Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделете за рядка книга

Featured Replies

"Интервю с вампир" на Ан Райс. За съжаление немога да пусна нищо в момента...

• 4 седмици по-късно...
Ще посоча две книги на един от най-големите писатели на ХХ век - Михаил Шолохов - "Тихият Дон" и "Разораната целина".

Посочвам ги като редки книги, защото никой от познатите ми от младото поколение дори не беше чувал за този голям писател. Прочетете тези книги - не са лесни за възприемане, може дори да ви отнеме години, но повярвайте ми - заслужава си. Това са от книгите, които променят човек.

Имайте предвид, че това са две от такива истински книги, които в началото започвате да ги четете и си казвате - "Това е пълна измислица, онова време изобщо не е било така.", а когато ги завършите осъзнавате, че точно това е истинската история, а всички стереотипи (напр. за комунизма в Русия), в които твърдо сте вярвали, се оказват просто едно наивно мнение.

Михаил Шолохов - "Тихият Дон", "Разораната целина" (ако не се лъжа авторът е носител на Нобелова награда за литература).

да бе.....как да не сме чували?!?!?!!?срахотни книги!за истинския живот!по 2 пъти съм ги чел!за наградата е истина. cool.gif

Виждам ,че участниците в тази тема - рядка книга разбират книга която им е харесала или направила впечетление.За мен рядка книга =антикварна книга т.е издадена преди около 80 г. или книга която по редица причини е била унищожена или изземвана от книжарници и библиотеки или пък издавана в нищожен тираж.С една дума -букинистическа рядкост.

• 2 седмици по-късно...
Линк нямам, човече, но дори да си я намериш трудно ще я прочетеш, аз самата не успях да я довърша. Трябва да си адски съсредеточен.

Колкото до друга нестандартна книга, сетих се за Джеймс Джойс "Одисея". Води се за най-трудната книга на 21 век, не съм я чела, но мисля че ми е рано. Брат ми ми разказа, че някой си там критик (някой който наистина разбира от тези неща) е казал, че ако един ден света се разруши и тотално изчезне и остане само тази книга, светът ще може да бъде рекунстроиран ( не тотално същия, но подобен) само по молед на тази книга, смятайте колко много неща са наблъскани в нея. Книгата я имам само на английски, в оригинал и е около 3 пъти по тънка от тази на българския, която е нещо средно между...айде около Властелин и половина (за страници говоря). Брат ми обясни че е така защото книгата има много сложни английски думи и за да се обясни една такава английска дума, ти трябват няколко български.

Книгата е около 60лв, май...

На познавам лично човек който да я разбере тая книга...

На познавам лично човек който да я разбере тая книга...

Коя? На Джойс ли?

Ами да, не е лесничка. Аз познавам един ама не съм го разпитвала никога:hush:.

Не съм сигурен дали се вписва точно в рамките на редки книги, но все пак... "Психология на сексуалността" на вездесъщия д-г Фройд. Започнах да я чета преди 6 години и когато се почувствам готов, ще я завърша. Поне първата третина я препоръчвам :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.