Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов FTP кабел по-бавна скорост

Featured Replies

• Автор

Кабелът е дълъг 10 метра ,старият кабел беше евтин направо готов. На кейбълтел-близоо-ментел А1 съм..от рутера имам пуснати още два кабела по 10 метра и там на компютрите няма проблеми .За съжаление винаги съм си купувал готови кабели сега за пръв път такъв ,на който трябва да слагам букси аз

ОК. За 10 метра не би трябвало да имаш такъв проблем. Обикновенно купените готови кабели са по-смотани - но това няма значение при 10 метра. Но има значение ако кабела, който сте взели не сте го кримпнали като хората.

преди 1 минута, venci_1913 написа:

Кабелът е дълъг 10 метра ,старият кабел беше евтин направо готов. На кейбълтел-близоо-ментел А1 съм..от рутера имам пуснати още два кабела по 10 метра и там на компютрите няма проблеми .За съжаление винаги съм си купувал готови кабели сега за пръв път такъв ,на който трябва да слагам букси аз

Ти като си свързал три компютъра от рутера,и някой от тези три компютъра дърпат нещо от интернет,съвсем нормално да ти падне връзката и проблема да не е в кабела.Тестовете ги прави само с един свързан компютър към рутера и този кабел.

Ем той ако пусне торенти на 3-те компа, на рутера може да пържи яйца :D

• Автор

Тестовете ги правя  само на едно пц,най-важното ми без да е вързано нищо на wifi .Или кабелът е проблемен или буксите ,но за съжаление чак утре ще слагам нови букси 

Няма нищо за съжаление. Явно не сте ги били направили добре - още няколко пъти и ще успеете :)

ПП: LAN-аджийството е съдба - не иди ми дойди ми  :D

• Автор

Свършиха ми буксите ,докато се науча как да кримпвам .Утре дано да имам време да ви кажа къде е бил проблемът .В настройките ми се върти ,че видях 10-100 свързаност ,но не съм сигурен дали това съм гледал ,че треперех от нерви.Важното е ,че дадох по 60-70 см аванс та има да си режа

Ами ще се радваме ако кажеш как и дали си решил поблема. Все пак доста хора се опитаха да ти помогнат с оскъдната информация в началото. Успех пожелавам!

• Автор

Какъв е трябвало да сложа?Минава от една стая навън по къщата и отива в рутерс

аз като чета не видях - пробва ли с някой от кабелите към другите машини

като се кримпва кабелчетата които влизат не се оголват

• Автор

Няма как да вадя кабелите , защото става много сложна вградени са и трябва да се теглят  и прочие . Затова си режа буксичките и кримпвам.Иначе този кабел го пробвах на няколко машини.

преди 1 час, venci_1913 написа:

Няма как да вадя кабелите , защото става много сложна вградени са и трябва да се теглят  и прочие . Затова си режа буксичките и кримпвам.Иначе този кабел го пробвах на няколко машини.

Толкова ли е трудно да премахнеш външната изолация на кабела, след това да подредиш проводниците вътре по цветния код, да ги мушнеш в буксата и да стиснеш буксата с кримп клещите?

• Автор

simtech , вие прочели ли сте темата или някое друго мнение?

• Автор

Колеги, проблемът беше в кримпването .  След като батисах 2 букси си купих 10 , за да имам на спокойствие :D Скоростта е  ОК и кабелът е ОК . Интересното е ,че скоростта , която достига лаптопът през интернет и през кабел е 1:1 ,а рутерът ми е на 3 стени разстояние . 

преди 2 часа, venci_1913 написа:

Колеги, проблемът беше в кримпването .  След като батисах 2 букси си купих 10 , за да имам на спокойствие :D Скоростта е  ОК и кабелът е ОК . Интересното е ,че скоростта , която достига лаптопът през интернет и през кабел е 1:1 ,а рутерът ми е на 3 стени разстояние . 

Ами няма много безжични мрежи в района. Иначе можеш да не хванеш и през една стена.

преди 2 часа, venci_1913 написа:

Браво, че си се справил сам!

Ако рутера и безжичната карта се свързват на 150 Mbit то няма да им е проблем да прекарат 50 Mbit интернет. И оптика да прекараш между рутера и мрежовата карта ако интернета е 50 Mbit си остава максимално толкова.

А дали закъснението при употреба на кабел и безжично е 1:1?

• Автор

Преди на цялата улица само аз бях с рутер , но сега се промениха нещата. Не знам как да проверя закъснението . 
Благодаря на всички за помощта.

[Windows button] + [R] CMD [Enter] > ping www.kaldata.com [Enter] > гледаш параметъра time= X ms.

Тази операция от машина с кабелна връзка и с безжична - по-малкото е по-добре.

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

[Windows button] + [R] CMD [Enter] > ping www.kaldata.com [Enter] > гледаш параметъра time= X ms.

Тази операция от машина с кабелна връзка и с безжична - по-малкото е по-добре.

При добре функционираща безжична мрежа скоростта и латентността ще са ти приблизително еднакви с тези по кабел. Това не означава непременно, че няма да виждаш някакви флуктуации в латентност и скорости, но пък те ще са пренебрежимо допустими. Стига условията да са добре за целта естествено - добра видимост между AP и устройство, незашумен ефир, без да има други устройства ползващи трафик и т.н.

Примерно аз по WiFi докарвам с 4-5 Mbit/s в повече от това, което достигам с кабел, което не е логично, но е факт. Това на 2.4 GHz мрежа, пробвал съм и на 5 GHz, но там дистанцията между AP - устройство е ключова, и е за предпочитане само при зашумен ефир на 2.4 GHz.

Съжалявам, но не мога да се съглася, че "по въздуха" бие "жицата".

Винаги има изключения и всяко зависи от много фактори.

Моя личен избор е яко "жицата", като оптичната е още по-добра :)

Предполагам е бъг в приложението Спийдтест, но да с няколко Mbit/s в повече показва.

преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

Съжалявам, но не мога да се съглася, че "по въздуха" бие "жицата".

Винаги има изключения и всяко зависи от много фактори.

Моя личен избор е яко "жицата", като оптичната е още по-добра :)

Зарежи ги тези online тестове.

Тествай на локално ниво, там най-яко лъсва забавянето на безжичната свързаност, а щом бави на локално ниво няма как да не бави на глобално.

• 3 седмици по-късно...

Леле колко много редове за кримпване на rj45 на меден пач кабел под 100  метра...

Не искам да си представя какви ще са драмите с розетка..

А с пач панели въобще не ми се мисли..

С какво кримпвахте?

Специални клещи за кримпване или с права отвертка ?

Wire map тестер ?

Как тествахте кабела?

Добре кримпнат ли е кабелът?

По кой стандарт кримпвахте.

А или B?

Но защо кроснат?

Темата си е направо за бисер.

Тръгвате да правите нещо все едно сте на сватба без подготовка и план май и без познания.

Е вече ще си знаете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.