Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дънна платка. Компютъра не тръгва!

Featured Replies

Intel core i3 8100; Fury HyperX 8GB DDR4 (в момента една плочка); Asus R9 290 gpu; Cooler Master Elite V3 600w ; MSI H1110M PRO-D

Звучи адски тъпо,но просто не тръгва.Вентилаторите светят,лед индикаторите на видео картата светят в зелено,но просто не тръгва.Нито се въртят вентовете,нито нищо.Мислех,че може да е захранване,но пък видеото е свързано с 6 и 8 пин кабели към захранването, за да получава достатъчно ток,и ламите светят в зелено,което значи че видео картата получава ток ..Като махна кабелите започва да свети в червено (недостиг на ток)..Обаче нищо не става..Не мога да го накарам дори за секунда да тръгне..Днес направо го сглобих наново..Никакъв ефект..

Вземаш тия неща, отиваш до най - близкият кош и ги хвърляш, след това отиваш до някой магазин и си купуваш лаптоп, не се занимаваш с глуспоти и си цъкаш.

Тази дънна платка е за старите процесори, 8 серия няма как да подкараш, освен ако не си намериш моднат BIOS.

https://www.msi.com/Motherboard/h110m-pro-d.html

Supports 6th Gen Intel® Core™ / Pentium® / Celeron® processors for LGA 1151 socket

За  i3 8100 ти трябва нов чипсет - H310, H370, B360, Z370, Z390. Кой те излъга с това дъно или просто реши да си вземеш нов процесор?

• Автор

Хора съжалявам исках да напиша 6100, не съм видял,сглобих го преди 3 месеца и са съвместими

Intel Core i3 6100,3.6GHz

На вграденото видео изкарва ли сигнал? Пробва ли да нулираш BIOS? Видеокартата сигурен ли си, че е изправна, тествал ли си я на друг компютър?

• Автор

Не,изобщо не тръгва,сякаш е прекъснат кабела за пауър бутона.Не съм пробвал,до никъде не мога да го докарам.Такава видео карта не мога да тествам на другия комп,до вчера беше перфектно.Нямаше ли поне да тръгне компа,дори да беше видео картата?

току-що, Raze написа:

Прилича ми на повредено захранване. Тествай с друго захранване.

КАк точно???

На мен ми мирише на това, че някой не знае какво прави и всичко е възможно.

• Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Прилича ми на повредено захранване. Тествай с друго захранване.

Ще тествам :)

преди 7 минути, anonu написа:

КАк точно???

Хайде спри с тъпите си постове!

току-що, Raze написа:

Хайде спри с тъпите си постове!

Постовете ми не са тъпи. Може би просто ти не ги разбираш. Но твоето изказване е просто предположение, базирано н анищо. Щом типа пуснал питането дори не е сигурен какъв му е процесора, ккак може да си сигурен че изобщо нещ което казва е вярно.

преди 57 минути, anonu написа:

Вземаш тия неща, отиваш до най - близкият кош и ги хвърляш, след това отиваш до някой магазин и си купуваш лаптоп, не се занимаваш с глуспоти и си цъкаш.

преди 10 минути, anonu написа:

КАк точно???

Хайде спри се! Човека може просто да е сбъркал, на всеки се случва. Щом сам си е сглобявал компютъра и е работил, би трябвало да може да закачи поне захранването.

преди 1 минута, Raze написа:

Хайде спри се! Човека може просто да е сбъркал, на всеки се случва. Щом сам си е сглобявал компютъра и е работил, би трябвало да може да закачи поне захранването.

Пак правиш предположения. Никъде не е писал че е правил сам каквото и да е :). Може просто да си ръчка да види какво ще стане :).

• Автор
преди 2 минути, anonu написа:

Постовете ми не са тъпи. Може би просто ти не ги разбираш. Но твоето изказване е просто предположение, базирано н анищо. Щом типа пуснал питането дори не е сигурен какъв му е процесора, ккак може да си сигурен че изобщо нещ което казва е вярно.

Хаха...Казах,че грешката е моя.Дори не забелязах че съм сбъркал цифрата,съжалявам.

преди 1 минута, anonu написа:

Пак правиш предположения. Никъде не е писал че е правил сам каквото и да е :). Може просто да си ръчка да види какво ще стане :).

Написах. Определено не ръчкам да видя кво ще стане.Преди да пиша разглабях няколко пъти,но без ефект.

преди 1 минута, Rosoman написа:

Хаха...Казах,че грешката е моя.Дори не забелязах че съм сбъркал цифрата,съжалявам.

Аз си мисля какво още не си догледал и сбъркал :).

• Автор
преди 2 минути, anonu написа:

Аз си мисля какво още не си догледал и сбъркал :).

Мисли..може и да го измислиш и да вземеш да помогнеш с нещо:) 

рестартирай биоса

ако не тръгне картата пробвай на вграденото видео 

Кои вентилатори не тръгват, на проца или на видеото или и на двете? На енергото перката връти ле?

• Автор

Абсолютно нищо не тръгва.Буквално сякаш не си натиснал копчето.Просто не се включва.

току-що, Rosoman написа:

Абсолютно нищо не тръгва.Буквално сякаш е прекъсната връзката с копчето.Просто не се включва.

ами виж си кабелете всичко ли е закачено според инструкциите 

отваряш книгата и четеш тоя кабел  тука тоя там 

• Автор

Да...всичко е проверено.Сглобих го преди около 3 месеца.Днес проверявах всичко..

преди 1 минута, Yvan Sergeеv написа:

ами виж си кабелете всичко ли е закачено според инструкциите 

и да не са наопъки

не е някакъв произволен  там  и да го ръгнеш къде ти дойде на  произволен пин

• Автор
преди 1 минута, Yvan Sergeеv написа:

и да не са наопъки

Повечето от тях не могат да са наопаки,пък и нямаше да работи сетъпа толкова време :)

Проверих ги..

преди 9 минути, Rosoman написа:

Абсолютно нищо не тръгва.Буквално сякаш не си натиснал копчето.Просто не се включва.

С мултицет знаеш ли как се работи? Измери напреженията на куплунзите на енергото. Ако там всичко е наред, ходи си купувай ново дъно. 

пп. Ся ше се окаже някъв супер тъп проблем, като джъмперче, кабелче, копченце, биос настройчица и ше изглеждам мн тъп, ма все пак ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.