Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се похваля...

Featured Replies

Големият кораб минава....:D

• Отговори 108
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, vstoitsov написа:

Не сам оголемият! И малките и средните краби минават :). Щом е кораб винаги минава :).

Не разбра за кой bay става дума - сега ще пишем докато порастнеш ли?

Човек когато не се актуализира си пише ли пише :D

преди 1 минута, Деянчо написа:

Икебана, на колко кила първак си?

Икебана от тоя първак забрави че ти си Икебаната, от диспансера те търсят.

Аве съботно рано си паднал зад борда.

преди 4 часа, vstoitsov написа:

Пиратският залив го затвориха и не се знае дали ще го пуснат пак и на какъв адрес. Има си други сайтове, но си трябва търсене и е рисково.. На мен скоро за един-два музикални албума ми отне поне седмица вместо няколко минути да ги намеря. В "нашите" торент тракери ги нямаше.

преди 1 минута, ice_lion__01 написа:

Пиратският залив го затвориха и не се знае дали ще го пуснат пак и на какъв адрес. Има си други сайтове, но си трябва търсене и е рисково.. На мен скоро за един-два музикални албума ми отне поне седмица вместо няколко минути да ги намеря. В "нашите" торент тракери ги нямаше.

А кво ще стане ако просто си ги купиш?

Е да аз съм си насвалил всичко, което ми трябва - и да скоро не съм проверявал. Добро инфо.

преди 3 минути, anonu написа:

А бе брат ти не се ли пенсионира? Така казаха от НЗОК. НОИ бе грешка.

преди 4 минути, ice_lion__01 написа:

Интересно, преди малко проверих и си работи съвсем нормално сайта, само че през прокси. Напиши в google "the piratebay", намери си прокси и влез, даже има и торенти, качени преди минути.

Ама сега ще втрещиш anonu и няма да може да си пие хаповете... :D

преди 6 минути, anonu написа:

Тука има няколко на първак, ти на какво си !?

преди 1 час, anonu написа:

Това няма как да стане дори и да искам. Банковата ми сметка е празна сигурно и на минус е вече. А дори и да не беше си е малко бавна и сложна процедура, която може да крие рискове да ми откраднат данните. Не ми е за парите, просто ми е сто пъти по-лесно и бързо да го изтегля и готово.

преди 1 минута, ice_lion__01 написа:

Това няма как да стане дори и да искам. Банковата ми сметка е празна сигурно и на минус е вече. А дори и да не беше си е малко бавна и сложна процедура, която може да крие рискове да ми откраднат данните. Не ми е за парите, просто ми е сто пъти по-лесно и бързо да го изтегля и готово.

И понеже си голтак мислиш че кражбата е оправдана? Къде ще сложиш лиията? Утре може и кола да откраднеш или наденица и хляб, а защо не убиеш някой за да му откраднеш якето? Къде е границата според теб? Вместо да работиш повече или да учиш нещо и да намериш по добр еплатена работа ти крадеш! И мислиш че имаш право на това?

преди 2 минути, anonu написа:

И понеже си голтак мислиш че кражбата е оправдана? Къде ще сложиш лиията? Утре може и кола да откраднеш или наденица и хляб, а защо не убиеш някой за да му откраднеш якето? Къде е границата според теб? Вместо да работиш повече или да учиш нещо и да намериш по добр еплатена работа ти крадеш! И мислиш че имаш право на това?

Разликата, която явно не разбираш е, че когато изтеглиш даден файл ти го копираш и той пак си е там и автора му си го ползва и не е изчезнал. Това не е нещо материално, което ще изчезне някъде и автора ще се чуди къде ми е "нещото".

Да кежем, че не му крада якето а копирам модела и дизайна на неговото яке със мигновена машина за копиране на якета.

Не мисля, че съм крадец. Всеки се справя по-различен начин в живота и ако вариантите са да имам от пиратски сайт и да нямам и да съм неинформиран за нови филми, сериали, музика и игри избирам първото

преди 2 минути, ice_lion__01 написа:

Разликата, която явно не разбираш е, че когато изтеглиш даден файл ти го копираш и той пак си е там и автора му си го ползва и не е изчезнал. Това не е нещо материално, което ще изчезне някъде и автора ще се чуди къде ми е "нещото".

Да кежем, че не му крада якето а копирам модела и дизайна на неговото яке със мигновена машина за копиране на якета.

Не мисля, че съм крадец. Всеки се справя по-различен начин в живота и ако вариантите са да имам от пиратски сайт и да нямам и да съм неинформиран за нови филми, сериали, музика и игри избирам първото

А не мислиш ли че трябва да избереш, да се науиш да изкарваш пари и да плащаш за нещата които консумираш?

Това че физически нещото е все още там, не ти дава право да го използваш, без да си платил., понеже създаването на нещото струва пари, а не се намира свободно в природата.

преди 11 минути, anonu написа:

... понеже създаването на нещото струва пари, а не се намира свободно в природата.

На програмистите в Майкрософт им е платено за създаването на Windows-а. Те си получават заплатите и не са ощетени заради това, че няколко човека ще изпиратстват този Windows. Техните заплати си стоят и няма да се намалят или увеличат в зависимост от копирането на техния продукт. Не виждам никой ограбен във случая.

Музикалните изпълнители разчитат на концерти, изпълнения на живо и подобни изяви за парите си. Продажбите на албумите им са незначителна част от приходите на продуцентските компании.

Създателите на филми разчитат на приходите които ще генерира филма докато се върти из кината преди да излезе в нета със добро качество. Там се играят милиони и не им пука, че аз или ти ще изтеглим филма. Други милиони зрители по света ще платят да го гледат на кино.

Всички те пак печелят въпреки, че труда им е по торент тракерите и не са фалирали. Някои дори тайно искат и се радват на популярност от това.

преди 2 минути, ice_lion__01 написа:

На програмистите в Майкрософт им е платено за създаването на Windows-а. Те си получават заплатите и не са ощетени заради това, че няколко човека ще изпиратстват този Windows. Техните заплати си стоят и няма да се намалят или увеличат в зависимост от копирането на техния продукт. Не виждам никой ограбен във случая. 

Музикалните изпълнители разчитат на концерти, изпълнения на живо и подобни изяви за парите си. Продажбите на албумите им са незначителна част от приходите на продуцентските компании.

Създателите на филми разчитат на приходите които ще генерира филма докато се върти из кината преди да излезе в нета със добро качество. Там се играят милиони и не им пука, че аз или ти ще изтеглим филма. Други милиони зрители по света ще платят да го гледат на кино.

Всички те пак печелят въпреки, че труда им е по торент тракерите и не са фалирали. Някои дори тайно искат и се радват на популярност от това. 

Само се оправдаваш и търсиш извинения да си крадеш. Другите да плащат, ти като хитрец ще си крадеш и никой няма да забележи :). Ако всички бяха таа, докъде щяхме да стигнем?

MS ако изкаха да спрат пиратските Windows-и , щяха да го направят отдавна. След като няма защита и пиратите я ползват, MS виждат къде са проблемите на OS. Сиреч играете ролята на опитни мишки.

преди 1 минута, Eclipse2G написа:

MS ако изкаха да спрат пиратските Windows-и , щяха да го направят отдавна. След като няма защита и пиратите я ползват, MS виждат къде са проблемите на OS. Сиреч играете ролята на опитни мишки.

Всчко е много просто в твоето село. Ако пренесм примера ти в реаният свят. Понеже нямаме автоматична защита да застрелва всеки крадец в главата в момента на извършване на престъплеието, е приемливо да се краде, защото крадците само тестват затворите и са като опитни мишки?

Чиляка си няма идея...но иначе е по католик от папата   GayFighT.gif

преди 2 часа, anonu написа:

... да си крадеш. Другите да плащат...

"Аз не крада, аз си взимам, това не е кражба" . Ромите са на този принцип цял живот и са си добре. Никой не ги закача, дори ги черпят по избори.

Сега сериозно... Кои са тези другите дето плащат? Кой плаща когато изтеглиш нещо от замунда например?

преди 20 минути, ice_lion__01 написа:

"Аз не крада, аз си взимам, това не е кражба" . Ромите са на този принцип цял живот и са си добре. Никой не ги закача, дори ги черпят по избори.

Сега сериозно... Кои са тези другите дето плащат? Кой плаща когато изтеглиш нещо от замунда например?

Този който е създал продукта, иска да печели от него, ако всички само си вземат без да плащат, тоест крадат, той ще прави нещо друго, за което ще му плащат. Ако всички бяха като теб щяхме да сме в тъмните векове, щото ти си специална снежинка и искаш да си вземеш, ама те всички си вземат и на края няма български в иОС, щото кой се занимава с голтаци които само искат да си вземат, без да плащат. Ама за такива като вас има али експрес .... щото иос не ви трябва и сте много хотри като напраите няква далавера и вземете нещо по евтино.

Ама якото е че ви плащат малко и мизерствате и не се осънавате, че правилният подход е да работите повече и изкарвате повече пари, а не да си вземате безплатно неща.

преди 1 минута, PigManu написа:

anonu тия от психодиспансера обикалят, пази се.

Споко :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.