Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвъри на видео картата.

Featured Replies

Много теми взех да пускам и т'ва не ми харесва. От доста време насам имам проблем с драйвърите на видео картата. От време на време, драйвърите по някаква причина спират да работят и монитора ми изгасва за около 1-2 секунди и се пуска отново поради проблем с драйвърите "спряха да работят и били възстановени". Чат пат така се получава, изгасва монитора, включва се обаче виждам почти всичко меко казано "размазано", имам бая точки по картината, размества се дори.. След като рестартирам компютъра, проблема се оправя. Да добавя, да не почнете ся да ми четете конско, че съм със бая стара видео карта, но просто нямам нужното време да седна да търся видео карти и т.н. Интересува ме, дали има АЛТЕРНАТИВЕН начин, да намеря по-нови дрaйвъри за тая видео карта и/или с нещо да я залъжа, че има инсталирани по-нови. Ето и какво ми е PC-то;
OS; Windows 7 Ultimate 64 bit.
Ram; 4GB

Video; Nvidia GT220 1GB.
CPU; Trash Intel.

Има вероятност картата да прегрява или да е прегрявана и проблема да не ти е въобще в драйверите. Почиствана ли е скоро машината от прах и мръсотия? Иначе ето ти линк откъдето трябва да си свалил драйверите.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Има вероятност картата да прегрява или да е прегрявана и проблема да не ти е въобще в драйверите. Почиствана ли е скоро машината от прах и мръсотия? Иначе ето ти линк откъдето трябва да си свалил драйверите.

Ами там е проблема, че няма по-нови драйвъри за тая видео карта понеже е стара. Ето > nWy3KSP.png < И интересно ми е как ще прегрява, при положение, че имам поне 2-3 вентилатора които съм сложил допълнително специално заради нея да я охлаждат. И чистя PC-то на всяка една седмица, тоест всяка неделя го чистя. Някакъв друг вариант възможно ли е да има?

TechPowerUp GPU-Z - какво казва за температурите на видео картата?

CPUID HWMonitor - какво казва за температурите и на другите компоненти?

Какъв точно ти е компютъра? Даденото по-горе е несериозно описание на хардуер, а за софтуера изобщо да не говорим!

От кога е точно проблема?

Пробвано ли е с чиста инсталация и читави драйвери (такива който са работили коректно с тази карта)?

преди 7 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Ами там е проблема, че няма по-нови драйвъри за тая видео карта понеже е стара. Ето > nWy3KSP.png < И интересно ми е как ще прегрява, при положение, че имам поне 2-3 вентилатора които съм сложил допълнително специално заради нея да я охлаждат. И чистя PC-то на всяка една седмица, тоест всяка неделя го чистя. Някакъв друг вариант възможно ли е да има?

Това, че няма нови драйвери не е никакъв проблем. Инсталирай си програмата AIDA или Speccy или софтуерите, които е предложил Пламен Петров и покажи температурите. Това, че си сложил 3 вентилатора няма да помогне, ако нейния охладител или вентилатор не са наред.  Разбира се това е само предположение. Компютъра не е пред мен.

• Автор
преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

TechPowerUp GPU-Z - какво казва за температурите на видео картата?

CPUID HWMonitor - какво казва за температурите и на другите компоненти?

Какъв точно ти е компютъра? Даденото по-горе е несериозно описание на хардуер, а за софтуера изобщо да не говорим!

От кога е точно проблема?

Пробвано ли е с чиста инсталация и читави драйвери (такива който са работили коректно с тази карта)?

Знам, че не съм го обяснил като хората, но не бях много наясно какво трябваше да добавя. Ето скрийновете - 
adGBdBT.png6SZlvUB.png ЦЪКНИ ОТИ СНИМКАТА Е ГОЛЕМА , проблема вече е от близо 1 година. А ето точно сега отново ми направи проблема, за втори път днеска > ЦЪК ЗА СКРИЙНА < Долу у десно се вижда балончето. А компютъра не те разбирам какво по-точно искаш повече да знаеш? Извинявам се, но не те разбрах! :)

Тези 69 градуса под товар ли са или са в покой? Ако са в покой задължително я прегряваш.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Тези 69 градуса под товар ли са или са в покой? Ако са в покой задължително я прегряваш.

Сега единственото нещо което беше пуснато беше Youtube, на пълния скрийн се вижда.

Ти хубаво го чистиш този компютър всяка седмица, но термопастата на видео картата сменял ли си я (някога)? Аз на твое място бих проверил какво става под радиатора на видео картата, но само ако знаеш какво правиш!

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Ти хубаво го чистиш този компютър всяка седмица, но термопастата на видео картата сменял ли си я (някога)? Аз на твое място бих проверил какво става под радиатора на видео картата, но само ако знаеш какво правиш!

Ако искаш ми вярвай, нито пастата на процесора е сменяна, нито на видеото. Не разбирам там къде да бъркам и какво да правя, и приблизително вече ще стане втора година от как го ползвам тоя компютър. Пък и компютъра не го гася изобщо, нон-стоп седи включен. Не виждам смисъл да го изключвам, после да си играя да го включвам и т.н...

преди 1 минута, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Ако искаш ми вярвай, нито пастата на процесора е сменяна, нито на видеото. Не разбирам там къде да бъркам и какво да правя, и приблизително вече ще стане втора година от как го ползвам тоя компютър.

Радиатора на картата почистен ли е от прах?? Вентилатора нормално ли се върти??

На GPU-Z в дясно на началния таб има въпросителна, като я цъкнеш ти излиза отстрани "renderer test". Стартирай го за няколко минути, наблюдавай температурата с колко градуса ще се покачи и дали ще работи нормално. Принципно това е стара видеокарта, отдавна няма поддръжка за нея и може и да и е дошло времето за смяна.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Радиатора на картата почистен ли е от прах?? Вентилатора нормално ли се върти??

Върти и духа като изцевел тромпетист на циганска сватба! Лично го продухвам здраво с компресора от колата, след това ако е останало нещо го вадя с клечка за уши.

току-що, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Върти и духа като изцевел тромпетист на циганска сватба! Лично го продухвам здраво с компресора от колата, след това ако е останало нещо го вадя с клечка за уши.

Видеокартата ти има капак ( поне от снимките на модела ми излиза, че е така ) Той може да се махне или да се свали. Така, ще имаш достъп до радиатора. Ако се е насъбрала мръсотия понякога не може да се махне с компресор.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Видеокартата ти има капак ( поне от снимките на модела ми излиза, че е така ) Той може да се махне или да се свали. Така, ще имаш достъп до радиатора. Ако се е насъбрала мръсотия понякога не може да се махне с компресор.

Капачето върху вентилатора е ето такова, само дето е леко избледняло.
 SP%20012.JPG

Трябва да може да се маха и тогава ще видиш дали радиаторът е чист. Той е оребрен и вътре се насъбира много прах. 

Вероятни причини за проблема:

1. Омазана ОС или омазан драйвер - Прави се чисто нова инсталация на всичко и системата се тества. 

2. Повредена видеокарта. Ако картата е системно прегрявана с течение на времето някоя от спойките или някой от елементите се поврежда и дори картата да не вдига високи температури след почистване се наблюдава същия ефект.

3. Проблем с дъното. Може на него да има подут кондензатор, лоша спойка или проблемен контролер, който отговаря за слота.

4. Макар и малко вероятно проблемът може да се появи ако до картата не стига достатъчно ток. Прави се проверка на захранването като се мери с мултицет, за да се види дали дава правилния ток.

Ако нямаш възможност да тестваш или да направиш тези неща, най--лесно картата се тества на друга машина. Ако и там дава същия проблем явно си заминава.

Пламен Петров и Raze ако желаят могат да коригират или добавят нещо ако са се сетили или ако все още следят темата..

Разбира се, че я следим :)

Могат да се направят и тестват много неща - въпроса е питащия какво може и иска да направи?

Плаши ме:

преди 1 час, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Пък и компютъра не го гася изобщо, нон-стоп седи включен. Не виждам смисъл да го изключвам, после да си играя да го включвам и т.н...

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Разбира се, че я следим :)

Могат да се направят и тестват много неща - въпроса е питащия какво може и иска да направи?

Плаши ме:

Е това не би трябвало да е проблем. Защо това да те плаши???

• Автор
преди 26 минути, Емил Костов написа:

най--лесно картата се тества на друга машина

И там прави същия проблем. Номера с преинсталацията съм го правил, не става. Пък и сега да преинсталирам компютъра, т'ва е направо абсурд. Имам над 17GB работи, които няма къде да ги складирам, че да си играя половин час да преинсталирам компютъра. 

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Предложи някой работи и ще ти кажа дали мога или не. А за т'ва, че не гася компа изобщо не е проблем. 

Щом картата прави същият проблем и на друг компютър, за мен е ясно къде е проблемът. Тя си заминава.

Смени пастата на картата, като внимателно но напълно се почисти старата. Ако след това прави отново така най-лесно и логично е да се пробва друга карта на тази машина.

преди 8 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Пък и сега да преинсталирам компютъра, т'ва е направо абсурд. Имам над 17GB работи, които няма къде да ги складирам, че да си играя половин час да преинсталирам компютъра. 

WOW за 30 мин. ти направо си моя нов идол!

преди 9 минути, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

А за т'ва, че не гася компа изобщо не е проблем. 

Ще си запазя правото да не се съглася, а ме плаши най-вече:

преди 1 час, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Не виждам смисъл да го изключвам, после да си играя да го включвам и т.н...

С какво захранване е компютъра ти?

картата можеш да я изчистиш и без да разглабяш вентилатора, но не е същото. принципа е следния - от където е влязъл боклука - от там трябва да излезе, тоест духаш с компресора отстрани, където са ребрата на охлаждането, вентилатора ще се завърти в обратна посока и ако има памуци трябва да излязат, може да се наложи да им помогнш с пинцета...

Имаше една реклама: Силата е нищо, без контрол ...

Никаква файда няма от огромен добре почистен и обдухан радиатор, ако той не контактува с елемента генериращ "жега" :)

Таз "умряла" (говоря за възможностите й) карта при 3 перки, там гледам мерката на 7800 оборота, при свалена честота на ядрото под 200Mhz да държи почти 70 градуса .... дали е от "килимчето" само?

преди 3 часа, B0rn T0 P0rN (Forest*) написа:

Много теми взех да пускам и т'ва не ми харесва. От доста време насам имам проблем с драйвърите на видео картата. От време на време, драйвърите по някаква причина спират да работят и монитора ми изгасва за около 1-2 секунди и се пуска отново поради проблем с драйвърите "спряха да работят и били възстановени". Чат пат така се получава, изгасва монитора, включва се обаче виждам почти всичко меко казано "размазано", имам бая точки по картината, размества се дори.. След като рестартирам компютъра, проблема се оправя. Да добавя, да не почнете ся да ми четете конско, че съм със бая стара видео карта, но просто нямам нужното време да седна да търся видео карти и т.н. Интересува ме, дали има АЛТЕРНАТИВЕН начин, да намеря по-нови дрaйвъри за тая видео карта и/или с нещо да я залъжа, че има инсталирани по-нови. Ето и какво ми е PC-то;
OS; Windows 7 Ultimate 64 bit.
Ram; 4GB

Video; Nvidia GT220 1GB.
CPU; Trash Intel.

Запали една цигарка от тия твоите и да ти е през оная работа - драйвъри, мрайвъри, п**ки майни... :getout:

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

С какво захранване е компютъра ти?

Никаква идея си нямам, напълно бос съм по тая тема.. Компа ми е подарък и изобщо не ме интересува к'во и що е, важното за мене е да бачка. Само проблема ми е процесора, понеже е "intel". С тоя куц intel, хем е 2 ядра, а пък CS:GO едвам я карам със 40-50fps на минимум графики и etc. Преди бях със AMD процесор, но беше 1 ядро по 2.2GHz, същата видео карта и същата рам, CS:GO я карах на Medium настройки със 80-90fps.. Ще те послушам и ще сменя пастата на видеото, но можеш ли да ми предложиш паста? Смис като марка или нещо подобно, да не взема да нацвакам нещо друго, та тотално да си ебе капаците..

преди 19 минути, Деянчо написа:

Запали една цигарка от тия твоите и да ти е през оная работа - драйвъри, мрайвъри, п**ки майни...

Януари месец е скоро, дишай и не се притеснявай за мене. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.