Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е значението на херците на монитора?

Featured Replies

Здравейте!Искам да ви питам какво е значението на херците на монитрите?Благодаря,ви.

Аз бих добавил: колкото повече, толкова по-добре за очите!

Под 75 ще ти изморява очите доста бързо. 85 е добре, но в последно време мисля, че за повечето монитори 100 е нормално/задължително.

Здравейте!Искам да ви питам какво е значението на херците на монитрите?Благодаря,ви.

Ако ги свържем с CRT (електронно лъчевите кинескопи), то опресняването на картината измервана в херци влияе на зрителния нерв.Колкото са по-ниски, дразнението е по-голямо и човек неусетно изморява очите.Налице е сърбежи и сълзене.Ако това е прекомерно се наблюдава влошаване на зрение.Особено е осезаемо когато тв игрална конзола е подключена към обикновен телевизор.Там опресняването е 56Hz~60Hz.На това му викам пържене на очи.

Бих добавил, че това при TFT мониторите няма почти никакво значение, защото там пикселите реагират доста по-бавно и реално трепкането отсъства дори и на 60Hz.

не много към темата, но нещо от практиката. сигурно на повечето телефоните ви са с камера. е, опитайте да заснемете екрана на един CRT монитор...

Е, то трепкането при CRT мониторите се забелязва най-лесно с периферното зрение и мониторът да изобразява възможно най-светли цветове, най-добре чисто бяло.

Бих добавил, че това при TFT мониторите няма почти никакво значение, защото там пикселите реагират доста по-бавно и реално трепкането отсъства дори и на 60Hz.

За очите няма значение, но пак трябва да се бърникат драйверите, за да се играе и да не смъква на 60 херца, за да си е 75 херца (ако се поддържа от монитора разбира се) Разликата си е осезаема - например ускорението на мишката, поне на игрите които съм пробвал, сякаш изчезва, както и образа сякаш по-бавно реагира - много гадно.

За очите няма значение, но пак трябва да се бърникат драйверите, за да се играе и да не смъква на 60 херца, за да си е 75 херца (ако се поддържа от монитора разбира се) Разликата си е осезаема - например ускорението на мишката, поне на игрите които съм пробвал, сякаш изчезва, както и образа сякаш по-бавно реагира - много гадно.

Това да, аз за зрението имах предвид. Не съм доуточнил. ;)

• 3 седмици по-късно...

Значи имам LCD монитор Samsung 171P на DVI. Работя на разделителна 1280x1024, поддържаните херци са до 75. Интересува ме в случая каква е разликата дали съм на 60HZ, 70 или 75 и какво печеля от поддържаните 75HZ честотота на опресняване, като по принцип при LCD мониторите на DVI и при 60HZ не може да се усети никакво трептене ...

Значи имам LCD монитор Samsung 171P на DVI. Работя на разделителна 1280x1024, поддържаните херци са до 75. Интересува ме в случая каква е разликата дали съм на 60HZ, 70 или 75 и какво печеля от поддържаните 75HZ честотота на опресняване, като по принцип при LCD мониторите на DVI и при 60HZ не може да се усети никакво трептене ...

Трептене няма как да усетиш изобщо ,даже и да е на 20.При електронно лъчевите тръби електронната пушка не може едновременно да обстрелва всички пиксели.Затова се налага да ги обхожда ,което води до трептене.Иначе казано пискелите не светят през по-голямата част от времето.При TFT пикселите светят докато не им се каже да променят интензивността си - тоест имаме по-скоро време за реакция.

Горе са ти подсказали - ще реагира по бързо на смяна на картината ,движение на мишка ,размахване на светлинен меч....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.