Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Втора антена за модем/рутер Huawei B310s-22 LTE CPE

Featured Replies

• Автор
преди 9 часа, Tanner Foost Foust написа:

Ама ние си кримпваме като трябва да си опънем мед от едната стая в друга с клещи за 15 лв ....

Кое да не  става съфорумнико?
Нали линк има.....

За какво спорим?

Че у дома с клещи за кримпване за 15 лв няма да можеш да си кримпнеш едно RJ45 или няколко като ти се наложи ли?

Извинявай но ти говориш глупости!

Благодаря на всички за участието в темата.Както споменах,ще пробвам първо с допълнителната антена,а после и с междинен рутер.Благодаря още веднаж и затварям темата.

преди 12 часа, Tanner Foost Foust написа:

Еми лъжем, лъжци сме значи.

Аз нямам желание да споря. Всеки може да тества, но аз гарантирам и заставам зад думите си. Не ми е проблем да запаля колата, да ти купя едни клещи за 15 лева и да не накарам да щракнеш няколко букси и да ги тестваш после през тестера. Да видим тогава кой е прав и кой лъже.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Аз нямам желание да споря. Всеки може да тества, но аз гарантирам и заставам зад думите си. Не ми е проблем да запаля колата, да ти купя едни клещи за 15 лева и да не накарам да щракнеш няколко букси и да ги тестваш после през тестера. Да видим тогава кой е прав и кой лъже

Да не умреш после от срам само, да не излезе друга бирата после, не всичко е чиста монета  Костов.

Успокой се, дишай дълбоко.

на 3.11.2018 г. в 17:15, Tanner Foost Foust написа:

Да не умреш после от срам само, да не излезе друга бирата после, не всичко е чиста монета  Костов.

Успокой се, дишай дълбоко.

Аз съм спокоен. Не се ядосвам ако това си мислиш. Всеки сам може да провери.

на 2.11.2018 г. в 18:31, Емил Костов написа:

Отиваш  в един компютърен магазин и там ще ти отброят 20 метра кабел и ще ти сложат и буксите. 

Владон, и аз подпрепям този вариант, кабел и нямаш проблем. Аз примерно имам 2 рутера направена мрежа м/у тях. От втория рутер със кабел до лаптопа, да по добре е отколкото с WiFI,  но определено не е на нивото директно със кабел от основния рутер.

Може ли да попитам, играеш ли игри? Ако не, попринцип WiFi-a ще ти свърши работа за основните неща. Аз отдавна спрях да играя игри ама преди когато играех усещах доста проблеми при игрането със WiFi, когато обаче свързах така 2 рутера и кабел се постабилизира положението. И все пак най-добрия вариант директно кабел.

Аз понеже не съм във България, нямам на представа каква е цената на кабелите там, но не вярвам да са много скъпи, а най-добрият вариант е кабел директно от модема/рутера към PC/laptop Разбира се, за мобилните устройва можеш да си оставиш и WiFi.

Ако не играеш игри, вземи си антената(ако не се лъжа кабел ще излезе същата цена) колкото да подобриш до някаква степен сигнала, няма да усетиш много голяма разлика но ще е нещо.

Успех при избора. 

• Автор
преди 26 минути, Martin Chuchukov написа:

Владон, и аз подпрепям този вариант, кабел и нямаш проблем. Аз примерно имам 2 рутера направена мрежа м/у тях. От втория рутер със кабел до лаптопа, да по добре е отколкото с WiFI,  но определено не е на нивото директно със кабел от основния рутер.

Може ли да попитам, играеш ли игри? Ако не, попринцип WiFi-a ще ти свърши работа за основните неща. Аз отдавна спрях да играя игри ама преди когато играех усещах доста проблеми при игрането със WiFi, когато обаче свързах така 2 рутера и кабел се постабилизира положението. И все пак най-добрия вариант директно кабел.

Аз понеже не съм във България, нямам на представа каква е цената на кабелите там, но не вярвам да са много скъпи, а най-добрият вариант е кабел директно от модема/рутера към PC/laptop Разбира се, за мобилните устройва можеш да си оставиш и WiFi.

Ако не играеш игри, вземи си антената(ако не се лъжа кабел ще излезе същата цена) колкото да подобриш до някаква степен сигнала, няма да усетиш много голяма разлика но ще е нещо.

Успех при избора. 

Благодаря за съвета.Компютъра ми трябва за работа.Отдавна не играя игри(на 73 г.съм)

преди 6 минути, владон написа:

Благодаря за съвета.Компютъра ми трябва за работа.Отдавна не играя игри(на 73 г.съм)

Аха, зависи каква ще е работата, определя и дали ще ти свърши работата антената. Иначе казано първоначалната ти идея не е лоша. Но все пак ако парите за кабел са същите все още ми е приоритетна препоръка.

Поздрави и лека вечер.

преди 14 минути, владон написа:

От LAN кабела по-хубаво нЕма.
За безжична мрежа - зависи колко е населен ефирът наоколо. Може да се окаже по-добър вариант минаването на 5GHz или мрежови адаптери по захранващата линия.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 14 часа, DarkEdge написа:

От LAN кабела по-хубаво нЕма.
За безжична мрежа - зависи колко е населен ефирът наоколо. Може да се окаже по-добър вариант минаването на 5GHz или мрежови адаптери по захранващата линия.

За LAN-а си много прав. А в района на Елена, като цяло зимния сезон ефира е чист, но като наближи лятото и като се юрнем и ние "гражданите", всеки с по един или два рутера и ......става мазало :)

Често ходим с караваните нататък и виждам какво става. А за PLA, дори и в самия град Елена - ЗАБРАВИ! Ел. инсталациите са ....... не ми се говори - още се виждат кабели 220 натряскани с антигронови скоби по външните стени

преди 16 минути, street racer написа:

като се юрнем и ние "гражданите", всеки с по един или два рутера и ......става мазало :)

Преди време слушах обхвата на един познат в София, че му се "люлееше" нетът. @,4GHz някакъв малък уджаст - 50-60 сигнала.
Е, накарах го на мине на 5GHz и 'сичко си легна на мястото - нема нииикой.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 35 минути, DarkEdge написа:

Преди време слушах обхвата на един познат в София, че му се "люлееше" нетът. @,4GHz някакъв малък уджаст - 50-60 сигнала.
Е, накарах го на мине на 5GHz и 'сичко си легна на мястото - нема нииикой.

Ощие един въпрос:Като мерих,кабелът между модема и лаптопа е около 15 м.Не е ли много?Как ще се отрази на сигнала?

преди 4 минути, владон написа:

Ощие един въпрос:Като мерих,кабелът между модема и лаптопа е около 15 м.Не е ли много?Как ще се отрази на сигнала?

До 100 м. нямаш никакви грижи!

PS: Остави някакъв запас от двете страни - примерно около метър, може и повече! Мрежовия кабел не може (по скоро не е желателно) да се "снажда". Просто да имаш възможност за промяна на местоположението на устройствата

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.