Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

на 19.11.2018 г. в 21:05, PANOV написа:

Че е с TN панел.

https://www.ozone.bg/product/acer-23-6-ed242qr-widescreen-lcd-monitor/

Ако искаш да дадеш 100к повече,но си заслужава!!

на 19.11.2018 г. в 20:37, dnevniks написа:

А за AOC G2460VQ6 какво мислите ?

на 19.11.2018 г. в 20:37, dnevniks написа:

А за AOC G2460VQ6 какво мислите ?

http://computer-store.bg/monitori/aoc-g2460vq6 този имаш  в предвид!?

Разликата е в матрицата ,този е TN а предложеният от PANOV е IPS панел

• Автор

Да не пускам нова тема. Каква е разликата между Patriot Viper 4 16GB 3000 mhz и същата памет на TeamGroup T-Force 16GB 3000mhz ? Patriot-a по-хубава ли е, че с 40лв някъде по-скъпа ?

на 19.11.2018 г. в 20:03, dnevniks написа:

Така, да споделя на какво съм се спрял последно и да искам последно мнение.

Дъно - Gygabyte B450 DS3H

Процесор - Ryzen 5 2600

Захранване - Deepcool 550W Gold DQ550ST

Кутия - Cougar MX330-G или RIOTORO CR500 (или ако вие препоръчате някоя)

Твърд диск - Seagate 1TB зелен и SSD Adata SX950

Рам памет - 2х4гб 3000MHz Team Group

Видео карта - GTX1060 6GB или RX580 (зависи коя ще е по-евтина)

Ако може да ми предложите монитор за около 200-250лв.

Искам да те  питам в крайна сметка поръча ли конфигурацията и от къде!?

• Автор

Да това, което е в подписа ми. Само, ако може ми отговорете за по-горния ми въпрос.

Видео картата от емаг, дъно, рам, процесор от варио, кутия и хард - Ардес и захранване Скай.

преди 36 минути, dnevniks написа:

Да това, което е в подписа ми. Само, ако може ми отговорете за по-горния ми въпрос.

Видео картата от емаг, дъно, рам, процесор от варио, кутия и хард - Ардес и захранване Скай.

Ами аз долу горе същото исках да те питам с мисълта че си поръчал частите от Варио и  че те ще ти то сглобяват ,защото аз направих заявка за Асемблиране към тях ,като Roujin Z  ми помогна с изцяло с подбора на частите и каза че от там за сега цените са най ОК!

Но така като гледам май ти ще си я сглобяваш.  Щом пазаруваш от повече от 2 сайта .Не знам може би така ще ти излезне по евтино но аз исках от 1 място.с цел Асемблиране от тяхна страна

• Автор

Да, аз ще си я сглобявам. Чакам в момента рамта, дъното и процесора, всичко друго е при мен. Та исках да питам понеже поръчах патриота, защото другата не беше налична и я пуснаха вчера оня ден и се чудя дали да чакам още една седмица за нея или да си остана с патриота. Има разлика в цената, но исках да питам каква е разликата в производителността и качеството на самата рам. Ако патриота си струва 40-те лв. отгоре ще остана с нея.

преди 15 минути, dnevniks написа:

Да, аз ще си я сглобявам. Чакам в момента рамта, дъното и процесора, всичко друго е при мен. Та исках да питам понеже поръчах патриота, защото другата не беше налична и я пуснаха вчера оня ден и се чудя дали да чакам още една седмица за нея или да си остана с патриота. Има разлика в цената, но исках да питам каква е разликата в производителността и качеството на самата рам. Ако патриота си струва 40-те лв. отгоре ще остана с нея.

Ами не съм много компетентен по този въпрос ,затова и аз се доверих на друг човек ,така че нямам отговор,но се надявам някой да ти отговори!поздрави

Но по принцип на мен ми предложиха същата рам памет само че 2×8 гб ако това е от значение за теб разбира се!

Паметта е еднаква но едната е намалена и при разлика в цената от 48 лв. е ясно коя е по-изгодна.

https://www.vario.bg/teamgroup-t-force-vulcan-dimm-kit-16gb-tlred416g3000hc16cdc01

https://www.vario.bg/patriot-viper-4-dimm-kit-16gb-pv416g300c6k

Предполагам за тези се пита?

• Автор

Добре, ще си чакам тогава една седмица за по-изгодната. Ще пиша като сглобя и тествам машината. Мерси за помощта! 

Двете памети са от един клас и не разбирам какво те притеснява ?  Както виждаш са с еднакъв тайминг при един и същ волтаж. Дали са произведени от Микрон или Sk hynix няма да има никакво значение за теб , а и едва ли ще разбереш.  Единственото , което би следвало да те притеснява е , ако си купил само 1 плочка от 8ГБ (не ми стана лично на мен ясно) . Защото няма гаранция ,че след време като решиш да ъпгрейдваш  ще намериш същата . 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Благодаря на този, който помогна. Ето компютърчето, частите са в подписа ми. Сега трябва да блягам да си купя dvi кабел, че се оказа че монитора ми има само vga и dvi, а картата няма vga.

komp.jpg

преди 2 часа, dnevniks написа:

Благодаря на този, който помогна. Ето компютърчето, частите са в подписа ми. Сега трябва да блягам да си купя dvi кабел, че се оказа че монитора ми има само vga и dvi, а картата няма vga.

komp.jpg

Честито! Със здраве да се ползва! Ако искаш и имаш време пусни резултат тук(geekbench), но пробвай да изстискаш всичко от процесора и RAM-та.

• Автор

Имам проблем. След като пусна машинката я свързвам с dvi към монитора, обаче няма сигнал. Докато работи и се рестартира сам, но това го отдавам на това че търси биос-а какво да направи и се рестартира. Но това ме притесняват, че нищо не излиза на монитора. Пробвах и с hdmi на друг монитор, пак не става и се рестартира. Дали може да е от видео картата ? Прегледах всички връзки, всичко е вкарано добре, захранването на дъното, на процесора и видеокартата са добре, рам паметта и тя е вкарана добре. Някакви предположения ?

• Автор

Да, мисля че не я бях натиснал достатъчно да влезе добре. Извадих я и пак я вкарах и всичко е наред сега.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Колеги, голям проблем. Днес докато си играх нфс, компютъра просто се изключи. Без никакво предупреждение. След опит за включване, се чува един кликащ звук, който се чува при всяко включване, обаче след това се чува веднага пак и компютъра не се включва. От какво може да е това? Нещо да е изгоряло или ? Иначе светлините на кутията си светят...

Така, махнах видео картата и компютъра тръгна, след това я сложиш и опитай отново - без успех. Изглежда е в нея проблема...

• Автор

Как мога да съм сигурен, че проблема е в нея. Нямам възможност да я пробвам на друга машина, или да пробвам друго захванване. 

• Автор

А възможно ли е проблема да в в захранването, защото ако не съм включил захранването на видео картата, компютъра тръгва, но след като включа захранването на картата, отново не иска ?

• Автор

Излезе видеокартата, пробвах я на друг компютър и резултатът беше същия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.