Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужни ли са ми две антивирусни включени по едно и също време ?

Featured Replies

Здравейте, използвам windows 10 и както знаете има вграден windows defender, обаче не ми е много надежден. За това си изтеглих eset nod32 antivirus още като сглобих новата ми машина. Искам да попитам да изключа ли windows defender-а и да оставя eset nod32 antivirus да работи или да работят и двете програми. Питам, защото искам да олекотя колкото се може повече системата..

Аз пък като си карам само с защитника знаиш колко е гот. Ако го изключи и остане само с нода, доста по-вероятно е да посети скоро антивирусният раздел. Според мен по-добрият вариант е въобще да затрие нод, освен ако не го е плащал и да разчита на дифендъра.

преди 14 часа, CaptainJord написа:

Питам, защото искам да олекотя колкото се може повече системата..

Ами приятел, антивирусните са против ловене на гадинки от интернет, нали така.
Е, ти що си решил да си излагаш твърдия диск с всичко важно което имаш в него на опасностите от интернет ?
Спри му електрическото захранване на твърдия диск, когато се разхождаш из интернет и посещаваш сайтове със заложени капани по страниците им.
Аз така правя и си кликам напълно смело и безотговорно по всичко що изкача, без да ми трепери душата кой гад какъв вирус е измислил през ноща.
Това Уин10 въобще не е подходящо за ползване из интернет, все се намери някой по-голям дявол и ти набута нещо и вика после дай 500 евро ако искаш да си видиш пак живи важните ти файлове от твърдия ти диск.
Та така, вместо две антивирусни, аз имам два твърди диска (Windows и Mint) свързани постоянно към дънната платка, ама сега им е спряно ел захранването и на двата.
Та пиша от бутнато PCLinuxOS KDE от флашка и записано временно ( докато има ток към машината) в РАМ паметта.
Какъвто и да е вирус или троянец или каквата и да е друга гадост, нищо не може да ми направи, щото като спра тока на компира, тя умира безвъзвратно, всичко е забравено. А и на флашката никой нищо не моше да й вкара, щото я вадя и нея преди да пусна интернета, веднага след като се е заредила операционната система в РАМ паметта.
Така де, антивирусните са за начинаещи вярващи, че няма никой да им източи банковата сметка понеже така им е казала една кака на гишето в банката.

Принципно като инсталираш друга антивирусна, тя би трябвало да ти деактивира Defender. Това лесно може да се провери, след инсталацията отвори Defender и виж дали е активен. Принципно можеш спокойно да си караш и без антивирусна. Сложи си adblocker на браузъра и като теглиш съмнителни файлове, преди да ги стартираш ги проверявай онлайн в този сайт:

https://www.virustotal.com/#/home/upload

Ако са по-големи и разни инсталации и са ти съмнителни, правиш си виртуална машина и ги тестваш там, ако всичко е наред, няма съмнителни процеси след инсталацията, можеш да си ги инсталираш и на реалната система. Аз от 4-5 и повече години не ползвам антивирусни, спрял съм windows defender, постоянно тегля и инсталирам разни кракнати игри и програми и по този начин нямам проблеми с вируси. Важно е и да теглиш  софтуера от сигурни и проверени сайтове. И за всеки случай винаги си имай поне 1 или повече резервни копия на отделен носител и онлайн на най-важните данни.

Не са ти нужни! Една по мое мнение - да, но не две ....

За някакъв вид "спокойствие" влизай през акаунт без администраторски права ... По този начин може да повредиш акаунта, но като цяло системата по-лесно ще може да се възстанови.

Въпрос на култура е ползването на интернет....

Успех!

Не ползването на антивирусни и призоваването към това е адски безотговорно.

Както и изключването на ъпдейти и тяхното спиране.

преди 9 часа, Танер Заит Расим написа:

Не ползването на антивирусни и призоваването към това е адски безотговорно.

Както и изключването на ъпдейти и тяхното спиране.

Апдейтите на Уин 7 са ги изключили микромеките, без да ме питат дали съм съгласен. А компира е с легален Уин, понеже е Ацер, в завода им го инсталират предварително.

Въпросът е, кой ще ме пази от безплатната антивирусна която съм инсталирал в Уиндоуса ми ? 
Постоянно се опитва да ме измами да ми продаде някаква услуга. Преди една друга безплатна антивирусна , пък имаше навика все да ми открива мними заплахи и да ги изтрива, или по-точно да притендира че е изтрила нещо. Абе аз не го пускам по 3 месеца тоя Уин, ама като го пусна и веднага олеле мале влезнал ти е не знам си кво си, докато компютъра не е работил. Ееее, писна ми и я рязкарах предишната антивирусна. Сегашната и тя лъже и мами, ама по друг начин. 
Компютърът ми бил забавен от излишни файлове на твърдия ми диск, това било, онова било и трябвало да кликна да го оправела тя антивирусната, ама то оправянето ставало срещу 10 евро например. Ха ха ха ... Или пък предупреждение че ИП-то ми го виждали всички къде ходя и трябвало сега веднага спешно да го скрия с предложена от тях ВПН срещу пари пак. Искат хората да ми вземат париците, ама аз ги не давам току така. По-лесно ми е да не ползвам Уиндоус. На оная бозица 10-ката още малко ѝ е останало и може да я пратя в небитието и да изчезне от лаптопчето, ако не спрат да ми досаждат с тъпотиите им микромеките. Нищо че са ми я подарили на мястото на 8-ицата.

По-принцип две антивирусни могат да доведат до проблеми. Така беше преди, а може би и сега. Също така е антипродуктивно и странно. Освен ако не изключиш активния скенер на едната и я ползваш само за сканиране на файловете, когато ти е нужно.

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Въпросът е, кой ще ме пази от безплатната антивирусна която съм инсталирал в Уиндоуса ми ? 

И от крадене на данни, щото почти винаги могат да ти измъкват файлове и телеметрия. Под предлог за допълнителен анализ.

преди 7 часа, Raze написа:

Мога да опровергая това твърдение, виж предния ми пост, ако си го пропуснал.

Предложението ти е валидно. Но съвета да се разчита само на адблокер в тоя случай е грешно. Трябва и сигурна/чиста машина за управление на акаунтите с достъп до мрежата. Сложно става...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.