Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Причина за "изгорял"/дал на късо маслен радиатор

Featured Replies

@peppone1, пропусна да споменеш Кулагин какво мисли по въпроса.

на 20.11.2018 г. в 23:09, M.Николов написа:

На теб трябва да ти забранят да пишеш в теми свързани с електричество!

Всеки ден благодаря, че не сте вие модераторите в този форум.

на 20.11.2018 г. в 23:25, BMW Маниак написа:

Какви полюси търсим при променливия ток ?
Отделно ключ викаш не може да окъси към корпус ?
Само не ми казвай че и ти си инженер моля те ...

Никакви полюси не ви карам да търсите. Ел. ключове се използват и при постоянен ток и затова се наричат звуполюсни. И да, ключ не може да окъси към корпус. Не, не съм инженер и ако някой инженер започне да ти говори за ключове, бойлери и радиатори, веднага му кажи "Goodbye". И след като не понечихте да помогнете на автора, решихте да подмогнете моите знания, за съжаление без успех.

преди 6 часа, Деянчо написа:

@peppone1, пропусна да споменеш Кулагин какво мисли по въпроса.

Ти кой беше бре? Онзи вехтошара или аристократа? С тези шизофренни профили и гангстерски аватари, не те правят по-уникален. Утре от чие име пак ще ме попиташ, да не от онзи мой зъл двойник?

Тук Кулагина съм аз, само че по-мекият Кулагин. Онзи коравият Кулагин щеше да ви танцува върху главите и да ви се смее.

на 20.11.2018 г. в 20:56, zemonti написа:

Това било твое мнение, но по-горе го налагаш като факт?!? И това от човек с претенции за техническа грамотност.

При отоплителната техника често се използва като мярка за ефективност топлината от електрическо съпротивление, която се възприема винаги за 100%, без значение със/без масло. Ти си тръгнал да изобретяваш топлата вода, вярвайки на ТВ реклами и правейки домашни (не лабораторни) сравнения при несъпоставими условия.

А още по-несериозно е да изследваш домашна комфортна среда в лаборатория. Човекът не е машина и не е нужно да се отоплява със строго стабилизирана температура на 19 градуса (дотолкова топлят недодяланите радиатори). При двойно по-мощният конвектор (който е със същата паспортна мощност като радиатора), температурат в помещението ще варира и тъкмо тази разлика от нестабилизираната температура прави икономията. Изследванията трябва да се правят в реална среда, а не с термометри, защото никой не взема под внимание че човешкото тяло само по себе си топлинен акумулиращ източник. Ама кой да се сети?

И кога най-накрая българина ще се почувства задължен да влиза в обяснителен режим. То затова форума е на такова ниво, никой за нищо не искал на никой да се обяснявал. То вече клиент като влезе в магазина, продавачите се държат като неандерталци, свивайки рамене и промълвайки "не знам, не разбирам" и често се налага и аз да ги упътя. И все още не ми се е  разчекнала устата от две-три приказки. Хората са едни и същи навсякъде - и виртуално и реално, а конкурентите си пазят знанията само за себе си, лапат каквото може от интернет безплатно и после сладко си почесват пъпчето на издулото се коремче. И поради тази причина се отказах да споделям техническа литература и снимков материал в интернет.

преди 33 минути, peppone1 написа:

Човекът не е машина и не е нужно да се отоплява със строго стабилизирана температура на 19 градуса (дотолкова топлят недодяланите радиатори). При двойно по-мощният конвектор (който е със същата паспортна мощност като радиатора), температурат в помещението ще варира и тъкмо тази разлика от нестабилизираната температура прави икономията.

A! Сега разбрахме за какво говориш. "Нестабилизираната" температура била делавера, щото спадовете водят до икономия. Майната му на комфорта.

А това за разликата между мощността и "паспортната" мощност... ;)

преди 6 часа, peppone1 написа:

Тук Кулагина съм аз, само че по-мекият Кулагин. Онзи коравият Кулагин щеше да ви танцува върху главите и да ви се смее.

Виждаме ние, че си мека китка. :no-no:

преди 16 часа, peppone1 написа:

При двойно по-мощният конвектор (който е със същата паспортна мощност като радиатора)

Мда, отново бисер!

Хем са с еднаква паспортна мощност, хем конвертора е двойно по-мощен.:biggrin:

преди 10 минути, M.Николов написа:

Мда, отново бисер!

Хем са с еднаква паспортна мощност, хем конвертора е двойно по-мощен.:biggrin:

Явно за КПД говори.
Ме по отопленията хич ме няма. Проблема ми е с охлаждането и КПД му.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Явно за КПД говори.

КПД при електрически нагревател винаги е 100%. Няма загуби под формата на кинетична енергия, химическо преобразуване, пушек и подобни. Колкото енергия употреби масленият/кухият радиатор, толкова и ще отдели.

Тъй като много обичате да забравяте какво съм казал по-рано, а и в друга скорошна тема, затова ще повторя, за да може и тази тема да стане боклук. Независимо каква е паспортната мощност на масленият радиатор, то отдадената не може да е повече от 1KW/h, и ако вашият маслен радиатор е отдал над тази мощност, веднага го занесете в сервиз, преди да е експлоадирал. А сега запомнете да не забравяте.

на 20.11.2018 г. в 22:24, peppone1 написа:

Проблемът е че масленият радиатор не може да отдаде повече от 1KW мощност, поради ограничената му температура и малкият му обем. Емо Костов тъкмо по тази причина е платил висока сметка за ток и е стоял на студено, защото за тази малка мощност радиатора е работил нон-стоп и е горял напразно ток без да е топлил. Докато при включването на двойно по-мощният конвектор, в къщата му моментално е настанало лято и той трябвало периодично да го изключва. Освен това ковекторите топлят повече локално, докато радиаторите топлят равномерно всички ъгълчета на стаята, което е излишен разход на ток. Ето ви икономията, и защо във всяка тема спорите за тези некадърно изработени радиатори, нали и в предната тема уточнихме че са боклук?

И пропускате другият момент, че човешкото тяло също акумулира топлина и веднъж като се затопли до лятна температура, после може да изключи печките и дълги часове да се разхлажда, докато не почуства нужда от нова топлина. Ето ви още една икономия на енергия, плюс пуловерите и терлиците и тежките юргани.

Иначе по темата. Ако автоматичният предпазител в апартамента не е изключил, значи радиатора не е дал на късо или ако е дал, то причината може да е допрял до корпуса нагоелият кабел. Обикновено след смяната на нагорелите кабели и почистване и притягане на кабелните обувки, уредите се оправят и продължават да си работят нормално. Голяма рядкост е окъсил нагревател, а термостата, термозащитата и ключевете не могат да причинят късо съединение, поради причината че са еднополюсни.

Редактирано от Гост
допълнение (преглед на промените)

Тогава как ще обясниш причината за присмеха ни:

преди 19 часа, peppone1 написа:

При двойно по-мощният конвектор (който е със същата паспортна мощност като радиатора)...

преди 18 минути, peppone1 написа:

Тъй като много обичате да забравяте какво съм казал по-рано, а и в друга скорошна тема, затова ще повторя, за да може и тази тема да стане боклук. Независимо каква е паспортната мощност на масленият радиатор, то отдадената не може да е повече от 1KW/h, и ако вашият маслен радиатор е отдал над тази мощност, веднага го занесете в сервиз, преди да е експлоадирал. А сега запомнете да не забравяте.

Сдържах се да не ти отговарям ама то не може, що пишеш глупости и мислиш че други хора нямат или не са ползвали радиатори, били маслени или сухи, в случая аз имам няколко маслени на Теси 2500W и според електромера колкото греят-толкова и харчат, по- горе ти обясниха и защо.

преди 28 минути, AAUUXX написа:

Сдържах се да не ти отговарям ама то не може, що пишеш глупости и мислиш че други хора нямат или не са ползвали радиатори, били маслени или сухи, в случая аз имам няколко маслени на Теси 2500W и според електромера колкото греят-толкова и харчат, по- горе ти обясниха и защо.

И радиаторите ли почна да разбираш!!!

Като чета тази тема, оставам с чувство, че в нея участва човек който е изобретил радиатора!

"Тъй като много обичате да забравяте какво съм казал по-рано..."

"А сега запомнете да не забравяте" и т.н и т.н. и т.н.  Изобщо - АЗ КАЗАХ!

Изобщо, слушайте хора и не забравяйте. И не се занимавайте с материя която не ви е ясна!:hush:

преди 1 минута, PigManu написа:

И радиаторите ли почна да разбираш!!!

Я, още един гей! Абе, в тая тема се натрупа цялата паплач.

И спри да ми пишеш на лични съобщения!

преди 1 минута, Деянчо написа:

Я, още един гей! Абе, в тая тема се натрупа цялата паплач.

И спри да ми пишеш на лични съобщения!

Икебана на колко първак си

преди 2 минути, barbuncela написа:

Като чета тази тема, оставам с чувство, че в нея участва човек който е изобретил радиатора!

"Тъй като много обичате да забравяте какво съм казал по-рано..."

"А сега запомнете да не забравяте" и т.н и т.н. и т.н.  Изобщо - АЗ КАЗАХ!

Изобщо, слушайте хора и не забравяйте. И не се занимавайте с материя която не ви е ясна!:hush:

Така е, той е наш учител и пътеводител в техническата наука :D

преди 4 минути, PigManu написа:

Икебана на колко първак си

Ти въобще знаеш ли какво означава икебана, или просто така си плямпаш? Не знам на колко първак съм, ама ти си на повече, защото само ми пишеш на лични съобщения. От тебе вече имам алергия.

2bx1p1.jpg

преди 4 минути, Деянчо написа:

Ти въобще знаеш ли какво означава икебана, или просто така си го плямпаш? Не знам на колко първак съм, ама ти си на повече, защото само ми пишеш на лични съобщения. От тебе вече имам алергия.

Не се обиждай известен си ве Икебана

преди 1 час, peppone1 написа:

Независимо каква е паспортната мощност на масленият радиатор, то отдадената не може да е повече от 1KW/h,

Пълни глупости!

Много ми е интересно, къде си завършил образованието си?

"Много ми е интересно, къде си завършил образованието си"

Николов!

Пропуснал си негово по старо разяснение. Питаш го за образованието, а то стана отдавна ясно. Комшия е на Столипиново и май там го е закончил. Сега само него търсят за ремонти на маслени, водни и други типове радиатори, котлони и печки с твърдо гориво! Позачитай се и в тези подфоруми бре човек. Белким научиш нещо ново и за акустиката. Там е много начетено момчето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.