Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнението Ви за този диск

Featured Replies

Тоя диск умирааааааааааааааааааааааааааа ,става само за тестова опитна мишка некой да се учи на него да инсталира различни ОС ,за друго нищо не го бих ползвал лично аз .

преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Е кво да обесняваш ,с диаграми ли ,да рисуваш ли .....с боички ,тоя диск се е връткал 10 години и всеки един момент мое да сдаде багажа .Лично аз не бих го ползвал ,ся някой ако е решил да рискува си е ногов проблем .Само после да нема тема "Диска изпуши и имам важно инфо ,как да го извадя " Сопцтвенико има да гледа като прасе в тикви и да мига на парцали .

Всички носители на информация последно работеха! Няма значение дали е на 1 ден, 10, месеца или 10 години - дали при следващия път когато ти трябва ще проработи без проблеми е 50/50.

Ако някой може да сложи ръка на сърцето и да каже кога нещо ще "умре" да заповяда!

Колкото до конкретното питане: Windows 10 (знаете колко лаком за дискова производителност е той) + все пак стар диск/стар модел (дори на 7200 оборота линейната му скорост най-вероятно почва от 90 MB/s надолу, модела е само с 8MB кеш, само с една записана повърхност) - ако и swap-ва постоянно или дърпа ъпдейти сценария е познат. Може да има и по-бавни сектори също и ако са на лошо място ... :)

Ако го пипна и проуча внимателно, ще ви кажа какво съм пробвал и как се е държал.

преди 16 минути, Jorge написа:

Момент...нарекох те ''шегаджия''. Не ''смешник'' или ''олигофрен''! А можещите и знаещите от форума са доста малко. Засега се сещам за Ромео Нинов, Самуил Каракашев, Камен Минков(много свястно момче според мен), но хардуера му се явява странично занимание и...и аз естествено. И да не те хваля, но чеп за зеле не става от теб. Хайде сега ме оставете да поспя, че съм на работа утре, ама на работа.;)

Не, кажи защо дискът забива на 2 компютъра. Ромео Нинов го знам. Ама ти си спи. Няма пробпем. Очаквам отговор, както и помощ към Стефан!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Пламене те едни тежки спецове така си мислеха и миналата година като гръмна Търговския регистър гледаха като насрано дете майка си  :) Никой не е казал ,че диска не може да се ползва но се вижда ,че не е в добра кондиция .Ся ако ще е за тестове мое ,или ако нема да се държи на него някаква информация ,да си го ползва чиляко докато издъхне :)

преди 18 минути, Jorge написа:

Момент...нарекох те ''шегаджия''. Не ''смешник'' или ''олигофрен''! А можещите и знаещите от форума са доста малко. Засега се сещам за Ромео Нинов, Самуил Каракашев, Камен Минков(много свястно момче според мен), но хардуера му се явява странично занимание и...и аз естествено. И да не те хваля, но чеп за зеле не става от теб. Хайде сега ме оставете да поспя, че съм на работа утре, ама на работа.;)

Е трябва да има и чепове за зеле. Аз очаквам  за ТРЕТИ ПЪТ да дадеш мнение защо 9 годишен хард диск се проваля на 2 компютъра. Може да ме наричаш както искаш. Като гледам все още стоя с табелка във форума, че има и хора, които ми вярват ( горките те, колко ги излъгах ама те олигофрените ми викат, че съм президент). И този хард диск лесно ще покажа, че умира само да му пусна програмата HD regenerator.

Говорим за хардуера! Също така колкото и да ги ненавиждате механичните дискове - шанса да извадиш данни от тях е много по-голям от колкото от SSD, а колкото по-стар е диска толкова по-добре (умират по-плавно, има повече шанс да спасиш данни от него и т.н.). Пазене на данни е съвсем друг въпрос.

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Говорим за хардуера! Също така колкото и да ги ненавиждате механичните дискове - шанса да извадиш данни от тях е много по-голям от колкото от SSD, а колкото по-стар е диска толкова по-добре (умират по-плавно, има повече шанс да спасиш данни от него и т.н.). Пазене на данни е съвсем друг въпрос.

Пазенето на данни СЪР е основният въпрос. 

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Какво пазене на данни на единичен носител?

ГЛУПОСТ!

преди 21 минути, Jorge написа:

Нямаше смисъл от това излияние. За никого нямаше. Ако толкова ти се спеше,нямаше да пишеш преди малко, а отдавна да беше си легнал. Дайте да престанем с това, кой колко знае и може. Аз съм помолил за коментар върху публикуваната снимка., а не да се пише кой за какъв чеп става. Според твоите думи изключая посочените хора, ние неуките какво трябва да правим? Да се обесим ли? Докато не съм забравил - погледни постовете на Пламен! Въпросът ми беше пределно ясен. Интересът ми беше от информативен характер , а го превръщате в това, което не е за показ!

Свали HD Tune и пусни бавен тест за грешки (раздела Error Scan, без отметката "Quick Scan") - ще отнеме около час-час и половина - може все пак да има лоши сектори, за които S.M.A.R.T. да не казва.

Виж в Event Viewer за грешки, свързани с диска.

на 24.04.2019 г. в 11:03, killchain написа:

Свали HD Tune и пусни бавен тест за грешки (раздела Error Scan, без отметката "Quick Scan") - ще отнеме около час-час и половина - може все пак да има лоши сектори, за които S.M.A.R.T. да не казва.

Виж в Event Viewer за грешки, свързани с диска.

Благодаря за съвета! Днес сложихме SSD диска (250 гига), качихме операционната система и 5,6 програмки, с които работи колкото да тестваме малко по продължително време. Всичко работи отлично, дори е много доволен, че се зарежда за 20-30 секунди операционната система.Трудното беше да го убедя да купи 250 гига, а не 120. Опростих му работата за 30 лева и с половината понадени пари се сдоби с добър диск.Има и кяр 15 лева от тях. Най интересното му предложение беше да отворим HDD - то и да смажем шпиндела с фино машинно масло. (човекът е машинен инженер - ремонт на автомобили) На всички, моите благодарности за изгубеното Ви време. Hdd-то мина като трети диск за филмите му, свалящи се от торент тракерите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.