Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пречат ли си повече от една антивирусна програма на РС-то?

Featured Replies

Въпросът ми е следния-като имаш повече от една антивирусна програма, възможмно ли е помежду си програмите ти да се четат като вируси?? :)

След като инсталирах StopZilla и видях, че всъщност полза от нея няма особена,тя блокираше всяка следваща антивирусна програма, която слагах и я възприемаше като spyware/adware.А самите програми си работят добре и не ми правят проблеми.Пък и за повечето съм получавала линк оттук и хората,които са ми го давали са били убедени,че няма вируси в тях. :rolleyes:

Въпросът ми е следния-като имаш повече от една антивирусна програма, възможмно ли е помежду си програмите ти да се четат като вируси??

Ще си пречат различните антивирусни но чак да се сметнат за вируси не ми се вярва. По хубаво си остави само една антивирусна и една анти spy cool.gif

Въпросът ми е следния-като имаш повече от една антивирусна програма, възможмно ли е помежду си програмите ти да се четат като вируси?? :)

След като инсталирах StopZilla и видях, че всъщност полза от нея няма особена,тя блокираше всяка следваща антивирусна програма, която слагах и я възприемаше като spyware/adware.А самите програми си работят добре и не ми правят проблеми.Пък и за повечето съм получавала линк оттук и хората,които са ми го давали са били убедени,че няма вируси в тях. :rolleyes:

Някои антивирусни програми засичат дефинициите на други такива като вируси! Може затова да ти ги засича като вируси. Дааа съветът е да си оставиш една, най-много две антивирусни, като само едната има постоянна защита, а другата само я ползваш от време на време за сканиране. Но при наличието на онлайн скенери (които често лъжат, че имаш вирус, зада си купиш техния продукт) не е необходима повече от една антивирусна и една анти-спай програма!

• Автор

Ми дааааа,аз много добре знам че няма нужда целият компютър да е пълен с антивирусни приграми(особено когато нищо не вършат),досега 10 пъти да съм ги изтрила,ама баща ми ще вика.Е,сега като знам със сигурност ще си ги изтрия,много ясно,проблема е ч трудно се оправя стар компютър,като нищо не знам ама други дето па съвсем не знаят се бъркат много знаят... :P

А антивирусната програма, която сега си инсталирам е Spybot,мисля,че е добра.

StopZilla не е антивирусна програма...

FEATURES:

·Integrated SPYWARE Killer

·Integrated ADWARE Killer

·Integrated POP-UP Killer

·Integrated COOKIE Killer

·Integrated HISTORY Killer

·Integrated HI-JACK Killer

И tigertron е прав не ти трябват толкова много програми за защита...

Или остави само една добра антивирусна + една антишпионска + един добър firewall или по-лошия вариант ако те мързи да подбираш отделни програми използвай един пакет за цялостна защита...

А ако направиш комбинация от 2-Анти-вирусни (не е препоръчително и двете да са активни в реално време ,защото тогава става мазало - фалшиви тревоги и грешки...и едната ще засича дефинициите на друга като вируси - добър пример е че ПАНДА засича дефинициите на Аваст-а)

И това не е антивирусна програма....а анти-шпионска

Ми дааааа,аз много добре знам че няма нужда целият компютър да е пълен с антивирусни приграми(особено когато нищо не вършат),досега 10 пъти да съм ги изтрила,ама баща ми ще вика.Е,сега като знам със сигурност ще си ги изтрия,много ясно,проблема е ч трудно се оправя стар компютър,като нищо не знам ама други дето па съвсем не знаят се бъркат много знаят... :clap:

И аз да се присъединя към сегашното всеобщо мнение. Spybot-а не го махай, остави го, макар и да не е антивирусна той ти чисти шпионите, които бавят и са досадни. А за антивирусна и да сложиш НЕ слагай повече от една. Гледай една да е, но пък да е КАЧЕСТВЕНА. Коя е най-добрата има цяла тема тук. Избери си една и нея сложи. Ъпдейтвай си я редовно, това е важното. И 15 антивирусни да имаш, файда няма. Една е достатъчна. Аз даже карам без антивирусна, тегля често и досега съм нямал вируси! Само шпиони и други глупости ми се трупат, но те се чистят с това, което си тръгнала да слагаш.

Та тоя антишпион + макс една антивирусна (редовно ъпдейтвана) + ъпдейтван Уин, с тях нямаш никакви проблеми. И 50 антивируса и още куп защити да имаш пак няма 100% гаранция, че няма да хванеш нещо.

И с малкия шанс да хванеш не е толкоз фатално - тоя комп да не работи за ЦРУ? biggrin.gif

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Ми дааааа,аз много добре знам че няма нужда целият компютър да е пълен с антивирусни приграми(особено когато нищо не вършат),досега 10 пъти да съм ги изтрила,ама баща ми ще вика.Е,сега като знам със сигурност ще си ги изтрия,много ясно,проблема е ч трудно се оправя стар компютър,като нищо не знам ама други дето па съвсем не знаят се бъркат много знаят... :clap:

Да както казва B-boy[styLe], Spybot е антишпионска програма, не е антивирусна. Може да я използваш за анти-спай програма (а също и AdAware Se 1.06). За антивирусна програма можеш да си избереш някоя като: Kaspersky, BitDefender, Norton, Panda, AVG, AntiVir, NOD32, F-Secure, F-prot, McAfee и други, като използваш търсачката тук. AVG, AntiVir и BitDefender имат и безплатни версии за домашни потребители, а ревюта за тях във форума колкото искаш, просто потърси!

• Автор
' date='20.07.2006г. в 16:42' post='239752']StopZilla не е антивирусна програма...

И tigertron е прав не ти трябват толкова много програми за защита...

Или остави само една добра антивирусна + една антишпионска + един добър firewall или по-лошия вариант ако те мързи да подбираш отделни програми използвай един пакет за цялостна защита...

А ако направиш комбинация от 2-Анти-вирусни (не е препоръчително и двете да са активни в реално време ,защото тогава става мазало - фалшиви тревоги и грешки...и едната ще засича дефинициите на друга като вируси - добър пример е че ПАНДА засича дефинициите на Аваст-а)

И това не е антивирусна програма....а анти-шпионска

Да,де аз на всички казвам антивирусни програми, всъщност антишпионските са доста - Spybot,StopZilla,SpyRemover...

A като имам Spybot,пандата има ли нужда да я слагам?

А антивирусната ми програма е ClamWin,по-добра ли е от АVG?

P.S.:Извинявам се, ако темата не е за тук sad.gif

Да,де аз на всички казвам антивирусни програми, всъщност антишпионските са доста - Spybot,StopZilla,SpyRemover...

Спайбота НЕ е антивирусна. Тези, които си ги изброила включително и спайбот са към категория - "чистачи на шпиони". Те чистят шпиони, но НЕ и вируси.

На втория въпрос не искам да вземам пристрастия, но тази, която си избрала определено НЕ е по-добра! Тук има теми, в които се разисква кои са по-добри. Прегледай и си прецени, но не прекалявай с антивируси. В предния пост също писах - ненужни са повече от една!

ClamWin е програма от LINIX направена да върви по Windows...Да ако искаш сложи си ПАНДАТА ,защото SpyBot S & D предполагам не си го наистроила да стои в реално време...а и не хваща вируси...

Ако ти е малко по-стара машината...

NOD32 + Ad-aware 1.06 + Spybot S & D 1.4 + ZoneALarm (free version)

Ако ти е малко по-добра

Касперски Анти-Вирус + Webroot SpySweeper 4.5/5x + ZoneAlarm or OutPost Fiewall...

Взех малко прострастие към продуктите ,но исках само да те насочя при избора ти...

ClamWin е добра в засичането на вируси, но няма защита в реално време. Но пък забелязах, че с нея се интегрира Spyware Terminator и осигурява анти-спай и антивирусна защита в реално време. Но те съветвам да си сложиш друга антивирусна програма със защита в реално време и да си оставиш ClamWin само за скенер. А и може да прочетеш тази тема! :clap:

Не искам да ти се бъркам при избора ,но понеже си начинаеща не ти препоръчвам точно Spyware Terminator ,защото набеждава невинни файлове за "опасни" а ако ги изтриеш става мазало.Още повече че ClamWin има бедна дефиниция предвид че е правена за Linux а и в инсталационния и файл не са включени дефинициите...това не е проблем ако имаш Нон-Стоп Интернет ,но иначе как ще обновяваш дефинициите...

По-добре за скенер да остави Битдефендер безплатната версия а да сложи друга като Нод 32 за резидентен такъв с добри евристатични алгоритми...Но по принцип не слагай 2-антивирусни

КОМЕНТАР

Няма най добра антивирусна програма. Има такива, които много помагат и други, които не могат. НИКОГА не инсталирайте 2 антивирусни програми на един компютър. Запознайте се с възможностите на програмата, разучете и настойте оптималните и възможности и правете разлика от антивирусни, шпионски и други софтуер. Ще ви спести много неприятности.

Първите постове са такива, че дори останах с впечатлението, че не е обърнато внимание, какво представлява този софтуер.

С уважение:

Стефан - LZ4JW

' date='20.07.2006г. в 17:08' post='239785']Не искам да ти се бъркам при избора ,но понеже си начинаеща не ти препоръчвам точно Spyware Terminator ,защото набеждава невинни файлове за "опасни" а ако ги изтриеш става мазало.Още повече че ClamWin има бедна дефиниция предвид че е правена за Linux а и в инсталационния и файл не са включени дефинициите...това не е проблем ако имаш Нон-Стоп Интернет ,но иначе как ще обновяваш дефинициите...

По-добре за скенер да остави Битдефендер безплатната версия а да сложи друга като Нод 32 за резидентен такъв с добри евристатични алгоритми...Но по принцип не слагай 2-антивирусни

КОМЕНТАР

Няма най добра антивирусна програма. Има такива, които много помагат и други, които не могат. НИКОГА не инсталирайте 2 антивирусни програми на един компютър. Запознайте се с възможностите на програмата, разучете и настойте оптималните и възможности и правете разлика от антивирусни, шпионски и други софтуер. Ще ви спести много неприятности.

Първите постове са такива, че дори останах с впечатлението, че не е обърнато внимание, какво представлява този софтуер.

С уважение:

Стефан - LZ4JW

Добре! Всички казвате НЕ СЛАГАЙ 2 АНТИВИРУСНИ ПРОГРАМИ! Ако човек знае какво да прави - защо да не сложи. На компютъра, на който съм в момента има 4 или 5 антивирусни, 5-6 анти-шпионски и няколко за почистване. Защо те НЕ СИ ПРЕЧАТ?????? Защо компютъра си върви съвсем нормално?

В нейния случай съм съгласен, че тя не разбира и една и е достатъчна, но вашите мнения са в никакъв случай 2 антивирусни. Защо не? На моя компютър са 4 и ClamWin. И мога да твърдя, че ClamWin до сега засича всичко, което и останалите АВ, макар че е с малко дефиниции!! Нека даваме съвети, но да не казваме какво да прави, тя сама ще си избере какво да направи!

Добре! Всички казвате НЕ СЛАГАЙ 2 АНТИВИРУСНИ ПРОГРАМИ! Ако човек знае какво да прави - защо да не сложи. На компютъра, на който съм в момента има 4 или 5 антивирусни, 5-6 анти-шпионски и няколко за почистване. Защо те НЕ СИ ПРЕЧАТ?????? Защо компютъра си върви съвсем нормално?

Той може и да си върви нормално, но едно е да хвърчи с една лека чантичка, друго с препълнена раница, трето с чувал на гърба, пък съвсем друго с 5 чувала. Тия антивирусни просто товарят компютъра неописуемо. Едва, когато ги махнеш усещаш ОГРОМНАТА разлика. Затова казваме, не слагай 2 антивирусни, да че е възможно да си пречат, а и че товарят много. И ако на един съвременен компютър не се усеща кой знае какво, то на един по-слаб може да е пагубно. Примерно да има 128МБ памет и толкова да заемат всичките антивируси, защити и простотии. :clap:

Самия факт че не знае разликата между антивирусна и анти-шпионска програма доказва че не е много навътре.Наистина ако се конфигурират правилно няма да си пречат (затова съм дал пример с BitDefender Free 8 която няма защита в реално време & NOD 32 програмата с най-мощната евристика...)

Както се казва най-важното остава "ЗАДКЛАВИАТУРНОТО У-ВО".

Спирам дотук че става СПАМ а и темата се измества към:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27453

• Автор

Добре,махнах всичко,освен Spybot,който още всъщност не съм инсталирала.Ще избера някоя антивирусна програма от тези,които изброихте,а има ли някаква полза от F-agent,щото и без това съм почнала да трия...

Така...още нещо...тръгнах да инсталирам Spybot и вместо нещо да се инстасталира се появи някаква папка "Includes", в която има някакви файлове,които не мога да отворя,като "Dialer","Cookies",има и файл "Spybot", ама и той не се отваря.

А F-agent е едно лилаво триъгълниче,което баща ми каза че е някаква стара антивирусна програма и изобщо не мисля, че върши някаква работа,освен да се появява замалко като включвам компютъра.По-скоро е нещо като това от втория линк,само че много по-стар вариант.Та,кажете, има ли нуждаот тая работа,или да я трия и нея???Тя не ми пречи,но компа и без това има малко памет..

Редактирано от Koz4e (преглед на промените)

Аз ако бях на нейно място щях съвсем да се объркам от постовете дотук. Сигурно и така е станало. Не налагам мнението си, ако някой не е съгласен да ме опровергае, но:

Винаги съм считал, че в тази област се прекалява меко казано. Много софтуерни компании се възползват от една болест ли или мания да я нарека не знам. Направо мания на тема вируси. Не болест ми направо вирус си е това, ама ходи по хората. Сигурност, вируси, зли хакери (те живеят само за това и само с тая цел да те прецакат ТОЧНО ТВОЯ комп), защити, дупки в сигурността, ала-бала простотии! angry.gif

Абе не че ги няма, то и птичият грип го има, ама... ще се повторя - прекалява се! Аз за колко години (преди бях с Dial-up, отдавна вече съм на БТК), особено откак съм на ADSL тегля денонощно и проблеми с вируси съм нямал! И сега съм си без антивирус, разчитам на SP2 и ъпдейтите и ей на, компа си върви. Как така не ме хващат не знам. Да шпиони и други се хващат в изобилие, но не и тия опасните вируси! Сигурно защото досега не съм бил потърпевш затова така приказвам, но както и да е, прекалява се!

Ето какво мисля, че трябва да направи Koz4e - не съм аз човекът, който да и каже какво да прави или да и дава акъл, нито се налагам - чисто равноправно с останалите мнение:

1. Слагаш си ЕДНА антивирусна. Коя е най-добра се трепят да доказват и едва не се сбиват по форумите, но така и не могат да докажат. Даже и по-горе прочетох - "най-добра антивирусна НЯМА". Е сега да не е някоя съвсем нечувана, но която и да избереш от Kaspersky, Panda, AVG, NOD32 и други няма да сгрешиш. Важното е НЕ толкова коя, а да Е ЪПДЕЙТВАНА.

2. Слагаш си и един анти-шпион като например Spybot. Там не знам кои са добри и кои не, но не мисля, че също има най-добра.

3. Като добавим и ъпдейтите на Уин и вградения Firewаll може да спиш спокойно. Нямаш проблеми. 100% гаранция НИКОГА НЯМА ако ще и с 15 антивируса да си.

П.П. Като казах мания на тема вируси ето ви и жив пример:

В даскало една от учителките пише нещо на Word-а, аз съм до нея. И я наблюдавам естествено. По едно време се развика имало вирус, Вирус! Та оплакването значи е, че и се сменя шрифта сам. А каква била работата - като мести курсора със стрелките на клавиатурата и съответно курсора като минава през редове с различен шрифт и шрифта се сменя. Ей това е. И се разквича, излезе от стаята, хукна да търси другите госпожи и да се оплаква, че има ВИРУС!! Ония дойдоха и ги чувам как си приказват как трябвало да сложат още една антивирусна.

А какво е положението в информатиката: комповете са повече от стари със 128 рам, 500MHz под XP и сложени Avast,AVG, NOD, F-Prot и не знам дали нямаше и още. Ами какъв е резултата. Компа зарежда за повече от 5 минути начално и по което и време да седнеш поне 2 антивируса сканират (по шедулинг) и още толкова ъпдейтват и бавят нета и харда постоянно бъзззззз без почивка цял ден и като натиснеш старт бутона чакаш 1 минута поне. хаха и още искат да слагат антивирусни. Кажете се га не прекаляват ли?? :yanim:

• Автор

Така, реших да не си кривя душата повече кого да послушам, направо погледнах темата"Коя антивирусна предпочитате", и тъй като ми показа че най-много са гласужали за NOD32,инсталирам нея.Ако ми тръгне Spybot-a щот ми прави някакви шашми и не се инсталира като хората, направо избирам това дето някой от вас беше написал като вариант - NOD32 + Ad-aware 1.06 + Spybot S & D 1.4 + ZoneALarm (free version).

laugh.giflaugh.gif

Така, само че от Spybot-a ми се инсталира някаква папка Includes,в която няма нищо,само някакви файлове, които за да отворя иска да им намеря REMOVER.EXE,koeто го нямам в тоя компютър.

Редактирано от Koz4e (преглед на промените)

Ще си спестиш много главоболия, ако сложиш едно единствено нещо - ZoneAlarm Internet Security Suite. Има си всичко - и антивирусна, и от шпиони предпазва, а си е и защитна стена. Нищо друго не ти трябва, независимо бавен или бърз ти е компютъра

http://www.zonelabs.com/store/content/comp...avskulist_trial

• Автор
Ще си спестиш много главоболия, ако сложиш едно единствено нещо - ZoneAlarm Internet Security Suite. Има си всичко - и антивирусна, и от шпиони предпазва, а си е и защитна стена. Нищо друго не ти трябва, независимо бавен или бърз ти е компютъра

http://www.zonelabs.com/store/content/comp...avskulist_trial

А тя има ли anti-adware,защото не видях на описанието ?

Аз имам едно предложение към автора на темата - Ако искаш да нямаш проблеми си сложи Kaspersky Internet Security 6.0.0.300, който представлява цялостен комплект за защита:anti-virus, firewall,anti-spy & anti-spam!!! Програмата не е много тежка и работи перфектно, гарантирам, че проблеми повече няма да имаш, щом веднъж си я инсталираш на компа! Не те съветвам да си слагаш Panda-ще ти убие компа, понеже заема страшно много системни ресурси! NOD 32 е много хубава анти-вирусна програма, но си струва само в случай,че си я закупиш, понеже при кракнатия НОД се обновяват само вирусните дефиниции, без алгоритъма на програмата да се обновява, а той също търпи промени и от "Есет" непрекъснато го подобряват!

Като допълнително приложение за защита може да си сложиш - Trend Micro AntiSpyware

Успех! cool.gif

Редактирано от MELL (преглед на промените)

А тя има ли anti-adware,защото не видях на описанието ?

Да, има. Другото което ти препоръчвам, е да смениш IE с Firefox или Opera. Аз лично ползвам Opera и съм фен на браузъра. За разлика от Firefox, за Opera не е необходимо да сваляш още 20 плъгина.

За @gpp: ето ти една прекрасна малка програмка, която дори не се нуждае от инсталация.

PrcView is a process viewer utility that displays detailed information about processes running under Windows.

п.п. Сега, каквито и антивирусни и защитни стени да сложи човек, всичко зависи от това, кой седи пред монитора, нали така?

п.п. Сега, каквито и антивирусни и защитни стени да сложи човек, всичко зависи от това, кой седи пред монитора, нали така?

Точно така! :)

Каквото и PC да си вземе човек като е бунак ... angry.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.