Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се похваля...

Featured Replies

• Автор
преди 20 часа, eXceLLen7 написа:

А Office купи ли си? Или за него ще ползваш активатор, което обезсмисля покупката на Windows 10. 

Имам лицензи за 10 Pro и няколко версии на Office Към момента не са при мен но ми трябваше 10 Home 

Преди бях на мнение. Най доброто с най добрия софтуер! В крайна сметка идват с толкова програми сега и приложения които едва ли някой ден ще потрябват...

Компютъра ще се ползва в домашно студио за това и си подбирам програмите внимателно

• Отговори 108
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 часа, anonu написа:

...Ако всички бяха като теб щяхме да сме в тъмните векове, щото ти си специална снежинка и искаш да си вземеш, ама те всички си вземат и на края няма български в иОС

И какво като няма български в IOS? Някой ден ще има . И без това повечето българи ползват андроид. Някои дори си намират и платени приложения в замунда. Покажи ми как с Iphone ще качиш приложение и ще го кракнеш?

преди 1 час, ice_lion__01 написа:

И какво като няма български в IOS? Някой ден ще има . И без това повечето българи ползват андроид. Някои дори си намират и платени приложения в замунда. Покажи ми как с Iphone ще качиш приложение и ще го кракнеш?

Ти явно не разбираш, че на мен ми е по удобно да ползвам нещата както производителя ми оредоставя и нямам нито нужда нито желание да краквам неща. И ти би трябвало да оравиш така.  Повечето българи не не интересуват, и защото са толкова евтини епъл не инвестира време да преведе интерфейса на български.

Покажи ми как с Iphone ще качиш приложение и ще го кракнеш?

Като се хванеш на работа, почнеш да печелиш, да философстваш по малко ... след което отваряш от устройството AppStore, логваш се с акаунта си към който ти е дебитната карта я която ти снасят заплатката и си го теглиш като бял човек и се кефиш.
Не се занимаваш с Замунди, Мамунди и прочие. Лесно и просто ама не е за празни кратуни.

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Като се хванеш на работа, почнеш да печелиш, да философстваш по малко ... след което отваряш от устройството AppStore, логваш се с акаунта си към който ти е дебитната карта я която ти снасят заплатката и си го теглиш като бял човек и се кефиш.
Не се занимаваш с Замунди, Мамунди и прочие. Лесно и просто ама не е за празни кратуни.

Точно така. Нямаше как да бъде казано по ясно.

преди 1 час, anonu написа:

Повечето българи не не интересуват, и защото са толкова евтини епъл не инвестира време да преведе интерфейса на български.

Това, че няма българско меню на епълските телефони не е почти никаква пречка или проблем. Дали ще инвестират време или не, не е важно.

Важно е за България цените да са съобразени с ниския стандарт в държавата. Всички искаме да си купуваме качествен софтуер на достъпна цена, но ако се направи една сметка само за един компютър колко програми трябва да се купят първоначално, а после за всеки филм, игра или музика да се дават пак пари и сметката не излиза. После какво ще ядем?

Затова масово се тегли от торенти и ще продължава да се тегли и краква всякакъв софтуер. Причината е беднотията и сиромашията. И на теб ако си намалеят или секнат приходите и ти ще почнеш да теглиш. Така че не се прави на много честен. Както някои казват "Ситият на гладния не вярва"!

Един смотан Autocad струва колкото колата ми. За кое бих дал пари според теб?

преди 1 час, anonu написа:

Точно така. Нямаше как да бъде казано по ясно.

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Баси Дървените Философи Worry

преди 29 минути, ice_lion__01 написа:

Това, че няма българско меню на епълските телефони не е почти никаква пречка или проблем. Дали ще инвестират време или не, не е важно.

Важно е за България цените да са съобразени с ниския стандарт в държавата. Всички искаме да си купуваме качествен софтуер на достъпна цена, но ако се направи една сметка само за един компютър колко програми трябва да се купят първоначално, а после за всеки филм, игра или музика да се дават пак пари и сметката не излиза. После какво ще ядем?

Затова масово се тегли от торенти и ще продължава да се тегли и краква всякакъв софтуер. Причината е беднотията и сиромашията. И на теб ако си намалеят или секнат приходите и ти ще почнеш да теглиш. Така че не се прави на много честен. Както някои казват "Ситият на гладния не вярва"!

Един смотан Autocad струва колкото колата ми. За кое бих дал пари според теб?

Голтако!

Търсиш виновен, но само ти си виновен. Не някой трябва да се напасва на ниският ви стандарт, а вие трябва да се напрегнете и да си качите стандарта!

Папагалска работа....Тръгнали да пишат, кой за какво да плаща....Всеки си има глава и сам си преценява според чергата, а и според това едно нещо, дали си заслужава търсената цена...;)

Днешните Бай Ганьовци са два вида, единия не плаща за нищо, другия плаща за щяло и нещяло.

Както се подразбира и двата вида са Дървени Философи.Worry

преди 6 минути, Zaza Zaraza написа:

Папагалска работа....Тръгнали да пишат, кой за какво да плаща....Всеки си има глава и сам си преценява според чергата, а и според това едно нещо, дали си заслужава търсената цена...;)

Не е така според чергата си купуваш. Ако нямаш пари за порше, не отиваш да крадеш порше, а си купуваш опел, или нищо, но не отиваш да крадеш порше само щото искаш.

преди 3 минути, anonu написа:

Не е така според чергата си купуваш. Ако нямаш пари за порше, не отиваш да крадеш порше, а си купуваш опел, или нищо, но не отиваш да крадеш порше само щото искаш.

Когато имаш нещо в главата давай акъл, иначе си за....806

преди 10 минути, anonu написа:

според чергата си купуваш

Нашият народ има една поговорка-Сиромах човек-жив дявол. Ти си съвсем прав за почтеността в тези отношения, но всичко това може да бъде погледнато и от един друг ъгъл. Много от нещата, които сваляме от Замунда, не ни трябват чак толкова, че да дадем за тях един куп пари. За това , мисля, че всичко, което не бихме купили, не е кражба, да си го смъкнем от някъде другаде. С какво съм ощетил производителя на дадена програма, щом никога няма да я купя? Остава въпросът защо някой се е затичал да ни осигурява възможности да си набавим без пари това или онова? Дали от някаква съпричастност към оскъдните ни възможности? Или тези пътища съдържат коварни уловки за нещо друго, за което не знаем? Тук трябва да изходим от принципна позиция, а тя гласи, че на този свят думата хуманизъм е чужда- всичко се прави с някаква цел и изгода. Достатъчно е всички, които са използвали онзи активатор за уиндоус на Даз, да си поразгледат системните файлове внимателно и ще открият опасни неща. За това е писано във форума по-рано, виждат се разни присадки, които, ако се деинсталират, ОС почва да ги търси отчаяно и не работи. А с тях-какво правят те на заден план-как така антивирусния софтуер не ги третира като вируси-много въпроси и поводи за размисъл. Лично аз имам доста купени програми, особено от немския концерн Ашампо, където периодично се дават бонуси и евтино може да се купи висококачествен софтуер. С това до някъде си поддържам усещането, че не съм чак толкова...….

55.png

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Нашият народ има една поговорка-Сиромах човек-жив дявол. Ти си съвсем прав за почтеността в тези отношения, но всичко това може да бъде погледнато и от един друг ъгъл. Много от нещата, които сваляме от Замунда, не ни трябват чак толкова, че да дадем за тях един куп пари. За това , мисля, че всичко, което не бихме купили, не е кражба, да си го смъкнем от някъде другаде. С какво съм ощетил производителя на дадена програма, щом никога няма да я купя? Остава въпросът защо някой се е затичал да ни осигурява възможности да си набавим без пари това или онова? Дали от някаква съпричастност към оскъдните ни възможности? Или тези пътища съдържат коварни уловки за нещо друго, за което не знаем? Тук трябва да изходим от принципна позиция, а тя гласи, че на този свят думата хуманизъм е чужда- всичко се прави с някаква цел и изгода. Достатъчно е всички, които са използвали онзи активатор за уиндоус на Даз, да си поразгледат системните файлове внимателно и ще открият опасни неща. За това е писано във форума по-рано, виждат се разни присадки, които, ако се деинсталират, ОС почва да ги търси отчаяно и не работи. А с тях-какво правят те на заден план-как така антивирусния софтуер не ги третира като вируси-много въпроси и поводи за размисъл. Лично аз имам доста купени програми, особено от немския концерн Ашампо, където периодично се дават бонуси и евтино може да се купи висококачествен софтуер. С това до някъде си поддържам усещането, че не съм чак толкова...….

55.png

Точно тук не си прав. Как така никога не би ги купил, а искаш да ги ползваш. Щом ги ползваш, значи ти трябат. Щом ти трябват явно си заслужават да бъдат купени. Как може да купуваш ВинОптимазер, а да не купиш Вин? Ощетил си производителят с това, че използваш продукта му да свършиш нещо което трябва да бъде направено, използвайки продукт за който той вече е платил за заплати, маркетинг етц ....., а ти не го обещетяваш за това. Това, което правиш дали можеш с него или без него е все тая, щом го правиш, явно ти трябва.

преди 1 минута, anonu написа:

явно ти трябва.

Не разбираш ли-може да ми трябва, но не на всяка цена. Ако няма заобиколен начин да имам нещо, просто го забравям и толкоз-никой не е ощетен. 

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Не разбираш ли-може да ми трябва, но не на всяка цена. Ако няма заобиколен начин да имам нещо, просто го забравям и толкоз-никой не е ощетен. 

В смисъл боли те зъб. Искаш да го оправиш, но не ти се дават пари. Заболекарят иска пари, ти няма как да го заобиколиш, но наистина не ти се дават пари. Какво правиш:

1: Отиваш на заболекар и си плащаш?

2: Живееш си с зъбобол, докато зъба не изгние?

3: Отиваш при заболекар. Слагаш му пистолет на главата и изискваш да ти оправи зъба?

преди 3 минути, anonu написа:

Отиваш при заболекар.

Един куп неудачни сравнения! Всичко на този свят е лавиране между необходимости, възможности и правилни оценки на положенията. Само за пример-4. Отивам при мой приятел зъболекар, който ще ми направи зъба за една трета от парите на скъпара до нас. А ти иди да ти извадят тръна от задника, та да мирясаш ( в поликлиниката ще е без пари).

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Един куп неудачни сравнения! Всичко на този свят е лавиране между необходимости, възможности и правилни оценки на положенията. Само за пример-4. Отивам при мой приятел зъболекар, който ще ми направи зъба за една трета от парите на скъпара до нас. А ти иди да ти извадят тръна от задника, та да мирясаш ( в поликлиниката ще е без пари).

Аххх .. как забравих ...

А имаш ли приятел който произвежда БМВта? :) Искаш наистина да направя друг пример? Наистина не разбираш какво искам да ти кажа?

Целият свят е тръгнал към сигурна гибел малко по малко. Започва се с член 13, после може и торентите да забранят и затворят сайтовете. После не се знае какво ще измислят. Масово се налага цензура и ограничаване на свободата в интернет. Нещо което трябва да остане непокътнато. Колко добре си беше преди:

Трябва ти някоя песен->влизаш е дата.бг->търсиш и ако я има теглиш.

Сега какво е?

Трябва ти някоя песен->пиратския залив го няма->търсиш в стотиците съмнителни сайтове из гугъл->пренасочват те в друг съмнителен сайт-> файла го няма или е изтрит->накрая намираш нещо, но то е конвертирано аудио от клип в ютуб и е с ниско качество->оставаш недоволен.

Сложиха онази простотия денуво за игрите и сега за една игра се чака доста докато се кракне. А преди само заменяш кара и играта тръгваше без да иска стийм и подобни глупости. Мултиплеъра също видиш ли беше безплатен. сега за да играеш мулти трябва да имаш играта купена легално от стийм.

Аз виждам само ограничения и цензура. Нищо хубаво не се случва.

преди 3 минути, ice_lion__01 написа:

А аз виждам че на хората им писна от андрешковци и си защитават интелектуалната собственост.Нормално е андрешковците да недоволстват. Никой не ти забранява да играеш. Купуваш и играеш. Като нямаш пари какво дириш ?
Като отидеш на фурната за хляб дават ли ти без пари ? Значи за хляб имаш а за игри нямаш. Много е просто, няма да играеш понеже нямаш категория да си го позволиш.

преди 3 минути, ice_lion__01 написа:

Целият свят е тръгнал към сигурна гибел малко по малко. Започва се с член 13, после може и торентите да забранят и затворят сайтовете. После не се знае какво ще измислят. Масово се налага цензура и ограничаване на свободата в интернет. Нещо което трябва да остане непокътнато. Колко добре си беше преди: 

Трябва ти някоя песен->влизаш е дата.бг->търсиш и ако я има теглиш.

Сега какво е?

Трябва ти някоя песен->пиратския залив го няма->търсиш в стотиците съмнителни сайтове из гугъл->пренасочват те в друг съмнителен сайт-> файла го няма или е изтрит->накрая намираш нещо, но то е конвертирано аудио от клип в ютуб и е с ниско качество->оставаш недоволен.

Сложиха онази простотия денуво за игрите и сега за една игра се чака доста докато се кракне. А преди само заменяш кара и играта тръгваше без да иска стийм и подобни глупости. Мултиплеъра също видиш ли беше безплатен. сега за да играеш мулти трябва да имаш играта купена легално от стийм.

Няма ограничения. Искам песен отварям Епъл Мусик или Гоогле Мусик (да имам и двете) и 2сек по ксъно вече я слушам, всичко на цената на 2 чаши кафе.

Искам игра? Отварям стиим и натискам един бутон и тя вече се сваля. Преди си спомянм купувам диск с игра и защитата за копиране прави проблем играта не работи. Сега е само един бутон.

Всичко е много по добро, защото струва пари. На някой му пука, защото може да си плаща сметките с това което прави и има интерес да достави възможно най - добро качество.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

А аз виждам че на хората им писна от андрешковци и си защитават интелектуалната собственост.Нормално е андрешковците да недоволстват. Никой не ти забранява да играеш. Купуваш и играеш. Като нямаш пари какво дириш ?
Като отидеш на фурната за хляб дават ли ти без пари ? Значи за хляб имаш а за игри нямаш. Много е просто, няма да играеш понеже нямаш категория да си го позволиш.

точно така!

преди 42 минути, BMW Маниак написа:

А аз виждам че на хората им писна от андрешковци и си защитават интелектуалната собственост

а аз виждам, че не ми пука, ама никак
никой не си оставя "прасето" на пътя безпризорно, а нета е точно това
ай ся наздраве, щот вече е сезона на свинското и винското
:cheers:
па аку видя прасе на пътя да съ мотай безпризорно, шъ го прибера дън истине...ъ-ъ-ъ...тъй де, зима е

преди 1 минута, дръндю написа:

па аку видя прасе на пътя да съ мотай безпризорно, шъ го прибера дън истине...ъ-ъ-ъ...тъй де, зима е

Остави го детето, то просто си играе. :)

преди 17 минути, дръндю написа:

никой не си оставя "прасето" на пътя безпризорно, а нета е точно това

Ами явно вече не е и се надигна един вой до небесата от андрешковците.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

преди 17 минути, Деянчо написа:

Остави го детето, то просто си играе. :)

Ти разпой ли най накрая ония глупав чип къде е за деца в час по трудово или нямаш капацитет да свършиш тази работа.
Виж с инженера направете едно ООД Леви ръце и започнете да ни заливате със смях.
Големите жичкаджии а един чип нямат капацитета да свалят. Тя баба ми цял живот със духалката е била кога ги е сваляла.

преди 10 минути, BMW Маниак написа:

Ами явно вече не е и се надигна един вой до небесата от андрешковците.

мрежата не е собственост на андрешкофцити, а че се правят опити за присвояване на мрежата, туй ми е ясно
кът си намерят къща, да си приберат "интелектуалната собственост", а не да я фърлят на пътя и после да недоволстват
ама що оня манго си бере туули и жицъ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.