Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвъри на видео картата.

Featured Replies

току-що, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Януари месец е скоро, дишай и не се притеснявай за мене. :)

Втори февруари също не е далече. Надявам се да се подготвяш за празника. :)

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

А къде е резултата от теста на GPU-Z, направи ли това, което ти написах?

Е резултата го има при другите скрийнове, въпроса е, че е на ЛИНК.. Натисни върху самия текст, понеже скрийна не съм го изрязвал.. Скрийновете са от GPU-Z (Видеото).. Не ги виждаш ли или имаш предвид за т'ва с Renderer Test-a дето ми каза?

Това, което ти писах, не виждам да си го направил.

maxresdefault.jpg

Пусни го за 5 минути поне, ако изкара, както ти писах вече и същевременно може да си отвориш "sensors" таб-а да следиш/наблюдаваш температурата:

kepler-maxwell-load.gif

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Това, което ти писах, не виждам да си го направил.

Така, ще ти ги подредя последователно. Макс температурата която качи беше 77 градуса, МАКС. Обаче, докато беше пуснат тоя Render тест, имах чувството, че компа лагва.. Не го държах 5 минути, поради причината, че нито качваше повече от 77, нито падаше.. И главно те интересува - да забиваше, не вървеше гладко..
№1 , №2 , №3 , №4 , След като спрях Render теста

Човек, 6K+ RPM... Някой ако ти се обади по телефона, ще те пита "абе ко правиш на летището". Пастата задължително се сменя, както вече ти казаха "двеста и триста" пъти. На процесора също.

Render теста на gpu-z ти нацепва, просто защото толкова може картичката(без значение дали е GT216 ядрото, или G94).

За процесор "Trash Intel" за пръв път чувам. Не, че нямат модели, които реално са trash, но модел "Trash" не съществува. Хубаво е да си точен в описанието, вместо да лафиш на база лични(вероятно грешни) убеждения.

Драйвърът е съвсем възможно да крашва от прегряване на видеото. Може пък просто windows-ът да е окепазен и да иска свежа инсталация.

преди 9 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

nWy3KSP.png

От цялата тая каша, единствените полезни за теб неща са graphics driver, hd audio driver(ако решиш да ползваш HDMI) и physx system software. GE и 3D Vision са ти излишни като на потник ръкавите. Не си губи времето да ги инсталираш... то кво да губиш, просто им махаш отметките по време на инсталация.

Температурите са високи, но щом нямаш крашвания, значи картата работи добре. Другите неща вече ти ги написа @hudyr - сменяй термопастата и може да пробваш чиста инсталация на драйвера под safe mode с DDU и повторно инсталиране. Също и преинсталиране на кодеците, най-добре наново на ОС, ако проблема продължава, значи видеокартата си заминава.

• Автор
преди 12 часа, hudyr написа:

(ако решиш да ползваш HDMI)

Аз ползвам HDMI сега, на VGA или каквото е там, не бачка като хората.. Забива прекалено много.. Ще сменя пастите задължително, но в едно мое мнение поисках по възможност да ми предоставите имена на читави пасти, да не взема някой боклук.. И г/д какви пари да приготвя.

За процесор "Trash Intel" за пръв път чувам

Просто за мен Intel е боклук, за мен си остават процесори за офис работа, но не и за игри. Предпочитам AMD. Ето ти модела на моя процесор - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz 2.67Ghz , това е.

От цялата тая каша, единствените полезни за теб неща са graphics driver, hd audio driver(ако решиш да ползваш HDMI) и physx system software.

Не знам защо, но photoshop-a не ми бачка хубаво без 3D Vision-a. Пък и не знам каква работа въобще вършат тия работи.. 

преди 4 часа, Raze написа:

най-добре наново на ОС, ако проблема продължава, значи видеокартата си заминава

Компа ми се беше налагало преди да го преинсталирам 2 и/или 3 пъти, и проблема си остана. Има още време, нека издъхне напълно и ще мисля за нова видео карта. Все пак благодаря за съветите!

преди 4 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Аз ползвам HDMI сега, на VGA или каквото е там, не бачка като хората.. Забива прекалено много.. Ще сменя пастите задължително, но в едно мое мнение поисках по възможност да ми предоставите имена на читави пасти, да не взема някой боклук.. И г/д какви пари да приготвя. 

Просто за мен Intel е боклук, за мен си остават процесори за офис работа, но не и за игри. Предпочитам AMD. Ето ти модела на моя процесор - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz 2.67Ghz , това е.

Специално в игрите интел винаги са били и за момента са най-производителни, дори и сравнени новите Ryzen процесори. А и твоя процесор за времето си е бил много по-добре от тогавашните AMD.

Ето ти термопаста, която може да се каже че е една от най-добрите:

https://www.jarcomputers.com/Termo-pasta-za-CPUGPU-Arctic-MX-4-4g_prod_FANACARCTICMX44G.html?ref=prod

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Специално в игрите интел винаги са били и за момента са най-производителни, дори и сравнени новите Ryzen процесори. А и твоя процесор за времето си е бил много по-добре от тогавашните AMD

Миналата година, някъде дека края, правих тест. Сложих видеото и рамта на 1 ядрено AMD, което беше 2,2GHz и CS я карах на MEDIUM настройки и то на 80-90 FPS - без дроп. А със сегашния интел който споменах дето съм, едвам изкарвам 40-50FPS, а като гледам в земята се дига до 80.. Като ми метнат 1-2 smoke гранати, и да видиш как играя със 20FPS поради куция процесор. Лично съм си правил гавра с интел и амд процесори, и повярвай, амд-то издържа много повече, а интел-а още на първата седмица го издух. :) Всеки си има мнение относно процесорите, но за мене АМД си е процесора за игри! И благодаря, след Нова Година ще поръчам две, да видим! Приятно и весело прекарване на празниците. :) 

преди 2 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Просто за мен Intel е боклук, за мен си остават процесори за офис работа, но не и за игри.

В грешка си. За последните 10 години поне.

преди 2 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

имена на читави пасти

Arctic MX-2 или MX-4. Между 10 и 15 лева за 4 грама.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.