Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на тонколони

Featured Replies

Как излизат, 3-4-5 инча или аз бъркам в сметките??? 

преди 3 минути, lupis написа:

Ами ако на 100 ватов усилвател сложиш 10 ватова колона , ще изгори ли при пълна мощност колоната? Ако е да- значи има значение  ватовете..май:)

Прочети първият ми пост, там съм написал отговор на въпроса ти, доста преди да си го задал!!! 

преди 59 минути, Джугашвили написа:

! На колоните и усилвателя трябва да са еднакви!!! Ако има разлика, отива това, което е с по-малко омове!!! 

Хайде сега ми кажи, какво означава второто изречение?Имаш усилвател 100 w. на 4 ома.  Слагаш колони 10 w. на  8 ома. Кое ще изгори при пълна мощност?

• Автор
преди 5 минути, Джугашвили написа:

Как излизат, 3-4-5 инча или аз бъркам в сметките??? 

ами нещо такова

преди 13 минути, paco57 написа:

Отворите са както следва високи-80 мм,средни-90мм,ниски-140мм

Не се мъчи, нищо няма да направиш, само ще си дадеш парите. 

преди 5 минути, paco57 написа:

Отворите са както следва високи-80 мм,средни-90мм,ниски-140мм

Високи и средни ще се намерят, но ниски такъв размер трудно. Също и крайната цена ще е по- висока от тази на същите колони втора употреба със здрави говорители. 

преди 10 минути, Джугашвили написа:

Как излизат, 3-4-5 инча или аз бъркам в сметките??

Монтажен отвор! 

преди 2 минути, lupis написа:

Хайде сега ми кажи, какво означава второто изречение?Имаш усилвател 100 w. на 4 ома.  Слагаш колони 10 w. на  8 ома. Кое ще изгори при пълна мощност?

Какво означава ли???  Че трябва да си малоумник за да изпадне човек в описаната от теб ситуация!!! Питай ме сега и за някоя запетайка, която евентуално може да съм изпуснал!!! Ще помагаме на човека или ще спорим за глупости и разводняваме темата!!! Който мисли, знае какво имам предвид, който не мисли, моите съболезнования!!! 

Той и да ги намери на по- ниска цена, като сложи и филтрите, които най- вероятно няма да пасват, ще му излезе хем по- скъпо, хем ще звучи по- лошо.

преди 4 минути, lupis написа:

Ако не му е хоби на човека, не си заслужава според мен, но той си знае най-добре!!! 

• Автор
преди 4 минути, lupis написа:

благодаря.мислех,че можех да сглобя нещо ама не

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Ако не му е хоби на човека, не си заслужава според мен, но той си знае най-добре!!! 

В никой случай не си заслужава, под 300лв няма шанс да мине и то с компромиси. 

току-що, paco57 написа:

Абе то може да се направи, но по-евтино няма да ти излезе!!! 

преди 2 минути, paco57 написа:

Няма смисъл, има на пазара достатъчно добре свирещи колони на добри цени, като решиш и си набележиш някакви ще ги обсъдим в темата. 

• Автор
току-що, AAUUXX написа:

Няма смисъл, има на пазара достатъчно добре свирещи колони на добри цени, като решиш и си набележиш някакви ще ги обсъдим в темата. 

Благодаря Ви от сърце за бързата реакция

преди 1 минута, AAUUXX написа:

И аз това щях да предложа!!! В ибей клайнцайген например, си бях купил 5.1 система Блаупункт 80 вата за 35 Евро, с лек козметичен дефект, оправих го и ги продадох за 70 Евро!!! Така че ако има познати в чужбина, да търси по сайтовете, да набелязва и от там да му ги изпратят!!! 

току-що, Джугашвили написа:

И аз това щях да предложа!!! В ибей клайнцайген например, си бях купил 5.1 система Блаупункт 80 вата за 35 Евро, с лек козметичен дефект, оправих го и ги продадох за 70 Евро!!! Така че ако има познати в чужбина, да търси по сайтовете, да набелязва и от там да му ги изпратят!!! 

И тук се намират на добри цени тонколони, а и от тук може на място да ги види и чуе. 

Редактирано от Гост
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

преди 1 час, lupis написа:

Имаш усилвател 100 w. на 4 ома.  Слагаш колони 10 w. на  8 ома. Кое ще изгори при пълна мощност?

Колкото по малко число са омовете на усилвателя, толкова по-добре за неговото здраве.
Няма нужда усилвателят да е пуснат на пълна мощност.
А моите колонки са 11 ома, е и кво ?
Да им търся усилвател на който да пише 11 ома ли, ха ха ха ха ха ха ха  ....

Абе сладурите мои, ами знаете ли че като му подам на моя 100 ватов усилвател слаб сигнал, трябва да му въртя повече потенциометъра по посока на часовниковата стрелка, за да ми изкара нормално ниво на звука за слушане. Ако съм бил купил някой немощен 30 ватов, при слаб сигнал какви ли изкривявания ще ми прави ако съм го надул до дупка ?
Трябва си резервна мощност бе майни !

Значи трябва да поблагодарим на колегата който благоволи да ни пусне темичка да се параздумаме малко, че клавиатурите ги е хванало един сърбеж та не се трае. Има добра душа човекът, пуска отворени въпросчета да си фантазира всеки както му е удобно. Така се навъртат посещения на форума, ми да. И е учтив, благодари и ни праща и в друга посока да си лафиме, ехееее създавач на теми , направо професионалист. Да ти е кеф да му обясняваш и се правиш че му вярваш, че уж той иска нещо да научи.
Аз много си ги обичкам тези новоизлюпени никчета. Всеки ден нов ник се регистрира и се задава въпросче и после не се ползва повече. Все едно падат от Луната разни хора и точно хоп в калдата кацнали. Ама точно и в правилния раздел и задават въпросчета. Па нека питат, ако ни е кеф ще се поразбъбрим между нас си. Па ако няма кой да пита, да си направим график, в кой ден кой от нас да си регистрира нов ник и да остави другарчетата да се проявят, пък ще пише на другия ден, като друго другарче пусне нов ник и темичка. Така де, ти на мене - аз на тебе, подаваме си топката и си я тупкаме до безкрай и никой нищо не може да ни упрекне. Питал е някой, заради това пишеме, ми да.

Колкото по малко число са омовете на усилвателя, толкова по-добре за неговото здраве.
Абе сладурите мои, ами знаете ли че като му подам на моя 100 ватов усилвател слаб сигнал, трябва да му въртя повече потенциометъра по посока на часовниковата стрелка, за да ми изкара нормално ниво на звука за слушане. Ако съм бил купил някой немощен 30 ватов, при слаб сигнал какви ли изкривявания ще ми прави ако съм го надул до дупка ?
Значи трябва да поблагодарим на колегата който благоволи да ни пусне темичка да се параздумаме малко, че клавиатурите ги е хванало един сърбеж та не се трае. Има добра душа човекът, пуска отворени въпросчета да си фантазира всеки както му е удобно. Така се навъртат посещения на форума, ми да. И е учтив, благодари и ни праща и в друга посока да си лафиме, ехееее създавач на теми , направо професионалист. Да ти е кеф да му обясняваш и се правиш че му вярваш, че уж той иска нещо да научи.
Аз много си ги обичкам тези новоизлюпени никчета. Всеки ден нов ник се регистрира и се задава въпросче и после не се ползва повече. Все едно падат от Луната разни хора и точно хоп в калдата кацнали. Ама точно и в правилния раздел и задават въпросчета. Па нека питат, ако ни е кеф ще се поразбъбрим между нас си. Па ако няма кой да пита, да си направим график, в кой ден кой от нас да си регистрира нов ник и да остави другарчетата да се проявят, пък ще пише на другия ден, като друго другарче пусне нов ник и темичка. Така де, ти на мене - аз на тебе, подаваме си топката и си я тупкаме до безкрай и никой нищо не може да ни упрекне. Питал е някой, заради това пишеме, ми да.
Белжо ти да не си близнак на pepone1

Изпратено от моят GT-S7582 с помощта на Tapatalk

Редактирано от Филипов
Не се отговаря с цитат! (преглед на промените)

Па де да знам, баща ми къде е правил деца.
Караше камион из цяла България , пък и автобус на Балкантурист 2 години, та може някъде да е посял братлета.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Ако усилвателя ти е за 2 ома/ 100 W, пък ти си му сложил колонки 11 ома/ 30 W, смятай  каква мощност ти отдава усилвателя и защо трябва да въртиш потенциометъра повечко:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.