Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Привет на всички тук.Имам едно питане тъй като съм много бос по темата телевизори.Искам да си купя 4к смарт телевизор около 50инча до около 1100лв , и се надявам да ме насочите към нещо що годе добро.За момента съм насочил към Lg ,Samsung и едно Sony.ще дам линкове:Всякакви мнения и съвети ще са ми полезни ще се ползва за гледане на  мачове ,филми  и Playstation.

https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-ue-50nu7092-uxxh-uhd-smart-tv-09165592

https://www.technomarket.bg/televizor/sony-kd-49xf7096-baep-smart-uhd-led-tv-09165509

преди 1 час, PigManu написа:

Вземи с Андроид с Linux не стават за нищо.

Чак, пък за нищо да не стават. Не съм съгласен. LG и Samsung моделите имат приложения в техните "маркети"

Като се избира един телевизор, на първо място се гледа картината, на второ звукът. Както и дали е "user friendly"(лесен за използване) менюто.

И за последното съм останал със впечатлението, че двете марки (особено) първата се справят най-добре( това е моя опит мога и да греша).

Другите благинки винаги могат да се добавят в последствие.

Да не говорим, че един приличен Smart TV Box или Raspery Pi, може да се справи много по добре, от вградената ОС на телевизора. Да кажем, че ще "скрие шапката" на мултимедийните възможности вградени в ТВ.

Вече за Sony конкретно, дали Андроида може да се използва максимално, знаете по добре от мен.

Най важното условие за избиране на телевизор -  отивате на място Като преди това сте взели една флашка филми, различни формати , ако ще е целта използване на медиа -плеъра.  Тествате

Разбира се гледа се и картината и как ще се справя със лошият BG цифров-кабелен/сателитен/ефирен сигнал и псевдо HD каналите.

Успех в избора.

преди 29 минути, oic написа:
преди 1 час, PigManu написа:

Чак, пък за нищо да не стават. Не съм съгласен. LG и Samsung моделите имат приложения в техните "маркети"

С кое не си съгласен, говориме за Сони!

Ти с Линукс виждал ли си тв за да говориш ?

Като се избира един телевизор, на първо място се гледа картината, на второ звукът.

Какъв звук на днешно време се гледа ве човек в тв по 2 , 3 см.

Има достатъчно варианти за звук.

Да не говорим, че един приличен Smart TV Box или Raspery Pi, може да се справи много по добре, от вградената ОС на телевизора. Да кажем, че ще "скрие шапката" на мултимедийните възможности вградени в ТВ.

Какво разбираш под скриване на шапката ?

Най важното условие за избиране на телевизор -  отивате на място Като преди това сте взели една флашка филми, различни формати , ако ще е целта използване на медиа -плеъра.  Тествате

Абсолютно си в грешка.

При Андроид има достатъчно плеъри.

Първо прегледай десетките подобни теми. След това казваш какъв ще е източникът на сигнал. Не знам за какво 4K бълнуваш - няма такъв сигнал. Това, чер на някакво клипче в тубата го пише или на телефон - не вярвай. В една друга тема бях писал аргументирано че през LVDS интерфейса към панела няма как да минат толкова, затова е направен V-by-one. Дори и сегашния масово използван HDMI има ограничения.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 59 минути, PigManu написа:

Явно не си попадал на телевизори с наистина лош звук. Има ги и то от известните марки, почти невъзможно е да се гледат, ако звука не се изведе през усилвател и някакви тонколони.

преди 5 минути, baitexpo написа:

Явно не си попадал на телевизори с наистина лош звук. Има ги и то от известните марки, почти невъзможно е да се гледат, ако звука не се изведе през усилвател и някакви тонколони.

Това казвам че няма тв с добър звук какъвто и да било модел и марка.

Затова има Саундбар, Кино системи, Ресивъри, някакви активни колони .

Има с нормален звук, като за тв, има и такива които са много зле. Не знам къде е причината, вероятно на някои модели слагат някакви много евтини говорители.

преди 2 минути, baitexpo написа:

Има с нормален звук, като за тв, има и такива които са много зле. Не знам къде е причината, вероятно на някои модели слагат някакви много евтини говорители.

За мен нормален звук без допълнително устройство няма.

Да ти кажа от масовите няма. Всичките са едни малко говорителчета до 3 на 4 - 5 см, пластмасова кутия, крайното стъпало е нещо малко под 1 см клас D и то за всичките канали. Слагал съм ин темите снимки на платки, гледайте.

Защо се плодят такива теми? Моля управата да ги събере всичките в обща тема както в HWBG http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/108133

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

на 6.01.2019 г. в 11:36, PigManu написа:

С кое не си съгласен, говориме за Сони!

Ти с Линукс виждал ли си тв за да говориш ?

Какво разбираш под скриване на шапката ? 

Абсолютно си в грешка.

При Андроид има достатъчно плеъри.

Като, съм в грешка обясни по-добре какви са предимствата на Sony Android TV телевизора. Нали за това е форума да има дискусия все пак.

Така и доста хора, ще прочетат и ще научат.

И ще им помогне в избора.:)

Има ли Air Mouse/дистанционно, за по лесно навигиране в Andorid-a.

Могат ли да се инсталират приложения от Google Play маркета, инсталиранат ли се Third-party apps и пълноценно ползване на Kodi (инсталиране на външни добавки), и streaming на игри и музика от PC т.н.

(както при Android TV Box). И ако, Да плейва ли видео файлове ( напр. и HEVC 4К HDR) ли със мултиканално аудио - DTS, DTS-HD, Dolby TrueHD

Изпраща ли без проблем през HDMI, SPDIF/Toslink чрез Audio Passthrough към ресийвър. - горните изброени неща са съвместими със един приличен Android TV Box.

Виждал съм и използвам, телевизор със Tizen (Samsung), старата Net OS и Web OS (На LG), както и Firefox OS (Panasonic)

Така, че не случайно съм написал за горните марки, защото имам опит с тях. Както и използването на Android TV Box.

Доста хора ползват медиа плеъра на телевизора, тъй ,като нямат TV Box, Blu-ray плеър, PC и т.н.

Така, че защо да съм в грешка с последното мнение. Ако телевизора не е Андроид (какво правим)..

А пък, да не се тества и види телевизора на място... Това си е грешка според мен. Наскоро имаше една тема (преди няколко месеца), за луфтове на екрана на един телевизор.

После следва занимаване с куриери и т.н. И каква е гаранцията, че ще изпратят читава бройка в по-следствие.

на 6.01.2019 г. в 11:55, Филипов написа:

Първо прегледай десетките подобни теми. След това казваш какъв ще е източникът на сигнал. Не знам за какво 4K бълнуваш - няма такъв сигнал. Това, чер на някакво клипче в тубата го пише или на телефон - не вярвай. В една друга тема бях писал аргументирано че през LVDS интерфейса към панела няма как да минат толкова, затова е направен V-by-one. Дори и сегашния масово използван HDMI има ограничения.

Хм. Може и да не е това 4К сигнала, който искаш, но е доста по-добре от един скапан HD  сигнал. Дори това да е гледане на клипчета от You Tube  например. Отделно, днешните телевизори разполагат и с възможност на гледане на HDR  сигнал, което е важно за в бъдеще. Иначе сте прави, че днешните кабеларки почти не излъчват 4К  сигнал. Явно ти под 4К разбираш нещо съвсем друго, ноще дам един пример и с PC  машините. Навремето FRAPS  записваше много качествени клипове, дето една минута запис бе примерно 1 GB. Е и? Някой ползваше ли това? Има ли го сега? Или друг пример. През деветдесертте слушахме доста качествена музика на CD,  купени от магазина. Това хилядолетие слушаме масово лошо рипната mp3-ки. Регресът в днешно време е повсеместен. Държавата ни регресира, стоките дето ни продават са единствено и само за нашата клошарска държава. Това е. 

преди 41 минути, oic написа:

. Нали за това е форума да има дискусия все пак.

След малко почваме :biggrin:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.