Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Световна лига по волейбол 2006, БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

Featured Replies

L_worldL.gif

Изданието на Световната лига по волейбол за 2006-та достига нови висини!

Тази година наградния фонд е рекордно висок - 20 милиона долара!

Уникално още е учасието на Египет, като по този начин състезанието се разпростира на 5 континанта - Европа, Азия, Северма и Южна Америка, както и Африка.

Интересно е, че организаторите връщат схемата отпреди 3 години - 4 групи с по 4 отбора всяка (общо 16 отбора), докато миналата година до участие бяха допуснати само 12 отбора (за щастиe нашите национали намериха място сред тях!)

Ето и групите:

група А

Сърбия и Черна Гора

САЩ

Полша

Япония

група B

Бразилия

Аржентина

Португалия

Финландия

група C

Италия

Русия

Китай

Франция

група D

Куба

Корея

България

Египет

Бих казал, че нашата група е доста приемлива! С Корея и Египет не би трябвало д аимаме проблеми, Куба са вече много силни, въпреки, че са млади, но съм почти сигурен, че ще ги бием във Варна, дано имаме късмет и в Хавана :)

Финалите ще се играят в Мисква, така че браточките се класират автоматично :beer: Добре че не са в нашата група.

Освен домакина Русия за финала се класират победителите от всяка група, както и един отбор с wild card, което е ново правило за купата.

Класиралите се 6 отбора играят по 3 мача, от които с еформират двойките за полуфиналите, а от там и за финалите.

Не ми остава нищо друго освен да пожелая УСПЕХ на българските момчета! Мачовете започват в средата на Юли, точно след Световното по футбол.

Полезни линкове:

Класиране през 2005

Класиране през 2004

Класиране през 2003

Официален сайт на световната федерация по волейбол

Официален сайт на Световна Лига 2006

Официален сайт на Българската Федерация по Волейбол.

България участва за 4-та поредна година в световната лига, като още на второто участие изравни най-доброто си класиране - 4-то място от средта на 90-те. Всъщност за 3-те завършени години имаме 5-то(2003), 4-то (2004) и пак 5-то (2005) Което и еизключително силно представяне! Иначе с Куба ще сме в една група за международния кръг за 3-та година (след 2003 и 2005). Кубинският отбор е много млад - в голямата си част на по 19-20-21 години. През 2003-ра ги отнесохме, но миналата година со пролича, че там се работи много здраво (о, каква изненада:)). Още през 2003-та кубинските трениьори си казаха, че целта е да създадат един силен отбор за Пекин 2008. Е, тази олимпиада наближава все повече и повече и мисля, че целта им се осъществява доста добре!

Обаче не само Куба може да се похвали с млад отбор. Да не забравяме, че юношите ни се класираха 3-ти на Световното първенство в Техеран през 2003-та. Сега голяма част от онзи размазващ отбор е част от националния! Хубавото е, че по някакъв начин успяхме да направим смяната в поколенията без да има спад в резултатите! Напротив - точно по време на въпросната смяна регистрирахме някои от най-силните си резултати за последните години! Ех, толкова ми е кофти, че няма да съм си във Варна (най-вероятно) по време на Лигата тази година sad.gif Пфуууу... айде, да не се замислям за това, че се ядосвам яко!!!

Само д анапомня, че тази есен има и Световно първенство в Япония! Нашите с екласираха без проблем (а на жените ни не им стигна само 1 гейм sad.gif), така че 2006-та се очертава много важна за българския волейбол!

П.П. Енерджи - гордостта на Варна! Първият женски отбор от морската столица, станал шампион на България! Момичетата бяха събрани от Варненските плажове и само за 7месеца направиха отбор, който смаза всичко живо! ОЛЕ!

П.П.2 Да, правилно забелязахте - волейбола е другата ми страст, наред с музиката, класациите и биатлона!

Оф, много ми е тъпо,ч е тази година най-вероятно ще разбирам резултатите от интернет (освен ако не предават мачовете по малтийската национална телевизия) Обаче дори да гледам по ТВ пак че ми е тъпо.. аз съм свикнал да си присъствам в LIVE на всеки мач :)

Мдааа... Колко предимства има да си варненец.

Между другото отбора ни в момента играе квалификации за Европейското първенство и почти сме се класирали. Тази събота (17.06) посрещаме Литва в Софиа, но не знам точно в коя зала и от колко часа. Ако някой ме просветли може да отида и да ги гледам :)

Е как ще е нищо бе! Преди няколко години имаше Световно първенство за жени в Германия! Голям хит си беше :)

просто мъжкия имотбор е МЕГА НЕКАДЪРЕН, затова не следят лигата:) Освен това Евроспорт доскоро предаваха всички мачове от финалния кръг, дано тази година пак го направят.... :)

15 ЮЛИ

България - Египет

18:30 БГ Време

Варна - Дворец на Културата и Спорта

ЗАПОЧНА СЕ!!!

• Отговори 306
  • Прегледи 23,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Първара среща 0:3 Египет - България

Втора среща България - Египет 3:0

Във втория мач, египтяните не успяха да стигнат до 20 точки в нито един от трите гейма.

Българи - Юнаци

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Еми....Ние сме си сила в Волейбола :yanim:

Е Египет не е някъкав отбор ... който може да ни затрудни :)

Но е важно че и Гей и не дадохме ;) защото всеки гейм

ще е много важен за да .... надделеем над много силния Кубински Отбор biggrin.gif

Българи Юнаци !!! :yanim::wors:

Предложение : Тази тема да я направите важна, защото е наистина актуална за нас българите и има значимост като на световно първенство!

А иначе много се радвам че стартираме успешно! Важното е да играят мач за мач и наистина да хвърлят най много сили срещу Куба! Трябва отново да сме в четворката! Ако Италия спечелят тази титла ще им стане много ;) !!!

Успех и да им се радваме на победите :)

Предложение : Тази тема да я направите важна, защото е наистина актуална за нас българите и има значимост като на световно първенство!

А иначе много се радвам че стартираме успешно! Важното е да играят мач за мач и наистина да хвърлят най много сили срещу Куба! Трябва отново да сме в четворката! Ако Италия спечелят тази титла ще им стане много :yanim: !!!

Успех и да им се радваме на победите :P

Точно така, трябва бием и Куба.Според мен го могат и ще го направят :yanim:

Според мен Световната лига не е чак толкова важна тази година, тъй като има Световно първенство и там е важно да се прредставим на ниво. Докато в Световната лиге вече сме показвали, че сме едни от най-добрите! Надявам се повече на СП момчетата достойно да защитят името на Б-я!

Според мен Световната лига не е чак толкова важна тази година, тъй като има Световно първенство и там е важно да се прредставим на ниво. Докато в Световната лиге вече сме показвали, че сме едни от най-добрите! Надявам се повече на СП момчетата достойно да защитят името на Б-я!

Как да не е? Ами нали коефициент за клсиранет има cool.gif

Браво :)

Я ме светнете кога с кой играем :)

Заповядай

РЕПУБЛИКА КОРЕЯ – КУБА 0:3 (20:25, 24:26, 21:25)

РЕПУБЛИКА КОРЕЯ: Муун 11, Чой, Сун-Куи Лии 5, Юн 3, Кунг-Соо Лии 5, Чанг 9 – Чой-либеро (Янг, Куон, Ха, Хо, Ким 1)

КУБА: Поей 8, Я. Портуондо 11, О. Хуанторена 19, Пимиента 10, Доминико 7, Диаз 4 – Луис Санчес-либеро (Симон, Бел, Алдазабал, Камехо).

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "D":

Отбор мачове-победи-загуби гейм.разл. точки

1. БЪЛГАРИЯ 2-2-0 6:0 4

2. Куба 2-2-0 6:1 4

3. Р. Корея 2-0-2 1:6 2

4. Египет 2-0-2 0:6 2

На 21 юли:

Куба – Египет

На 22 юли:

Република Корея – БЪЛГАРИЯ

Куба – Египет

На 23 юли:

Египет ги бихме ,дано и Куба да ги бием толкова лесно.Аз лично ще отида и на двата мача,които ще се играят тук :hush::blink:

Куба абсурд да ги бием толкова лесно. Въпросът е да ги бием та дори и с 2:3.

Те, че са добри, добри са, но все пак Куба е фаворитът и според мен малко по-добрият отбор от Б-я в тази група!

Нашите се борят за първо място, май нас ни имат за фаворити biggrin.gif

Ми фаворити сме си :) Щом можем да бием Италия като гост, значи сме сериозен отбор :) Вярно че Куба стават все по-силни, но мисля, че ние ще сме първи в групата.

Дори и да сме втори мисля, че ще ни дадат уайлд кард за да можем да играем на финалите :)

Но много се надявам тази година да си го върнем на Кубинците :)

Владо Николов ще ги разбие всички :]

Дори и да сме втори мисля, че ще ни дадат уайлд кард за да можем да играем на финалите ;)

Но много се надявам тази година да си го върнем на Кубинците :hush:

Владо Николов ще ги разбие всички :]

Ти не вярваш че ще сме пъви в рази група? Че няма да бием Куба и Корея, след като бихме Италия , като гост? :speak:

Ти не вярваш че ще сме пъви в рази група? Че няма да бием Куба и Корея, след като бихме Италия , като гост? :nono:

за Корея няма спор, че ще ги бием, а мачовете ни с Кубинците винаги са били непредсказуеми ...

Ще използвам и максимата от футбола "мач с мач не си прилича" ... Искрено се надявам да финишираме първи в групата, но с такава игра, като тази срещу Египет от първата среща ще е адски тежко в Хавана ...

Гледам волейбол от времето когато играха Любо Ганев, Гаврилов братята Найденови ... та дори и самия Марто Стоев и все очаквам някой голям успех ... дай боже да я спечелим тази Световна лига ;)

за Корея няма спор, че ще ги бием, а мачовете ни с Кубинците винаги са били непредсказуеми ...

Ще използвам и максимата от футбола "мач с мач не си прилича" ... Искрено се надявам да финишираме първи в групата, но с такава игра, като тази срещу Египет от първата среща ще е адски тежко в Хавана ...

Гледам волейбол от времето когато играха Любо Ганев, Гаврилов братята Найденови ... та дори и самия Марто Стоев и все очаквам някой голям успех ... дай боже да я спечелим тази Световна лига :nono:

Tя беше такава (играта ) понеже имахме за съперник отбор,който е доста под нашите способности.Според мен нашите играха на 50% от възможностите си

Tя беше такава (играта ) понеже имахме за съперник отбор,който е доста под нашите способности.Според мен нашите играха на 50% от възможностите си

както и да е можем само да гадаем ... радостното е, че взехме чисти победи, защото накрая всеки гейм може да е решаващ ... дано не се отрази трагедията с катастрофата зле на морала на нашите

Волейбол - един от любимите ми спортове. Надявам се българите да им покажат добра игра, защото според мен, малко не бяха на ниво с Египет. Вярно, че ги разгромихме, но първите геймове бяхме на косъм. Дано се стегнат и дадат всичко от себе си. Крайно време е да вземат Световната титла! :angry:

Волейбол - един от любимите ми спортове. Надявам се българите да им покажат добра игра, защото според мен, малко не бяха на ниво с Египет. Вярно, че ги разгромихме, но първите геймове бяхме на косъм. Дано се стегнат и дадат всичко от себе си. Крайно време е да вземат Световната титла! :)

Чул те Господ

Волейболистите от националния отбор на България победиха Република Корея с 3:1 (25:21, 27:25, 22:25, 25:21) в Жеонжу в мач от Група "Д" на Световната лига за мъже.

Селекционерът на държавния ни тим заложи на познат състав, като единствената разлика в отбора в сравнение с мачовете срещу Египет бе завръщането на капитана Пламен Константинов сред титулярите.

Останалите в стартовата шестица бяха Матей Казийски, Андрей Жеков, Владимир Николов, Евгени Иванов, Христо Цветанов и либерото Теодор Салпаров.

Разпределителят Андрей Жеков влезе в игра, след като му бе поставена обезболяваща инжекция в десния крак. Жеков получи много лошо резтежение два дни преди тима да замине за Република Корея.

Над 4000 фанатизирани зрители подкрепяха домакините в тази среща, която започна напълно равностойно. Равенството в резултата се задържа до 7:7, когато националите поведоха с 8:7 при първото техническо прекъсване.

След отлична игра на Владимир Николов в атака и на сервис България поведе с 3 точки преднина при второто техническо прекъсване 16:13. Момчетата на Мартин Стоев увеличиха преднината си на 5 точки при 18:13. След добри изяви на Пламен Константинов и Матей Казийски България успя да затвори първата част с 25:21. Единствената смяна, която направи селекционерът на България Мартин Стоев в края на гейма, бе влизането на Красимир Гайдарски на мястото на Андрей Жеков, съобщи радио ”Гонг”.

Вторият гейм започна изключително равностойно. Все пак България водеше макар и с точка – 8:7 при първото техническо прекъсване. Две точки беше най-голямата преднина за отбора воден от Мартин Стоев за 11:9. След това Република Корея изравни - 11:11 и в следващите минути равенството се поддържаше и от двата тима. Домакините успяваха да поведат с по една точка при 21:20 и 22:21. Корейците първи стигнаха до възможност да затворят гейма при 24:23. България обаче успя да спаси гейма и се възползва при първата възможност да спечели втората част с 27:25.

Третата част започна с превес на домакините от Република Корея. Те поведоха в началото с 3:1 и 4:2 точки. Последваха 3 поредни точки за България – 5:4. Волейболистите ни имаха 2 точки преднина при първото техническо прекъсвнане – 8:6. Момчетата на Мартин Стоев дръпнаха с 4 точки при 11:7. При второто техническо прекъсване разликата отново бе 2 точки в наша полза – 16:14. Домакините поведоха за първи път при 20:19, след като Сунг-Мин Муун записа три поредни точки от директно от начален удар, съобщи радио ”Гонг”. След това корейците успяха да наложат волята си и спечелиха третата част с 25:22.

Четвъртият гейм отново започна равностойно. Равенството в резултата се движеше до 7:7. Нашите поведоха с 8:7 при първото техническо прекъсване. След това Република Корея дори дръпна с 11:10. Момчетата на Мартин Стоев обаче отново поведоха при второто техническо прекъсване с 16:15. След два аса на Пламен Константинов преднината нарастна на 18:15. Без особени проблеми България успя да затвори гейма с 25:21 и с това спечели мача с 3:1 гейма. Това бе трета поредна победа за България в Световната лига за мъже, с което остава начело в Група ”Д” заедно с отбора на Куба.

Владимир Николов бе най-резултатния волейболист на България с 21 точки, 4 от които бяха постигнати директно след изпълнение на начален удар. Капитанът Пламен Константинов също се отличи с 4 аса (общо 8 точки). Край мрежата неоспорим №1 бе Христо Цветанов, който записа 7 успешни единични блокади (общо 11 точки). Още два блока добави Евгени Иванов (общо 11 точки). Най-резултатният волейболист в мача обаче бе кореецът Сонг-Мин Муун с 22 точки (3 аса).

В другата среща от Група ”Д” Куба са наложи над Египет у дома с 3:0 (25:18, 25:18, 25:12).

СТАТИСТИКА:

РЕПУБЛИКА КОРЕЯ – БЪЛГАРИЯ 1:3 (21:25, 25:27, 25:22, 21:25)

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков 4, Пламен Константинов 8, Христо Цветанов 11, Владимир Николов 21, Матей Казийски 18, Евгени Иванов 11 - Теодор Салпаров-либеро (Красимир Гайдарски, Тодор Алексиев, Костадин Стойков)

Селекционер: Мартин Стоев

Помощник: Владислав Тодоров

РЕПУБЛИКА КОРЕЯ: Сунг-Мин Муун 22, Тае-Вонг Чой, Сун-Куи Лии 8, Бонг-Вуу Юн 6, Кунг-Соо Лии, Биунг-Чул Чанг 10 – О-Хиун Йео-либеро (Юнг-Мин Куон, Ин-Юнг Вхо 3, Донг-Жин Канг 2, Йо-Хан Ким 8)

Селекционер: Хо-Чул Ким

Помощник: Санг-Йеол Лии

Съдии: А. Зенович (Рус), С. Лунгу (Рум)

Жеонжу, зала "Жеонжу Гимназиум"

Зрители: 4020

КУБА – ЕГИПЕТ 3:0 (25:18, 25:18, 25:12)

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА "D":

Отбор мачове-победи-загуби гейм.разл. точки

1. БЪЛГАРИЯ 3-3-0 9:0 6

2. Куба 3-3-0 9:1 6

3. Р. Корея 3-0-3 1:9 3

4. Египет 3-0-3 0:9 3

На 23 юли:

Куба – Египет

sportal.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.