Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Втора антена за модем/рутер Huawei B310s-22 LTE CPE

Featured Replies

Здравейте,

Наскоро от Виваком ми предоставиха при сключване на договор това устройство.Засега нямам оплаквания.В нашия регион(община Елена) сигналът  4G не е силен(3 черти),но все пак в сравнение от преди,когато получавах интернет през телефонната линия,сега бързината стана 5-6 пъти по-голяма(до 3-4 Mbs-не се смейте).Най-силен сигнал получих когато поставих устройството на втория етаж(живеем в къща).Но сигналът към лаптопа стана доста слаб(едва 2 чертички).Проблемът,както и въпросът ми е следният:Това устройство ми го дадоха само с една антена,докато има порт и за втора.Че липсва втората антена разбрах по-късно.Говорих с господата и те ми казаха,че предоставят устройството само с една антена!?Разрових се в интернета(eBay и други места| и видях че продават много антени за рутери/модеми.Прилагам информация за моя рутер/модем

и на две обяви от eBay.Между другото търсех възможност да закупя антената от местния пазар,но не намерих нищо.Ако имате информация,споделете.И като специалисти,посъветвайте ме тези две антени стават ли или не. Благодаря.

Screenshot - 11_2_2018 , 3_58_45 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 3_59_27 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 3_59_57 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 4_02_14 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 4_03_29 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 3_53_56 PM.png

Screenshot - 11_2_2018 , 3_54_43 PM.png

Няма да имаш проблем ако закупиш такива антени.

преди 4 минути, street racer написа:

Това чудо на техниката има LAN/WAN порт май. Пусни един UTP кабел и закачи една сапунерка за 30 лв. на долния етаж

Сапунерката работи повече от добре. За съжаление тук се продават с една антена. Смята се, че е достатъчно да се подобри обхвата.

• Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Няма да имаш проблем ако закупиш такива антени.

Сапунерката работи повече от добре. За съжаление тук се продават с една антена. Смята се, че е достатъчно да се подобри обхвата.

Благодарря за бързите ви отзиви.Сигурно ще купя от тези антени.Понеже съм профан бих искал да попитам относно

"сапунерката"какво имате в предвид?Долу е лаптоп,горе рутера.Този utp кабел и сапунерка къде са?

преди 3 минути, владон написа:

Благодарря за бързите ви отзиви.Сигурно ще купя от тези антени.Понеже съм профан бих искал да попитам относно

"сапунерката"какво имате в предвид?Долу е лаптоп,горе рутера.Този utp кабел и сапунерка къде са?

street racer иска да каже, че може да си купиш 20 метра UTP кабел и да свържеш рутера и лаптопа.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

че може да си купиш 20 метра UTP кабел и да свържеш рутера и лаптопа.

Или някакъв ефтин рутер, който да разшири мрежата на долния етаж ....

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

street racer иска да каже, че може да си купиш 20 метра UTP кабел и да свържеш рутера и лаптопа.

А какви ще са и откъде да закупя накрайниците за кабела?

преди 1 час, владон написа:

А какви ще са и откъде да закупя накрайниците за кабела?

Отиваш  в един компютърен магазин и там ще ти отброят 20 метра кабел и ще ти сложат и буксите. 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Отиваш  в един компютърен магазин и там ще ти отброят 20 метра кабел и ще ти сложат и буксите. 

Така, усещам на къде бият нещата, този мач и преди е игран.

Сега ще има драми със рутерът, как да го конфигурира и със медният мрежов кабел как да го пачне.

Виж сега, и да си вземеш антена  е все тая, с колко мислиш че ще ти се подобри сигнала?

Няма да е това което си мислиш че ще е, но нямаш грижи вземи си и пробвай.

Най доброто ти решение  е да си пуснеш меден кабел с усукани двойки, колкото метра ти трябват, не трябва да излизаш от 100 метра!
Това е лимита!
Вземи си FTP категория 5 или 6, който си прецениш!
Няколко RJ45 кънектори да имаш в резерв, че до като се учиш как се кримпват ще заминат няколко!
Трябва да си вземеш и клещи за кримпване и един лан тестер!
Че да можеш сам да кримпнеш медният кабел от двете страни и с лан тестер да можеш след това да провериш дали всичко е наред.
Също така трябва да научиш А или B стандарта на свързване на усуканите двойки!
Медният кабел, който ще пачваш трябва да бъде прав тип а не кроснат!
Ако те мързи да помниш цветови схеми, можеш да импровизираш и да си направиш своя!
Единственото условие е пиновете на кънектора от едната страна да съответстват на пиновете от другата страна по цветове.
Тоест оранжева жичка на първи пин от едната страна на кабела, оранжева жичка и на първи пин и от другатата страна на кабела трябва да съответстват.

Като осигуриш медната преносна среда, трябва да свържеш устройството на доставчика към рутер с wireless .
Купуваш си най често купуваният TPLINK рутер с wireless, казваш му на WAN интерфейса си да взима ip по dhcp , и му изключваш DHCP сървъра, така все едно си бриджнал тепелинка със устройството на доставчика, направил си физическата свързаност между двете устройства с кабел и си направил логически мост за трафика между двете устройства, така че клиент закачил се за тепелинка, ще си вземе айпи адрес от устройството на доставчика и ще излезе през неговият гейтуей,

Така по този начин покритието ти на wireless ще е с много добри показатели и стойности!

Успех!

преди 11 минути, Tanner Foost Foust написа:

Така, усещам на къде бият нещата, този мач и преди е игран.

Сега ще има драми със рутерът, как да го конфигурира и със медният мрежов кабел как да го пачне.

Виж сега, и да си вземеш антена  е все тая, с колко мислиш че ще ти се подобри сигнала?

Няма да е това което си мислиш че ще е, но нямаш грижи вземи си и пробвай.

Най доброто ти решение  е да си пуснеш меден кабел с усукани двойки, колкото метра ти трябват, не трябва да излизаш от 100 метра!
Това е лимита!
Вземи си FTP категория 5 или 6, който си прецениш!
Няколко RJ45 кънектори да имаш в резерв, че до като се учиш как се кримпват ще заминат няколко!
Трябва да си вземеш и клещи за кримпване и един лан тестер!
Че да можеш сам да кримпнеш медният кабел от двете страни и с лан тестер да можеш след това да провериш дали всичко е наред.
Също така трябва да научиш А или B стандарта на свързване на усуканите двойки!
Медният кабел, който ще пачваш трябва да бъде прав тип а не кроснат!
Ако те мързи да помниш цветови схеми, можеш да импровизираш и да си направиш своя!
Единственото условие е пиновете на кънектора от едната страна да съответстват на пиновете от другата страна по цветове.
Тоест оранжева жичка на първи пин от едната страна на кабела, оранжева жичка и на първи пин и от другатата страна на кабела трябва да съответстват.

Като осигуриш медната преносна среда, трябва да свържеш устройството на доставчика към рутер с wireless .
Купуваш си най често купуваният TPLINK рутер с wireless, казваш му на WAN интерфейса си да взима ip по dhcp , и му изключваш DHCP сървъра, така все едно си бриджнал тепелинка със устройството на доставчика, направил си физическата свързаност между двете устройства с кабел и си направил логически мост за трафика между двете устройства, така че клиент закачил се за тепелинка, ще си вземе айпи адрес от устройството на доставчика и ще излезе през неговият гейтуей,

Така по този начин покритието ти на wireless ще е с много добри показатели и стойности!

Успех!

Я стига глупости! Ще си купува отделно кримпващи клещи  за 100 лева и тестер за 50 лева + UTP кабела и още 20 букси. Отива в магазин и за 10 лева си взема нужния кабел и се приключва.

преди 31 минути, Емил Костов написа:

Я стига глупости! Ще си купува отделно кримпващи клещи  за 100 лева и тестер за 50 лева + UTP кабела и още 20 букси. Отива в магазин и за 10 лева си взема нужния кабел и се приключва.

Е и така става, ама аз дадох детайли за направи си сам ;)
А за цените които изброи, хммм моите учебни клещи са за 15 лв, тестерът ми е за  20 лв, кънекторите са  стотинки, а кабела се продава на метър вече не помня на колко стотинки.

преди 6 минути, Tanner Foost Foust написа:

Е и така става, ама аз дадох детайли за направи си сам ;)
А за цените които изброи, хммм моите учебни клещи са за 15 лв, тестерът ми е за  20 лв, кънекторите са  стотинки, а кабела се продава на метър вече не помня на колко стотинки.

Недей!! За 15 лева клещи не стават и за 3 кримпвания.

Не преувеличавай, поне 100 кримпвания ще изкарат, у дома съм кримпвал вече 20.
В годината у дома колко кабела ще ти се наложи да кримпваш... Че да си вземеш професионален.

преди 2 минути, Tanner Foost Foust написа:

Не преувеличавай, поне 100 кримпвания ще изкарат, у дома съм кримпвал вече 20.
В годината у дома колко кабела ще ти се наложи да кримпваш... Че да си вземеш професионален.

Това не е вярно и се хващам на БАС с теб по каквото поискаш. Ти лично ще кримпваш с твои купени клещи за 20 лева. 

току-що, Емил Костов написа:

Това не е вярно и се хващам на БАС с теб по каквото поискаш. Ти лично ще кримпваш с твои купени клещи за 20 лева. 

Aми да нямам проблеми с кримпваните пач кабели с тези клещи, за ползване в годината няколко пъти стават.
Ама виж сега ако всеки ден кримпваш с тях няма да изкарат можеби и седмица ако си кабелджия.

И за това си купуваш такива за 100 лв ако ще работиш с тях!

преди 6 минути, Tanner Foost Foust написа:

Aми да нямам проблеми с кримпваните пач кабели с тези клещи, за ползване в годината няколко пъти стават.
Ама виж сега ако всеки ден кримпваш с тях няма да изкарат можеби и седмица ако си кабелджия.

И за това си купуваш такива за 100 лв ако ще работиш с тях!

Няма да споря с теб.Оставям на съфорумнците да тестваt. През ръцете ми минаха над 10000 крипвания с над 10 компютърни зали. Та знам какво могат клещи за 10 и за 180 лева. Да не говорим, че при едната зала минахме на самокримпращи се RJ-та. 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Няма да споря с теб.Оставям на съфорумнците да тестваt. През ръцете ми минаха над 10000 крипвания с над 10 компютърни зали. Та знам какво могат клещи за 10 и за 180 лева. Да не говорим, че при едната зала минахме на самокримпращи се RJ-та. 

Окей но аз още си кримпвам с тях втора година.
На година у дома да кримпвам 10 пач кабела.
Значи съм кримпнал 20.

преди 10 минути, Tanner Foost Foust написа:

Окей но аз още си кримпвам с тях втора година.
На година у дома да кримпвам 10 пач кабела.
Значи съм кримпнал 20.

Лъжеш ме!! Но няма значение. Постващия знае какво да прави!

Лъжеш ме!! Но няма значение. Постващия знае какво да прави!

Не те лъжа бе човече,  просто ги пазя и внимателно ги ползвам.....

преди 4 минути, Tanner Foost Foust написа:

Не те лъжа бе човече,  просто ги пазя и внимателно ги ползвам.....

Не се обиждай, но аз лично не  ти повярвам. Както и да е. Насоките са дадени. Остава постващия да си избере какво да прави!

преди 49 минути, Емил Костов написа:

Недей!! За 15 лева клещи не стават и за 3 кримпвания.

И аз от години съм с такива от 15-ина лева...
А lan тестерът ми е от $  4-5

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Хора престанете с глупостите. Не става с такива клещи. Имате късмет, че не съм хванал камерата и да дойда да ви демонстрирам, що говорите небивалици.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

А lan тестерът ми е от $4-5

Еми лъжем, лъжци сме значи.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не става с такива клещи.

Ай ся обясни що при положение, че ми трябва за веднъж на 1-2 месеца да кримпна да се тръшна 100 кинта за клещи? До сега не съм дал брак.

Хора престанете с глупостите. Не става с такива клещи. Имате късмет, че не съм хванал камерата и да дойда да ви демонстрирам, що говорите небивалици.

Ама ние си кримпваме като трябва да си опънем мед от едната стая в друга с клещи за 15 лв ....

Кое да не  става съфорумнико?
Нали линк има.....

За какво спорим?

Че у дома с клещи за кримпване за 15 лв няма да можеш да си кримпнеш едно RJ45 или няколко като ти се наложи ли?

Извинявай но ти говориш глупости!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.