Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на hi fi система от дома

Featured Replies

преди 5 минути, oic написа:

Горният ми коментар се отнасяше за AAUUXX, не за Вас.

Това което си цитирал не съм аз! 

• Отговори 82
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Това което си цитирал не съм аз! 

Извинявам се . Недоглеждане от моя страна.

(дължащо се от факта, че писах от телефона)

на ‎30‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 13:15, Evlampi написа:

Вероятно знаеш, че ниските честоти не се разпространяват линейно. С други думи - не пътуват само от лицето на колоната и говорителите към слушателя.

Ниските честоти се разпространяват линейно. Има обаче един проблем при ниските и той е свързан с дължината на вълната на ниските честоти. Също и, че с намаляване на честотата в звуковия диапазон насочеността на звукът намалява. Дължината на вълната на звук с честота 100 херца е малко над 3 метра и при слушате в една стандартна стая примерно 5 на 4 метра, звукът може да "пристигне" до слушателя директно, без да се отразява от стени, таван, под и други обекти в стаята. При по-ниските честоти под 100 херца дължината на вълната вече е много по-голяма от размерите на стаята и можем да чуваме само отразен сигнал, но това не значи, че ниските честоти не се разпространяват линейно. Поради ниската насоченост на ниските честоти и във връзка с това, че слушаме само отразен сигнал, ако орежем субуфъра да възпроизвежда само честоти под 100 херца и ни пуснат да слушаме в тъмна стая няма да можем да локализираме мястото му.

Едно въпросче, което може да разсее и най-малките съмнения, относно това как се разпространяват ниските честоти - защо при концерти на стадион всички колони, дори и нискочестотните и субуферите са насочени към слушателите?

на ‎30‎.‎1‎.‎2019‎ г. в 13:15, Evlampi написа:

Колоната излъчва във всичките си посоки

Горе цитираните колони не са камертони за да излъчват на 360 градуса във всички посоки.

преди 1 час, AGD написа:

При по-ниските честоти под 100 херца дължината на вълната вече е много по-голяма от размерите на стаята и можем да чуваме само отразен сигнал, но това не значи, че ниските честоти не се разпространяват линейно.

Ние не слушаме дължината на вълната, а трептенето на въздуха.
Дължината на вълната има значение за получаване на места в стаята където дадена честота ще е усилена и други на които същата ще е намалена. Резонантни честоти.

Ако беше вярно твоето твърдение, навън на открито няма да можеш да слушаш под 100 херца нищо, щото няма стени да се отрази от тях, ха ха ха ...

Леле колко съм лош само !

преди 8 часа, Белгиеца написа:

Ние не слушаме дължината на вълната, а трептенето на въздуха.
Дължината на вълната има значение за получаване на места в стаята където дадена честота ще е усилена и други на които същата ще е намалена. Резонантни честоти.

Ако беше вярно твоето твърдение, навън на открито няма да можеш да слушаш под 100 херца нищо, щото няма стени да се отрази от тях, ха ха ха ...

Леле колко съм лош само !

Много интересно обясняваш на инженер ФИЗИК материята, която за пръв път чуваш от самия него! 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, Колев60 написа:

Много интересно обясняваш на инженер ФИЗИК материята, която за пръв път чуваш от самия него! 

Разрешавам му да си скъса дипломата.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

Ако беше вярно твоето твърдение, навън на открито няма да можеш да слушаш под 100 херца нищо, щото няма стени да се отрази от тях, ха ха ха

Върни се и прочети още няколко пъти написаното. Пък дано го разбереш.

на 1.02.2019 г. в 12:43, AGD написа:

Пък дано го разбереш.

Не ми е задължение на мен, да разбирам неправилно написани обяснения.

Ако не мога да чуя с ушите си директно от мембраната трептенето която тя е дала на въздуха, как тогава ще мога да чуя отразеното трептене от стените ???

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.