Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вашите метъл-пънк-рок и т.н времена

Featured Replies

Всеки втори - трети човек е имал период (или все още има), в който е бил някое агресивно метълче, лудо пънкарче или просто рокаджия (в цялата тая ситуация влизат и готик мадамите/пичове с дълги черни нокти, дарк дрехи и обърнати кръстове).

Все едно, мисълта ми е просто да споделите малко спомени от това време или период и да изнесете един списък с групите, които са ви повлияли или просто са ви били любими или продължават да са ви любими.

Аз не съм точно агресивно "метълче" по - скоро съм много любопитно и пленено до краен предел от тази музика "метълче". Моя "имидж" не е като на типичните метъли (но и аз не съм обикновен човек :clap:). Когато обичаш нещо истински го обичаш за цял живот, метъла не е нещо което е за 1 или 2 гогини то е за цял живот (ако наистина чувстваш тази музика). Винаги има и заблудени, хамелеончета или просто хора които гледат да се присламчат някъде и избират метъла и то не защото го харесват ами защото искат да са част от нещо което е по - голямо от тях. В метъла всичко е по - голямо от теб чрез някоя песен даже може да се почувстваш като, че си част от нещо велико. Което довежда и до другото по - важно нещо, според мен не винаги е важно какво мислиш по - важно е как се чувстваш слушайки определена музика.

Малко ме е срам да си призная, че преди мислех като всички останали - метъла е за кретени там само ревът и клатят главите :wors:, слушках на татко си югофолковете и бях "турбо селянин" както се казва по няшия край, (не съжалявам и за този период от там съм прихванал страшно много и в словесен двубой с мен нямате шанс :P) НО една вечер се случи нещо което още помня, значи щракам си с дистанционното и когато стигнах Mtv нещо ме задържа там, тогава за пръв път чух Nothing else matters и си казах - какво по дяволите ????? Толкова ли съм бил глупав нима съм бил часто от стадото споделящо една идея, в което никой даже и не знае чия е идеята а просто я споделя без дори и да се замисли и да оформи свое мнение и позиция ?????? Дотолкова ли съм бил сляп - НЕ повече няма и от тогава се "гмурнах" в невероятния свят на метъла и няма изплуване а и не искам добре си ми е тук :).

В началото слушах предимно Металика но след това реших, че искам да "разгледам" наоколо и попаднах на индъстриъл метъла и по - точно Static - X и Rammstein. Винаги съм обичал да опитвам от всичко и не се притиснявам да си призная кое ми харесва и кое не, защото има и такива хора които харесват нещо но си дават вид, че не го понасят - о хайде стига човече кого заблуждаваш себе си :P !!! Не харесвам особенно хора (метъли де) които са "заорали" в една група и само това цял живот - те слушат и друго. Аз го знам и те го знаят. Знаят, че аз зная НО въпреки това заявяват: "мен това ме не кефи" - голям смях ;)

Когато видях клипа Nemo на (е има ли нужда да споменавам името) Nightwish нещо се преобърна сякаш изведнъш бях вече в друг свят ЕГАТИ толкова красота и такова звучене повече от уникални а Таря :clap: нямам думи !! Може би ако не беше тази вокалистка никога да не съм харесал Nightwish.

А колкото до манията ми по Arch Enemy - както вече казах обичам да опитвам от всичко, слушам всякакъви стилове метъл и всички те ми понасят доста добре. Слушах една песен на Arch Enemy и си викам - ЛЕЛЕ тоя вокал трябва да е егати изрода просто трябва да видя как изглежда и отново - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ - ЖЕНА ?? О и то каква - какъв глас съвършен за техния стил. Слушал съм много дет метъл и има бая мъже които не могат да стъпят на макия пръст на Angela Gosow невероятен талант :clap:

Ми май това е всичко за сега а колкото до спомени - аре са да не си вадиме кирливите ризи тук пред всички. Ако някой желае да узнае нещо ама наистина много да пише едно ЛС мога да му изпиша втора Илияда НО едва ли ще има такива :yanim::)

Редактирано от DEAM (преглед на промените)

Никога не успях да вляза в тази роля просто защото никога не съм бил фен само на метъла, пънка и прочие. Любимите ми групи са коренно различни и не успях да се впиша в нито стил. Може би бях част от всяка една :) Лично аз се повлиqх от Нирвана, Smashing pumpins, Garbage, The Corrs, Green day и още многоооо, просто в доста групи намерих музика, която ми допада и възприемам :P

Когато видях клипа Nemo на (е има ли нужда да споменавам името) Nightwish нещо се преобърна сякаш изведнъш бях вече в друг свят ЕГАТИ толкова красота и такова звучене повече от уникални а Таря :down: нямам думи !! Може би ако не беше тази вокалистка никога да не съм харесал Nightwish.

това съм го чувал толкова често :P

а лично аз свързвам групата предимно с ангелския и глас

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Ами ето ме - рокаджия до дъното на душата, ама и същевременно различен от типичната представа. Слушам предимно хард и хеви метъл, колкото и да е условно стиловото разделение, но никога не съм се възприемал като облечен в кожа, окичен с всякави железа и всякакви други рок символи. Рокът не ми въздейства по такъв начин, за мен е ценно влагането на чувства - никоя рок група (а и изобщо) не е оцеляла през годините без този показател.

За мен са святи групите, които са излели душите си в песните си - Pink Floyd, Rainbow, Asia, Toto, Black Sabbath (без Ози Озбърн), Dire Straits... Всеки фен би забелязал, че това са все групи, които се славят от много години с баладите си, те са най-привлекателната част за мен.

Не бих пропуснал да отбележа АВВА, днешната поп музика нямаше да е същата без гениалната четворка от Швеция.

Преди 10 години все се сърдех на баща ми,защото когато пътувахме с колата,той постоянно пускаше ,,металските си истории``.Тогава бях малка и не разбирах нито музиката,нито текста.Харесвах Роси Килирова,Орлин Горанов и Веселин Маринов.Музика от рода на Аксепт ми се струваше...хм НЕмузика.

...И след това пораснах.Дали поумнях /би трябвало/,не зная.Но започнах да свикнав с ,,металскита истории`` на баща ми.Прослушах Pink Floyd,Accept.Metallica...,все групите ,,на`` баща ми.Започнах да се интересувам и от други банди.Един приятел ми беше споменал за Найтуиш и първия клип,който гледах беше The Carpenter.Признавам влюбих се в гласа,но не харесах Таря.След време се влюбих и в нея/тя е ангел/.С времето групите,които баща ми и аз слушахме,сставаха все по различни.

Разбира се имах година и нещо-две гаден позьорски период.Помня като дънките ми тежаха толкова много от вериги и колани,че едва си ги слахах сутрин.Пишех по асансьорите ,,Да мре чалгата`` или ,,Хеми метъл рулзз``....Гледах лошо,боядисах русата си/естествена/ коса черна.Един ден се погледвах,преброих всичките черни огромни тениски,които имам и си казах:,,Стига!`` /ха-ха не рекламирам кисело мляко,спокойно :hush: /

Дрехите не правят човек.Метъли,пънкари,бунтари...

Харесвам метъл,рок.Според настроенитето ми се слушат или нежна лирика-Еванесънс,или божествени звуци-Найтуиш....Но разбира се не ограничавам само в рок или метъл стил.Във всичко/почти/ има по нещо красиво,което чака да бъде намерено от онзи,който наистина ще го оцени и обикне.

Първата музика изобщо, която си спомням да ми е направила впечатление беше Deep Purple под влиянието на баща ми. :rolleyes: В ранните си години слушах предимно Iron Maiden, Guns & Roses и естествено Nirvana. С възрастта започнах да слушам все по тежки неща. Любими са ми Slipknot, KoRn, Hatebreed, Soulfly, Manson, Godsmack, Coal Chamber, etc. В момента съм в период на завръщане към корените и слушам доста Slayer, Pantera, Sepultura, и малко Cradle of Filth :)

Държа да подчертая, ченикога не съм се считал за "метъл". Това е само част от музиката която харесвам.

Незнам аз първата музика която чух бяха първите дискове на Iron Maiden.

Ами аэ не съм имала някакви големи пънкарсур години и общо взето си слушах само най-известните групи тогава:"P.O.D","Evanescence","Metallica","Nirvana","Limp Bizkit","Linkin Park" и такива,но хубавото беше че нямах пари да се направя на такъв изрод,какъвто исках - навсякъде исках да си слагам пиърсинги,освен на езика и събирах пари,ама не ги досъбирах,защото изобщо немах джобни.Само дето си направих косата толкова ярко червена,че на слънце от километри се виждах и хората по улицата винаги се спираха като минавах и на седмица около 10-15 пъти се случваше да ме питат с каква боя съм се боядисала,или да ми подсвиркват нещо за косата.Ама червеното колкото ве по-ярко,толкова по-малко държи и точно след 2 седмици косата ми вече беше рижава и тъй като(като вече споменах) нямах никакви пари си седях с рижава коса и общо взето това ме отказа от тия глупости. :wors:

То аз и сега съм червена,ама не такова искрящо,слава Богу - пък и тогава и Камелия стана с червена коса и аз започнах да приличам на чалгарка,или поскоро на някаква нейна адска фенка по-скоро,а то си нямаше нищо общо и реших,че е време да стана човек и така свърши пънкарската ми кариера преди да е започнала още. :hush:;)

Ето че се появих и аз. Всичко започна през 1986 година, когато седнах на бюрото си през първите учебни дни и прочетох надписа Iron Maiden. Позайнтересувах се какво е това и вече слуд седмица имах техен албум. След около година видях един пич, на чията фланелка пишеше Destruction. До месец имах всичките им албуми до този момент. Последваха групи ката Криейтър, Содъм, Антракс, Сепултура. Дова допринесе на начинът ми на живот и естествено на външния ми вид - черни ластинчи дънки, кубинки, фланелки на любимите групи, гривни, синджири с черепи, грейка с нашивки и значки, обеци . И така няколко години бях запален по траш метъла доката се появи незнайно от къде някаква касетка на Напалм Дет из фонотеката ми. Естествено че за кратък период имих ВСИЧКО на тия агресивни момченца. Последва един индъстриал период със групи като Министри, Револтинг Кокс, Годфлеш, Касандра Комплекс. Може би минах и през грънч музиката с Алис Ин Чейнс и Нирвана. Групи като Байохазард, Даунсет, Рейдж Агенс Дъ Машийн, Суисайдъл Тендензис и темподобни също бяха минали през фонотеката ми. И ето ме сега - един от най-върлите фенове на Раммщайн. Просто не мога да се върна в къщи и МОМЕНТАЛНО да не си пусна някой албум. Влизам в колата и веднага завъртам тяхна песен. Ми може да се каже, че съм минал през всички нива на най-твърдата музика. Това е моят живот. Това е моята страст .. :)

Еми май още съм в периода на този тип музика.System of a down,Godsmack,P.O.D,Korn,Guano apes....Само дето съм доста далеч от веригите,кожените панталони,татуировките.Не мисля че музиката която харесваш определя начина по който се обличаш.Аз се обличам както ми е удобно и ми харесва :) Междудругото видях че доста хора са писали колко се кефят на Nightwish и ги съветвам да чуят и една друга група по която аз си падам страшно много-Within Temptation.Аз ги предпочитам пред гореспоменатата група но всеки има прова на мнение :nono:

• 5 месеца по-късно...

"Метъл какво!?" Всеки така ми казва е доста са калпави онези който не са се докоснали по струната на китарата или не са скочили по барабаните в самия ритъм :beer11: В моя край доста ни дискриминират sad.gif макар че, сме малко може да се изброим на пръсти. Е аз лично слушам метъла интезивно от година и половина, но да не забравям че, мене ме влече от още как се помня макар че, сега съм на 15 :) тази музика просто е като едно с мене. А що се отнася за стилът на обличане много ми се иска да си покажа и а рогата ама просто гледам да се съобразявам с обстановката. Не се знае коя кука ще ме спре за наркотици sad.gif Просто заради външният вид. А да не говоря за простаците който мислят да ми скочат на бой само защото съм избрал да бъда такъв. Аз няма да споменевам любимите ми групи защото ще има да си пиша цяла нощ :) Ами това е което бих споделил аз.

Дъртите рокаджии Iron Maiden ме връщат много години назад с концерта по Канал 1...

И без да искам се сещам за Джудас,за Блек Сабат,Рейнбоу,Аксепт,Металика и още десетки знайни и незнайни групи от онова време.

Караха ни да ходим в гимназиите и техникумите с униформи,а ние си пишехме по гърбовете на саката имената на любимите групи.

Всяка втора българска група се опитваше да пунтира някоя от известните,но цирка беше пълен.Трябваше човек да се е наметкал с водка Царевец и светло пиво,за да не му прави впечатление жалката картинка.

Както се пееше в една песен навремето "Нямаше диско нямаше реге нямаше още Диана експрес..."Просто такива бяха времената.На час по лъжичка ни се пускаше някакво инфо в "Музикална стълбица" в четвъртък вечер,а в неделя с 300 зора се опитвахме да слушаме рок предаванията по радио Белград,а вечерта по Свободна Европа,ама те ги заглушаваха,пискаше ВЕФ-чето...мам си джейс отсекъде.

Нечий родител при командировка в чужбина се връщаше с 4-5 плочи на хитови групи,а горките те-минаваха през поне 70-80 човека веднага всеки да ги чуе,да си ги запише...

Да взема да спра,че сигурно доста тинейджъри четейки това ще си кажат "Тоя се връща от имен ден и както се е насвяткал ги пише некви неразбрани ама що не му го трият модовете тоя пост..."

93steve01.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.