалби на никои не му пука.Така че се бъркаш.Аз като имах възможност имигрирах макар и да сажелявам условията за живот в чужбина са по добри от колкото в България поне за сега.Съжелявам че пуснах тези постове ся да се караме. Ако забеляза отдолу написак лично мнение така че се надявам вече да не се спори?

Лек ден

• 5 седмици по-късно...
Аз пък бих.

Ето ги и моите аргументи:

1. Искам да получа истинско образование, а в България качеството му пада стремглаво надолу.

2. Искам един ден и децата ми да получат качествено образование, а ако не се случи чудо след присъединяването ни към бленувания Е.С., докато стане време да имам деца и те да тръгнат на училище, в България може и училища да няма.

3. Искам да бъда добър професионалист в работата си без да ми лепят дъвки по стола.

4. Искам трудът ми да ми носи адекватно възнаграждение.

5. Не искам да шофирам по улици, пълни с камикадзета.

6. Не искам да живея в страна, където няма регламент на междуличностните отношения в обществото.

7. Не искам да чакам по 20 минути за среща.

8. Не искам да гледам как безотговорността не се наказва.

9. Не искам да ставам свидетел на политическия цирк, който се гаври с народа.

10. Не искам да слушам оплаквания от хора, които са прекалено мързеливи, за да предприемат нещо, а в България е пълно с такива.

Е, и хубави страни има животът в България, но друг е въпросът дали заради лютеницата и розовото масло си струва да оставам тук. Всеки прави своя избор. Аз вече избрах.

(И за това ли са умрели Ботев и Левски?)

това е и моят отговор...абе човек направо ми четеш мислите :baby:

Аз не бих - все още имам надежда , че ще успея да се реализирам достатъчно и тук - толкова, че да съм доволна от себе си и от живота си. А и имам едба друга , много мъничка надежда , че съвсем скоро нещата в Бг ще започнат да вървят на добре , съвсем мъничък напредък вече се забелязва тук-таме , дано и занапред да е така :baby:

• 4 седмици по-късно...
Как да си саздадеш условия сас 200 кинта на месец бре ?И да искаш е невазможно това нещо.И три начина да саздадеш бизнес 1вия е да патуваш по корабите Което е един вид имигриране 2рия е нелегално или мафиотски или там квот искате го наречета и 3тия е заемите от банката но се чудете после ако не ви тръгне бизнеса как ще плащате.Определено не зависи от обикновения български работник това дали ще се развие България или не.То раборните места се сакращават а ти искаш да промениш полужението.Сичко завси от онези в парламента Щото и да праим митинги и квот да е и жалби на никои не му пука.Така че се бъркаш.Аз като имах възможност имигрирах макар и да сажелявам условията за живот в чужбина са по добри от колкото в България поне за сега.Съжелявам че пуснах тези постове ся да се караме. Ако забеляза отдолу написак лично мнение така че се надявам вече да не се спори?

Лек ден

Напълно съм съгласна с повечето неща... За съжаление нищо не зависи от обикновените хорица тук. Всички конци се дърпат на много по-горно равнище. Не че в другите страни не е така, но там поне средната работническа класа е осигурена. Така че всеки нормален човек би предпочел да знае за какво работи. В България не може да се създаде семейство, камо ли да гледаш деца с 2 заплатици. Най-добрия вариант за мен е да се грабнеш с любимия човек някъде и да си търсите късмета в чужбина.

По-добре емигрант в чуждата държава, отколкото емигрант в собствената си държава (защото така ни карат да се чувстваме наште мили политици)! :)

Може в българия да е много по трудно за живот отколкото в другите страни на запад,но аз съм Българин и никога няма да ида в друга страна!Тук съм роден и тук ще умра

Заминах и се върнах.

И никога повече няма да заминавам.

Научих си урока, че тук ми е мястото и никъде повече няма да мърдам.

В България има още много да се върши, затова оставам.

Хора замислете се в колко кофти времена живеем. от половин година насам за това си мисля. Колкото повече вървим към бъдещето, толкова по-зле става. Смърт, корупция, хората стават все по-алчни, планетата става все по-зла.Цунамита, воини, спорове, политически нападки църр-бърр. Така че ако не говорим за перспектива в личен план, където и на шибаното земно кълбо да отидеш, все ще е същата свинщина.

Сложен въпрос sad.gif

Надявам се, че някога ще си дам окончателен отговор по темата.

Преди 3 години мислех да емигрирам, заради много причини:-по-добро образование, по-висок стандард на живот и т.н. За 3 месеца обаче ме налегна такава носталгия, че захвърлих всичко.

Бях сигурна, че никога няма да напусна България и никога повече няма да ми мине през главата мисълта да емигрирам.

Ето ме обаче само след 3 години- не съм в България.

Липсват ми близките и приятелите. България не ми липсва ни най-малко.

Патриотизмът за мен е глупав. Важно е да се чувстваш добре там, където живееш.

Но никога не бих се срамувала от това, че съм българка. Нито ще забравя коя е моята родина. И може би един ден ще се върна завинагаги.

Някои от нещата, които най-много ме дразнят са:

-чуждопоклонничеството- в България има по-голяма стойност всичко чуждо- чуждото образование, чуждите стоки и т.н. Чужденците са по-добре дошли от българите навсякъде!

- грубото отношение на хората- например като вляза в някой магазин имам чувството, че много им преча на продавачките.

Надявам се България да се промени.....

Живял съм извън пределите на България. Не ми допадна манталитета на повечето хора - за мен това е особено важно. Може би страната, която избрах, не беше съвсем като за мен...Сега отново изпитвам това желание - отново зад граница... :wors: (временно)

Карбовски и "42 отговора на въпроса, защо не харесвам тази страна":

1. Защото Тази Страна мирише лошо. Тя е непочиствана и неподдържана като хората, които без да се усещат, живеят в нея. Всичко в Тази Страна се изронва, лющи, обраства и потъва. В Тази Страна природата и хаосът винаги взимат връх над промяната и усилието. Тук, в Тази Страна са красиви само природните гледки, църквите и морето. Отдалеч.

2. Хората на Тази Страна са издигнали Търпимостта в култ. А тя, съчетана с Общественото отебаване дава само един плод - плода на обикновения некачествен егоизъм. Навсякъде в природата и при Хората-работещи-за-себе-си, егоизмът е Машина за Прогрес. Тук тази машина работи колкото да отреже ръцете на Хората-работещи-за-себе-си.

3. На това място е измислена и работи усърдно единствената във философията антитеза на космополитизма. Това е “махалитизмът”. Тази страна се чувства и се държи, сякаш е сама на планетата, а вътрешния й живот къркори най-вече от глад за вътрешен живот.

4. Пак в Тази Страна се твърди, че махалитизмът няма алтернатива.

5. Вечната Нова олигархия. В Тази Страна тя регулярно плячкосва до изнасилване целия обществен ресурс, потенцията на природата и самата нация.

6. Вечната Нова олигархия никога не експлоатира, а циклично пропилява желанията, идеите и възможностите на индивидите си, които разполагат с подобен капитал. И в услуга на Новата олигархия - и Търпимостта е култ, и махалетизмът е безалтернативен и никой нищо не разбира от данъчни декларации.

7. Скепсисът и жалкото съществуване на така наречената “интелигенция”.

8. Оправданият оптимизъм и житейските успехи на така и не-наречената не-интелигенция.

9. Тоталното обществено лицемерие. Езиците, на които говори общественото и индивидуалното съзнание се отричат взаимно и драстично се разминават. Това е нормално за което и да е място на света, но тук комуникацията между тези два езика прилича на мръсните жестове на глухонеми хора, които въобще не са в една стая.

10. Липсата на Правила. В Тази Страна писаните и неписаните Правила висят напечатани на циклостил и набучени на пирон в тоалетната на двора. Когато ти потрябват Правила, винаги се оказва, че някой преди тебе ги е употребил и трябва да ползваш Неговите Правила.

11. Липсата на памет. Нацийната амнезия се състои в осъзнатото и практикувано екзистенциално безсмислие. В тази страна семиотичният знак за “вчера” е неясен точно колкото знакът за “утре”. В тази страна не никой не е оттук и всеки е за малко.

12. В Тази Страна имената на мъртъвците се пазят само 15 (словом: петнадесет) години.

13. Липсата на знаци. Пътни знаци.

14. НеЗнанието. Тери Пратчет казва: “Подозирам, че всъщност никой на тази планета не знае как точно

работи видеото.” Никой не знае как се точно съществува Тази Страна. Как точно работи, и въобще работи ли или просто се търкаля. Как катастрофира Тази Страна? В тази страна никой никога не е чувал тихото мъркане на добре поддържания Обществен двигател с мощността на няколкото милиона човешки сили.

15. Перманентния Експеримент. Ако всяко поколение се обърне назад и провери по години живота си, без изненада ще забележи, че с него е експериментирано на всеки етап от живота си. Малко от историята на Поколение 70: 1976 година: на 6 години. Провежда се експеримент - могат ли децата да тръгнат на 6 години на училище. Множество деца тръгват на училище на тази възраст и в тази година по системата на Лозанов. 1980 година: на 10 години. В четвърти клас Поколение70 учи материала за пети клас. Идва нареждане за отмяна на системата на Лозанов. Поколение 70 минава в пети клас и учи същото като в четвърти, за да се изравнят по старата система. Една година от живота на Поколение 70 вече е загубена. 1984 година: на 14 години.Поколение 70 влиза в Гимназия. Учи средно четири години, за да разбере че се въвежда експеримент със системата на УПК. Всеки трябва да има професия. Една година (това е 87/88 г.) Поколение 70 учи стругарство, шоколадиерство, тракторизъм, шев, кройка и въобще трудово обучение. Нито един представител на Поколение 70 днес не работи това, което е учил в неясната абревиатура УПК. Още една година от живота на Поколение 70 е загубена. 1988 година: на 18 години. Поколение 70 влиза в казармата. През 1988 тя е с две годишен срок. През 1990 г. срокът й намалява на година и половина. Така Поколение 70 е последния набор, който служи две години. Само след още една година военната служба се намалява на срок от една година. Това показва, че от живота на Поколение 70 е загубена поредната година. 1995 година: на 25 години. Поколение 70 губи по семестър или по цяла година защото се занимава с политика - стачки за Луканов и стачки за Виденов. Поколение 70 не смята обаче това време за изгубено. Поколение 70 се радва, че е живяло в интересни времена. Поколение 70 не е дребнаво, то дори си вярва че е посветило част от младостта си на Революцията. Това е характерно за доста поколения у нас, нали?! Днес Поколение 70 отива към 30 години. Поне три години от живота му дотук са загубени. Могло е да бъдат спестени. Това са 10 % от живота на Поколение 70. Експериментът продължава.

16. Американската и българската мечта. Разликата между тях е като разликата между “готина пичка” и “готина печка”. Като разликата между думите “планета” и “платена”. Като разликата между “банален” и “анален”.

17. В Тази Страна има само два типа хора: Наркомани и Бандити. Първите седят в духовна и физиологическа абстиненция и задоволяват наркотичния си глад с каквото намерят - от съмнителна джанкова ракия до съмнително прахче. И умират от свръхдоза без да дойдат в съзнание. Вторите също умират от своята свръхдоза, както и да се нарича тя: холестерол, адреналин при престрелка или кокаин при проститутка. Между двата типа хора в Тази Страна няма нищо. Това е единственият асортимент на пазара на обществените персонажи.

18. Защото в тази страна никога не е имало импресионисти.

19. Защото ако имаше импресионисти в Тази Страна те щяха да я опишат по следния начин: “Едно място, където човекът води след себе си стадо Епитети, а то пасе червената трева по Венерините хълмове на Самотата.”

20. Градския транспорт.

21. Заради това че нито един чиновник и бюрократ досега не е бил разкъсан от разярена тълпа, нито едно гише не е строшено с камъни и защото ОПАШКАТА е основната форма на съществуване в Тази Страна.

22. Тази Страна се нуждае от човек, която да я започне и създаде отначало.

23. “Философията на компота”. Едно необяснимо и неизследвано явление, което свежда бита и духовността на един човек, до това как да запази за по-дълго плодовете на своя труд, зеленчуците на своя труд, и арпаджика на своя труд.

24. Креативният гений на Тази Страна. Той стига дотам, докъдето някой е хвърлил стара щайга, която чудесно гори, безплатна е и може да бъде запалена, за да се разгори и да свети под казана превеликата и уникална Философия на компота. А креативният гений на Тази Страна ще стои край компотения огън и ще изправя с камък пироните на щайгата. Те ще бъдат използвани за укрепване на националното самосъзнание на креативния гений на Тази Страна. Всичко това звучи сложно, но не е.

25. Винаги когато едно поколение си отиде, то завещава на следващото именно тези си две неща - малкото си проверена философия и непроверен брой компоти.

26. Обществените тоалетни - заради връзката на човешкия дух със сюрреализма на местата за голяма нужда.

27. В Тази Страна най-забранената за писане дума, е думата “лайно”. А кенефите, улиците, градовете ни са тапицирани с говна и урина. Направете връзката: в много от страните с най-чисти тоалетни на света, думата “лайно” е прост идиом - любезен признак на несъгласие и негативна оценка.

28. Пренебрежението, неприветливостта и направо омразата на Нормалния свят към Тази Страна.

29. Въпросът, който си задава всеки - наистина ли си заслужихме с нещо тази омраза, или тези хора са просто едни лоши и студени хора, които не желаят да разберат нашата душевност?!

30. Слънчогледовото семе, овъргаляно в сол и брашно, изпечено във фурна и продавано от цигани на улицата. За него в Тази Страна се носи легендата, че ако стара циганка се изпикае в сместа преди печене, семките ставали и чудно вкусни, и силно солени, и хората винаги се връщали, за да си вземат още една фунийка.

31. Хората по улицата. Те са тъжни, с наднормено тегло, неподстригани и небръснати, лошо облечени и зли. Те са най-добрата люпилня за мизантропията - хранителната среда на нихилизма. Те са катализатор на песимизма и щам на типичния балкански сексизъм.

32. Централна гара, РСВ и втора класа на БДЖ.

33. Глаголът “щях”. “Щях” е най-често срещаното глаголно време на тази страна. Но не защото е любимо. В него винаги личи носталгията на миналото, което е щяло да се получи, но е свършило принудително.

34. Нещо изключително патетично и просто: в тази страна никой не знае словосъчетанието “граждански права”. И никой не ги търси, освен в речника, където попада на думите “граница”, “гравитирам” и “грапа”.

35. Околовръстното, Лъвов мост, заради крайните квартали, заради панелите, заради грозотата, сивото и цялата Вселенска Прах, която се е струпала, изглежда, именно тук.

36. Лошата източна музика, чийто стил в превод на български звучи така: “народ-народ музика” (преведи си сам понятието “поп-фолк музика”).

37. Защото у нас на мач футболистите бият съдията.

38. JFK: той беше казал един път - “не питайте какво може да ви даде тази страна, а се попитайте какво вие можете да дадете на тази страна...” Повечето хора обаче в тази страна й дадоха каквото можаха. Дадоха й шанс - не емигрираха веднага. Хора, като теб и мен, хора, които не могат да бъдат обвинени, че са стояли на едно място. Хора, които опитаха какво ли не, не можаха да станат Бандити, твърде страхливи бяха да станат Наркомани и просто днес си тръгват. Не, не е късно.

39. Остаряващата нация, заради липсата на желание за бебета в Тази Страна.

40. Приятелите ми, заради съучениците ми, заради хората, които си отидоха, които си отиват сега. Заради тези, които дори няма да си отидат: не само че не харесвам тази страна - просто неистово не мога да я разбера и понеса.

41. Моят “Регистър на Изгубените каузи”. Той е отделна книга.

42. Безсмислието да напишеш 42 отговора на въпроса “защо не харесвам тази страна”. После да си вземеш парите, да се напиеш, да се напушиш, да почукаш, да повръщаш, да погледаш видео, после пак да попишеш. Защо ми се струва, че на друго място, на друг език, по същото време, всичко това щеше да има някакъв смисъл?

Дори ми се отваря вЪзможност да се разкарам от тук.Смятам да я хвана и да не я изпускам.Защо ли?Защото навсякЪде е по-добре от тук!

Карбовки винаги ме изумява:clap:

Евала :tease:

CrazY_CorpsE, не е така. Не навсякъде е по-добре от тук, повярвай ми от личен опит ти го казвам. :whist:

Куба,АзЪрбайджан,Кербала,Антарктика и Арктика,Сомалия,РумЪния,СЪрбия и Македония правят изключение естествено!Да не издребняваме...

Куба,АзЪрбайджан,Кербала,Антарктика и Арктика,Сомалия,РумЪния,СЪрбия и Македония правят изключение естествено!Да не издребняваме...

Не само тези държави или която и да било друга не добре развита държава. Говоря ти като цяло. Щатите, Англия, Германия, където и да е, ако не попандеш на правилното място никога няма да ти е по-добре от колкото в България. Това зависи от много фактори.

"...ако не попандеш на правилното място никога няма да ти е по-добре от колкото в България."-това е така,но за мен сама по себе си БЪлгария не е правилното място!

не бих емигрирала,нито сега нито когато и да било.Но много ми се иска условията на живот тук да станат по-добри.Да имаме повече шансове за реализация и да няма толкова бедни хора

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.