Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


здравейте надявам се да ми помогнете. 4 пъти ме късат на този изпит . На notepad ++ трябва да го направя .наистина не ми се отдава. моляви не ме критикувайте просто искам да взема изпита,разберете ме. Трябва да направя уеб сайт .ще кача файла за да видите там е обеснено подробно .моляви за помощ.благодаря предварително .  

20181122_202637.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 16 минути, georgi999 написа:

виж кво или помагай или се махай

Ти думата наглост знаеш ли какво означава?? Хайде за 5 път да си седнеш на мързеливия гъз и да почетеш малко. Защото такъв специалист после като теб не ми трябва. Аз ще дойда да го бия, защото той не знае къде се намира и какво е завършил!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Ти думата наглост знаеш ли какво означава?? Хайде за 5 път да си седнеш на мързеливия гъз и да почетеш малко. Защото такъв специалист после като теб не ми трябва. Аз ще дойда да го бия, защото той не знае къде се намира и какво е завършил!

Един такъв в тоя форум дори ни обяснява че имал диплома и бил инженер.
Търсят решения по форуми и после ми обясняват колко били учели.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Един такъв в тоя форум дори ни обяснява че имал диплома и бил инженер.
Търсят решения по форуми и после ми обясняват колко били учели.

Не е лошо да потърсиш помощ. Лошото е да чакаш някой друг да ти свърши работата, с която ти после уж ще се занимаваш! Не ми дреме за такива субекти и винаги ще ги режа!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Затова след това повечето сайтове не се знае кое как се използва от такива пишмян програмисти и с право те късат чакаш на готово хмм то хубаво ама после от тебе ще има ли награда едва ли .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Напиши някакъв код, направи го поне до някъде и питай какво не ти е ясно или защо нещо не става, а не на готово да искаш да ти решаваме домашното. Като е така - намираш някой срещу заплащане и ти прави нещата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 помогнете му бре хора може да иска вишо за кандидатства за някоя държавна работа 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пхахаха това е супер елементарна задача.Трябва да си пълен идиот да не можеш да се справиш.

Цитат

.наистина не ми се отдава. моляви не ме критикувайте просто искам да взема изпита,разберете ме

Като не ти се отдава какво правиш там?Прекъсваш и това е .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 часа, Емил Костов написа:

Не е лошо да потърсиш помощ. Лошото е да чакаш някой друг да ти свърши работата, с която ти после уж ще се занимаваш! Не ми дреме за такива субекти и винаги ще ги режа!

виж каквото и да кажеш е така . аз не го оспорвам просто искам да взема изпита ,не съм учен не претендирам за да стигна до тук да ви се моля значи навсякъде сам бил отказан

преди 9 часа, Raze написа:

Напиши някакъв код, направи го поне до някъде и питай какво не ти е ясно или защо нещо не става, а не на готово да искаш да ти решаваме домашното. Като е така - намираш някой срещу заплащане и ти прави нещата.

да така е . не ме разбирайте погрешно . аз не претендирам с знания . дори и за пари немога да намера човек за да стигна до тук.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 часа, georgi999 написа:

виж каквото и да кажеш е така . аз не го оспорвам просто искам да взема изпита ,не съм учен не претендирам за да стигна до тук да ви се моля значи навсякъде сам бил отказан

да така е . не ме разбирайте погрешно . аз не претендирам с знания . дори и за пари немога да намера човек за да стигна до тук.

Аз не те критикувам, а те карам да се замислиш. Така ще вземеш изпита, така ще вземеш и дипломата, а после ще ревеш, че няма работа или че никъде не искат да те вземат. То си е твое решение. Нищо лично, но сам си правиш проблема.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Бе не беше лошо да му  дадете малко насоки къде да се разрови, вместо да го храните така. Или поне тези, които се занимават професионално с JS и front-end. Въпреки, че съм убеден, че едно 95% от писалите в темата, нямат никаква представа как да я направят тази задачка, това не им пречи да нареждат здраво. :D

Аз пък съм пълен аматьор в тия работи, затуй му ползвах заданието за упражнение в 10-тина минутки. Може ли някой дето е по-насяно с front-end-а, да ме коригира, ще бъда благодарен! :)

 

@georgi999, можеш да ползваш написаното от мен за ориентир, то работи точно както е в условието на задачата ти, но имай предвид, че не съм сигурен колко добре е направено, за това ще трябва да каже някой, който е по в час с нещата.

Виж решението тук

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, exwol написа:

Бе не беше лошо да му  дадете малко насоки къде да се разрови, вместо да го храните така. Или поне тези, които се занимават професионално с JS и front-end. Въпреки, че съм убеден, че едно 95% от писалите в темата, нямат никаква представа как да я направят тази задачка, това не им пречи да нареждат здраво. :D

Аз пък съм пълен аматьор в тия работи, затуй му ползвах заданието за упражнение в 10-тина минутки. Може ли някой дето е по-насяно с front-end-а, да ме коригира, ще бъда благодарен! :)

 

@georgi999, можеш да ползваш написаното от мен за ориентир, то работи точно както е в условието на задачата ти, но имай предвид, че не съм сигурен колко добре е направено, за това ще трябва да каже някой, който е по в час с нещата.

Виж решението тук

Здравейте, 

По условие, задачата е изпълнена  - скрипта работи, препращането - също. 

Момента със CSS-а обаче малко се разминава, но ако за самата задача сте отделили 10 мин за всичко, то CSS-а ще отиде поне половин час докато се намести всичко за всички браузъри.

Поне според мен, за нивото и за нуждите, задачата може да се счете за почти направена :) .

P. S. Лично не се наемам да оправям CSS-а тука - няма да е много, но ще трябва да се умува дали тая картинка трябва да е в div, който да се подравнява, дали да е в span заради IE<нещо-си> - по мое мнение, нека запитващия, като опит за упражнение да се опита да го стилира :) . Така поне ще има малко инвестиция на време и от негова страна, а ние по принцип целим именно това, нали ;) .

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, soundtracker написа:

Здравейте, 

По условие, задачата е изпълнена  - скрипта работи, препращането - също. 

Момента със CSS-а обаче малко се разминава, но ако за самата задача сте отделили 10 мин за всичко, то CSS-а ще отиде поне половин час докато се намести всичко за всички браузъри.

Поне според мен, за нивото и за нуждите, задачата може да се счете за почти направена :) .

P. S. Лично не се наемам да оправям CSS-а тука - няма да е много, но ще трябва да се умува дали тая картинка трябва да е в div, който да се подравнява, дали да е в span заради IE<нещо-си> - по мое мнение, нека запитващия, като опит за упражнение да се опита да го стилира :) . Така поне ще има малко инвестиция на време и от негова страна, а ние по принцип целим именно това, нали ;) .

Поздрави !

Здравейте,

Благодаря за коментара. Да наистина 10-15 минути отделих на задачата. :)  Относно стилизацията и css , разбира се, че може да се направи да изглежда много по-добре визуално, но именно в условието на задачата е посочено конкретно  как трябва да изглежда и аз съм се съобразил с това условие. Що се отнася до браузърите, в 4-те основни Chrome, Safari,  Firefox, IE ще изглежда и изглежда по един и същ начин. На мен по-голямата ми питанка беше някой, който се занимава професионално с JS, как би я решил, т.е. как ще му изглежда кода за тази проста задачка. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
<!DOCTYPE html>
<!-- saved from url=(0035)https://exwol.ddns.net/cheksum.html -->
<html>
	<head>
		<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
		<title>Събиране | Математика</title>

		<style type="text/css">
			*{
				height:auto;
				text-align:center;
				margin:0;
				padding:0;
				font-family:Verdana,Geneva,sans-serif
			}
			form {
				margin-top:20px
			}
			.btn-style{
				padding:3px;display:block;
				text-align:center;
				margin:10px auto 0 auto
			}
			#correctAnswer{
				color:green;
				margin-top:50px;
				font-size:25px
			}
			#wrongAnswer{
				color:red;
				margin-top:50px;
				font-size:25px
			}
		</style>
		<script type="text/javascript">
		
			operandOneId = "operandOne";
			operandTwoId = "operandTwo";
			answerId = "answerField";
			correctFieldId = "correctAnswer"
			wrongFieldId = "wrongAnswer"
			function checkSum(){
			//Get Raw data:
				var operandOneRaw = document.getElementById(operandOneId).value;
				var operandTwoRaw = document.getElementById(operandTwoId).value;
				var answerRaw= document.getElementById(answerId).value;

				//Get the refs to the possible outcomes:
				var trueOutcome = document.getElementById(correctFieldId);
				var falseOutcome = document.getElementById(wrongFieldId);

				//Validate:
				if (isNaN(operandOneRaw) || isNaN(operandTwoRaw) || isNaN(answerRaw)
					|| (operandOneRaw.length + operandTwoRaw.length + answerRaw.length < 3)) {
					falseOutcome.innerHTML= "Поне един от параметрите не е число";
				} else {
					var parsedOperandOne = parseInt(operandOneRaw);
					var parsedOperandTwo = parseInt(operandTwoRaw);
					var parsedAnswer = parseInt(answerRaw);

					var operandSum = parsedOperandOne + parsedOperandTwo
					if(operandSum === parsedAnswer){ 
						trueOutcome.innerHTML="Верен отговор!";
					} else {
						falseOutcome.innerHTML=(parsedAnswer + " -> Е грешен отговор! Верният е -> " + operandSum); 
					}
				}	
			}
		
		</script>
	</head>
	<body>
		<form method="post" onsubmit="checkSum();return false;"/>
			<input type="text" autocomplete="off" id="operandOne" placeholder="Въведете число" />
			<span> + </span>
			<input type="text" autocomplete="off" id="operandTwo" placeholder="Въведете число" />
			=
			<input type="text" autocomplete="off" id="answerField" placeholder="Въведете резултата" />
			<input type="submit" class="btn-style" value="Провери резултата"/>	
			<input type="submit" class="btn-style" value="Изчисти формата" onclick="window.location.reload()" />		
		</form>
		<div> 
			<div id="correctAnswer"/>
			<div id="wrongAnswer"/>	
		</div>	
	</body>
</html>

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

@soundtracker, да, много яко си го развил. Ей туй с isNaN как да се сетя, като в тия неща не ме бива. Харесва ми също, когато първоначално се даде грешен резултат, а после верен, без да се чисти формата, че принтва само верния. Благодаря за урока, полезно беше. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, exwol написа:

@soundtracker, да, много яко си го развил. Ей туй с isNaN как да се сетя, като в тия неща не ме бива. Харесва ми също, когато първоначално се даде грешен резултат, а после верен, без да се чисти формата, че принтва само верния. Благодаря за урока, полезно беше. :)

Оффф ... половината ми пост не се е добавил ... така е като бързам ... 

Първата половина беше свързана с добрите практити като цяло в сферата. Знам, че по принцип може и да се счете вече като спам или оффтопик, но може би ще е полезно и ще го добавя :) .

С позволението на @exwol, ще използвам неговия код, за да направя малко анализ, свързан именно с това. 

Длъжен съм да кажа, че произведеното от него решение е валидно и покрива задачата, която трябва да се реши.

Ако това се подготвя за production код обаче, ще се наложат малко промени :) .

function checkSum(){

	//Добре е да има валидация на операндите, преди парсването
	//Фактически, искаме да фарантираме, че тук ще имаме само число, а не alpha-numeric данни.
	//Може да се ползва isNaN(), който проверява дали данните не са число ...
	
	var number1=parseInt(document.getElementById("number1").value);
	var number2=parseInt(document.getElementById("number2").value);
	
    //Добра практика е ID-тата или конкретни hard-coded данни да се изнасят като глобални променливи или
    //да се изведат в началото на метода.
	var answ=parseInt(document.getElementById("answ").value);
	
	//Мммм носталгичен полъх от С/С++ - там често се използваше подобен запис за проверка.
	//По принцип, разпространения начин за проверка е a+b == c или a == null. Само в C/C++ и
	//UNIX скриптинга съм засичал null == a. Програмно, записите са еквивалетни, разбира се :).
	
	//За === -> Това е окей, въпреки, че е ненужно - така или иначе, ние сме парснали всички операнди към Integer тип
	//което ни гарантира, че работим с едни и същи типове. 
	//Факт е обаче, че и аз бих оставил === а не ==, защото са "неведоми пътищата Божии" в JS а и съм параноичен, когато работя с JS код.
	if(answ === number1 + number2){ 
		document.getElementById("true").innerHTML="Верен отговор!"; //Малко typo - едно пропуснато 'о' имаше
	} else {
		//На теория, ако имаме една операция (number1 + number2), повече от един път във функцията, 
		//можем да кешираме резултата в променлива. Но това е отново въпрос на trade-off - една локална 
		//променлива повече или процесора 2 пъти ще смята едно и също :). 
		document.getElementById("wrong").innerHTML=(answ+" -> Е грешен отгвор! Верният е -> "+(number1+number2)); 
	}
	
}

Та така :) . 

Дано помогне и да е полезно !

Поздрави и успешен ден !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 41 минути, soundtracker написа:

Оффф ... половината ми пост не се е добавил ... така е като бързам ... 

Ех, че съм го пропуснал обяснението, сега го виждам това, което си допълнил :(  Отново много благодаря за подробното разяснение. Не ги знам тези неща и сега тепърва се хващам, но ми стана интересно. :) Аз развих до твоята функционалност защото много ми хареса, добавих валидация за полетата и да смята включително и десетични числа, само че с моите слаби разбирания в кода и се получи това: Сега ще наблегна на поясненията ти, защото то задачата е изпълнена, но разбирам, че винаги е важен начина, не е достатъчно само да работи. :)

Виж резултата

Код:
 

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
	<title>Събиране | Математика</title>
	<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css">

* {
 	width: 100%
 	max-width: 1200px;
 	height: auto;
 	text-align: center;
 	margin: 0;
 	padding: 0;
 	font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
}
form {
	margin-top: 20px;
}
.btn-style {
	padding: 3px;
	display: block;
	text-align: center;
	margin: 10px auto 0 auto;
}
#correct {
	color: green;
	margin-top: 50px;
	font-size: 25px;
}
#wrong {
	color: red;
	margin-top: 50px;
	font-size: 25px;
}
.hide {
	display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<form method="post" onsubmit="checkSum(); return false;">
	<input type="number" min="0" step="0.1" required autocomplete="off" id="number1" placeholder="Въведете число" />
	<span>+</span>
	<input type="number" min="0" step="0.1" required autocomplete="off" id="number2" placeholder="Въведете число" />
	</span>=</span>
	<input type="number" min="0" step="0.1" required autocomplete="off" id="answ" placeholder="Въведете резултата" />
    <input type="submit" class="btn-style" value="Провери резултата" />
    <input type="submit" class="btn-style" value="Изчисти формата" onClick="window.location.reload()" />
</form>
<script type="text/javascript">
function checkSum() {

var correct = document.getElementById("correct");
var wrong = document.getElementById("wrong");
var number1 = parseFloat(document.getElementById("number1").value);
var number2 = parseFloat(document.getElementById("number2").value);
var answ = parseFloat(document.getElementById("answ").value);

    if (answ === number1 + number2) {
    
	wrong.classList.add("hide");
	correct.classList.remove("hide");
	document.getElementById("correct").innerHTML = "Верен отговор!";
		
	} else {
	
	correct.classList.add("hide");
	wrong.classList.remove("hide");
	document.getElementById("wrong").innerHTML = (answ + " -> Е грешен отгвор! Верният е -> " + (number1 + number2));
   
   }
}
 	</script>
<div id="correct"></div>
<div id="wrong"></div>
</body>
</html>

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Брато прекъсвай по-добре щом това не можеш да го решиш. Безтуй това никой няма да те вземе.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На С и С++ има разлика между 

0 == а 

и

а == 0

Защото ако се напише грешно 0 = а ще даде грешка, както си му е реда, докато а = 0 ще си премълчи подло, което в някои случаи може да отнеме време и нерви докато се изнамери къде е грешката.

Докато на Java и C# е еквивалентно, защото техните компилатори следят, дали типа е булев и ако не е дават грешка, като това се случва и в двата случая.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Защото ако се напише грешно 0 = а ще даде грешка, както си му е реда, докато а = 0 ще си премълчи подло, което в някои случаи може да отнеме време и нерви докато се изнамери къде е грешката.

Докато на Java и C# е еквивалентно, защото техните компилатори следят, дали типа е булев и ако не е дават грешка, като това се случва и в двата случая.

Започни да ползваш истински компилатор не от М$.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

На С и С++ има разлика между 

0 == а 

и

а == 0

Защото ако се напише грешно 0 = а ще даде грешка, както си му е реда, докато а = 0 ще си премълчи подло, което в някои случаи може да отнеме време и нерви докато се изнамери къде е грешката.

Докато на Java и C# е еквивалентно, защото техните компилатори следят, дали типа е булев и ако не е дават грешка, като това се случва и в двата случая.

Това наистина е така, но по-скоро аз го приемам като "добър навик" на C/C++ програмиста и един вид дуракозащита срещу тези грешки. До колкото си спомням, компилационно наистина няма разлика и се привеждат в една и съща команда (тука тезата ми е по спомени - приемам забележка, ако не е вече така :D )

За Java и C# също е вярно твърдението, въпреки, че присвояването също е възможно в рамките на условния оператор (момента обаче е, че не можеш "без да искаш" да го постигнеш, защото, както е и отбелязано, компилацията следят типа на получения резултат от записания израз и реват, ако не е булев).

Good Point, но и няма как да не се съглася и с @bvbfan - М$ до последно, докато се занимавах имаха странни разбирания за C/C++ - от 2-3 години, всичко на C/C++, поне при мен минава през GCC семейството :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от М. Проданов
      Здравейте! Имам следната задача -> да напиша програма, която чете вход от последователности от латински букви. Т.е. имам предвид при входа да напиша малки латински букви и на изхода да извежда големи. 
      Написах програмата, но след компилиране ми изкарва грешката -> ISO C++ forbids comparison between pointer and integer.
      Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.  
      Благодаря за отделено време и внимание!
      Под описанието е CPP файла. 
       
       
       
      Array.cpp
    • от RavenFrost
      Здравейте,
      Иматели някакви препоръки за модели или конфигурации за настолен компютър. Ще използвам компютъра за програмиране, понеже съм първи курс информационни технологии, и имам бюджет от около 1000-1100,но предложения надхвърлящи тази цена също са добре дошли. Търся нещо с възможост за надграждане и с по-силен процесор и повечко RAM(от порчдъка на 8+).
      Благодаря предварително. : ) 
    • от М. Проданов
      Здравейте! Изпитвам затруднение с една задача по програмиране C++.
      Някой може ли да ми помогне?  
      За тези, които  няма да помагат и ще пишат безсмислени  коментари  от типа на: тази задача е лесна, научи: циклите,операторите и функциите и тогава пиши форум - моля да напуснат! Знам всички оператори, функции и цикли. Не съм назад с материала.
      Благодаря за вниманието! 
      Ето го и условието!
       
      Дадено:
      Мед:
      1кг акациев - А1 лева
      1кг. липов -А2 лева
      1кг.слънчогледов - А3 лева.

      Има 3 съда:
      1 съд - B1 кг.
      2 съд - B2 кг.
      3 съд - B3 кг.
      В кой съд какъв мед да сложи така че да получи най-много пари?
       
      Решение:
      Вход: ред 1 -> числата A1  A2  A3
      Ред 2: числата B1 B2 и B3
      Изход: едно число - максималната печалба, която може да се получи.
      Пример: Вход -> 7 2 9
      10 5 3
      Изход: 131лв.
       
      Пускам и cpp файла 
       
      task4.cpp
    • от Master Dimitrov
      Здравейте! Желая да кандидстствам в НАТФИЗ с режисура и огледах какви са приемните изпити, но въпросът ми е:
      "Оценката от средното образование взимат ли го под внимание?"
      Много ще се радвам някой ако ми отговори и благодаря предварително!
       
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...