Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добро комбо за игри ли е i5 8400 GTX 1070

Featured Replies

преди 22 часа, ncl написа:

Не мисля че тези материали може да се окажат полезни на някой, със сигурност не и на геймър.

Резултатите на techpowerup са нелепи (почти никаква разлика между i7 8700K/9700K/9900K) и само доказват че имат ужасна методика.

Ревюто на Димитър Чизмаров (DeepBlue) поради същите причини - лоша методика. Другата причина е абсолютната му необективност и пристрастност към AMD (това мисля я обяснява), което е доста по-лошо от неработеща методика поради други причини (Techpowerup).

преди 4 часа, Inno написа:

Ревюто на Димитър Чизмаров (DeepBlue) поради същите причини - лоша методика. Другата причина е абсолютната му необективност и пристрастност към AMD (това мисля я обяснява), което е доста по-лошо от неработеща методика поради други причини (Techpowerup).

Би ли конкретизирал какво имаш предвид под лоша методика ?

преди 2 часа, pepy86 написа:

Би ли конкретизирал какво имаш предвид под лоша методика ?

Използвал е вградени бенчове, при който не е измервал производителността със OCAT, а мин/средни кадри, предполагам директно от вградените инструменти. Във една от игрите, който няма такъв (The Witcher 3) е използвал неподходяща сцена. За останалите две игри, който нямат вградени инструменти за тестване (Wolfenstein II: New Colosus, Prey) не мога да коментирам. Във Wolfenstein II: New Colosus има видео показващо сцената, но не и за Prey. Някой, който има игрален опит със Wolf 2 може да сподели мнение. Oт това, което аз знам за играта е че става по-тежка, особено при отворените нива/пространства.

За останалото се вижда от контекста на ревюто. Ако това не е достатъчно то форумните му мнения не крият нищо и показват цялата картина.

Не съм пробвал ОСАТ да си призная и не знам каква е разликата спрямо бенча на MSI AB,  с които също може да се засечат min/avg/max FPS. Не пречи да си поиграя да направя някои тест и аз със него за сравнение.  Все си мисля ,че MSI AB е перфектен избор за сравнение при игри без вграден бенч в игрови ситуации. 

Относно 2060 тази карта не мисля ,че си заслужава риска от нейното купуване .  Изобщо нямам идея каква е гаранцията ,че са отстранили дефектите , които се появиха при по-големите им събратя. При положение ,че няма шанс да излезе на БГ пазара под 850-900лв (да не кажа ,че топ моделите очаквам да са хилядарка, ако производителността наистина клони към 1070ти ).  По скоро бих заложил на сигурното и доказано . Продължавам да не разбирам , ако автора държи на макс перформънс за парите , с които разполага , какво толкова се страхува да вземе 2-ра ръка карта , особено на фона на цените и факта ,че всички имат близо 2 год. остатъчни гаранции.  (па ако ще да е копала картата).  При цени от ~450-500лв за 1070 ;  ~500-550лв. за 1070ти ; ~700лв за 1080 и ~1000лв за 1080ти , отиваш на място , тестваш видео картата , гледаш за тракащи перки, крашове , артефакти и ако няма, взимаш видео картата и гаранционната карта и цъкаш спокойно без да му мислиш .

Това горното го споделям във връзка с разговора ми миналата седмица с едно момче работещо в Ар*ес. Пича ми заяви ,че от последните 15бр. продадени видео карти 2070/2080/2080ти имат вече върнати за по-малко от месец/два към 7или8 броя за гаранционна замяна.  Като подчерта ,че проблема изобщо не е само в 2080ти моделите (както си мислех) . Аз лично по-голямо недоразумение от нвидия не бях виждал да пускат на пазара. Остави безумните им цени , ами отгоре на всичкото дефектните партити  са факт при абсолютно всички марки и модели .   

преди 11 часа, pepy86 написа:

Не съм пробвал ОСАТ да си призная и не знам каква е разликата спрямо бенча на MSI AB,  с които също може да се засечат min/avg/max FPS. Не пречи да си поиграя да направя някои тест и аз със него за сравнение.  Все си мисля ,че MSI AB е перфектен избор за сравнение при игри без вграден бенч в игрови ситуации. 

Относно 2060 тази карта не мисля ,че си заслужава риска от нейното купуване .  Изобщо нямам идея каква е гаранцията ,че са отстранили дефектите , които се появиха при по-големите им събратя. При положение ,че няма шанс да излезе на БГ пазара под 850-900лв (да не кажа ,че топ моделите очаквам да са хилядарка, ако производителността наистина клони към 1070ти ).  По скоро бих заложил на сигурното и доказано . Продължавам да не разбирам , ако автора държи на макс перформънс за парите , с които разполага , какво толкова се страхува да вземе 2-ра ръка карта , особено на фона на цените и факта ,че всички имат близо 2 год. остатъчни гаранции.  (па ако ще да е копала картата).  При цени от ~450-500лв за 1070 ;  ~500-550лв. за 1070ти ; ~700лв за 1080 и ~1000лв за 1080ти , отиваш на място , тестваш видео картата , гледаш за тракащи перки, крашове , артефакти и ако няма, взимаш видео картата и гаранционната карта и цъкаш спокойно без да му мислиш .

Това горното го споделям във връзка с разговора ми миналата седмица с едно момче работещо в Ар*ес. Пича ми заяви ,че от последните 15бр. продадени видео карти 2070/2080/2080ти имат вече върнати за по-малко от месец/два към 7или8 броя за гаранционна замяна.  Като подчерта ,че проблема изобщо не е само в 2080ти моделите (както си мислех) . Аз лично по-голямо недоразумение от нвидия не бях виждал да пускат на пазара. Остави безумните им цени , ами отгоре на всичкото дефектните партити  са факт при абсолютно всички марки и модели .   

Трябваше да се изразя по-ясно. Проблема  не е от това че е използвал MSI Afterburner , вместо OCAT , а идва от това че са използвани вградени бенчове, вместо геймплей във реално време със подходяща сцена. От тестваните игри съм сигурен за поне няколко чийто вградените бенчове изобщо не са подходящи за тестване на процесори - Deus Ex: Mankind Divided, Far Cry 5, Rise of The Tomb Raider. За Warhammer 40K: Dawn of War 3 не мога да кажа нищо, но ми изглежда като записан, това е по-скоро като странична бележка. Също не мога да кажа нищо за F1 2017/Civilization 6, но ще е интересно ако някой със опит със тях да се включи. Защо не е използвал 0.1% измервания във игрите, който имат вграден бенчмарк, не знам. В крайна сметка е все тая, поради абсолютната му необективност, пристрастност и въобще нрав.

А Techpowerup явно показват само средни кадри от вградени бенчове. Средните (и дори максимални/минимални) кадри са до голяма степен безполезни, защото далеч не показват цялата картина. Показват количеството кадри, но не и дали са разпределени равномерно (frame pacing). Те далеч не са единствените, огромна част от медиите тестват по този начин, затова и свеждам четенето на ревюта, що се касае до игрова производителност до няколко сайта.  Нямам нищо против бенчовете , но трябва да има ясно разграничение между бенчмарк производителност и производителност във игрите. Във връзка със темата - две статии от Digital Foundry и ITHardware.pl. Темата е интересна и мисля ще е интересно да се направи отделна тема за нея.

А ''темата'' в която пишем мисля че е поредната тролска и не мисля да й отделям внимание.

Pepy, като спомена 2-ра ръка карти  - цената на използваните 1080Ti (и въобще 10-та серия) не се ли е повишила, в предвид цените на 20-та серия и доста спекулативните цени на малкото останали 10-та серия нови карти ? Аз си мисля че покупката на втора ръка не е съвсем за всеки и със сигурност най-важното е човек да попадне на стабилен продавач. Ако човек не иска да поръчва извън страната, до колкото знам единственото 100% сигурно място е HWBG форума (за жалост), но далеч не всеки има достъп до него.

Nvidia обяви 2060 за $350 (FE версията). Изненадващо картите на партньорите също ще струват толкова (поне по-обикновените) което отново показва че FE картите са за имидж на марката и нищо повече. Със 2060 обаче явно не могат да си позволят да искат премиум. Според мен ще има карти на базова цена във Европа (369 евро), но може и да не е  януари и дори февруари, зависи от търсенето. Във България, предполагам цената ще е около 800 лева, може би по-малко при търговците със по-добри цени. Интересно е наистина дали ще има дефектирали карти, особено в предвид че 2060 използва същия TU106 чип от който се произвежда и 2070.

• Автор

От цялата работа да разбирам ли, че i5 8400 не става за игри ?

Понеже аз се спрях на ryzen 5 2600x и GTX 1070.

Добро комбо ли е, понеже разбрах, че няма да има bottleneck.

преди 2 часа, Inno написа:

Pepy, като спомена 2-ра ръка карти  - цената на използваните 1080Ti (и въобще 10-та серия) не се ли е повишила, в предвид цените на 20-та серия и доста спекулативните цени на малкото останали 10-та серия нови карти ?

Всъщност не е завишена в момента. Особено след като криптото е в клинична смърт последните няколко месеца , много хора разпродават и пазара е буквално залят от хардуер.  Мерси за пояснението относно равномерното разпределяне на кадрите . Не се бях замислял до какво степен това играе роля.  Определено предизвика интереса ми по темата.

Митко , i-5 8400 е добър процесор за игри.  Варианта , на който си се спрял 2600Х мисля е ОК и няма какво толкова да се притесняваш за ботълнек поне до комбинация с карти до 1070ти/1080 при FHD резолюция.  Моето мнение/предложение  е по скоро в друга насока , но явно вече си преценил и не искам повече да ти влияя на мнението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.