Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безплатен антивирусен софтуер

Featured Replies

SecureAPlus Lite  6.7  - безплатна, с 10 енджина като за маниаци, от Сингапур    https://www.secureage.com/products/home-malware-protection

• Отговори 77
  • Прегледи 44,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На мен не ми прилича на намерени зарази, а по-скоро на "опасни" настройки според програмата. Не е ясно обаче какво точно е сметнала за нередно в конфигурациите на Internet Explorer и какви са тези boo

• Мальчик Бананан
    Мальчик Бананан

И на мен (нищо, че преминах на пингвинския бряг, все още ползвам и Уин), стените на PC Tools и a2squared, Bufferzone, старият Emsi с техния си енджин и гъвкави настройки. Самото ЕксПи ми липсва . За

• Интересна статия за новия и подобрен Sandboxie Plus: https://www.ghacks.net/2021/01/29/sandboxie-plus-is-an-open-source-fork-of-sandboxie-with-a-modern-interface/?_m=3n.0038.2572.zd0ao07qk6.2ow8

Публикувани изображения

преди 15 минути, attj написа:

SecureAPlus Lite  6.7

ако съм разбрал правилно, работи на друг принцип и е съвместима с други антивирусни програми

преди 1 минута, дръндю написа:

ако съм разбрал правилно, работи на друг принцип и е съвместима с други антивирусни програми

Да, тя си има своя тема и пак ще пиша повече  там.

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
преди 2 часа, bojigoll написа:

има ли ъпдейт на темата

приличаш ми на " само да попитам нещо?" (спам)

та ако те интересува нещо конкретно - питай ! хората ще ти отговорят

иначе само спамиш...

• 9 месеца по-късно...

Корейската Ahnlab v3 lite е прилична програма с доста функции и допълва списъка с безплатни възможности.   При комбиниране с безплатната стена на Комодо се получава здрава защитна конфигурация.   В някои тестове корейската програма е при най-високо оценените.  

• 2 месеца по-късно...

AhnLab V3 Lite    +   Privatefirewall 7  на   Win 10  Pro   е също  мощна и още по-пъргава защитна комбинация .   Процесор с характеристики минимум  Intel Core i3  е необходим на корейката -за да работи пълнофункционално.

• 2 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...
преди 7 минути, manzahariev написа:

ahnlab lite v.4.x вече не е безплатна. Струва ли си да се слага по-старата версия?

Разработчик:AhnLab (Корея)

Лиценз:Безплатно

Версия:4.14.1.1

Обновено:2025-01-17            Няма промени.  

преди 9 минути, manzahariev написа:

ahnlab lite v.4.x вече не е безплатна. Струва ли си да се слага по-старата версия?

Не виждам да е платена

https://www.comss.ru/page.php?id=8670

В коментарите също няма такива данни:

https://www.comss.ru/disqus/page.php?id=8670

Едит: Тошко ме превари.

преди 14 часа, manzahariev написа:

ahnlab lite v.4.x вече не е безплатна.

Както attj   и B-boy/StyLe/ казаха вер. 4 е безплатна, а 9 вер. е платена , защото има повече модули за защита. Ето линк за проверка https://www.comss.ru/page.php?id=884

• 1 месец по-късно...

Здрасти хора, да вдигна малко темата от прахоляка. След десетина дни ми изтича лиценза на Касперски, но понеже в момента нямам възможност да закупя нов, бихте ли ме посъветвали какво да инсталирам на компютъра. Иначе Каспърчето всичко си има, но за съжаление ще трябва да се разделим. Ако има вариант за нещо с вградена защитна стена, няма да е никак лошо, но ми се струва, че искам прекалено много за без пари. Предложете някаква комбинация, че в противен случай ще се наложи да остана с вградената в Уина + някаква стена, Комодо примерно. Мерси предварително! 

преди 8 минути, driver_sl написа:

След десетина дни ми изтича лиценза на Касперски, но понеже в момента нямам възможност да закупя нов, бихте ли ме посъветвали какво да инсталирам на компютъра.

След изтичане на абонамента се активира режим на ограничена функционалност.  Ето в какво се изразяват ограниченията -> Относно режима с ограничена функционалност

Когато лицензът изтече, приложението преминава автоматично към безплатна версия.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

След изтичане на абонамента се активира режим на ограничена функционалност.  Ето в какво се изразяват ограниченията -> Относно режима с ограничена функционалност

Когато лицензът изтече, приложението преминава автоматично към безплатна версия.

Ами то реално остава точно това, което ползвам. Проблема е, че се актуализират само критичните бази данни. Иначе защитна стена и мрежов мониторинг си остават активни, което е супер. 

преди 32 минути, driver_sl написа:

Здрасти хора, да вдигна малко темата от прахоляка. След десетина дни ми изтича лиценза на Касперски, но понеже в момента нямам възможност да закупя нов, бихте ли ме посъветвали какво да инсталирам на компютъра. Иначе Каспърчето всичко си има, но за съжаление ще трябва да се разделим. Ако има вариант за нещо с вградена защитна стена, няма да е никак лошо, но ми се струва, че искам прекалено много за без пари. Предложете някаква комбинация, че в противен случай ще се наложи да остана с вградената в Уина + някаква стена, Комодо примерно. Мерси предварително! 

Безплатната версия на Kaspersky Free си е доста добра. Аз лично ползвам нея като съм я комбинирал с безплатната стена на Comodo и се получава добро (комбо).

Общо взето в последно време препоръчвам

Kaspersky Free + Comodo

Kaspersky Free + Malwarebytes Windows Firewall Control (интерфейс за вградената стена)

Windows Defender (с програмата за контрол на интерфейса DefenderUI) + Comodo

Windows Defender (с програмата за контрол на интерфейса DefenderUI) + Malwarebytes Windows Firewall Control

Варианта обаче само с вградените програми макар и добър и безплатен не предлага HIPS компонент (хайде пясъчник да речем може да се активира този вградения в Win), но пък Comodo може да не е подходящ за всеки потребител.

Всички тези варианти (поне за Kaspersky + Comodo) успешно заместват за мен Kaspersky Standard. Но пък за последния често има промо кодове и може да се купи на добра промоция.

Разбира се има и много други варианти като комбинации. Това са само част от тях. Списък с добрите безплатни приложения има тук:

https://www.comss.ru/list.php?c=utils

• Автор
преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Безплатната версия на Kaspersky Free си е доста добра. Аз лично ползвам нея като съм я комбинирал с безплатната стена на Comodo и се получава добро (комбо).

Общо взето в последно време препоръчвам

Kaspersky Free + Comodo

Kaspersky Free + Malwarebytes Windows Firewall Control (интерфейс за вградената стена)

Windows Defender (с програмата за контрол на интерфейса DefenderUI) + Malwarebytes Windows Firewall Control

Варианта обаче само с вградените програми макар и добър и безплатен не предлага HIPS компонент (хайде пясъчник да речем може да се активира този вградения в Win), но пък Comodo може да не е подходящ за всеки потребител.

Всички тези варианти (поне за Kaspersky + Comodo) успешно заместват за мен Kaspersky Standard. Но пък за последния често има промо кодове и може да се купи на добра промоция.

Разбира се има и много други варианти като комбинации. Това са само част от тях. Списък с добрите безплатни приложения има тук:

https://www.comss.ru/list.php?c=utils

@B-boy/StyLe/ Жорка,само да те допълня ,че в темата на @nikssi има дадена оферта ..Kaspersky Standard- 15 € ,а до скоро PLUS беше на тази цена..

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Между другото не знам защо Ицо си изтрил поста, но да, освен DefenderUI има и друг инструмент за контрол на вградения Windows Defender. Просто е малко по архаичен като интерфейс и затова в последно време го забравям в препоръките си, но все още е прекрасен инструмент.

DefenderUI

https://www.defenderui.com/

ConfigureDefender

https://github.com/AndyFul/ConfigureDefender

преди 3 минути, Proshark написа:

@B-boy/StyLe/ Жорка,само да те допълня ,че в темата на @nikssi има дадена оферта ..Kaspersky Standard- 15 € ,а до скоро PLUS беше на тази цена..

Това е една доста добра цена. Една пица, както се казва.

• Автор
преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това е една доста добра цена. Една пица, както се казва.

То и PLUS не е кой знае колко скъп-гледам сега е на 23,23 €...Ама всеки си решава...

Изтрих го защото обърках връзките..коригирани са ..! :)

Windows Defender + пакета на Andy Ful - https://github.com/AndyFul/Hard_Configurator/raw/refs/heads/master/WindowsHybridHardening/WHHLight_Package_2001.exe 

Hard_Configurator/WindowsHybridHardening at master · AndyFul/Hard_Configurator · GitHub

преди 3 минути, Proshark написа:

То и PLUS не е кой знае колко скъп-гледам сега е на 23,23 €...Ама всеки си решава...

Там вече не е до цената, но на мен лично не ми трябват VPN-a, password manager-a, data leak checker-a и другите екстри, които предлага над Standard версията.

преди 3 часа, driver_sl написа:

ще се наложи да остана с вградената в Уина + някаква стена, Комодо примерно. Мерси предварително! 

Защитникът на Микрософт със стената на Комодо - версията от 2020 година.     Това си е топвариант за безплатна защита.   Единствено условие е  Comodo Firewall 2020 да е внимателно разучена.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.