Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пещерите на България

Featured Replies

Имам мнение свързано с тия очи показано в един Български филм, но ... предпочитам да не го изказвам (не за очите, за филма).

Преди години си общувахме с един планински спасител в Пирин... :D Едното от езерата един спасен журналист е кръстил "Китарата", та спасителят каза "като го погледнеш от точно определен ъгъл, така изглежда, пък аз от толкоз години съм минавал и съм го гледал, ама досега не бях го виждал под такъв ъгъл". ;)  Дали ....ъъъъ трябва да си "сгрешил", за да "погледнеш така" към пещерите?

• Автор
преди 1 минута, бат'начо написа:

Имам мнение свързано с тия очи показано в един Български филм, но ... предпочитам да не го изказвам (не за очите, за филма).

Преди години си общувахме с един планински спасител в Пирин... :D Едното от езерата един спасен журналист е кръстил "Китарата", та спасителят каза "като го погледнеш от точно определен ъгъл, така изглежда, пък аз от толкоз години съм минавал и съм го гледал, ама досега не бях го виждал под такъв ъгъл". ;)  Дали ....ъъъъ трябва да си "сгрешил", за да "погледнеш така" към пещерите?

не съм пещернячка, но точно тази пещера много искам да я видя - Очите на Бога

• Автор
преди 4 минути, бат'начо написа:

Според комшията (който е от тоя край) - заслужава си.

и майка така казва, тя ходи миналата година ето снимката й

22901726_285476895305968_1150659916_ng7B

преди 1 минута, bojoviki написа:

Супер,жалко че от работа не ни остава време за подобни начинания. 

Не се притеснявай от това, че работиш. Като се пенсионираш, ще ги обходиш всичките. Заслужава си да го направиш, дори и на стари години.

преди 7 часа, bojoviki написа:

Интересно е.Къде  се намира?

Намира се край Карлуково... На средата на пътеката между Пещерния Дом и селото...  В самият край на пещерата (от към градчето) се намира друга, не толкова помпозна, дори бих казал малка пещера... Една от седемте Темни Дупки в България... Малко по-нататък по пътеката се намира Кучешката Дупка (друга пещера)...

Районът е карстов и е осеян с пещери... Местните, като се напият и почват да се мерят кой знае повече пещери... Най-голям тарикат е тоя дето знае най-много пещери Отвъди... Ше рече от другата страна на Искъра (откъм психо диспансера)...

В Проходна (или както още я наричат просто Очите) са снимани бая филми... Време Разделно, Козият Рог, По следите на капитан Грант, Борис Първи и т.н.

Здравейте,  "Проходна" е уникална пещера и с много лесен достъп. Намира се близо до град Луковит посока село Карлуково. В района на карлуковския карст има над 400 пещери. Близо е и еко пътеката към гео-парк Искър-Панега. В района има и няколко скални феномена- Провъртеника и Струпаница, както и скални манастири. Близо е й Съевата дупка. Има си материал за един уикенд, че и повече разходки. Горещо препоръчвам хотел Дипломат плаза в Луковит като място за настаняване. Невероятен хотел, а и организират разходки и различни мероприятия на споменатите места. 

• Автор

• 3 години по-късно...

Може доста късно в годините имам мнение по темата но по добре късно от колкото никога!

Специално в тази пещера съм ходил 2 пъти и си заслужава защото е божествена гледка  и е перфектна и за пещерняци!

В интернет има много инфо за нея но я препоръчвам с 2 ръце да я посетиш освен ако вече не си я посетила!

Заслужава си и да се повтори!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.