Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересна разлика в цената на две устройства

Featured Replies

Искам да купя подарак. Исках нещо малко с възможност да слуша от телефона. Та реших просто един BOSE SOUNDTOUCH 20 III BK. Това струв под 300 Евро и наистина не е зле.

Но в България струва 850 ЛЕВА (434,63 eur)

https://www.technopolis.bg/bg/Micro-audio/Audio-system-BOSE-SOUNDTOUCH-20-III-BK/p/56013

https://www.mediamarkt.de/de/product/_bose-soundtouch-20-iii-2014479.html

Това сериозно ли е?

преди 5 минути, anonu написа:

Искам да купя подарак. Исках нещо малко с възможност да слуша от телефона. Та реших просто един BOSE SOUNDTOUCH 20 III BK. Това струв под 300 Евро и наистина не е зле.

Но в България струва 850 ЛЕВА (434,63 eur)

https://www.technopolis.bg/bg/Micro-audio/Audio-system-BOSE-SOUNDTOUCH-20-III-BK/p/56013

https://www.mediamarkt.de/de/product/_bose-soundtouch-20-iii-2014479.html

Това сериозно ли е?

Нормално. Едното ти е в евро и 70 евро още та цената е нормална!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Нормално. Едното ти е в паунди, та разлика няма. 

Едното е в Евро, не в паундове.

току-що, anonu написа:

Едното е в Евро, не в паундове.

Да, поправих се. Но то разлика няма!

• Автор

Емилчо:

302 Евро в Германия

850 Лева в България ( това са 434,52 Euro или 130.52 Евро по / 255,27 лева скъпо в България)

Screenshot from 2018-12-10 23-13-06.png

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Да 302+70+ такси преводи и прочие та нещата си идват нормално. 

Пич ... 70 Евро е опционално гаранция, не такси и глупости.

Преводите струват пари??? Това е безплатно.

Мога да го поръчам тук в този момент и дори мога да го взема директно от магазина (което ми спестява 4.99 за изпращане) още утре и ще ми струва  297,99 Евро. Защо струва повече в България?

току-що, anonu написа:

Пич ... 70 Евро е опционално гаранция, не такси и глупости.

Преводите струват пари??? Това е безплатно.

Мога да го поръчам тук в този момент и дори мога да го взема директно от магазина (което ми спестява 4.99 за изпращане) още утре и ще ми струва  297,99 Евро. Защо струва повече в България?

Пич ми аз ти показах що струва повече в България. Нали се сещаш, че доставчика дето ти го продава в България трябва да си плати за тази гаранция и трябва и той нещо да спечели. А ти какво може да направиш  за мен е без значение.

• Автор

Пич ми аз ти показах що струва повече в България. Нали се сещаш, че доставчика дето ти го продава в България трябва да си плати за тази гаранция и трябва и той нещо да спечели. А ти какво може да направиш  за мен е без значение.

В смисъл ти мислиш че е нормално в БГ да е по - скъпо? Тия неща не се правят в Германия, доставката с кораб  от китай струва пари и за тук. Но за разлика от някой горди хора в БГ, тук стандатната заплата тук не  е 2200 лева чисто (той си знае) :).

Това в момента много ме нерви. Аз очаквах в бг да е 50 Евро по евтино.

преди 1 минута, anonu написа:

В смисъл ти мислиш че е нормално в БГ да е по - скъпо? Тия неща не се правят в Германия, доставката с кораб  от китай струва пари и за тук. Но за разлика от някой горди хора в БГ, тук стандатната заплата тук не  е 2200 лева чисто (той си знае) :).

Това в момента много ме нерви. Аз очаквах в бг да е 50 Евро по евтино.

Не казах че в БГ е нормално да е по-скъпо! То си е по-скъпо. Даже има стоки дето са по 4-5 пъти завишени. А ти се ядосвай колкото искаш. Пак добре, че мислиш. Пак за тази стока нещата се ядват. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не казах че в БГ е нормално да е по-скъпо! То си е по-скъпо. Даже има стоки дето са по 4-5 пъти завишени. А ти се ядосвай колкото искаш. Пак добре, че мислиш. Пак за тази стока нещата се ядват. 

Може ли да дадеш конкретен пример? Просто наистина ми е интересно.

преди 2 минути, lupis написа:

Ти май не живееш тук...

Аз бера домати и боровинки в Германия.

Ами например батерия за лаптоп. Виж цената с доставката от чужбина и виж цените тук.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ами например батерия за лаптоп. Виж цената с доставката от чужбина и виж цените тук.

Random избрах това:

https://www.amazon.de/Akku-für-HP-250-Li-Ion/dp/B019R176CM

http://bateriya-laptop.com/58696/hp-240-g2-148v-2200mah

Това напълно отговаря на представите ми :) *малко по евтино в БГ.

• Автор

uups ... да, така е. Късно е ще си лягам. Аз съм ошашавен от разликата в цената на нещо толкова посредстено и заменимо.

преди 8 часа, lupis написа:

Ти май не живееш тук...

Той живее в свой собствен свят, в който е най-умният - след Стив Джобс, разбира се :D 

Сега се запитай за следното - колко е минималната заплата в  България и колко - тази в Германия, къде стои цената на тази играчка спрямо това и как търсенето влияе на цената.

преди 13 часа, Емил Костов написа:

Да 302+70+ такси преводи и прочие та нещата си идват нормално. 

Да не бачкаш, или самият ти да си БГ търгаш? Явно сметките ти са все в загуба на клиента. Много добре се вижда има достатъчно примери с цифри, че нашите препродавачи са сложили 300% надценка. Колегата е показал стоката  в европейски магазин в евро. Никакви допълнителни такси няма да има, никакви ДДС-та и т.н при местене на стока в границите на ЕС.

преди 1 минута, sliderum написа:

Да не бачкаш, или самият ти да си БГ търгаш? Явно сметките ти са все в загуба на клиента. Много добре се вижда има достатъчно примери с цифри, че нашите препродавачи са сложили 300% надценка. Колегата е показал стоката  в европейски магазин в евро. Никакви допълнителни такси няма да има, никакви ДДС-та и т.н при местене на стока в границите на ЕС.

Да не бачкаш, или самият ти да си БГ търгаш - :no-no::laughing5:.  Е ти вече ме разби. Не, не се занимавам с търговия и не лъжа хората. Доказателства за това може и сам да намериш. А това че тук се слага надценка на някой стоки и до 5 пъти повече е нормално. Има си негласно споразумение между всички търговци. 

Да не бачкаш, или самият ти да си БГ търгаш - :no-no::laughing5:.  Е ти вече ме разби. Не, не се занимавам с търговия и не лъжа хората. Доказателства за това може и сам да намериш. А това че тук се слага надценка на някой стоки и до 5 пъти повече е нормално. Има си негласно споразумение между всички търговци. 

Да "нормално" е. Точно това мислене търгашите са доволни да се вкарва в главите на хората като опорка, с която да се зомбират и да плащат колкото им поискат, без да мрънкат и да си направят сметка, кое им е по-изгодно.  Дано да им дойде най-после на българите ума в главата и да престанат да слушат Емил Костовци какво е нормално и редно. Така нашите търгаши, или ще бъдат принудени да продават на конкурентни цени, или да фалират, както е правилно и нормално да стане при пазарната икономика.

преди 3 минути, sliderum написа:

Да "нормално" е. Точно това мислене търгашите са доволни да се вкарва в главите на хората като опорка, с която да се зомбират и да плащат колкото им поискат, без да мрънкат и да си направят сметка, кое им е по-изгодно.  Дано да им дойде най-после на българите ума в главата и да престанат да слушат Емил Костовци какво е нормално и редно. Така нашите търгаши, или ще бъдат принудени да продават на конкурентни цени, или да фалират, както е правилно и нормално да стане при пазарната икономика.

Няма как да стане тук да се продава конкурентно. Ако един свали цената другите просто го унищожават. Примери затова има много, но ако искаш можеш да опиташ и сам. И за пореден път казвам, че не се занимава с търговия. Не е нужно да ме обиждаш. Нито пък карам някой да ме слуша. Това е форум и всеки има право да си каже мнението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.