Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 8.1 или 10

Featured Replies

Не, аз не че не знам как да стигна до невидимите бутони - просто не мисля, че това е нормалния начин.

• Отговори 58
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 8 часа, Колев60 написа:

Кое е това, което не си струва според вас? Какви дейности извършвате с компютъра си, та да не си струва?

Може би не се изказах правилно. Както казаха една от причините да не мога да съм със 7 е, че драйвърите в официалния сайт са само за 10, но предполагам, че някои от тях ще ги подкара и на 7. 

Не, че няма да тръгне с Win7, но е много вероятно някой от компонентите да остане неизползваем(без драйвър). Като например термоконтролерите, управлението на захранването може да не работи коректно...

:offtopic_s:

преди 13 минути, Колев60 написа:

Аз компютъра го ползвам по предназначение, а не за развлечения.

И за развлечение да се ползва, пак е вид предназначение. Дори понякога машините за развлечение са с по-високи изисквания, от тия за работа.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 7 минути, Колев60 написа:

Важното е, че не ми отговори честно на въпроса от последният ми преди този, пост!

Вероятно съм го пропуснал! Може ли въпроса? Ако мога ще отговоря с радост.

преди 12 минути, Колев60 написа:

Добре де.

Е, що са запиняш - само чета какво си написал и конкретизирам по написаното.
Освен това едва ли всички ползват това, което им харесва. Много ползваме това, което можем да си позволим и ни върши работа.

преди 24 минути, Колев60 написа:

Rude Boy. Направи ми силно впечатление как си е направил организацията на компютъра за неговите дейности. За мен, това е правилният начин. А не 300 икони и менюта набити насила от Микрософт!

обърна ли внимание, че е с LTSB версия, в която няма набити от микромеките плочки, а той си ги е сложил
а от настройките е  махнал стартменюто, като е добавил каквото му е нужно в старт бутона
292022356_.PNG.23c255b3f9728d6a2949d6ec1636e421.PNG

1540156527_1.PNG.e89a1195f6eb314182ef3b3264f2f875.PNG

Няма значение кой за какво ползва компютъра, всеки сам преценява каква ОС да инсталира,  лично аз имам компютри с Windows 7,Windows 8.1,Windows 10 и Linux Ubuntu с нито един от тях нямам проблеми като сини екрани или каквото и да е друго, тук ще вметна че Windows ОС са ми легални!
Аз бих инсталирал на нов компютър нова и актуална ОС която е към момента (лично мнение).

• Автор
преди 1 час, Колев60 написа:

Аз компютъра го ползвам по предназначение, а не за развлечения.

Лаптопа не се ползва само за развлечения. Доскоро бях пуснал тема, че ми трябва лаптоп за работа и за да бъда мобилен, понеже съм студент, а и отделно, когато ми се доиграе нещо от време на време да сядам да поцъкам вечер. В момента съм доволен от Windows-а и от лаптопа ( изключение е хард диска ). Въпроса ми беше дали Windows 10 е читав, понеже повечето тук знаят, че не е от най-добрите версии на Microsoft и за това бях готов да сложа Windows 8. 

преди 7 часа, plamen_petrov_80 написа:

другото. Навъдиха един куп версии (не съм ги пробвал всичките), но щом в Pro има XBOX и той не може да се махне ... за какво ми е там?

Xbox може да се махне както и всяко едно приложение, което уж "неможеш" да махнеш.

H4E47p5.png

преди 12 минути, Year Zero написа:

Xbox може да се махне както и всяко едно приложение, което уж "неможеш" да махнеш.

H4E47p5.png

Не е ли по-логично да не са там нещата,а да можеш което ти трябва да го свалиш(инсталираш)с два клика?За какво са ми на мен(пък и на 80-90%от потребителите)магазините,аповете,маповете,xbox,кортаните,Edge и куп още щуротии?Tози браузър(edge)е специален-няма затваряне,и то без да съм го отварял!Когато и да отворя таск менъджера и той там си действа,затворя процеса и след 5 минути погледна и той пак си работи,това на какво ти мяза,а?За стотиците,или дори хиляди адреси до които се праща изходящ трафик какво да кажем?Ще си играя с дни да мога да се отърва и махна всичко дето не ми трябва и ще човъркам по регистри и services и къде ли не!

преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Tози браузър(edge)е специален-няма затваряне,и то без да съм го отварял!Когато и да отворя таск менъджера и той там си действа,затворя процеса и след 5 минути погледна и той пак си работи,това на какво ти мяза,а?

Ми кой да спре prelaunch на edge.
reg add "HKCU\Software\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\Main" /f /v "AllowPrelaunch" /t REG_DWORD /d 0

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Ми кой да спре prelaunch на edge.
reg add "HKCU\Software\Policies\Microsoft\MicrosoftEdge\Main" /f /v "AllowPrelaunch" /t REG_DWORD /d 0

То че има начин-има,ама защо трябва да е така?Да сложа уиндоуса и да почна да човъркам по регистрите за да спра нещо, което не съм стартирал!И колко от масовите потребители са наясно и биха направили това?

преди 8 минути, whitepixel написа:

Ползваш Windows 10 - имаш проблеми, не ползваш Windows 10 - няаамаш проблеми.

Гроздето е киселооо. Даже много.

преди 33 минути, Слави Маринов написа:

То че има начин-има,ама защо трябва да е така?Да сложа уиндоуса и да почна да човъркам по регистрите за да спра нещо, което не съм стартирал!И колко от масовите потребители са наясно и биха направили това?

Тая тема е разнищвана 1000000000000 пъти. Инсталира се така, че да има всичко, да е съвместимо с всякакви машини (в последно време има проблем в това отношение)и да отговаря на политиката на компанията.
И не ви ли писна да се правите на ощипани моми? Мине не мине месец-два и се изливат по калъп едни и същи факти.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Инсталира се така, че да има всичко,

Оооо,за имане-има,даже в изобилие има!Добре,да има всичко-ок,но защо нещо трябва да работи там,без да съм го пускал и без да мога да го спра нормално,като го затворя?В това не казваш има ли логика,а почваш да се дразниш.

Може ли да не водим това преливане от пусто в празно?

преди 53 минути, Слави Маринов написа:

То че има начин-има,ама защо трябва да е така?

Първо мрънкаш, че нещо не става, предлага ти се решение ти продължаваш да мрънькаш. Ми, мрънкай си - аз няма да учарствам.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Може ли да не водим това преливане от пусто в празно?

Първо мрънкаш, че нещо не става, предлага ти се решение ти продължаваш да мрънькаш. Ми, мрънкай си - аз няма да учарствам.

Първо-не мрънкам,а изказвам мнение.Второ нали се води тук дискусия за 10ката,кое,как, защо и каква е логиката-добри и лоши неща!И трето, аз лично отдавна съм го разкарал това нещо наречено windows 10 pro,защото е много аматьорско изпълнение(лично мнение),а мненията в темата могат да са от полза.........пък ти участвай,ако искаш,то естествено е по желание:))

преди 1 час, Слави Маринов написа:

аз лично отдавна съм го разкарал това нещо наречено windows 10

И как коментираш нещо, което не ползваш? Нещо, кето се променяя ежеседмично!
Все едно да коментирам как вози bugatti chiron...
Ами за мен всичо написано от теб по темата Windows увисва във въздуха - става като изсмукано от пръстите.
А още по-странното е, че появи ли се тема със споменаване на "Windows 10", ти си в първите редици на изказващи мнение.

преди 1 час, DarkEdge написа:

И как коментираш нещо, което не ползваш? Нещо, кето се променяя ежеседмично!
Все едно да коментирам как вози bugatti chiron...
Ами за мен всичо написано от теб по темата Windows увисва във въздуха - става като изсмукано от пръстите.
А още по-странното е, че появи ли се тема със споменаване на "Windows 10", ти си в първите редици на изказващи мнение.

Е що сега така некоректно ме цитираш?Ето верните думи"аз лично отдавна съм го разкарал това нещо наречено windows 10 pro",от които ти "случайно"си пропуснал "pro",за да издекламираш всичко по-нататък!Изводите защо коментирам може сам да си ги направиш:))

Windows 10 е като демокрацията - отвратителна е , но НИЩО по-добро не е измислено засега!!!

Ако хардуера беше еднакъв както е при ЕПЪЛ тогава би било съвсем различно, но проблемите идват от необходимоста от съвместимост с всякакъв хардуер, а също и заради старите програми.

Как  е при Андроид - хиляди проблеми, например старото ИГО не работи на ОРЕО заради драйвера, Гармин не работи след Андроид 5.1 и т.н.

преди 14 минути, [email protected] написа:

Ако хардуера беше еднакъв както е при ЕПЪЛ тогава би било съвсем различно, но проблемите идват от необходимоста от съвместимост с всякакъв хардуер, а също и заради старите програми.

Не съм съгласен с това. Различния хардуер може да влияе на нуждата от повече драйвери в инсталацията и от там по-голям обем, но не от това страда анархията с M$ и W10 - лично мнение. Същото е и с програмите - има такива изискващи .NET v1.1, 2 ... но работят ли на чиста инсталация - Не. Също така какво пречи при инсталацията да има тикчета - искам Cortana, искам XBOX, искам рекламен софтуер и т.н.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Също така какво пречи при инсталацията да има тикчета - искам Cortana, искам XBOX, искам рекламен софтуер и т.н.

Много лесно и чудесно за потребителите би било,но майкрософт имат други планове..........:wub:

Понеже двата компютъра с Уиндоус 8.1 и с 10 са един до друг, почти са еднакви в хардуера и работят алтернативно, много е лесно да се сравняват. Оставям настрана моите субективни усещания, ще покажа само данни от Event Viewer:

8.1.png

10.png

10-2.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.